Mám 18, skoro žiadnych kamarátov a ľudia ma odcudzujú

22. dec 2023

Mám 18 rokov . 😩A skoro žiadnych kamarátov
Veľa ľudí ma súdi podľa toho ako vyzerám .
Pre predstavu. Mám tyrkysové vlasy. , vyholenu spodnú časť hlavy, okuliare. Som trochu plnšia mám veľké prsia. A celkovo môj štýl ide do punk/metal .
Veľa ľudí ma má za nejakého satanistu, feťáka či alkoholika. Alebo hovoria že sa sebapoškodzujem ( takéto veci nemajú nič spoločné so štýlom obliekania)
Nechcem byť ako každá druhá baba . Tento môj štýl ma baví a žijem pre neho . Ale nemám to moc ľahké . Skúšala som si nájsť kamarátov z podobných skupín. Ale väčšina z nich majú veľmi rozdielne povahy oproti mne . Komentáre ľudí ma celkom trápia . Aj keď by nemali . Neviem proste mať v p... Vždy mi je to ľúto keď sa niečo dozviem že mal niekto takéto poznámky.
Čo by ste mi poradili ? 😩

stanulienkat
22. dec 2023

Buď si spokojná a stojis si za svojím, alebo sprav nejaký kompromis. Ľudia sú od nepamäti taki, že hodnotia. A keď niekto vybocuje nad ich rámec, tak sa im to proste nepáči a nemôžeš nikoho prinútiť, aby si mu bola sympatická, alebo aby bol s tebou kamarát. Aj keby si bola najlepší človek na svete.

fairyy
22. dec 2023

v praci mame x takych zien a chlapov, mam medzi nimi kopec kamosov, ja by som si tiez dala take vlasy 😊keby to uz nebolo vela na moju poziciu, takze sa smejeme, ze som jak superman, inak povedane ak by si ma stretla ty, by si vedela, ze mame rovnaky styl (aj ked ja ho musim len v praci krotit) 😊 na skole som mala rovnaky problem ako ty...to pride neskor najdes si partiu neboj , moja rada je len chodit na miesta, kde su podobni ludia...neviem odkial si, takze je mi tazke radit, ale ak nemate u vas taketo miesta, dokonci skolu a prestahuj sa do vacsieho mesta, vo vacsich mestach sa nestretnes s takou davkou odsudzovania a dovtedy len vydrzat a pamatat, ze nie vsetci podla vyzoru odsudime cloveka...a ano odsudzuju ludia tento styl najma kvoli tomu, ze vacsina ludi s tymto stylom sa nie prave najlepsie chova😏 chce to obrovsku davku trpezlivosti, ale kamosov najdes raz

cyberk
22. dec 2023

Hovori sa, ze ak si skareda bud punkerka. Ak ta mrzia komentare, tak sa obliekaj a vyzeraj ako obycajny clovek. Nik ta nebude riesit, lebo sa stratis. Ludia, kt. vycnievaju z davu to maju tazke, ale tu cestu si vybrali sami, tak bud si za tym stoj alebo neries ;) btw. na koncertoch sa zoznamis s takymito podobnymi ludmi ako ty raz dva

anjelicek26
22. dec 2023

Na jednej strane sa obliekas a upravujes radikalne odlisne od vsetkych ostatnych,na druhej strane chces,aby to nikto nevnimal a nekomentoval a neriesil a si vlastne rovnaka ako ostatny.. Sama vies,ze ides myslienkovo sama proti sebe ze🤣🫣 Jedina rada - pohladaj volakde sebavedomie a bud hrda na to,cim si a cim sa od inych odlisujes. Dolezite je totiz len to,ako ty vnimas samu seba. Len ty rozhodujes o svojom vnutotnom stasti.

autor
22. dec 2023

@anjelicek26 skôr ide o to že je ťažké sa s niekým začať baviť :D. A samozrejme že mi je ľúto keď niekto hovorí že som satanista a zabíjam zvieratá. A určite zabijem raz aj môjho psa . Áno ľudia odcuduzuju ale toto sú už extrémy . 🙃. Ale to s tým sebavedomím je pravda . Iba moc neviem ako ho vybudovať

barbora0308
22. dec 2023

Predpokladam, ze budes z nejakeho mensieho mesta alebo trebars aj dediny. Ja som mala dlho tiez svojsky styl obliekania, i ked u mna to boli vacsinou nejake vintage veci a mala som od modrych ruzov az po tmavo hnede 😁. V mojom malom rodnom meste po mne zazerali obcas ako na nejaky zjav a boli ludia, co tvrdili, ze predavam travu 😅 ... Ja som mala ale svoju partiu kamaratov v nasom mini mestecku, sucastou bola aj moja sestra s velmi podobnym stylom a nam to stacilo a boli to najkrajsie roky mojho zivota ☺️. Mala som vsak asi stastie...ale teda vsetko sa uplne zmenilo, ked som sa prestahovala za priatelom do BA, tam uz nikto nic neriesil, nehovoriac o podnikoch, koncertoch a pod. a ja som sa konecne citila pohodlne v meste, kde ludia nielenze akceptovali, ale aj pochopili a chvalili moj styl 🤗. Takze bud odporucam zmenu prostredia alebo sa budes musiet prisposobit, rozhodnutie je na tebe.

thereisabear
22. dec 2023

Odsudzujú, keby ťa odcudzovali, tak ťa ukradnú.

autor
22. dec 2023

@thereisabear je mi veľmi ľúto môj preklep 😊 nabudúce si dám pozor

egonsk
22. dec 2023

v takej amerike by si bola sedou myskou, tam sa nad tym nik nepozastavuje ako vyzeras. Nechces tam skusit najst svoje stastie? ;)

thoughtfulweirdo
22. dec 2023

Žiaľ, pohybuješ sa medzi zvláštnymi ľuďmi. Tyrkysové vlasy a vyholenú časť hlavy som nosila na strednej aj ja, aj rôzne iné farby. Okrem pohľadov som nahlas počula jedine komplimenty, lebo komu som sa nepáčila, bol natoľko vyspelý, že mlčal 🤷🏻‍♂️ tvoje okolie je na tom očividne horšie, to je ale ich prúser, nie tvoj.
Že si nesadneš s rovesníkmi v ročníku sa stáva aj bez farebných vlasov a metalového štýlu, nie je to tvoja chyba. Skúsila by som nadväzovať kontakty napríklad na koncertoch obľúbenej hudby, ja som tak pri dlhom čakaní stretla už množstvo skvelých ľudí sympatizujúcich a rovnakým štýlom 🙂 no a potom internet. Sociálne siete nám dnes veľmi uľahčujú zoznamovanie, či už pri debatovaní v tematicky zameraných skupinách, alebo priamo zverejnením inzerátu o hľadaní priateľstva 😁

ivett1
22. dec 2023

Obvykle ľudia, ktorí majú svojský štýl, neriesia názory iných ľudí na svoj výzor...ak chceš byť odlišná, tak s tým musíš byť stotožnená... a musíš mať jasno v tom, prečo sa chceš odlišovať...😉 ak máš odpoveď, tak sa nebudeš zaoberať názormi a komentármi iných ľudí...
PS: ľudí skôr, či neskôr bude zaujímať aký si človek, aké máš názory, nie ako vyzeráš

kornelies
22. dec 2023

Metalisti nenosia modre vlasy, maximalne punkeri. Trapi ta, ze ta ludia odsudzuju. Ak nechces zmenit styl, musis to akceptovat. Ked ta to trapi, zmen styl ucesu. Vacsinou tieto ucesove kombinacie urobia z peknej zeny strasidlo do maku. Muzi sa na tvoj typ zien pozeraju medzi prsty, nechcu mat s nimi serioznu znamost. Slecny potom skoncia ako putovne pohare popripade zmenia orientaciu.

anketkarka
22. dec 2023

No podľa mňa na takýto štýl treba mať sebavedomie nebyť priemerná a nezanikať v dave. Takže asi ho máš. Z odsúdenia a predsudkov si nič nerob. Je taká doba, že ľudia radi hodnotia, posudzujú a majú veľa predsudkov. To je o nich a nie o Tebe. Správny človek, s ktorým si sadneš Ťa určite neodsúdi. Tak len buď trpezlivá a ver tomu, že takých ľudí si pritiahneš do života. Si proste jedinečná, a keď budeš aj ďalej sama sebou, tak to určite časom niekto ocení. Rovnaká krvná skupina sa dnes hľadá ťažko asi každému.

barbora0308
22. dec 2023

@kornelies 😳 a kto pisal ze je metalista? Pisala, ze je nieco medzi punk a metalom...proste svojsky styl. Neznasam zaskatulovanie...ja pocuvam od nu metalu po klasicku hudbu, blues, rap az po rozne zanre rockovej hudby a nikde by som sa nezaclenovala, ale tiez som sa neobliekala pred 10-timi rokmi standardne. Znamost si velmi lahko najde medzi ludmi, ktori akceptuju a ocenia jej styl a vobec kvoli tomu nemusi menit orientaciu 😅🤦...

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zmrzlinka2021
22. dec 2023

Preco nechces byt ako kazda druha?
Praveze je podstatne menej caste, ked dievča je zenské, elegantné. Ovela viac tuctovejsi je vyzor ako nosis.

A este podstatna vec.
Preco sa chces odlisovat vyzorom? Preco nie napr. schopnostami, kvalitami?

topgabo
22. dec 2023

Spolocnost vytara nazory na urictu skupinu ludi podla trendov. Podla popisu by som ju zaradil bez problemov do skupiny
objemnejsia = tucna
modre vlasy = feministka

autor
22. dec 2023

@zmrzlinka2021 nosím čo sa mi páči v čom sa cítim dobre . Každá nech si nosí čo chce . 🙂 podľa mňa sa odlišujem aj povahou . Ale nebudem tu o sebe písať básničky. 😊

zmrzlinka2021
22. dec 2023

Ako povahou?
Lebo ak mas neprijemnu povahu, necuduj sa, nikto nechce do svojho zivota pustat toxickych ludi.

autor
22. dec 2023

@zmrzlinka2021 kde som písala že nepríjemná 😩 ježinku .

ivangeline
22. dec 2023

Nebude to stylom. Aj takyto ludia maju partie a kamaratov. Tiez som mala. ;) A teraz zo stylu uslo a 4 deti pribudlo.. Ked sa nehodis ani tu,ani tu a nie je ti dobre nikde.. Skor ries tuto pricinu. Neodsudzujes sa za zlyhanie dopredu?

rorino
22. dec 2023

Že si si sama vybrala,nie si o Tom presvedčená vnútorné,a chces samu seba presvedčiť,že taká si,ale nie si.Ak sa niekedy nájdeš pochopíš,že teraz si len v roli ako herec.

jana_eyre_2
22. dec 2023

@zmrzlinka2021 prečo ťa napadlo, že má nepríjemnú povahu? Úplne stačí ak je človek uzavretejsi a už sa nájde x ľudí ktorí ho odsudia a intriguju..

kamatopo
22. dec 2023

Aj ja som v mladosti prechádzala rôznymi štýlmi. Potom som pochopila že nič ma nebude robiť odlišnou nasilu keď som tým není úplne presvedčená. Skôr som chcela byť len výnimočná aby si ma všimli. Není to aj tvoj problém? Tento štýl tá priťahuje lebo ľudia ťa vidia medzi ostatnými? No to čo si myslia ťa trápi, lebo nie si tým úplne stotožnená?

autor
22. dec 2023

@kamatopo ja som písala že mi vadia extrémy. Už som to tu spomínala 🤔 čiže keď tak si to treba nájsť. Nosím čo sa mi páči a v čom sa cítim dobre . Nosím takýto štýl od mojich 12 m nosí ho aj moja mama aj môj otec . Celá rodina máme takýto štýl čiže som ho mala od koho pochytit . Ide o to že keď sa niekomu nepáčim začne o mne šíriť extrémny už len to stačí aby ľudia na mňa pozerali skrz prsty . Niekomu stačí aj to keď uvidí že mám farebné vlasy . Ľudia sú rôzny . Mňa hlavne trápi to že kvôli vymislom som ja tá najhoršia a nikto mi samozrejme veriť nebude .

ailiba
22. dec 2023

Vies, ked sa chces odlisovat, tak musis prijat, ze ta aj ludia budu vnimat inak. Ale aspon vies, ze tvoji priatelia ta maju radi pre to, aka si naozaj. To je ovela viac ako kopa "kamaratov".

kamatopo
22. dec 2023

Celú diskusiu nečítam🙈. Tak potom buď sa vyrovnás s tým čo si myslia a hovoria ľudia a budeš ďalej ako tvoji rodičia ,alebo sa skúsis prehodiť na iný štýl,povecme na taký tuctový a skúsis niečo nové. 😉.

zmrzlinka2021
22. dec 2023

@jana_eyre_2 lenže ona písala, že sa s ňou vôbec ľudia nechcú baviť kvôli jej správaniu, nie výzoru

marseillefan
23. dec 2023

@zmrzlinka2021 toto ona nepísala... písala, že u odsudzujú kvôli jej výzoru

jana_eyre_2
23. dec 2023

@zmrzlinka2021 doslova napísala : "podľa mňa sa odlišujem aj povahou" čo neznamená že povaha musí byť zlá ako predpokladas.. ako som napísala, niekedy stačí byť uzavretejsi..