Mám 25 rokov a nemám kamarátky

14. apr 2024

Asi sa chcem iba vyrozprávať...
Hrozne mi je ľúto, že nemám ani jednu naozajstnú kamarátku. Mám 25, manžela, prácu a okrem manžela nemám žiadnu blízku osobu, s ktorou by som sa priatelila. V škole som mala kamarátky, som však skôr introvert, nefajčím a nenavstevujem žiadne večerné podniky, takže všetky ,,priateľstva" sa rozpadli...
Veľmi by som chcela blízku kamarátku s ktorou by sme sa vedeli porozprávať o hocičom, poradiť sa, posťažovať ale i pomôcť jedna druhej. Rada by som si nejakú nasla, žiaľ dievčatá v mojom veku majú iné priority, názory, koníčky.. ani s jednou kolegyňou sa nedokážem pozhovárať o iných veciach ako o práci.. pritom sa snažím byť priateľská a baviť sa so staršími aj mladšími ľuďmi. Skúšala som nájsť kamarátku aspoň na písanie aspoň tu a márne.. veľmi ma to trápi
Vážte si svoje dobré kamarátky, aby ste neskončili osamelé ako ja

caroline_
14. apr 2024

Ahoj, odkiaľ si? 🙂

autor
14. apr 2024

@caroline_ ahoj, Kysuce 🙂

denithestrange1993
14. apr 2024

Ja praveze vekom menej a menej vyhladavam kamaratstva. Nehovorim,ze ziadne nemam,ale prioritou su pre mna manzel,dieta a ostatna rodina s ktorou vychadzame velmi dobre. Urcite sa rada stretnem s priatelmi,ale take "vykecavacky" riesim s manzelom.

autor
14. apr 2024

@denithestrange1993 deti zatiaľ nemáme a niekedy by som rada mala ,,po boku'' aj niekoho iného. Nie vždy sa s ním viem baviť o všetkom. Ja by som sa tiež rada stretla s priateľmi ale musela by som nejakých mať 🙂

kvetinka_andrejka
14. apr 2024

Môžeš si akokoľvek vážiť kamarátky a aj tak skončiť osamelo. Jedna sa odsťahovala, druhá sa zosypala psychicky a nechce pomoc iba ležať plakať a nič nerobiť vyslovene ju iritujem každou snahou o krok dopredu a ďalšej zomrelo dieťa po ročnom boji s rakovinou tiež leží s depresiu už neodpisuje vôbec sem tam pošle foto hrobu. Sú ešte tie ako ja s deťmi ktoré nemajú čas. 🤷‍♀️

autor
14. apr 2024

@kvetinka_andrejka máš síce pravdu. Moja sestra mala vždy veľa kamarátok a vlastne stále má, tiež je však stále osamelá. Ako spolu zostarli, všetky okrem nej si založili rodiny a vedú usporiadané životy.
Žiaľ, k sebe si cestu skrz vek a rozdielne pohľady na život nevieme nájsť.

denithestrange1993
14. apr 2024

Tak to je ine ked po kamoskach tuzis a nemas ich. Ja som si presla jednym fakt toxic kamaratstvom,kde mi vesala na nos fakt kazdy "prd", co jej odpisal,neodpisal,stalkovacky ex jej ex 😂 pochopila som,ze lepsie mi bude bez takej osoby. Neviem,mne v mnohom nahradzaju podcasty kontakt s ludmi.

kvetinka_andrejka
14. apr 2024

S mojou sestrou taktiež to nejde preto chápem. Ja mám deti, iné hodnoty, ina sociálna vrstva kamarátky by sme normálne nikdy neboli. Je to zvláštne

vilma7
14. apr 2024

A manžel nemá dobrých kamarátov s fajn priateľkami?

autor
14. apr 2024

@kvetinka_andrejka málokto to pochopí ale naozaj je to zvláštne. Napríklad ja aj moja sestra sme obe osamelé, avšak spolu nedokážeme komunikovať ani 5 minút, a ako by sa nám to hodilo.. Ako ty píšeš - iné hodnoty. Ja mám trvalý vážny vzťah a úplne iné hodnoty, ona jednorazovky, párty, iné koníčky, iné názory.

kvetinka_andrejka
14. apr 2024

Už som si chvíľu myslela že si moja sestra 🤣. Ale moja je skoro ako tvoja. Myslela som si že môj bude mať fajn priateľov ale je ako ja a jeho kamaráti sú skôr k mojej sestre. Párty a tak a samozrejme nemáme si čo veľmi povedať

autor
14. apr 2024

@vilma7 žiaľ on nemá veľa kamarátov a zo všetkých chalanov z jeho ,,detskej" partie s ktorou vyrastal od detstva je on jediný zadaný.
Aj to mi občas chýba, ísť von s inými ľuďmi, s iným párom. My sme stále sami dvaja iba. Keď sme chodili na strednú, pár krát sme boli aj s inými pármi napríklad v kine alebo na korčuliach a bolo to super. Od vtedy už nie.

autor
14. apr 2024

@kvetinka_andrejka presne takto isto to mám aj ja 🙃

dari226
14. apr 2024

Tak patrim tiez do klubu, neporadim

kvetinka_andrejka
14. apr 2024

Ale vieš čo v dospelosti je strašne ťažké nájsť si niekoho kto má podobné záujmy. V detstve to šlo jedna radosť. Nemám problém napísať niekomu zo ZŠ. Ale v dospelosti ak netrafís na osobu ktorej vady si schopná akceptovať tak je ťažko

autor
14. apr 2024

Ja práveže ani v detstve som nemala najlepšiu kamarátku. Bola som strašný introvert (teraz je to už trochu lepšie 🙂) a okrem toho som bývala ďaleko od všetkých detí, dievčat, spolužiakov.. rodičia ma nechceli púšťať ani na ihrisko, mali sme to ďaleko a nemali čas tam chodiť so mnou. Prvý krát ma pustili von so spolužiačkou na korčule v 14. Takže som ani nemala možnosť si nejakú nájsť a udržať.
Najlepšia kamarátka mi chýba popravde celý život.

qrstxyz
14. apr 2024

Ja by som na to išla cez záľuby. Píšeš, že nemáš deti, tak sa skús niekam prihlásiť, napríklad na jazykovku, na šport, podľa toho, čo Ťa baví 🙂 tam môžeš stretnúť podobne naladeného človeka. Aj keby tam bol nejaký vekový rozdiel, mne osobne by to nevadilo, v kamarátstve sú aj dôležitejšie veci 🙂

kvetinka_andrejka
14. apr 2024

Vieš čo možno keď budete chcieť mať bábo tak si medzí mamami nájdeš niekoho. Mám pár ale sú to skôr známe a často sa vidíme 3x ročne snažím sa to brať ako vlak fakt niekto nastúpi na jednu zastávku a niekto pobude

shinysia
15. apr 2024

Tiež to mám podobne. Aj keď mám manžela, dcéru, viac súrodencov, rodičov.. stále to nie je také ako keď máš takú svoju soulmate kamošku. Ja som mala počas života vždy min. jednu takúto kamošku, ale vplyvom rôznych životných udalostí (sťahovania, zmeny názorov) a nedostatku času (práca, vlastná rodina, stavba domu, širšia rodina) už nemám priestor na udržiavanie takýchto vzťahov. V mojom blízkom okolí žiaľ aktuálne nie je nikto s kým by som si takto dobre rozumela. Keď mám niekedy chvíľu, tak si to aspoň čiastočne kompenzujem sledovaním podcastov/vlogov žien, ktoré majú rovnaké názory ako ja resp. ma v určitých smeroch inšpirujú.