Ahojte. Keď som bola malá, taká základná škola a puberta brala som tridsiatnikov ako dospelých ľudí. Teraz keď mám 30 🙈(ani neviem ako) sa cítim mentálne stále ešte nedospelo. Mnoho mužov má taký názor, že žena už je stará. Mňa to strašne mrzí, ak skrz toho, že sa vôbec staro necítim. Dokonca sa cítim často ešte detinsko. Myslíte si, že 30 ročná žena, je už stará? Nie je to kruté v tejto spoločnosti?
Urcite nie si stara, 30 rokov je este velmi malo.
poznam to, ja este tolko nemam ale tiez si pripadam podobne v urcitych veciach...
toto bude dnes asi bežné. dôvod je ten že doba sa zmenila. kedysi po strednej nastupoval výber partnera a rodinný život, zodpovednosť.. dnes sa snažíme iba užívať si život kým sa dá. reálne dospievame po tej tridsiatke.
Stará určite nie si, ale už by si sa nemala cítiť nedospelo
Závisí skôr ako si na tom psychicky. Ja som mal 15 a vedel som na seba prevziať zodpovednosť ako dospelý. Kol mňa, najmä v mestách, však plno dospelých... čo dospelých. Päťdesiatnikov a zodpovednosť jak male decko...
Bývaš ešte s rodičmi?
No ono, je to fajn, ked si clovek je schopny zachovať,, urcitu mieru nedospelosti-velkeho dietata v seba niekedy aj po cely zivot,, v urcitych pripadoch je to mile,,,,, avsak,, po 30 je myslim, uz cas ciťit sa dospelo a hlavne spravať sa dospelo, ved pre niekoho je to polovica zivota a tej nedospelosti mal cas a priestor do tej 30 uzit dosytosti,,,, najhorsie co moze byt, ked sa clovek zabudne v case,,,
Tak ked ludsky zivot trva 60-70-80 rokov, okolo 30 uz mas tamer polovicu za sebou.
Vyber partnera nie je o stasti. Aj ked vela ludi si to mysli, ja s tym zasadne nesuhlasim.
My nedospelí hráči zamyslene hovorievame: "Neprestali sme sa hrať preto, že sme zostarli. Ale zostarli sme, pretože sme sa prestali hrať."
Osobne na dospeláctve nevidím nejaké extra výhody. 😉
To čo sú za rečí, že v 30 rokoch si nemala šťastie na partnera? Máš pred sebou ešte veľa rokov a určite tam niekde niekto na teba čaká. 30 rokov je krásny vek, užívaj si to a nemaj preboha reči, že sa musíš niekde upratať a dožiť život. Ja mám cca o dvadsať rokov viac a tiež sa cítim niekedy ako keby som bol práve v puberte a zapaľujú sa mi lýtka 😀😀😀
Kef som mala 20, bola pre mňa stará už aj 25 ročná, a myslela som si, že v 25 už budem dávno vydatá, a mať dve deti.
Ha ha ha...deti som mala po 40.tke, ako.30 rocnasom na založenie rodiny ani zďaleka nemyslela...behala som svetom, cestovala, užívala.
Ja sa tak citim tiez, a to mam este viac rokov, a zijem uplne bezny dospelacky zivot - praca, domacnost, byvanie vo vlastnom… takze ono ten vnutorny pocit dospelosti/nedospelosti nie je uplne zavisly od zivotnych okolnosti.
Tak 30 ročná žena je mladá hh, ale keď niekto nazve 50 ročnú ženu mladou, tak už to je epic fail 😅
To je tak ako v hocijakom inom veku. Na niektore veci je uz zena 30tnicka stara a zas na niektore este aj 60tnicka stale stara nie je 🙂
Takze by som to nijak specialne neriesila.
Ale mentalne by bolo fajn sa citit v 30tke dospelo a nie ako decko alebo pubertak 😁