Majetnícke sklony voči partnerovi

22. nov 2024

Tie žiarlivejšie, ako ste zvládli svoju žiarlivosť vo vzťahu? Potrebujem kus zazdieľať moje pocity, nikomu som to takto otvorene nikdy nepovedala, lebo si uvedomujem aké je to nezmyselne. Som žiarlivá a ťažko sa mi s tým bojuje. Vadí mi keď trávi čas s kamošmi, aj s rodinou. Keď náhodou uprednostní niekoho predomnou úplne zúrim. Pritom chápem, že nie je dôvod žiarliť. Aj sa snažím držať formu, aby som nerobila zbytočne dusno medzi nami, ale mám chuť sa s ním pohádať zakaždým, keď si vyberie že bude tráviť čas inde než somnou. Pritom mám vlastný život, tiež chodím medzi ľudí aj bez neho. Keď on ide navštíviť rodinu alebo kamarátov, volá ma nech idem tiež, ale ja nechcem ísť s ním, ja chcem aby on tiež nešiel a bol somnou iba a nešiel za nimi. Vadí mi keď ma aj iných ľudí v živote, chcela by som byť pre neho ta jediná najdôležitejšia a stále keď ide za priateľmi alebo rodičmi , je to ako keby ma zradil. Je to úplne nelogické, som si toho vedomá. Nevyčítam mu, že má rád rodinu a priateľov, lebo chápem, aké by to bolo hlúpe z mojej strany niečo take mu vyčítať, len vnútorne ma to hnevá a mám takéto majetnícke momenty. Mali ste niektorá takto silné majetkovej city voči niekomu? Ako ste to prekonali ? Len zopakujem, jeho naobmedzujem nijak, toto moje nelogické cítenie držím v sebe a on o tom nevie.

wolf_
22. nov 2024

Odporúčam psychoterapiu.

enmery
22. nov 2024

Ja Ti poviem, čo asi nechceš počuť. Takéto stavy treba riešiť už so psychológom/terapeutom. Ono to skôr, či neskôr bude rásť a môže Ti to zničiť vzťah. Mimochodom-veď na návštevu k rodine atd Ťa volá so sebou a chce Ťa tam mať=si preňho doležitá. Prečo to Ty nevidíš, treba hlbšie preskúmať a opraviť.

bobaas
22. nov 2024

Mám, je mi to ľúto, ale mám to podobne. Len veľmi silná seba kontrola pomáha. Občas sa to vymkne z rúk, ale chápe a berie to s rezervou. Nie, nedáva mi dôvod žiarliť, racionálne si viem všetky situácie aj sama vysvetliť, ale pocity sú silnejšie ako ja. Len seba kontrola. Stopnúť samu seba. Je to môj problém, nie jeho. Nechcem, aby to bol "náš" problém. Nepoznám riešenie.

zuzanita1609
22. nov 2024

Začni veriť sebe a budeš veriť aj partnerovi. Nie, učite nežiarim na jeho kamarátov,dokonca rodinu, božeee,veď nie je tvoj majetok. Nechaj ho dýchať a aj ty si nájdi kamarátov, koníčky, prídu iné myšlienky. Čím viac utahuješ,tým viac sa ti bude vzpierať(tak si vravím). Zdravé sebavedomie je pre tvojho chlapa najviac sexi 😉.

autor
22. nov 2024

@zuzanita1609 veď píšem že sa stretávam s mojimi priateľmi a trávim čas bez neho. Nijak ho neobmedzujem.

zuzanita1609
22. nov 2024

A prečo ti vadí,keď sa stretáva on? Neveríš mu? Sklamal ťa už niekedy?

autor
22. nov 2024

@bobaas úplne chápem, ja ho tiež nechcem zaťažovať mojou žiarlivosťou. Bojujem sama so sebou

autor
22. nov 2024

@zuzanita1609 nesklamal a verím mu, len ho chcem mať len pre seba . Aby ľúbil iba mňa. Je to úplne nelogické.

zuzanita1609
22. nov 2024

Ak budeš takto ďalej rozmýšľať, stratiš ho rýchlejšie,než si stihneš všimnúť. Toto nie je dobré myslenie,mala by si skôr uvažovať nad nejakým odborníkom. A to nemyslím ozaj v zlom.

0silvia0
22. nov 2024

Mas silne ego, potrebujes dozriet.

arianna25
22. nov 2024

V minulosti si mala všetko ok? V rodine, vo vzťahoch. Nechcem súdiť, nie som odborníčka, možno máš strach zo straty tvojho partnera, alebo fakt ta majetnickost, ale to je podľa mňa určitá forma sebectva.
Alebo ešte mi napadla jedna vec, netočil sa kedysi svet len okolo teba? Skús sa pozrieť do minulosti kde to zacalo. Potom budeš vedieť vysporiadať si to v myšlienkach. Môže pomôcť aj terapeutka.
Budeš voľnejšie dýchať a tvoj partner na sto percent tiež. A o to radšej a viac bude tráviť čas s tebou keď nebude mať dusno 😊

damian85
22. nov 2024

Ja môžem ty nie. Ktorýkoľvek muž od teba utečie. Ak nezmeníš postoj ( psychoterapia ) buď umrieš v strachu z upustenia , alebo ako stará panna.

lonely66
22. nov 2024

podľa nadpisu som predpokladala, že tvoj partner vyhľadáva spoločnosť iných žien - kamarátok...
po tom, čo som si prečítala aj úvodný príspevok, prikláňam sa k tým, čo ti odporúčajú psychológa, alebo priamo psychiatra.

bobaas
Včera o 08:35

Mne pomohlo si z mojej žiarlivosti robiť srandu. A hlavne máme vysvetlené, že ak prekročím hranice, on mi to povie. Nezačne sa urážať, ale normálne mi ukáže, že potiaľ áno, toto už nie. Ja to spracujem a ideme ďalej. Je to náročné, mám šťastie na partnera. Ale ten humor pomáha

bobaas
Včera o 08:40

Minule mi napríklad poslal rontgen hrudníka, že "aha, v mojom srdci nie je žiadna iná žena". Ale to musí byť aj mužova povaha, že to zvláda s nadhľadom a berie ma takú, aká som. Ale snažím sa na sebe pracovať.

danica2711
Včera o 10:21

máš nakročené na najspoľahlivejšiu cestu, ako sa zbaviť partnera