Ahojte s priateľom som už 4 roky, ale približne pred 2 rokmi sme sa začali hádať medzi sebou. Viem, že hádky sú normálne ale v poslednom čase sa hádame veľmi často a už som z toho fakt zúfalá. A vždy tá naša hádka skončí tak, že sa môj priateľ na mňa urazí (potom sa ja urazim) a odíde preč alebo sa so mnou vôbec nerozpráva, kým sa ja neospravedlnim. Proste som nešťastná a strašne ma to trápi ako to je medzi nami a keď mu to otvorene poviem, tak podľa neho je všetko v pohode medzi nami a len mne vkuse niečo vadí. .... No podľa mňa nie je v pohode, že celý víkend čo sme spolu, sa hádame kvôli blbostiam alebo sa vôbec nerozprávame, lebo sme urazení. Celý týždeň nie sme spolu kvôli jeho práci a keď sme konečne spolu cez víkend, tak sa dokážeme pohádať hneď v priebehu prvých 5. minút. Nemôžem mu nič povedať, lebo sa vkuse pre každú somarinu urazí ako malé dieťa. ... Riešime aj spoločné bývanie ale ani na tom sa nevieme dohodnúť. Vôbec spolu nesprávame a nemáme už ani spoločne záujmy (a podľa neho to nevadí). .... Ale viem, že ma miluje a aj ja milujem jeho a preto neviem či sa to dá ešte zachrániť alebo to mám radšej ukončiť ?
Pokiaľ si naozaj nešťastná v tom vzťahu tak by som ho neudržiavala ďalej, predstav si čo bude ďalšie roky, chceš aby to tak bolo stále dookola? A čo bude keď prídu deti , s tým prídu aj ďaľšie hádky :/
Vy sa práveže nasilu snažíte zviazať to, čo očividne nefunguje.
Dva roky sú dlhá doba.
Keď sa už teraz hádate pre drobnosti, čo bude, keď nastanú ozajstné problémy ?
Pockaj este chvilu a nebudes sa uz musiet pytat tu, ale Ti to dojde snad :D
Takže: Neviete sa normálne rozprávať
hádky neukončíte nejakým riešením
nemáte spoločné záujmy
neviete sa dohodnúť na spoločnom bývaní
si nešťastná a zúfalá
Ak ho napriek tomu miluješ, musí mať nejakú zázračnú vlastnosť o ktorej si nám nepovedala.
@stanulienkat No môj priateľ je vkuse nervózny z práce a z toho spoločného bývania, ktoré sa nám nedarí nájsť, preto sa aj asi vkuse hádame. Ale je pravda že už sme si na seba zvykli a aj kvôli tomu to nechcem ukončiť. A popravde si to ani neviem predstaviť žeby sme už spolu neboli.
Ako chcete byť spolu roky, keď nedokážete byť spolu bez hádky ani jeden víkend? Nasilu zlepovat, keď to nefunguje, nemá význam. Načo sa budete trápiť vzájomne? Ísť od seba, kým nemáte nijake spoločne záväzky, deti, a podobne. Nerozumiem, prečo je problém nájsť spoločne byvanie. Je málo podnájmov, alebo co? Ale to podľa mňa vás problém nevyrieši. Dva roky neviete nájsť bývanie, alebo ako? Ste spolu zo zvyku, ale to nevydrží dlho. Skôr či neskôr pôjdete od seba, alebo budete "spolu" len preto, že ste "spolu" a budú hádky, spory, plač, nespokojnosť. Ak toto chceš, tak ostante spolu...
Čože? Nespávate spolu, nemáte spoločné záujmy, neviete sa dohodnúť, nerozprávate sa. Naozaj takto si predstavuješ svoju budúcnosť? Radšej buď s niekým, koho budeš mať rada, nemusíš byť zamilovaná, ale nech všetko to ostatné funguje. Načo trýzniť samu seba, keď aj bez toho je život zložitý?
@nika__ neviem kolko mas rokov,ale neviem si predstavit zit v takomto vztahu. A to som s manzelom niekolkonasobne dlhsie ako ty a stale sa pekne k sebe spravame. Jasne,ze si niekedy aj na nervy lezieme,ale mame dobry vztah. Neviem aku radu si potom chcela,ked sa rozist nechces. Taketo vztahy sa uz len zhorsuju. Nechci vediet,co s vami narobi dieta. Aby si si nemyslela,ze dieta vas vztah utuzi. Ja by som sa mala rada natolko,ze by som nechcela zit v takomto nervoznom vztahu len zo zvyku.
@nika__ no neviem... Ste spolu len cez vykend a AJ ten SA pohadate... Ten by ste si mali uzit. Co potom ked budete spolu kazdy den?
Neviem čo robiť na tvojom mieste, len ti chcem povedať že stále sa hádať, alebo aj často, vôbec nie je bežné, ako si to každý pomaly myslí. My sme sa s mužom ešte nikdy poriadne nepohádali, máme samozrejme na vec aj iný pohľad ale riešiť sa to ináč ako hádkami , oduvanim sa a hlavne keď sa len jedná strana musí ospravedlniť. Takže podľa mňa to Normálne nie je a pochybujem že sa niečo zmení keď sa k sebe nasťahuje. Bude to ešte horšie.
@nika__ Hádky su normálne? No ja neviem, ale ja sa s mojím ani po tých rokoch vobec nehadam, nanajvýš na politike sa doberáme, ale nehádame s avobec.
Ukoncit ak nemate deti. Stale sa zerete,naco mate byt spolu? A nemyslim,ze sa milujete,len ste na seba zvyknuti. Ak budu deti,bude len horsie. Proste si uz leziete na nervy. To chces dalsich 30 rokov?