Má budúcnosť vzťah, kde sa nestotožňujem s rodinou priateľa?

20. jún 2023

Otázka je trošku otvorená ale má podľa vás z dlhodobého hľadiska budúcnosť vzťah kde sa nie tak celkom stotožňujem s rodinou priateľa. Majú úplne iné návyky, od trávenia voľného času, sviatkov, tým ako hospodária s peniazmi , uplatňovania sa v spoločnosti a pod. Myslím že priateľ je pod veľkým vplyvom a bojím sa že raz si bude silou mocou niečo obdobne presadzovať resp bude má ťahať na to trávenie času s nimi … v podstate si s nimi nemám čo povedať nakolko jeho matka nepracuje ,nevenuje sa domácim prácam má na to ľudí a jej manžel má svoj svet sledovaním všetkého diania vo svete. Veľmi nerada trávim s nimi čas keďže reč stojí… rovnako nevidím ani nejaky ich záujem o moju osobu (ak to mám porovnať s minulými vzťahmi tak vždy má rodičia partnera volali na kavu obed alebo len tak zavolali,proste cítila som aa dobre a prirodzene ) tu mi to chyba a neviem čo robiť

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zmrzlinka2021
20. jún 2023

Podstatné je či ti vyhovuje tvoj nastávajúci muž a či ťa skutočne lubi

spadnutaslivka
20. jún 2023

@zmrzlinka2021 s partnerom si berieš aj jeho rodinu. Pochybujem, že by sa on od rodiny úplne na 100% odstrihol. A tým pádom musí počítať s povinnými návštevami, možno nezáujmom, tematickými bariérami,... možno neskôr pri deťoch jej budú "kaziť" výchovu a pod... Ja chápem, že nikto nie je dokonalý a že ani rodinu nemôžeme chcieť dokonalú na 100%, ale ak jej už teraz vadia a to ešte nemajú nijaké reálne problémy...

lauriik
20. jún 2023

Podla mna zalezi aj kolko casu s nimi realne travite. Ja si s manzelovou rodinou moc nerozumiem. Mame uplne ine pohlady na svet. Ale stretavame sa tak raz za 2-3 mesiace takze to prezijem. S jeho sestrami si rozumiem takze to je fajn. A urcite by som si nenechala ujist fajn chlapa len kvoli jeho rodine. Ziadna rodina neni dokonala, ani ta moja 🤷🏼‍♀️

jaond19
20. jún 2023

A partner je ovplyvnitelny? Radí sa s rodicmi? Alebo nejako narusaju uz teraz vas vztah? Ma potrebu s nimi travit vela casu? Kontroluju ho? Ono sadnut si nemusis nikdy s nikym.... ide o to aky je chlap... ci ma zaujem o vlastny riadny zivot alebo ťuťko co ta vtiahne do zivota s rodicmi....

chica007
20. jún 2023

V prvom rade si uvedom, ze priatel cely zivot videl vzor vlastnej rodiny a aj ked zacne tarat vety typu, ja budem iny tak to podla psychologov neplati. Jednoducho vzorec spravania ma uz kazdy z nas nauceny od vlastnej rodiny a podla neho sa spravame / rozhodujeme v situaciach v zivote. Ak sa nedokazes porozpravat s jeho rodicmi, ak si z nizsej socialnej skupiny mas nizsie vzdelanie a pod. tak budes trpiet aj ty aj on a spolu s nim aj jeho rodina, ktora mu to po svadbe pripomenie niekedy priamo alebo nepriamymi narazkami ci posmesnymi utruseniami na tvoju adresu poza tvoj chrbat. Mozes krutit hlavou a klamat samu seba so zboznym zelanim ze to tak urcite nebude, no statistika rozvedenych z dovodu "rozlicnych xy (dosad si tam tie rozdiely)" nepusti. Zial. Najdi si seberovneho s rovnakymi hodnotami a budes stastna "v raji na zemi" a nie v zlatom palaci ubita, placuca a nestastna. Oni su dost bohati, co maju peniaze na pravnikov v pripade, ze sa budu potrebovat ta zbavit ak v zivote uznaju za vhodne ta vymenit za vhodnejsiu nevestu pre milovaneho syna.... Pametaj na to uz teraz!

babulkomale
20. jún 2023

Hmmm, znie to ako bohata zidovska rodina, ked spominas aj sviatky a ze pani nemusi nic robit a manzel sleduje svet - mozno financne trhy?
Nebolo zle kedysi to umenie spolocenskej konverzacie, teraz by si nebola stratena, chlap ak stoji za to, by si ta vzal a mozno by ste boli happy az do smrti 😃

kluska
20. jún 2023

problem je ten, ze priatel pochadza z tej rodiny a ma tie iste zvyky, tak isto hospodari s paniazmi a pod. Je zvyknuty na to co mal doma, ma priklad ako ma vyzerat v buducnosti jeho manzelstvo a pod. Pozri na jeho matku, tak to bude hladat aj u svojej buducej zeny. Priatel sa ako sprava? podobne ako oni? no vyrastal v tom, takze aj keby sa spraval inac, vzdy to tam bude, z akej rodiny pochadza.

vanilkovazmrzka
20. jún 2023

Ale prosim ta, takych vztahov je drviva vacsina :D sak a co chces chodit travit volny cas s jeho rodinou? :D Teda to plati samozrejme len v pripade, ze ten muz je k tebe idealny a mate skvely vztah.

dundulica
21. jún 2023

veľmi rada by som napísala ako sa neviem stotožniť so synovou priateľkou, ale radšej si kusnem do jazyka (prsta) a verím, že príde k rozumu aj sám, lebo nie vždy sú hnusné, úbohé a nechápavé iba "svokry"

beata_k
21. jún 2023

Nema to buducnost. Si vies predstavit poslat tam deti na prazdniny?