Stretla som 49 r. Slobodnú bezdetnu sesterku môjho ex. Najprv rozhovor ok a potom kritika. Je veľmi nabozna. Nezamestnaná už roky. Nehľadá prácu lebo vraj ma rôzne zdravotne problémy často cika. Lame jej ruky ci co. invalidný si nevybavila rodičia jej nechali dosť peniažkov takže žije z toho. Býva v poschodovom dome. Tvrdí ze peniaze nie sú dôležité ale láska. Vravím chod a kúp dačo za lásku. Zaplať družinu. Angličtinu malému atď. Ona nato ze do družiny nemusí chodiť lebo ma starých. Na knihu sa dakde eur nájdu. Jej slová. Povedala mi prečo sa neobetujem pre dieťa a nevrátim k ex mužovi. Lebo som rozbila rodinu a maly by mal mať rodinu celú. Vravím nadával mi často. Kritizoval všetko.
Nemohla som si urobiť domov podľa svojho vkusu. Nechcel dať preč nábytok po mame aj babke. Príkazy. Zákazy. Hral sa na hlavu rodiny pritom tiež bol dlho bez práce lebo jemu žiadny vedúci ci šéf v práci vraj nebude rozkazovať. A ja ťahala všetko ako mulica. A roky utekali. A mňa to už nebavilo. Odišla som so synom. Ja prácu mám. Financujem u syna všetko sama lebo ex je bez práce čiže aj kebyže podám o výživné dostanem 30 eur asi len. Ex keďže je doma vyberie malého z družiny. Aj cez leto keď som nemohla mať dovolenku je so synom.. Bolo mi vytknute ze ako som si dovolila opustiť tak dobrého manžela ze je dobrý otec atd.. Ale chcem už inak zit. Lebo my sme stagnovali vo všetkom. Prečo sýty hladnému neverí? Ze eur sú dôležité a nutne v živote? Ja som veľa v práci a muž viac so synom. Trpím tým. Ale musím chodiť do práce a zarábať eur aby sme mali na chlieb. Co myslite ma jeho sesternica pravdu treba sa obetovať a vrátiť?
vrátiť sa k ex? a čo by sa zlepšilo??? veď so synom sú (a dokonca aj podľa teba viac než s tebou) a ty máš konečne klud 🙏
PS: ako je možné, že rodičia jej peniaze zanechali ale tvojmu ex nie? kde ich dal? práveže nech jeho hanba facká, že ich nedal synovi
a mala si jej povedať, že ako otec je fajn ale ako manžel stál za h*vno 😉
Bud rada, ze si od takejto rodiny prec.
Si jej mala povedat ze bezdetna single expertka na lasku nech sa stara o svoj život. Nic ju nie je do tvojich dovodou preco si odisla. A nech si adoptuje 5 psov z utulku ked riesi ze tvoj syn nepotrebuje byt v druzine mà byt u starych.
Nezazila to, takze je len teoretička v tejto oblasti. Preco by si mala dobrovolne trpiet v takom vztahu?!
A preco si sa teda rozisla s ex?
Kvoli nabytku?? Zariadeniu, alebo ze nemal robotu??
No takto, dieta nemoze za to,ze si si zle vybrala partnera... ale,tysi spokojna a dieta? Je spokojne alebo trpi,lebo si mu vzala otca, ktoreho si mu predtym ty sama a dobrovolne za otca vybrala?
ked podla sestrenice nejde o peniaze, ale o lasku, tak jej povedz, ze teda ty das vypoved z prace a budes si uzivat lasku k synovi a ona nech vas financuje z peniazkov, co jej nechali rodicia 🙂
Nejde o sesternicin názor, ani o cieľ: obetovania sa. Ak si myslíš, že by ste vedeli žiť spolu, možno hormóny sa ukľudnili a každý troška dozrel či dospel, možno zmúdrel, za pokus to stojí. Ale nie že hŕr zajtra sa sťahujeme. Treba to zistiť postupne, navštevovať sa, komunikovať a byť k sebe dobrí.
@zuzanka.zuzu prečo by mal dediť majetok po ujovi a tete...?
Po pár riadkoch je zrejme že pani je psychická chorá
Sa čudujem že si vôbec šla do takého rozhovoru a celej debaty
Čo si ako od toho čakala? Fakt sa ti čudujem
A k čomu by si sa vrátila. K tomu, že by tvoj muž nerobil a vy by ste strádali ? No jasné že nie. Muž má zarábať. Ak nevie, je to jeho problém ako to dopadlo. Nie tvoj. Keby zarábal tak, že vás vpohode uživí, tak by si sťahovanie nábytku neriešila. Ale keď nerobí - toto je podstatný problém.
Treba rozmýšľať, s kým si robím dieťa, zistiť si, z akej rodiny dotyčný pochádza, kým a ako bol vychovaný a spoznať ho - až potom plodiť. A odpadnú takéto starosti.
Ty nemusis nikomu nic vysvetlovat, ani nejakej sesterke zijucej z lasky. To maju asi vsetci ich rodinni prislusnici vratane ex predstavu zit z lasky, ved nech si tak ziju.
Urcite by som si nenechala kecat do zivota takouto srandovnou pani 😂
Ty si s nim zila, ty vies. Dobre si urobila.
@heleninamama ja hovorim,.ze keby kazdy chlap pozeral na svokru, ze taka bude raz jeho zena a zena pozerala.na svokra, ze taky bude raz jej muz, tak sa nikto nevyda ani neozeni.
Lebo tych super tip top parov kde vsetko krásne funguje alebo su vobec este spolu po rokoch, je drviva mensina.
Kasli na nu, to je definitívne ten najhlúpejší nazor, ze dieťa ma ma kompletnú, hoci nefungujúcu rodinu. Neviem si predstavit ako mozu byt deti šťastne v rodine, kde sa stale bojuje, rodicia sa hádajú a nevedia spolu vychádzať, matka je nešťastná. Ved to dieťa to vsetko vidí.
Urobila si dobre a nemeň to, ked bude dieťa velke, pochopí to a bude za to vďačné..
Verim vsak, ze ta sesterka tvojho ex ti to hovori pre to, ze on je nešťastný a on potrebuje, aby sa o neho niekto staral.
rady na manzelstvo a rodicovstvo od single bezdetnych ludi, tak tie teda naozaj maju vahu (teoreticku)
Mala by si o 1 hladny krk navyse. Zdeptal by ta tvojou kritikou. Takto je syn stastnejsi, lebo nevidi zdeptanu mamku a nasledne hadky. Takto to vidim ja
@reanda paradox je ze keď jej pred rokmi nukali prácu kostolnicky odmietla lebo vraj je to slabo platená práca. A navyše keď peniaze nie sú dôležité tak to by mala predať dom a dat eur na charitu? A sama sa uskromniť v garsónke? Hm? Ale to som jej nepovedala. Načo aj keď by to nepochopila.
😃 Ked je silne pobozna, pracu kostolnicky by priala ako sluzbu, nie slabo platenu pracu. Riad sa svojim srdcom a rozumom
@eva8 tak to si tiež myslim
Mala si pani poslat do....
V živote by som nechcela svoju matku vidieť nešťastnú v nešťastnom manželstve.
Nech si svoje rady nechá pre seba.Matka je stále aj žena a má právo byť šťastná nie celý život prispôsobiť len deťom.Deti vyrastú, pochopia a budú mať vlastný život.
Čo sa týka peňazí.Podobné rady som dostávala keď som odmietla mať deti keď mi hrozilo, že prídem o prácu.Vraj peniaze netreba, deťom stačí suchý rožok s máslom, nepotrebujú mať počítač do školy atď.Ja si dobré pamätám čo všetko deti stoja.
Od matky ktorej s deťmi pomáha mama, svokra, muž a deti sa majú veľmi dobre.A ešte sa jej každý musí prispôsobiť v práci.A aj ako slobodná matka mala pomoc od rodičov.
To musis ty vediet, ci sa chces vratit alebo nie, za skusku by si nic nedala, lebo v podstate nabytok nie je dovod na rozchod.
Milá autorka, z celého tvojho úvodného príspevku má najviac dostalo, to cikanie a lámanie v rukách, ako dôvod, byť nezamestnaný. Ty, len pekne ďakuj pánu Bohu, že si sa dostala čo najďalej od takýchto "humoristov ' a nič si nevyčítaj.
Sesternica je prepnuta,nepočúvaj ju
dufam, ze tu poslednu otazku nemyslis vazne... :D
1. Nemá Ti čo do koho kecať, už z pár riadkov mi je jasné, že nebude najostrejšia ceruzka v peračníku a viera s tým nič nemá.
2. Urobila si veľmi dobre, že si odišla od takého "muža", schválne som to slovo dala do úvodzoviek, lebo toto nebol muž, ale guľa na nohe. Aký by bol vzor pre syna?
3. Trošku sebavedomia Ti treba a stoj si za svojím rozhodnutím.
To sa vazne taketo nieco pytas?!
Nauc sa stat si za svojimi zivotnymi krokmi a nenechaj sa rozhodit nazormi nezainteresovanych ludi…