Mám dať 3,5-ročnú dcérku k babke na týždeň?

iva_ab
8. jan 2024

Ahojte, chcela by som poradiť. Mám dćerku 3,5r a potom malého chlapčeka 3mes. Dćerka bola 1x u starých rodičov pomerne skoro, mala necelé 3r v lete. Týždeň u mojej mamy-na konci už bola smutná a naozaj sa tešila za mnou, posledný deň keď jej moja mama povedala, že ideme večer za mnou, tak plakala že chce hneď (mama mi povedala) a potom skoro 2 týždeň u svokry - to si doteraz neviem odpustiť, že som sa nato nechala nahovoriť. Odtiaľ prišla strašne citlivá, všetko musela so mnou robiť a svokrá jasné len chváli ako bolo úžasne. Svokra odvtedy stále pýta, býva 500 km od nás, teda na pár dní by asi viac precestovala. Najskôr som zatrhla, lebo sa narodil braček a teraz už nemám “výhovorku”. Ja nejako vnútorne cítim, že to nie je ešte pre ňu, hoci u babky sa jej samozrejme páči. Obe má veľmi rada. Myslite, že preháňam a mám ju poslať s babkou na týždeň preč, dćerka je aj veľmi citlivá ale zasa dosť ja svoj vek múdra, dajú sa jej veci v pohode vysvetliť. Kedy ste vy deti “posielali” k babke?

biela_sova
8. jan 2024

@iva_ab Nie, az ked sama o to prejavi zaujem. A aj to nie stylom, ze sa jej dospelak spyta: ZE chces ist k babke na prazdniny?
Lebo to jej vnucuje odpoved.

Ale az vtedy, ked sama od seba povie: Juuu, to by bolo super, keby som isla k babke na par dni, (a oboznamena riadne, ze nevadi, ze sama bez vas).

Treba pozerat na jej dobro, nie na splnene ocakavania ostatnych.

Deti nie su zive babiky pre dospelych.

Paci sa aj video, ak Ta zaujimaju temy ako tato, mam omolo 300 prispevkov na IG o tom 😊:
https://www.instagram.com/barbora_bali

➡️ A video o prespavackach, pozri aj popis k nemu:
https://www.instagram.com/reel/CnSK4T7p1CB/?igs...

elanor
8. jan 2024

nase sme dali na tyzden na prazdniny same ked mali 5,5r. Dovtedy aj ked sme boli u nasich dlhsie,tak len so mnou.
Takze nie nedala by som.

ankare
8. jan 2024

@iva_ab opýtaj sa dcérky, či chce ísť. Ňou sa riad.

jaond19
8. jan 2024

@iva_ab svokra pýta ale dieta nepýta. To by rozhodlo. A nech sa neuráza. Nech príde na 3-4dni k vám.

zuzudrnda
8. jan 2024

@iva_ab na poslednú otázku: keď to dieťa chce. To je pre mňa dôležitý ukazovateľ.

ankare
8. jan 2024

A to fakt existujú starkovci, ktorí chcú vnúčence na prázdniny? 😶

nika11103
8. jan 2024

Ja by som moju dala úplne kľudne jedným aj druhým babkovcom a to je o hodné mladsia od tvojho dieťaťa . Ale tak my sme “kočovníci” od narodenia je zvyknutá na naše široké rodiny

kluska
9. jan 2024

@iva_ab opytaj sa, ze ci by chcela ist k babke, ze nie na tak dlho ako bola, ale len na par dni. Ak povie, ze na par dni by mohla, ok, ak nie, tak nie. Ale pre mna je to este malicke stvorenie, nieco medzi babatkom a malym dietatom. A hlavne 3 mesiace po porode nie je az tak dlho, moze si to spajat s tym, ze mate teraz babatko a ona nie je chcena. Do skolky nechodi?

ikonica
9. jan 2024

Nedavala by som, pokial sa sama nepyta... A uz vobec nie teraz, ked mas male mimco.. aby sa necitila odstrcena... Svokru posli... Nech pride na par dni ona... A este taka dialka 😑

tramtada31
9. jan 2024

Nedavala. Je to hrozne dlho a dcéra môže mat pocit odstrcenia, že sa narodil brat a takto si sa jej zbavila. Sj keď to nie je pohodlne, radšej zavolaj babku k vám, alebo tam choďte na vylet, prespite na hoteli a tam ju môžete dat na par hodín postrážiť babke

maryetta
9. jan 2024

Moji maju 3-6-9 rokov a pri babke resp s nou boli max ked som bola v porodnici.
Ten starsi bol parkrat prespat ale to len ked smw byvali blizsie. Teda do tych 30km.
Teraz som momentalne od deti 300km. Su u nas doma s babkou lebo musia do skoly. Ale davat “len tak” lebo…. Isto nie. Aj sama svokra mala predtym respekt ako to zvladnu. Pripadne nejaka chorobka ze co potom. 500km je ozaj dost.

milanemila
9. jan 2024

@iva_ab ved sa malej opytaj, ci na tolko chce ist k babke 🤷🏼‍♀️ moja bude mat vo februari 4 roky a k babke sa tesi, ale povie mi ze tam chce byt iba 1 noc alebo 2. Raz bola 4 ako 3 rocna a to jej uz bolo vela, aj mama mi povedala, ze cez den super a vecer sa potom rozlutostila. Ja mam ale mamu v rovnakom meste, takze to je ine ako 500km a keby nieco, tak za par minut som tam.
Ak to aj ty tak necitis, tak ju nedavaj. Nemusis mat na to vyhovorku ani si svoje rozhodnutie obhajovat, ved je to tvoje dietatko 🤷🏼‍♀️

koniarova
9. jan 2024

Nedávaj, keď máš pochybnosti.

zuzka565
9. jan 2024

Môj straší syn má 6 rokov a nešiel ešte na prázdniny nikde. Raz chcel ísť späť k mojej mame. Tak som mu vyhovela a aj to ho večer niesli späť lebo plakal. Jedine čo spal bezo mňa tak to bolo vtedy keď som bola v pôrodnici. A bol doma a mužom ale aj to zle znášal. Aj moja svokra stále skúša nech ide ku nej spať že už je veľký.... Ale on nechce tak načo ho budem trápiť . A mladší syn (3 roky) tiež nebol nikde na noc .

lenka.25
9. jan 2024

Toto je úplne jednoduchá odpoveď . 3 a pol ročné dieťa vie už samo povedať či chce , či nie . Moje baby chodila v takom veku už bežne na týždeň aj dva na prázdniny s mojimi rodičmi , ale ony sa veľmi vždy k nim tešili , aj na chaty atď .. ale boli skoro v dennom kontakte . Napríklad mladšia, tá pokladala za automatiku že babina v piatok príde po ňu do škôlky a niekam spolu vyrazia 😀 a keď som prišla po ňu v piatok ja, dcéra bola viditeľne sklamaná . Ona už od pondelka odpočítavala , kedy bude piatok a kedy príde babina . Ale keby mi povedali že nechcú ísť , tak mame poviem, že k nej dcéry nechcú ísť , lebo sú ešte malé a ďalej by som s ňou o tom ani nedebatovala .

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mircalla
9. jan 2024

@iva_ab Nikdy som neposlala deti na tyzden babke. Boli tam maximalne jednu noc, potom so dosla za nimi. Boli par krat same s otcom, ale nie u babky. Syn bol skolkar a boli v skolke v prirode na vylete, ale chcel ist a boli to 4 noci a mal uz 5
Nasilu ju nikam neposielaj

dadka1997
9. jan 2024

@iva_ab nie, pokym by sama nechcela

erika237
9. jan 2024

@iva_ab najprv som citala zle a myslela som ze mala este nebola u babky, ale ona tam uz bola 2t.
Ja by som som ju neposielala, podla mna dva tyzdne je dost, preto to aj inak znasala ako ked bola tyzden u tvojej mamy, dva tyzdne je uz na nu vela. Argument by mohol byt, ze je to 500 km, co je naozaj daleko ak by nahodou bolo treba dobehnut a este navyse s malym surodencom. Ak svokra chce iba na par dni, tak to podla mna zas nema vyznam tralalakat dieta hore dole.
Opytaj sa aj malej, ale ja by som jej vysvetlila, ci chce ist, ze by tam bola zas niekolko dni ako naposledy. 3,5 rocne dieta vie povedat, co chce, ale podla mna to este nevie uplne zhodnotit, babku ma rada, byva tam rada, ale ci si uvedomuje, ze tam bude tolko a tolko…

bluka2
9. jan 2024

Ver svojmu úsudku. Moji v tom veku v pohode na pár dni, ale týždeň im bol ešte dlho

amelie2017
9. jan 2024

Opytat sa 3 a pol rocneho dietata ci chce ist je blbost. Ak ma babku rado, bude chciet ist, ale ono si este neuvedomuje, kolko je to tyzden a uz po 2 nociach sa mu moze zdat, ze je tam mesiac. Dcera chodila k babke spavat od 3 rokov, ale babka byva na vedlajsej ulici. Na viac noci isli az ked mala 4 a pol- cestovali 500km ku svagrovi a boli tam 4 noci. To uz bolo ok, navyse mali kazdy den bohaty program, ze vecer lahla a v sekunde zaspala. Posledne leto, to uz mala 5 a pol boli zase na 5 noci a prvykrat isla na prazdniny na Slovensko. Bola tam 2 tyzdne, bola stastna, ale posledne dni jej uz bolo dlho a bola taka lutostivejsia.
Za seba by som tak male dieta este na tyzden nedala. Tak 3 noci maximalne aj to by sa muselo ozaj tesit, ze pojde.

evkamotka
9. jan 2024

Moj mal 4 ked bol u svokrovcov na prazdninach a uzil si to on aj stari rodicia. Je to pekne, deti pustam kazde leto od mala a vsetci sa tesia

ibatanecnica
9. jan 2024

@ankare prečo by neexistovali?

mk22
9. jan 2024

Určite áno.. Pre deti sú to zážitky, krásne spomienky s babkou, s dedkom.
Moja 16r ešte dnes spomína ako s babkou mleli mak a vyrobila si sama čierne sulance..
Nejde do tábora, ide k babke predsa.

marianarem
9. jan 2024

@iva_ab Moi zacal chodit v 1.5r, samozrejme najprv len na 2-3 noci, neskor na viac. Ale on sa tam strasne tesi a nechce odtial ist 🙂 Mozno by som malu dala na kratsi cas, ze co to spravi.

luccija
9. jan 2024

@iva_ab zdá sa mi ešte malá prečo potrebuješ výhovorky?už raz Ta obe babky obalamutili veď buď všetci spolu, alebo babka k vám, ale týždeň by som ju este nepustila

pohodacka03
9. jan 2024

@iva_ab moja bude mat 4. Nespala este ani u jednej babky. Uz mala aj zbalene pyzamko, ze ostava spinkat u mojej mamky(ona sama sa pytala), ale ked sme odisli, tak do minuty plakala ze chce mamku 🤷. Druha babka stale pyta ci nepride spinkat k nej, ale nechce. Opytala by som sa dcerky ci chce ist. Nepotrebujes vyhovorky, povedz nie a hotovo(ja by som nedala na tvojom mieste lebo sa moze citit odlozena, vzhladom na maleho surodenca)

veronicka88
9. jan 2024

Starší mal 2.5 mladí nemal 2.U našich 1-3 dni a dnes nemajú problém aj týždeň. A áno,napriek tomu,že mamina je pre nich ako druhá mama,sú tam doma,majú tam všetko čo potrebujú napriek tomu je 4.5 ročný na mne po pobyte dlhšie u nich nalepený,úprava pozornosť. Mamka mi povedala že sme ako deti boli rovnaké. Nič im tam nechýba,sú obaja spokojní,tak tie 2-3 dni doma zvladame. A stojí nám to s mužom za tých pár dni osamote. Ale naši sú spokojní.

ja_bb
9. jan 2024

@iva_ab presne tak, ked sama bude chciet.nas nechcel až do tohto leta,mal 7. Aj to bolo take,že sme ho nahovorili na vylet,že isto pôjde s babkou dedkom niekde.stvalo ma to,ale nasilu ho nedam,kde nechce.svet sa nezruti,keď jedno dieta nechce ísť babke.

simca06022011
9. jan 2024

Je som dávala cez leto, kľudne.. školkarka už chodila. Ak by povedala ze nechce ísť, tak by to bolo iné...