Mám 17 a túžim po dieťatku

23. aug 2024

Dobrý deň, potrebovala by som sa asi iba nejako vyrozprávať a možno získať aj iný pohľad na vec. Mám 17 rokov, v škole sa mi darí a celkovo som v živote šťastná, až na jednu vec. Začalo to asi rok dozadu keď som mala 16 a spoznala som môjho frajera s ktorým som doteraz a ja som začala neskutočne túžiť po dieťatku už takto skoro, myslela som si že ma to časom prejde ale je to ešte silnejšie a hocikedy keď vidím na ulici mamičku s kočíkom tak mi je do plaču. S nikým som sa o tom ešte nerozprávala pretože mi to príde trápne a bojím sa odsúdenia, prosím vás ak ste mali niektorá takúto skúsenosť tak budem rada za nejaké rady :( Ďakujem

sashka22
23. aug 2024

Ja keď som mala tieto túžby, tak som si zohnala opatrovanie bábätka, kde som mohla s radosťou odovzdať svoju lásku malému tvorovi. Alebo oslov mamičky, ktoré poznáš a spýtaj sa či by si mohla ísť niekedy pokocikat, mne to veľmi pomáhalo.

barcinka13
23. aug 2024

Túžba je jedna vec, ale vieš si predstaviť plnohodnote dieťa zabezpečiť v tomto veku? Bývanie a pod. ? Ak veľmi túžiš môžeš si dať cieľ že keď skončíš školu budeš sa snažiť co najskôr toto zabezpečiť, aby si si túžbu po babatku vedela naplniť..asi nechceš vychovávať dieťa vo svojej detskej izbe či?

autor
23. aug 2024

@barcinka13 veď to, že neviem si to predstaviť a musím to tak v sebe utláčať :(

natalia2007
23. aug 2024

Ani si nevies predstavit ake je mat dieta narocne - financne, psychicky aj fyzicky. Nie je to len kocikovanie.

natalia2007
23. aug 2024

Inak pripominas mi predstavitelky filmu Tehotne v 17 je to zadarmo na youtube po slovensky, pozri si👍 Tiez v tom veku tuzli po babatku

stanulienkat
23. aug 2024

Romanticka dusa🙂

viera77
23. aug 2024

A teraz späť do reality....

zuzanockamt
23. aug 2024

Ak máš bývanie, prácu, úspory, tak do toho. Ak nie, tak sa rýchlo upokoj a makaj na sebe, na budúcnosti. Aby rodičia nemuseli vychovávať aj tvoje dieťa.

mariska1989
23. aug 2024

Tiež som mala predstavy o bábätku vlastnom dieťati keď som mala 17/18 . Túžba však nejako prišla až keď som chodila s terajšim už mužom keď som mala 18rokov kúsok pred 19 . Bábo sa nám narodilo keď som mala 21 . Nepobahlaj sa počkaj kým vyštuduješ ešte máš dosť času

autor
23. aug 2024

@zuzanockamt síce máme obaja zabezpečených rodičov ale nechceme sa asi uberať tým smerom že všetko dostaneme zadarmo a bez práce

lienka.7
23. aug 2024

@autorka kúp si Baby Born 😁

zuzanockamt
23. aug 2024

Autorka
A tvoji rodičia majú čo s výchovou tvojho dieťaťa 🤦 Ty ho musíš finančne zabezpečiť. No pri takomto prístupe je veľká pravdepodobnosť, že budeš maturovať s bruchom 🤦 Rodičia majú, rodičia sa postarajú. By ma šľak triafal z takýchto potomkov.

viera77
23. aug 2024

"Nechcete sa asi uberať tým smerom, že"...toto je myslené len ako vtip, že?

nicoletta98
23. aug 2024

Máš kopeeec času… nepoznáš ešte samu seba poriadne, venuj sa škole, chod do prace alebo na výšku, vzdelávaj sa, cestuj, športuj, rob, čo ta baví.. lebo potom na to nebudeš mat čas, energiu a možno aj financie 😃 nič tým nepremeskas, len nadobudneš a potom to môžeš odovzdávať ďalej svojmu dieťaťu 😊 keď zažiješ takýto život bez obmedzení, tak možno zistíš , že to dieta chcieť nebudeš, u mna to tak bolo/je… a možno ho budeš chcieť aj naďalej, ale najprv sa zabezpeč do budúcna, vyspej a potom rob deti 😃

bublinka1426
23. aug 2024

si este mlada, pockaj a porozmyslaj.

vies ono to nie je o tvojej tuzbe ale aj o tom, ci sa vies o dieta aj postarat.

ja tuzim po kopec veci ale treba premyslat nez neuvazene mat deti a potom plakat ze ho nemas z coho zivit.

tento stat sa o teba nepostara.

jarinka33
23. aug 2024

ano, verim ti, co prezivas, mala som to totiz v tvojom veku uplne rovnako. ale som rada, ze sa mi to nepodarilo. 😉

pink_lady
23. aug 2024

Ak to vidi rovnako tvoj partner, spojte svoje sily, zabezpecte si byvanie a hor sa do toho. Nebola by si prva mamicka pred 20tkou, kludne sa poradte aj s rodicmi, vsak kolkim tu tiez rodicia pomohli pri osamostatneni sa...Ale urcite si dokonci aspon strednu skolu...

simona20201309
23. aug 2024

Pamätám si ze som presne v tomto veku mala rovnaké túžby. Obe rodiny zabezpečené, starší partner ktorý by sa o nás slušne postaral. V tom veku som aj opatrovala brigádnicky bábätka od 5mes (áno, sialene... dnes mi nejde do hlavy ako mi mohla ta matka zveriť cudzej pubertacke take bábätko a vďaka bohu že to dieťa pri mne prezilo. Keď si spomeniem na to príde mi až nevoľno!
Dnes by som pravdepodobne bola rozvedená mamička alebo by som vedľa seba trpela chronického suknickara a uchylaka. V tom veku nevieš o com je život. Nemáš ešte predstavu co od života chceš a nemusíš si robiť dieťa v 17 hneď s prvým chlapom ktorého poznas🙏
17r si dieťa, aj keď môžeš byť rozumná a vyspelá, stále si dieťa pod zákonom. Nie zo srandy je určená veková hranica dospelosti a kľudne by ju mohli zvýšiť na 21r. Naozaj najlepšia rada aká tu odznela, kúp si babiku... alebo psa. Starostlivosť o psa je o 90% jednoduchšia ako o dieťa a napriek tomu je to náročne.

simona20201309
23. aug 2024

@jarinka33 presne...vďaka Bohu že som nebola taká plodná ako niektoré ženy 🙏🙏🙏
Po x nechranenom styku som otehotnela až o takmer 20r neskôr 😂

banalu
23. aug 2024

A nemas ine ambicie v zivote? Cim chces byt v zivote? Lebo ty si to teraz dost romantizujes.. nemate kde byvat, z coho zaplatit ani len plienky. To bude viest k hadkam, rodicia z oboch stran sa zacnu montovat do vsetkeho, ked vam vsetko zabezpecia... a bude aj po romantike. Ked pridu prve koliky, kocikovy strajk, nebodaj choroby... ked tvoj priatel zdrhne od zodpovednosti, lebo zisti, ze on nechce obetovat zivot rodine v 17tich, ale chce si ho este uzivat... co potom?
Lebo ja ti prajem aby ti vsetko klaplo ako si to predstavujes... ale svet nie je duhy a jednorozce...

hederamonstera
23. aug 2024

Jezisi neblazni

simsalabim
23. aug 2024

Fuuuuuuha, mas kopec casu!!! Uzivaj si zivot, vzdelavaj sa, cestuj, tes sa z priatela…. Nevies si predstavit, aka zatazkavajuca skuska je male dieta, ako velmi najma tebe zmeni zivot. Uz nebudes vobec slobodna, na prvom mieste bude dieta a jeho potreby. Na toto musis dozriet, ty si to sialene romantizujes. Dieta nie je babika.

januska12323
23. aug 2024

Pomôž nejakej mamičke v okolí a keď zistíš čo všetko také bábätko obnáša hneď ťa chuť prejde. Bábätkom totiž nebude naveky.

bublinka1426
23. aug 2024

@banalu zalaskovana hlava. podla vsetkeho.

tramtada31
23. aug 2024

Máš ešte zivot pred sebou, študuj, cestuj, uzivaj si zivot. Dieťa je veľké bremeno, ktoré tá zviaze doma a bude tá limitovať nniekolko rokov. Nebude to už len o tebe a partnerovi a robit sa vzajomne šťastnými, ale len o tom robit dieťa stastne

ivangeline
23. aug 2024

Opatruj. Tato rada sa mi pozdáva.

cimage
23. aug 2024

Najdi si slobodnu mamicku v okoli a tej pomahaj s dietatom. Ziskas prax so starostlivostou a jej velmi pomozes, ze si bude moct porobit co potrebuje. O 2-3roky mozes zas prehodnotit svoju tuzbu. Mat dieta nie je len ist kocikovat.

medda_beda
23. aug 2024

Je to prirodzené, ľudia biológiu neobabrú je to oveľa prirodzenejšie ako rodiť po 40tke, ale realita je taká, že dieťa aj zázemie je drahá záležitosť a preto sa netreba nechať opantať túžbou.Mať dieťa znamená mať financie, bývanie, vedieť sa o neho postarať a to bohužiaľ niekedy nemáš ani vo vyššom veku.A o stabilnom vzťahu ani nehovorím.Takže túžbu mať môžeš nie je na tom nič divné, ale rozmýšľaj racionálne.

andreakotesova
23. aug 2024

Máš čas min. 10 - 13 rokov.

derdia
23. aug 2024

Kludne si zaobstarajte dieta (zatiaľ cudzie) aby si zistila co to je.
Urcite to nie je foto na instagrame...ale kopec preplakanych dní, nie len dieťaťa...