Má naša láska šancu?

cukrik122
14. sep 2023

Ahojte, mám 21 rokov a s mojim frajerom sme boli spolu 4 roky. Rozišli sme sa z dôvodu, že potreboval nájsť sám seba. Potreboval zistiť čo on od života očakáva a čo chce. Viem, že má ľúbi a že mu na mne záleží. Po rozchode so mnou nestratil kontakt a ani nechce. Myslite si, že po pár mesiacoch keď príde na to čo vlastne chce a bude pripravený na vzťah budeme mať šancu pokračovať?

zmrzlinka2021
14. sep 2023

@cukrik122 a ty o neho stojíš? Máš 21, studuj, cestuj, ries kariéru a keď príde do tvojho života chalan, čo ťa bude skutočne ľúbiť, nebudeš si už klásť tieto otázky.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cukrik122
autor
14. sep 2023

@zmrzlinka2021 áno stojím, zaľúbili sme sa strašne v mladom veku a on nebol tak vyspelý ako ja, no aj napriek tomu sa vždy snažil. Vždy mi bol verný a dokazoval mi lásku, staral sa o nás vzťah, mali sme plány do budúcna. Chápem, že potrebuje čas aby prišiel na to, čo od života chce. No mám s ním ostať v kontakte? Mám na neho čakať? A nakoniec sa budem trápiť? Alebo to zahodim za hlavu a možno pochopí o čo prišiel keď už bude neskoro?

stanulienkat
14. sep 2023

Myslím, že on už prišiel na to, čo vlastne chce. Len ty si to ešte stále nepochopila.

januska12323
14. sep 2023

Veď nech hľadá a ty hľadaj tiež.

moonlight1210
14. sep 2023

@cukrik122 ostan v kontakte, ale necakaj.
Nezatvaraj si dvere pred novymi skusenostami, vedomostami, zazitkami a znamostami. Aj ty potrebujes najst seba, nie len on. Je fajn zistit, ze muzi su rozni a zistit, co od vztahu a od zivota celkovo naozaj chces. Co chces dosiahnut, kam chces ist, co chces vidiet, co chces zazit, vybudovat.

Lebo sa ti moze stat, ze az on zisti, ze chce teba a vrati sa a ty verne pockas, tak nasledne to chyti teba a vztah sa vam rozpadne.

nikaa951
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cukrik122
autor
14. sep 2023

@moonlight1210 neublížim si ešte viac tým že budeme spolu v kontakte??

cukrik122
autor
14. sep 2023

@nikaa951 úprimne? Nemám pocit, že toto by bol on ale skôr ja. Nikdy sex ani nevyhľadával. Skôr tú možnosť by som využila ja..

cukrik122
autor
14. sep 2023

Ako mám zvládnuť a preniesť sa cez rozchod? Po 4 rokoch sme už na určité boli naučený… a hlavne boli sme zvyknutý jeden na druhého

svokrinjazykmonika
14. sep 2023

@cukrik122 prosím ťa, nebuď naivná. Asi pozeráš alebo čítaš príliš veľa romantiky. To jeho "potrebujem nájsť sám seba" znamená, že teba už nechce ale ide randiť/šukať s inými. Ale samozrejme, že chce ostať v kontakte s tebou. Ostávaš ako záloha.

zmrzlinka2021
14. sep 2023

@cukrik122 aj rozchod je cesta. Zameraj sa na seba, na svoje ciele. Máš 21 a mala by si energiu investovať do svojho rastu

nairia
14. sep 2023

co znamena par mesiacov? aby si necakala jak trtko nanho v nadeji, ze ti pride s kyticou zaklopat na dvere a povie, aky bol somar, ze ta nechal ist a zistil, co prenho znamenas.
lebo to sa moc casto nedeje tak, ako to mame natlacene v hlavach romantickymi filmami.
ty budes stracat cas a cakat na nieco,co sa mozno ani nestane, lebo on si medzitym najde tu, pri ktorej nebude potrebovat ziaden cas na rozmyslenie, co ocakava od zivota. mne to pride tak, ze niekoho stretol a tam zacal smerovat svoj zaujem. a teba si nechal ako zalohu pre pripad, ze mu to s novym objavom nevyjde a aby nebol za debila, ze sa po case odmlcania zrazu ozve.

maryetta
14. sep 2023

Neries. Teraz je tak ako je. Neupinaj sa na neho.
Ja som tiez mala 2roky. Tak sme boli 2roky od seba a nase cesty sa znovu spojili. A uz sme spolu dalsich 13rokov. Z toho 10manzelia 😉
Ak mate byt spolu tak budete. Ak nie pride niekto lepsi 😉

mikadooo
14. sep 2023

@cukrik122 nečakaj na neho. On šiel hľadať ďalej niečo lepšie a keď nenájde, mooooožno sa vráti. Takže aj ja by som to vzala ako príležitosť zistiť, či sa nenájde niekto lepší 😉. Ak nie a tento tvoj "starý" sa vráti, ok 🤷. Ak áno, tak škoda, že si s týmto starým zabila 5 rokov... Našťastie si ešte mladučká 😉. Čakať na niekoho, kto vlastne "nevie" je fakt hlúposť, ver mi.

cukrik122
autor
14. sep 2023

Ďakujem za rady

vanilkovazmrzka
14. sep 2023

Ste velmi mladi, a ja uplne rozumiem, ze sa zlakol toho, ze by mal byt navzdy uz len s tebou a nevyskusat si napriklad zit sam. Daj tomu cas, ale ak ti mozem poradit, ak si prajes, aby vas vztah casom pokracoval, prerus s nim uplne vsetky kontakty. Iba tak bude mat ten priestor, ktory teraz chce, a aj priestor uvedomit si, ze mu chybas a ze ta potrebuje. Musis ale pocitat s tym, ze sa to nemusi vobec stat. Ale tym nekontaktovanim si sancu vyrazne zvysis.

majulino
14. sep 2023

@cukrik122 po 6,5 roku a dvoch potratoch som sa s bývalým rozišla, dnes som v šťastnom manželstve vyše 10 rokov. Tiež sme spolu začali ako veľmi mladí. Mali sme 14,5 roka. Celú strednú školu som s ním bola. Mali sme kopec plánov, boli sme zasnúbení... sekla som s tým ja, kvôli jeho mame. Nie žeby sa ma nikdy nezastal, vlastne ani nemusel, nebola to zlá "svokra" usmerňovala ho, ako sa má správať, chlapec bol skvelý, galantný, nosil mi kvety, počas maturít obed, kávu..
Len si nevedel predstaviť, že v jeho živote nebude aj jeho mama, že nebudeme spolu bývať v ich veľkom dome...
Ale stále hľadal kompromisy, aby sme obaja boli spokojní...

Rokmi hodnotím, že to bolo moje najlepšie rozhodnutie. On je stále slobodný, bezdetný ale spokojný s mamkou 🤣
Necelý rok po rozchode som sa zoznámila s terajším manželom. Do ďalšieho roka sa nám narodil syn a zobrali sme sa. Dnes máme spolu 3 deti.
Áno nebolo to stále ružove, najmä nie v začiatkoch, keďže som o 10 rokov mladšia. Ale teraz je takmer dokonale manželom (neznáša domáce práce) a ja som za neho aj za všetky skúšky čo nám život priniesol veľmi vďačná

moonlight1210
14. sep 2023

@cukrik122 Ublizis, neublizis. Otazka je, ci sa na to budes viazat. Ci si budes stale od toho nieco slubovat. Ak by to malo byt takto, tak to prerus.

Znami sa takto rozisli, lebo on nevedel, co so sebou. Tiez este mlady, nevybureny. Ale sem-tam sa letmo videli na diskotekach a tak. Az sa raz asi po roku stretli na ulici. Zacali spolu hovorit, ako sa maju a vlastne tym zacali zase spolu chodit. A su stale spolu, vzali sa a maju deti.

ALE toto su tie pekne pribehy. Nemala by si podlahnut iluzii, ze aj u vas to tak dopadne a treba len pockat. Staci mu dat priestor.

To je presne to, ze si nieco slubujes od toho. To by si nemala. Treba k tomu pristupit tak, akoby ste definitivne skoncili. Kludne to ozeliet ako rozchod, no dat si priestor nato, aby si ty tiez spoznavala seba. Byt dievca bez zavazkov.

deti95060810
14. sep 2023

blbosť...klame...
keby ťa mal rád a miloval ťa tak isto nerieši nejaké hľadanie seba samého...
never mu - kto vie čo je za tým...

alickapusinka
14. sep 2023

Určite odrazu potrebuje nájsť sám seba a aspoň inú blbosť si vymyslieť nevie. Roky si mu bola dobra už odrazu nie. Prečo chcel pauzu budeš jeho druha voľba ak mu nejaka neda to čo TY. Môže sa vrátiť ale aj nemusí. To hľadanie samého seba je podľa mňa definitivný koniec.

mimikarol
14. sep 2023

Dievča nečakaj. Daj si poradiť od starších skúsenejsich žien. Ani jedna ti neradime zle

margaretka
14. sep 2023

@cukrik122 určite ho nepros, ak sa nevráti k tebe , ak sa hľadá je to že hľadá inú nie teba, a ak nevie či chce po 4r taký sa nikdy nenájde keď nevie čo chce , takého som si zobrala pred 20r a stále s niečím vnútorné bojuje lebo ani sem nevie čo chce ...ale vie čo mám chcieť ja 🤔 to len na okraj to neriešte . Napísala som len ako to môže skončiť

domkakvet
14. sep 2023

@cukrik122 aj ja si myslim, ze stratil o teba zaujem.

pralinka25
14. sep 2023

posun sa dalej.
hladat sa mohol aj s tebou. kedze sa hlada bez teba chce skor skusat ine frndy

kassandra25
14. sep 2023

@cukrik122 vies co, opat ti radia zle. Osobne poznam take páry, kde presne takto sa rozisli, ale potom chlapec si uvedomil a vratil sa. Vsetko je mozné.

marianarem
14. sep 2023

@cukrik122 Ja nerozumiem, preco ked niekto chce najst sam seba, tak musi kvoli tomu ukoncit vztah? Pre mna by to bol velmi zvlastny dovod rozchodu a pride mi to taka fraza odpozerana z filmov. Jednoducho asi nechcel byt vo vztahu, mozno mal pocit, ze ho to v niecom brzdi, ze sa mu to zunovalo, chcel by vyskusat aj nieco ine..tazko povedat.
Ja by som v tomto pripade asi prerusila kontakt. Nech teda zistuje, co od zivota chce, ale bez toho, aby ta mal pocas toho istu. Nepride mi to fer, ze on bude zistovat, ale zaroven si ta bude drzat v zalohe.

zorkahorka
14. sep 2023

A coby nie? Ale zas cakat nanho ako na spasu nemusis. Ak mate byt spolu, tak budete. Osud si vas najde. Zatial zi. Necakaj

cimage
14. sep 2023

To su take kecy, ze musim sa najst, prist na to co v zivote chcem, bla bla bla. V preklade, chcem sa s tebou priatelsky rozist a nechat si ta v zalohe pre pripad, ze nic ine nenajdem.
Ja som so svojim muzom od 16tich a nikdy som nepotrebovala cas na najdenie sa, premyslanie.
Takze kasli na neho, uzivaj si a hladaj sa tiez.

bennn
14. sep 2023

To sú tak trápne výhovorky toto ... Nájsť sám seba a preto sa rozíde :D No jasné, už mu to s tebou nevyhovuje, nie je schopný sa nijako rozísť ako chlap zoči do očí, povedal by som, že si to človek s ktorým sa poznám do detailu zaslúži predsa. a potom môžte ísť každý svojou cestou.

Osobne nezostávam s bývalými láskami hoc ich nemôžem nazývať partnerkami v kontakte. Zablokoval som si ich na sociálnych sieťach a vôbec ich nekontaktujem. Tel. čísla síce mám ale nevolajú mi a ani ja im. Po čase sa s tým zmieriš. Niekto, kto je ten čo sa už sám v sebe rozišiel, len to neoznámil druhému, dokáže si nájsť niekoho ešte aj v ten deň, čo sa rozišiel. Lebo už to dávno prekonal. Už mu zostával len posledný krok ako to oznámiť. Ale tomu, komu to oznámili, a je to preňho novinka, ten sa môže trápiť aj pol roka, aj rok, aj 2, 3, 4 , 5 rokov a niekedy aj celý život... kým sa s tým vyrovná a začne cítiť, že je otvorený a opäť slobodný a má kopec možností a môže pokukovať po komkoľvek a že to chce si nájsť niekoho, kto ho bude mať rád naozaj.

Keď s niekym koho si mal veľmi rád zostaneš v kontakte, sám seba trýzniť, a o to dlhšie ti bude trvať kým sa posunieš ďalej. Tým že s ním budeš v kontakte, sa nikdy ďalej neposunieš a stále ho budeš mať v hlave. Nerob to pre svoje dobro.