Dobrý večer.
Budem mať 27 a som v takom veku kedy skoro všetky spolužiačky majú už buď deti alebo sú aspoň vydaté, zariaďujú si byt/domček alebo tehotne alebo aspoň v dlhodobom vzťahu. Ja sa cítim ako odľud spoločnosti, že som nezadaná už asi 3 roky a aj keď som sa snažila spoznať chodila som von, stále to bolo cez internet (partie sa nám už rozpadli) nikdy sa to neposunulo nikam ďalej a obávam sa ze raz budem mať 40 a stále nič a nestihnem ani vlastné dieťa a nespoznam chlapa ktorého budem ľúbiť. Stále som si predstavovala, že už stihnem deti do 30-32r.
Je tu niekto s podobnými pocitmi alebo podobným príbehom a dopadlo to šťastne/neštastne?
Autorka, zivot nie su preteky.. neporovnavaj sa s inymi, kto skor porodil, kupil dom a pod. Zijes svoj vlastny zivot, kde ta to, po com tuzis, moze cakat neskor ako inych… hlavu hore, si dost mlada.
tieto veci nezariadis.. sama vidis, ze aj sa snazis a nic z toho.. to sa ti musi stat.. niekomu sa stane vtedy, niekomu inokedy.. kazdemu, ako treba.. a porovnavat sa je zbytocne.. to, ze kamosky su zadane, vydate, maju deti, este neznamena, ze maju lepsi zivot, ako ty.. mozno by boli niektore aj radsej este slobodne 😝 .. uzivaj si to, co mas teraz, najlepsie, ako vies a co ma prist, pride.. nenic si pritomnost strachom z buducnosti..
Zivot ako pise kocka vyssie - nie su preteky... zobrat si "prvu lasku" moze-nemusi vyjst, priority a zivotne hodnoty sa menia, na niektore veci treba dozriet a pochopi ich zena az neskor a potom zisti, ze si vlastne s partnerom ani nerozumeju a ich zivot nejde rovnakym smerom za rovnakymi cielmi...uzivaj si tu, dnes, bud spokojna, stastna, venuj sa sebe, mas do tej "desivej" 40ky este plnych 13 rokov, to je neskutocne daleko...
Nezúfaj ešte nič nie je stratené. Ono každý má v živote inú cestu. Neporovnávaj sa s inými presne tak. Lebo si jedinečná a vzácna.
Vsak mas len 27, kludne to mozes dovtedy este stihnut
pockaj az budes mat po 40 😀 ale tak ja mam dieta mam kde byvat mam pracu a viem sa o seba postarat ..doeta som mala v 32 takze v pohode stihas mas este kopu casu pred sebou
Kamoška mala 33 keď spoznala manžela, 34 keď mala prvé, 36 druhé a 38 tretie dieťa. Všetko sa dá stihnúť. Už zajtra môžeš stretnúť toho pravého. Neboj sa a netlač na pílu.
Ahoj, vôbec nie si pozadu. Je to len pocit a vnímanie kvôli okoliu... Môj príbeh... bola som od 19tky do 26 s priateľom, vidina budúcnosti s ním, atď... Potom sa mi všetko zrútilo lebo si našiel inú. Bola som celkom na dne, niekoľko mesiacov. Všetky kamošky rodili, mali svadby, a ja som mala akurát tak depresiu.
o rok som stretla úžasného muža, sme spolu rok a pol a ja čakám už bábo, svadba o pár mesiacov, a všetko sa zrazu zmenilo v to, čo som si vždy priala... neverila som v takéto príbehy lebo ale stalo sa aj mne. bude to dobre aj u teba, neboj 🙂
castokrat su pozadu prave ti, ktori prilis skoro urobia zivotne rozhodnutia a uz to tazko potom zmenit
Idem mať pomaly 35 a som na tom rovnako. Aj, keď neviem, či ťa to potešilo 😃😃 Keď to príde, tak to príde. Nechceme byť zadané s hocikým len preto, aby sme nevytrcali medzi vydatymi matkami, ktoré majú tiež neraz tie deti s idiotmi 😉
ja to tak mam podobne, ale teda som chalan a mam 29.. ked tak napis do spravy kludne
A potom sa tie tvoje spolužiačky budu v 40 rozvádzať a ty budes akurat šťastne zalaskovana. Nechapem naco sa porovnávaš. Nie je nic lepsie ako stretnut životnú lásku neskor ked je chlap vybureny. Nikdy nevies ako zivot zamieša karty
V 27 som na dieťa ani nepomyslela. Mám 34 a mám 3 😅
no neviem, mala som sice dceru uz v tvojom veku (akurat) ale teda v mojom okoli to vobec nebolo pravidlo, medzi spoluziackami som ani nahodou nebola posledna, fakt je ze len par ich deti uz malo.. podla mna v pohode.. poznam baby o mnoho starsie od teba, ani niektorymc uz ide na 40 a ziju spokojne, aj slobodne a bezdetne, nasli si zalubu v praci, cestovani.. kazdy mame nejaky zivot a vsetko ma svoj cas.. 🙂
a nie nemala som byt, ani dom, ani auto... mala som roky pracu, kopu uspor.. :D
Ale prosim ta, nic ti neuteka. Tiez moje spolužiačky, vydate, deti a rodiny. Teraz sa rozvádzajú alebo uz su rozvedené 🙈🙈🙈. Jedina vyhoda, ze maju uz niektore aj dospelé deti a ja iba 9 rocne 🤣🤣🤣🤣. Ty sa staraj o svoj osud a svoju cestu. V tvojom veku ma slovo dieta este ani nenapadlo. Si mlada, cestuj, spoznavaj svet, zvysuj si kvalifikáciu, venuj sa sebe.
My máme taky par v rodine. On si nevedel nikoho najst, najprv super single zivot, potom už bol znudeny, po tridsiatke asi rok skusal na internetovych zoznamkach a keď už konecne nasiel nejakú "schopnu", tak sa do roka zobrali a 9 mesiacov po svadbe dieťa. Ako vyzerajú byt v pohode, ale už je to taky iný vztah ako tie zalaskovane v 20+. Že proste išli do toho,lebo teraz alebo nikdy, biologicke hodiny nepustia. Sú taky veľmi racionalny par, mne prídu niekdy,že sa ešte nie uplne poznaju a o vsetkom diskutuju a stále objavuju, ako ten druhy nejaké veci vidí a niekedy akoby boli len kolegovia a mali spolu projekt. Projekt vychovat dieta. Žiadna vasen z nich nesrsi. To u nas bol ten vzťah iný po 2 rokoch od kedy sme sa spoznali. Možno keď človek zacne seriozne s rodinou v 35, tak už je zrelsi a vie neriesit blbosti, tak to nejako do tej 50 dotiahne v sulade. Kto zacne zamilovany až po usi v 25, v 40 sa pomaly ide uz rozvadzat.
Jasne, ja a niekolko mojich kamosiek. V tvojom veku sme boli cela skupina nezadanych, resp. obcas aj zadanych, ale bez vyhliadky na svadbu, rodinu. Pravdu povediac az tak okolo 35 a neskor sme to vsetky roztocili, to sme potom rodili raz jedna, raz druha 🙂 Jedna deti nema, nepodarilo sa, ale tiez ma super chlapa.
Ale vôbec nie si pozadu, a do 30tky stíhaš aj dieťa. Ja som napr mala dieťa v 29r a rodila som prvá z mojich spoluziaciek zo základnej školy. Nikde neni napísané že tá ktorá sa vydá a porodí do 30tky bude mať šťastné manželstvo.
Spoznali sme sa,keď som mala 29,dieťa prišlo v 32.😉.Neupinaj sa na to,ale ver že to príde✊
Stále môžeš stihnúť do 30. Veď môžeš spoznať niekoho a do roka čakať bábo alebo vydávať sa. To, že teraz máš 27 a nemáš nič z toho ešte neznamená, že o rok tiež nebudeš mať nič z toho.