Dobrý deň,
Obraciam sa na vás z čistej zúfalosti nakoľko som v situácii na ktorú hľadám akúsi asi uspokojivú odpoveď na to čo má trápi už niekoľko mesiacov. Situáciu je taká ja mám 33 rokov moja priateľka má 23 rokov študuje na vysokej škole a bude študovať ešte najbližších 5 rokov. Žena je to naozaj veľmi milé a dobrotivé v dnešnej dobe mi príde že priam neskutočné je pokorné, skromné, a mnoho iných pre mňa dobrých vlastností. Problém je že sme spolu rok a mňa zužujú otázky typu že ona má ešte štúdium a zároveň si nie som istý či k nej prechovávam city mám ju rád to áno ale nemyslím si že je to láska. Bojím sa že to ukončím a bude ma trápiť že som urobil chybu a prišiel o tak dobré dievča. Kiež by stretla niekoho lepšieho niekoho kto jej dá skutočnú lásku niekoho kto ju bude milovať celým srdcom! To by mi odľahlo aspoň by som jej neublížil. Čo by ste urobili ? Povedali jej to ? Ukončili to ? Čakali kým sa to vyvinie nejako mal by som si užívať nás spoločne strávený čas a nechať to tak ?
Nechaj ju ísť. Ak nie si schopný skutočnej lásky aspoň týmto jej dáš najavo, že si ju ako človeka vážiš=dávaš jej šancu nájsť skutočného muža, ktorý ju bude ľúbiť.
@unknowname To čo je za otázku? Buď ju miluješ a plánuješ si s ňou budúcnosť, bez ohľadu na to, či študuje alebo nie. Alebo ju nemiluješ a tým ju len využívaš. Ty to nevieš čo k nej cítiš? Postav sa k tomu ako správny chlap. Ak ju nemiluješ, tak ju nechaj ísť, nech si nájde niekoho, kto ju bude naozaj milovať. Určite si to zaslúži. Ak s ňou chceš zostať len z obavy, že prídeš o dobré dievča, tak to je len tvoj, čisto sebecký záujem.
Je dost mozne ze taku skromnu dobrotu uz nenajdes . Ale ked ju nemilujes tak tie kvality co v nej vidis casom nebudu pre teba nic . Bude tam len obrovske hlucne “ nemilujes .” A bude ti vadit aj to ako dycha. A inu co budes milovat Mozno nebude skromna bude narocna bude od teba chciet vacsie vykony budes sa musiet viac snazit jej vyhoviet… ale ked ju budes milovat tak na toto mile zlate dievca si urcite nebudes spominat ze skoda ze som ju stratil. Budes rad ze si kde si.Rozist sa je najlepsie pre oboch .Bud k nej uprimny. Obaja si zasluzite zazit vzajomnu lasku s niekym
Inym . Lebo u vas nie je .
@unknowname Ja si naopak myslím, že by si tomu mal dať ešte šancu. Ak je taká úžasná, ako hovoríš, bola by chyba o ňu prísť. Spomeň si, aké to bolo na začiatku? Ani vtedy si neľúbil? Lebo možno máš len krízu - opadlo prvotné zamilovanie a teraz sú tvoje city utlmené. V takom prípade je treba robiť si zážitky, posilniť romantiku (rande, kvety...). V žiadnom vzťahu by si nebol zamilovaný až do konca, vždy city trochu ochladnú. Keď som pred sto rokmi začínala randiť, dala mi babka radu: "Láska je dôležitá, ale ešte dôležitejšie je vedieť si druhého vážiť a môcť sa naňho spoľahnúť."
Píšeš o nej samé pozitívne veci a vlastnosti a zároveň píšeš,že ju asi nemiluješ. Skus sám sebe pomenovať,čo ti vo vašom vzťahu chýba, prečo ju nedokážeš milovať? Rok je celkom dlho doba,aby si človek utvrdil city. Niekedy nám aj na "dokonalom" človeku niečo môže vadiť a jednoducho tá celková príťažlivosť tam byť nemusí.
@unknowname ukončila, ked nie je laska stracas jej aj svoj cas 🤞
@unknowname no určite nestretne niekoho, ked je s tebou vo vztahu a lubi ta, a ty ak chces byť charakter, tak jej to povedz a zbytočne je nedus, ma pred sebou celý život, má možnosti si niekoho najst a k je taka uzasna a dobrá, co v jej veku je zazrak, tak ju nechaj ist😉
Je tam dost velky vekovy rozdiel.
Myslim ze ty uz potrebujes zrelsiu zenu,mozno uz nie studentku.
Ona ma cely zivot ored sebou a kazdy den straveny s tebou,je strata casu-pretoze ty ju nemilujes.
Neviem,preco s nou teda si.
Bud chlap a vrat jej slobodu.
Ona bude plakat aj sa chvilu trapit...to je normalne..
Ale ty budes vediet,ze si bol k nej uprimny...
Vo vztahu je najdolezitejsia laska.
Ta ozajstna.
A prečo si myslíš, že ju nemiluješ, alebo nemiluješ dosť? Vadí Ti len to, že bude ešte dlho studovať. Bojíš sa, že keď doštuduje, tak Ťa nechá ona? Alebo kde je problém? Nie je to len strach, ktorý Ti nedovolí ľúbiť viac?
@unknowname ukoncit, si pre nu stary.
@unknowname a v sexe vam to klape? byvate a zijete spolu?
@unknowname zbytočne ju neťahaj za nos, keď k nej necítiš skutočnú lásku...aj tak si myslím, že si ťa moc nezaslúži, keď ťaháš týmto smerom...
@unknowname Rok trvá niekomu kým zistí či k niekomu prechováva ozajstné city? Ukonči to čím skôr.Problém nie je váš vekový rozdiel ak by ste boli spolu šťastní, ale ak ty rozmýšľaš na rozchodom tak ju len oberáš o mladosť.
Ak ju neľúbiš a praješ jej niekoho lepšieho, tak naozaj jej toho lepšieho dopraj a nechaj ju ísť. Ťahanie za nos jej neskôr môže ublížiť oveľa viac.