Má to zmysel?

karamelka1234
4. nov 2024

Idem si po radu. Viem ze všade niečo je v každom vzťahu ale neviem ako ďalej. Som z mužom 4 roky máme ročnú dcéru a pri každej hádke vyčíta peniaze a mňa to mrzí lebo tiež dávam svoje peniaze všetky na chod domácnosti. Pokiaľ je všetko ok tak sa podelime ktorý ma zaplatí a keď nastane hádka tak hneď vykrici že som sním za peniaze. Prišiel kumne z holým zadkom . A doteraz si neváži komfort ktorý má oprate navarene upratane.

zmrzlinka2021
4. nov 2024

@karamelka1234 ale v manželstve sú peniaze spoločné, čiže všetko čo zarobí, je aj tvoje

katkaseiner
4. nov 2024

za mna je to totalny red flag, ale my sme po cca roku presli na spolocnu kasu. Cize vsetky peniaze idu na jeden ucet a fungujeme z toho spolu. Dlhe roky som zarabala viac ako muz a nikdy ani len slovkom som mu to nepripominala... teraz sa karta obratila a on zaraba viac... a ani on toto nikdy neriesi.
Podotykam ze sme spolu 20 rokov, z toho 19 spolocna kasa.

karamelka1234
autor
4. nov 2024

@zmrzlinka2021 začínam ho nespoznavat... také veci dokáže povedať že nechápem.

karamelka1234
autor
4. nov 2024

@katkaseiner on prišiel kumne bývať nemal ani osušku a čo mal pred tým ženu ho oberala o peniaze nikdy mu nedala ani cent, minula všetko ostali mu dlhy a mne ide vyčítať to ma ide poraziť a začínam premýšľať že mi bude lepšie samej. Ma všetko vždy a neváži si.

katkaseiner
4. nov 2024

môžeš nacrtnut aspon matematicky (netreba konkr.cisla) ze zaraba raz tolko ako ty, ci 3x tolko? Samozrejme ze je to irelevantne, bud ta ma rad alebo nie a logicky je dost tazke si robit karieru s malym dieťaťom

petrao2
4. nov 2024

@karamelka1234 niekomu stupnu peniaze do hlavy a potom je to zle
My si peniaze nikdy nevycitame hospodarime spolu s 1 uctom uz 17 rokov
Bola som aj na materskej aj som zarabala viac ako muz
Aj on zarabal jedno obdobie ovela viac ale nikdy sme si nic nevycitali
Tvojho by som poslala do certa tak ako prisiel-s holou ritou

karamelka1234
autor
4. nov 2024

@petrao2 tak asi aj bude..lebo mňa to ponižuje...neviem dokedy to vydržím

olimuc
4. nov 2024

On prisiel k tebe s igelitkou … staci ho upozornit na to, ze s nou aj odide pokial neprehodnoti svoje spravanie … ty sa do roboty vratit skor mozes … a nejakeho trula s dlhmi a nevhodnym spravanim tolerovat nemusis. Ty mas kde byvat on nie

karamelka1234
autor
4. nov 2024

@katkaseiner 2000eur zarobí len jeho minulost splátky 500eur

benimnadir
4. nov 2024

@karamelka1234 pretože má ako píšeš komfort upratané navarené opraté ozehlene tak si zrejme prestal veci vážiť, stáva sa z neho sebec. Nastav mu zrkadlo, pripomeň mu, že prišiel s igelitkou a môže s ňou aj odísť.

oliolijanka
4. nov 2024

@karamelka1234 "...čo mal pred tým ženu ho oberala o peniaze nikdy mu nedala ani cent, minula všetko ostali mu dlhy.."
A teraz ma znova pocit, ze ho oberas o peniaze??😀

januska12323
4. nov 2024

No ja by som mu dobre vyhubovala keby s tým začal. Ty si dala do vzťahu bývanie, dieťa a on dlhy, čo ti má čo vykrikovať? Môže byť rád, že si ho ešte neposlala odkiaľ prišiel.

abdn16
4. nov 2024

Tak mu vykrikuj aj ty, ze on je s tebou kvoli byvaniu.

karamelka1234
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karamelka1234
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
karamelka1234
autor
4. nov 2024

@oliolijanka Áno ma ten pocit...on to ma už v hlave asi navždy

pralinka25
4. nov 2024

@karamelka1234 a oberala ho naozaj alebo to ma v hlave rovnako tak ako u teba?

fion22
4. nov 2024

@karamelka1234 asi ti to nepomôže, ale aspoň pobaví ...moji starí rodičia, keď sa pohádali (vždy za blbosti) tak starká nie raz starkému vykričala, že prišiel s holým zadkom, a vydržali spolu cez 60r

danica2711
4. nov 2024

@karamelka1234 no tak chlapec si je asi dobre vedomý, že okrem peňazí (a ani tie nie sú nejaké závratné) žiadnu pridanú hodnotu do vášho vzťahu neprináša, keď si myslí, že si s ním len pre peniaze. Ak s tým nemieni prestať, asi je veľmi opodstatnený tvoj pocit, že bez neho by ti bolo lepšie

karamelka1234
autor
4. nov 2024

@pralinka25 vieš ako to je...pravdu sa nikdy nedozviem...

pralinka25
4. nov 2024

@karamelka1234 asi nie ale vgzera ri v tomto divne. Kazdopadne je to pre teba velmi zle

enmery
4. nov 2024

@karamelka1234 Mňa vždy pobaví, ako chlap s dlhmi a s priemerným platom ide vykrikovať žene, s ktorou má dieťa, že je s ním kvôli peniazom.😃🚩Čistý oxomorón. On má psychický problém a keď sa ten riešiť nebude, bude to nielenže pokračovať, ale sa aj zhoršovať. Dobré je, že Ti blikajú kontrolky už teraz. Takýto chorý prístup vo vzťahu vie nakoniec z toho druhého urobiť len klbko nervov s nonstop vysokým kortizolom v krvi a postupne sa z Teba stane len smutná chodiaca troska.

gribka1
4. nov 2024

Zbaľ mu igelitku s akou prišiel a výstav ju, aby ju bolo vždy vidieť. Aby mu to pripomínalo, a dal si pozor na reči.

ronie338
4. nov 2024

Ja som s priateľom 5 rokov mame spolu syna a nikdy mi nevykrical peniaze. Hundre občas keď míňam na blbosti ale aj tak to zaplatí. V žiadnej hádke mi to nevykrical a nemá doma fullservis

lenkakravcova
4. nov 2024

@karamelka1234 nech si zájde za psychologičkou, lebo vyčítať niekoho iného chyby inej osobe je dosť mimo.

vevebono
4. nov 2024

Mne toto raz povedal. A ja ze fajn, keď sú tvoje, si ich nechaj, ja si nechám zas svoje. Po ani nie mesiaci prišiel, ci by som bola tak láskavá a dala mu na naftu. Tam si neuvedomil, ze ja som bola hlavný zdroj príjmu. Teraz som už na rodičovskej dovolenke a ani jediný krát mi nevykrical, že teraz zarába on. Lebo vie, ako sa veci mali. Keď zabudne, zas mu to pripomeniem.
Stále to môžeš spraviť tak, ze si dáš na súd výživné na manželku a výživné na dieťa a s tým môžeš hospodáriť, aby si náhodou neminula jeho. Vtedy iste uz pochopí, že to nie je tak, ze ja zarobím, tak sú moje.

vevebono
4. nov 2024

A zabudla som dopísať, pýtaj si aj čiastku za užívanie bytu a servis k tomu. Normálne by som mu vyčíslila, ze ak platím za energie 250€ mesačne, tak on mi dá 83, raňajky za 3, obed za 7 a večeru za 3. A môže prispievať

earlgrey
4. nov 2024

Ste manželia? alebo len partneri?
Ja som s bývalým nebola zosobášená a od začiatku sme mali peniaze spoločné...s ním už nie som skoro 5 rokov a stále mám prístup k jeho internet bankingu 🫣 ani po rozchode to nezmenil a vždy mi povie, že si môžem vziať peňazí koľko chcem...čo samozrejme nerobím, ale je tam dôvera...Nikdy sme si nič nevykrikovali a tiež prišiel s jednou igelitkou a len vďaka mne je tam, kde je...

karamelka1234
autor
4. nov 2024

@earlgrey manželia...

karamelka1234
autor
4. nov 2024

@enmery niekedy už nemám silu na tie jeho dokonalosti.. takto pred rokom som ho už zbalila a vymkla...len boli Vianoce a nemala som to srdce ho nechať niekde. A mesiac sme boli od seba a čo akurát dokazal že prišiel bez centu...