Mali ste narcistického partnera?

20. apr 2024

Baby,

tie, čo ste si zažili vzťah s narcistom, koľko ste sa dávali dokopy? Čo vam najviac pomohlo?

reanda
20. apr 2024

roky.. mne pomohlo hlavne stale si uvedomovat, ze nie je 'normalny clovek' .. ze je proste stelesnenim diagnozy

autor
20. apr 2024

@reanda bola si aj na terapii?

marca12
20. apr 2024

Mam narcistickeho spolupracovnika a poviem ti,ze to s nim nedavam. Obdivujem jeho partnerku ako to s nim moze vydrzat. To je tak psycho clovek,ze normalne ked ja s nim skoncim spolupracu asi pojdem na terapiu....

ss1908
20. apr 2024

ja mam mamu. obmedzit kontakt co najviac sa da..

autor
20. apr 2024

@marca12 ja si tiež pripadám, že to asi potrebujem...sme rozideni, to ok, ale vkuse sa ozýva opätovne, potom zase sa urazí, už si myslím, že sme ok ako rozideni ludia a zase na mna hrá emočné hry vs emočný chlad, už rozmyslam, že zablokujem a to ja nie som typ na blokovanie, proste ked sa rozidem, vymazem čislo a idem dalej, ale toto nedávam

retatka
20. apr 2024

Ozývať sa bude dovtedy ,pokiaľ bude môcť z teba čerpať energiu ,aj keď už bude mať inú partnerku ,im to neprekáža ,v hre majú väčšinou viacero žien .Ľudí si nechávajú v zálohe .O to im ide ,vyvolať pozitívnu či negatívnu reakciu .S takými ľudmi sa normálne dohodnúť nedá ,proste treba akceptovať ,že je chorý a jeho mozog funguje ináč .Ak ťa to obťažuje ,jedine blok alebo vymeniť číslo ..

letfenixa
20. apr 2024

A prečo ho nezablokujes?

koniarova
20. apr 2024

Veď ho zablokuj a pošli do riti. Nemáte žiadne záväzky,o to ľahšie. Chyba je v tebe.

sissy27
20. apr 2024

Ano a dokopy som sa dala celkom rychlo. Ten rozchod bol ovela jednoduchsi ako som si myslela, ale dlho mi trvalo sa k tomu kroku odhodlat… stale som verila, dufala 🙄
A po rozchode jedine co zabralo, bola totalna ignoracia. Nereagovat na spravy, nedvihat telefony, ked si ma pockal na ulici tak som volala policiu. Jeho cislo som si nezablokovala - volal / pisal by z ineho. Boli to najprv STOVKY sprav denne, nadavky, urazky, vyhrazanie sa striedalo s lutostou (ale len sameho seba) a citovym vydieranim…postupne to ustupovalo, cca po roku pochopil, ze s nim naozaj inak ako cez pravnika komunikovat nebudem (mame aj spolocne dieta).
Ak mate spolu dieta alebo hypo, co treba doriesit, tak investuj do pravnika, to tymto debilom zhodi hrebienok a ak vas nic nespaja, tak ho proste ignoruj, nereaguj na jeho spravy, nedvihaj telefon. Ano, zo zaciatku je to tazke, lebo chces sa branit voci jeho obvineniam, chces byt fer, chces vysvetlovat - nerob to, je to strata casu, ktory vies vyuzit inak. A odporucam zacat sa venovat niecomu, kde nemozes mat telefon na dosah - napr. plavanie. Najskor ostane ta sprava neprecitana hodinu, potom dve a potom ju budes vediet ignorovat aj navzdy.

reanda
20. apr 2024

nie

autor
20. apr 2024

@koniarova hej, už musím

koniarova
20. apr 2024

Urob to hneď. Netráp sa kvôli niekomu, čo za to nestojí.

reanda
20. apr 2024

nikdy nebudete ok ako normalni rozideni ludia.. lebo on nie je normalny.. nie je schopny normalnych reakcii, necakaj to.. cim skor to pochopis, tym skor to das.. vobec sa na neho nechytaj, v nicom.. ani o nom nerozmyslaj.. pokial nemate deti, mas to jednoduchsie.. uplne ho vymaz a nerob si za to ziadne vycitky..

reanda
20. apr 2024

a terapiu kludne vyskusaj.. urcite ti to pomoze nielen definitivne v sebe ukoncit ten vztah, ale pochopit aj to, preco si sa don dostala.. pripadne pomoct, aby si sa do podobneho uz nedostala

autor
20. apr 2024

@reanda áno, ja som s rozchodom ok, nefungovali sme, záväzky nemáme, ale aj cítim, že po ňom nie som úplne ok, prvýkrat taký čudný rozchod

alexaalex
1. máj 2024

@reanda ja som sa s narcistom rozisla po 19 rokoch a teraz riesim dslsieho v ramci pracoviska..namotal ma a jeho spravanie casom bol nepredstavitelny psychicky terror..nebola som doliecena z predosleho vztahu a teraz do toho dalsi narcis..Kazdopadne uz mam dost vela materialu nastudovaneho a viem kde je sever z ich strany,viem comu sa mam vyhybat do buducna..dlho mi trvalo kym som vedela pomenovat typ muzov, ktori mi prichadzali do zivota, ale aspom tu pravdu uz viem.Kazdopadne najvacsi problem aktualne je moja psychika,ktora je nastrbena do takej miery, ze sa s tym neviem vyrovnat a mam stavy uzkosti a depresie..Rozmyslam ze navstivim psychologa ,aby som sa dokazala zaclenit opat do zivota a nabrat potrebnu sebadoveru,ktoru som po tych rokoch uplne stratila..Ked vsak citam ceny tych terapii a sedeni u sukromnych psychologov,tak je to naozaj tazke financne.Mate pripadne niekto skusenost aj s beznym ambulantnym psychologom? Ci vedel nejak pomoct? Lebo ja sa naozaj snazim,mam dobru pracu,zdravu dceru aj podporu okolia..ale moj stav v ramci psychiky je nadalej velmi zly,velmi a neviem sa pozviechat 😕..dakujem

reanda
1. máj 2024

@alexaalex ja nemam skusenosti so ziadnym terapeutom.. robim si terapiu sama 😀 .. ale za mna nejde o to, aby si porozumela narcistom a vedela, ako s nimi jednat a comu sa vyhybat.. najdolezitejsie je, pochopit seba a dovody, preco sa takym clovekom nechas 'namotat', co ta na nich pritiahne, preco si ich pustis do zivota.. tam je koren problemu.. a nastrbena psychika - ona bola 'nastrbena' uz predtym, preto aj prisla ta skusenost s narcistom.. ano, ked tym clovek prejde, moze sa citit vycucnuty z energie, ale za mna to nie je tak, ze predtym si bola uplne ok a narcis ta do...al .. ten nejaky nespravny vzorec chovania, myslenia, to, kvoli comu si sa do toho vztahu dostala, ten tam bol uz predtym.. a ten potrebujes 'odhalit' a zbavit sa ho..
ved kludne skus aj nejakeho len ambulantneho psychologa, podla mna je dolezite vobec sa aspon o sebe rozpravat s niekym, kto ta bude pocuvat a venovat ti pozornost.. a mozno poradi, mozno neporadi.. aj tak sa musis najviac spoliehat a seba.. ze sama prides na to, kde mas ten koren problemu.. zas nie je dobre sa spoliehat na niekoho, ze ti to povie.. on to nemusi 'trafit' a moze ta este viac pomylit.. akykolvek terapeut je aj tak len pomocnik, tu hlavnu pracu musis aj tak spravit sama