Vcera som si takpovediac nedobrovolne vypocula v praci debatu dvoch frustrovanych kolegov. Obaja zenati a maju po jednom dietati vo veku 4-5 rokov. Jeden sa tomu druhemu stazoval ze odkedy maju dceru, tak s nim zena spala dokopy asi 7x a posledny rok vraj vobec. Potom zacal polemizovat o milenke lebo vraj sa doprosoval dost a zena sa k nicomu nema. Co ma zarazilo je to, ze 4,5 rocnu dceru stale koji a spavaju v jednej posteli vsetci traja. Za normalnych okolnosti by sme tu vsetky do jednej odsudili muzsku neveru.. no co takato situacia?
P.S.: prispevok je anonymny cisto kvoli tomu, ze cakam ktora sa do mna obuje ze ja som ta milenka 😀
či má právo? prečo by nemal? je vari v podmienke? môj názor je, že ľudia by sa ani nemali dávať dokopy a už vôbec by nemali mať dieťa, keď vo vzťahu nefunguje poriadna chémia. lebo potom dochádza k takýmto nedorozumeniam a neochotám vo vzťahoch... jasné, že časom to vedie k nevere.
toto je zalezitost tych dvoch. Ako si zariadili, tak maju.
Ci on ma pravo a ona ma pravo zabudnut ze najprv boli dvaja a ze k tomu dietatu sa dopracovali prave milovanim?? Raz darmo kto chce kam, pomozme mu tam.
No nechcem na plnú hubu povedať ze ma.. Ale ak si žena neuvedomuje kôpka bije... Je 4-5 ročne dieťa je veľké a ze partner sa neodsuva na vedľajšiu koľaj tak si o to priam koleduje... Dá sa nájsť čas, aj keď dieťa nakoniec skončí u rodičov v posteli 😎 by ma zaujímalo ci jej oznámil ze si ide nájsť milenku...
Kojit dieta takmer do 5 rokov?
To ma velmi zarazilo..normalne to nie je a hlavne ma prekvapuje,ze ona este ma mlieko...
A k muzovi.
Nie,nema pravo!
Aj keby spolu nespali celych tych 5 rokov.
Nie sme zvierata a monogamia je viac,nez nabozenske presvedcenie.
Striedanie partnerov prinasa väcsie rizika pohl.chorob a do toho by som teda ja nesla.
On si ma urobit poriadok v dome.
Nie nadarmo sa tomu hovori "manzelske povinnosti"
Cize zena si to ma uvedomit,ma mu vyhoviet,vsak nemusi kazdy den ale 7x v roku...sory...
Ona ma tuto povinnost voci nemu rovnako ako on voci nej.
Presne preto,aby jeden druheho nedostali do stavu pokusenia skusat to niekde inde,mimo manzelstva.
To ze dieta spi s nimi,s tymto nema nic.
Su deti ktore jednoducho same spat nedokazu...
Ale ved sexovat sa da aj mimo spalne..
@panelacikova to neni chemia medzi nimi, to su hormony pri dojceni, jej nechyba sex...
Z môjho pohľadu nemá. Má právo riešiť problémy vo vzťahu alebo vzťah opustiť, ale nie trtkať poza bučky. V každom vzťahu môžu prísť problémy, mnoho z nich je práve o nenapĺňaní potrieb partnera, či už fyzických alebo emočných, ale nevera nevyrieši a nezlepší nič. Keď sa mi nepáči fungovanie môjho vzťahu, posadím si partnera, vysvetlím moju situáciu, navrhnem riešenie. Pokiaľ sa problémy ťahajú a druhá strana nemá snahu ich riešiť, na mieste je zváženie pokračovania. Neveru (neodsuhlasenu) pokladám za vrchol zbabelstva a slabošstva.
Samozrejme že má právo dokonca by mu ju.mala zohnať žena aby to bolo koser.
Má právo zene povedat, že jej správanie nie je normálne. Ona je jeho žena a to ma byt po všetkých stránkach.
Majú právo na tom pracovat, a ked to bude odmietať, tak nech jej on sám povie ,, tak mi navrhni riesenie"..
Osobne si myslim, že keby ho milovala, tak s ním určite styk má ( pokiaľ nie je asexual).
Mozno mu sama povie že chce mať pokoj a nech si nájde druhú - čudujete sa, ale naozaj také ženy poznám. Muža majú len kvôli majetku, financiám, rodinnému statusu.
Ale napríklad mňa by niečo takéto urazilo. Určite si zaslúži mať niekoho po boku, kto mu prejaví lásku a náklonnosť aj bez nátlaku.
Deti sú v rodine dôležite, ale nemali by byť na piedestáli.
Takže podla môjho názoru, muž nemá nárok nájsť si milenku poza chrbát, ale má nárok byť šťastný a teda začať tu situáciu riešiť a to aj za cenu rozchodu.
Ale život nie je jednoduchy. Svoju ženu môže milovať a rodinu nechce opustiť. ...
Je to na škodu že jeho žena je tak sebecka, že zabudla na svojho muža...
Ked jeden partner nema zaujem o sex, tak sa ten druhy bud (nedobrovolne) prisposobi, alebo moze byt chvilu trpezlivy a casom to zacne riesit inak.
Niektorym zenam taky "vztah" vyhovuje, dieta/deti maju, financie od neho tiez a sex ako povinnu jazdu nepotrebuju. Rozist nie, lebo by prisli o "status" a pohodlny zivot.
preboha, zene uz asi hrabe z toho kojenia, 4 rocne dieta uz ma byt davno odstavene. a to hovorim ako matka co kojila 4 deti statocne.
A vôbec keď si to uvedomím ženy majú všetky možné somarinky na spokojnosť a mi úbožiaci iba tu palenku. Je to strašné ale tie harpije nás všetkých zničia mne už sa už teraz poruca pečeň a tá fiflena v najlepšej forme fuj aká nespravodlivosť no čo urobím áno nalejem si ďalší lebo ma už odjebe
@nela6 ak jej nechýba 5 rokov sex, tak je frigidná...
@osky jasné, muž nemá právo na nič. ale žena, keby ju muž 5 rokov z akéhokoľvek dôvodu odmietal, by tu už dávno vyplakávala, ako si ju nevšíma, ako mu na nej nezáleží, nechce s ňou sex apod. aj muž má právo na intímnosti s vlastnou manželkou. a ak ho tá odmieta, tak nie je všetko OK. v prvom rade to majú riešiť oni dvaja a otvorene. v prvom rade muž jej má povedať, že ho to trápi, že to potrebuje a nech žena navrhne nejaké riešenia. nech nájdu riešenia potom aj spolu. ak by to žena kategoricky odmietala, lebo jej "je dobre" i takto a nechápe, prečo to muž nechápe..... tak potom áno, muž má právo nájsť si za ňu náhradu. samozrejme, píšem o otvorenej komunikácii medzi partnermi a časovom období povedzme do tých max. 5 rokov (nedostatku sexu). nie že muž jeden deň nedostane, druhý deň to povie žene, že ho to štve a tretí deň už mastí inú....
Ja som obe deti dlho kojila a nevidim na tom nic hrozne. Ale zili sme uplne normalnym manzelskym zivotom so vsetkym, co k tomu patri, takze nejako mi to kojenie tam pripada ako nieco, co vobec spomenute nemuselo byt. To, ze zena odmieta sex, to moze suvisiet s kadecim inym. Ano, moze to byt cisto jej chyba, moze tam vsak byt (a tomu verim skor) nieco, na com sa podielaju obaja. Z jedneho rozhovoru by som ziadne sudy nevynasala.
Má právo si nájsť milenku ...len či ho nejaká bude chcieť ..
Mne sa páči ako si niektorí muži radi namyslaju, že sa o nich pôjde niekto potrhať 😂
Nie, nikto nemá právo klamať. Ale má právo postaviť sa tomu čelom, povedať manželke ako to cíti a ak manželka nemá potrebu byť už manželkou, partnerkou, milenkou svojho manžela tak ako mu sľubovala pred oltárom, tak môže zostať už len matkou a chlap si nájde takú, ktorá mu bude vyhovovať po všetkých stránkach.
Určite nie je normálne mať pomaly 5 ročné dieťa nalepené na cecku a odmietať svojho muža. Ak s ním má ona akýkoľvek problém (nemiluje ho, nepriťahuje ju, zmenil sa, smrdí, nevyhovuje jej sex s ním, má bolesti...) tak si má otvoriť ústa aj ona a riešiť to.
Poznam tiez taky pripad
Ak sa s ňou už rozpraval a k naprave nedošlo tak si myslim že ano ma. Pretože najprv sa venovali sami sebe, ale niektore ženy po narodeni dieťaťa kopnu muža s prepačenim do zadku, nevidia nič len decko, manžel cele roky trpi aky taky otrok čo je dobry len na robotu a po rokoch keď deti odidu sa žena spamata lenže ten chlap je davno zvyknuty na život bez nej. V konečnom dosledku pride rozvod a žena “chuderka “ všade narozprava ako sa trapila, starala a potom ju opustil. Bože takych pripadov poznam milion 🤦🏼♀️ Bez servitky, no keď si pi*a tak tam si kojkaj (toto nechutne slovo som odpozorovala tu 😁) a mojkaj sama🤦🏼♀️
@panelacikova toto je velka pravda. Chemia musi velmi velmi fungovat, lebo inak aa mozu mat akokolvek radi a milovat sa, toho zivocisna sa nezbavis.
@panelacikova no...
A co si tym chcela mne povedat?
Pretoze ja som napisala to iste.
Akurat nesuhlasim s neverou.
Aj muz sa moze ist vyplakat na nejake forum...ma na to pravo😊🙂
Ak by ti nevera nevadila,prosim...necvaj svojho behat.
Ja neveru nepovazujem za nutnu.za ziadnych okolnosti...
@jana_eyre_2 a mne sa zas páči, ako si ženy myslia, že lepšiu ako ona si jej chlap nenájde... ja si napríklad nemyslím, že mám vedľa seba zúfalca, ktorý môže byť rád, že má mňa, lebo iná by ho nechcela... a takisto on si je vedomý toho, že aj ja mám na výber 🙂
@jana_eyre_2 prepáč, mam rada tvoje prispevky, ale toto bol podla mna trosku ustipacny komentár. Asi si sa nestretla este doposial s muzskou strankou veci. Neverila by si kolko chlapov realne vo svojich vztahoch trpi a nie su to ziadni don juani s urazeným egom. Ono ked clovek pocuva len ženy, casto ma naozaj velmi skreslene predstavy ako sa vo vztahoch cítia muzi. A rovnako je na zamyslenie, ze zeny sa stávajú na zadne pri rodovych stereotypoch, ale u chlapov uz sa na to kasle. Ved chlap musi byt chlap, stat si za svojou rodinou a pod a nie citlivka. Pomaly nemaju narok sa vo svojich vztahoch trapit. Ja nehovorim ze ma hned skočiť do inej postele, a maju sa veci riesit. Ale oveľa viac je zarazajuce, ze to casto riesia, ale bez zjavnej odozvy.
Boze, kojit tak velke decko je uz podla mna aj uchylne
@dskjhfdlkdjhl je mozne ze kojenie zena pouziva ako vyhovorku, ja som tiez kojila aj sex sme mali, nikdy v tom nebola prekazka , jedine sestonedelie.
Rozvedú sa skôr či neskôr,poznám taký prípad,len to niečo medzi nimi v posteli nebolo dieťa,ale pes...fuj.On to vydržal relat. dlho,milenka to len urýchlila....právo na milenku nemá,má však právo a povinnosť situáciu riešiť všetkými prostriedkami,ak to nejde,tak rozchod a nový vzťah.
To že dojčí je absolútne jej vec a rozhodnutie.
Sú ženy ktoré v dojčeni vidia len pozitíva a tak to má byť.
To nemá ale absolútne nič spoločné so sexuálnym životom. Sama mam dve deti a nedojčím síce 4 ročnú ale už dokopy štvrtý rok s prestávkou pol roka čo som bola tehotná.
To si musia vyriešiť oni sami čo prečo posledný rok s ním nespí. Do ich problému nevidíme a nemáme šajnu prečo tak dlho. A či ma právo nemá.
Ak majú problémy treba sa rozprávať. Nechápem čo ty riešiš. Máš deti??
Lebo veľa vecí sa nedá pochopiť tým čo deti nemajú. Proste to sú už úplne iné starosti, atď. Či výchova, ostatné.
@janinah Suhlas. Kopec muzov to roky neriesi, ani nehlada nahradu. Kvoli detom, majetku, komplikaciam s tym,... Zrazu necakane niekoho stretnu a potom to uz ide rychlo. A aj ked manzelka potom zmeni nazor, uz je neskoro, je to cele narusene dlhorocnym odcudzenim, odmietanim, aj tou neverou na konci.
Ked je taky hrdina, tak nech jej to povie, ze si ide najst milenku ;)
ako chapem, ze chlapi maju svoje potreby a ze ma v tejto situacii pravo byt nahnevany, ale to, ze by jej to robil za chrbtom, s tym by som nesuhlasila asi v ziadnom pripade 🙂