Otázka je trošku otvorená ale má podľa vás z dlhodobého hľadiska budúcnosť vzťah kde sa nie tak celkom stotožňujem s rodinou priateľa. Majú úplne iné návyky, od trávenia voľného času, sviatkov, tým ako hospodária s peniazmi , uplatňovania sa v spoločnosti a pod. Myslím že priateľ je pod veľkým vplyvom a bojím sa že raz si bude silou mocou niečo obdobne presadzovať resp bude má ťahať na to trávenie času s nimi … v podstate si s nimi nemám čo povedať nakolko jeho matka nepracuje ,nevenuje sa domácim prácam má na to ľudí a jej manžel má svoj svet sledovaním všetkého diania vo svete. Veľmi nerada trávim s nimi čas keďže reč stojí… rovnako nevidím ani nejaky ich záujem o moju osobu (ak to mám porovnať s minulými vzťahmi tak vždy má rodičia partnera volali na kavu obed alebo len tak zavolali,proste cítila som aa dobre a prirodzene ) tu mi to chyba a neviem čo robiť
Podstatné je či ti vyhovuje tvoj nastávajúci muž a či ťa skutočne lubi
@zmrzlinka2021 s partnerom si berieš aj jeho rodinu. Pochybujem, že by sa on od rodiny úplne na 100% odstrihol. A tým pádom musí počítať s povinnými návštevami, možno nezáujmom, tematickými bariérami,... možno neskôr pri deťoch jej budú "kaziť" výchovu a pod... Ja chápem, že nikto nie je dokonalý a že ani rodinu nemôžeme chcieť dokonalú na 100%, ale ak jej už teraz vadia a to ešte nemajú nijaké reálne problémy...
Podla mna zalezi aj kolko casu s nimi realne travite. Ja si s manzelovou rodinou moc nerozumiem. Mame uplne ine pohlady na svet. Ale stretavame sa tak raz za 2-3 mesiace takze to prezijem. S jeho sestrami si rozumiem takze to je fajn. A urcite by som si nenechala ujist fajn chlapa len kvoli jeho rodine. Ziadna rodina neni dokonala, ani ta moja 🤷🏼♀️
A partner je ovplyvnitelny? Radí sa s rodicmi? Alebo nejako narusaju uz teraz vas vztah? Ma potrebu s nimi travit vela casu? Kontroluju ho? Ono sadnut si nemusis nikdy s nikym.... ide o to aky je chlap... ci ma zaujem o vlastny riadny zivot alebo ťuťko co ta vtiahne do zivota s rodicmi....
V prvom rade si uvedom, ze priatel cely zivot videl vzor vlastnej rodiny a aj ked zacne tarat vety typu, ja budem iny tak to podla psychologov neplati. Jednoducho vzorec spravania ma uz kazdy z nas nauceny od vlastnej rodiny a podla neho sa spravame / rozhodujeme v situaciach v zivote. Ak sa nedokazes porozpravat s jeho rodicmi, ak si z nizsej socialnej skupiny mas nizsie vzdelanie a pod. tak budes trpiet aj ty aj on a spolu s nim aj jeho rodina, ktora mu to po svadbe pripomenie niekedy priamo alebo nepriamymi narazkami ci posmesnymi utruseniami na tvoju adresu poza tvoj chrbat. Mozes krutit hlavou a klamat samu seba so zboznym zelanim ze to tak urcite nebude, no statistika rozvedenych z dovodu "rozlicnych xy (dosad si tam tie rozdiely)" nepusti. Zial. Najdi si seberovneho s rovnakymi hodnotami a budes stastna "v raji na zemi" a nie v zlatom palaci ubita, placuca a nestastna. Oni su dost bohati, co maju peniaze na pravnikov v pripade, ze sa budu potrebovat ta zbavit ak v zivote uznaju za vhodne ta vymenit za vhodnejsiu nevestu pre milovaneho syna.... Pametaj na to uz teraz!
Hmmm, znie to ako bohata zidovska rodina, ked spominas aj sviatky a ze pani nemusi nic robit a manzel sleduje svet - mozno financne trhy?
Nebolo zle kedysi to umenie spolocenskej konverzacie, teraz by si nebola stratena, chlap ak stoji za to, by si ta vzal a mozno by ste boli happy az do smrti 😃
problem je ten, ze priatel pochadza z tej rodiny a ma tie iste zvyky, tak isto hospodari s paniazmi a pod. Je zvyknuty na to co mal doma, ma priklad ako ma vyzerat v buducnosti jeho manzelstvo a pod. Pozri na jeho matku, tak to bude hladat aj u svojej buducej zeny. Priatel sa ako sprava? podobne ako oni? no vyrastal v tom, takze aj keby sa spraval inac, vzdy to tam bude, z akej rodiny pochadza.
Ale prosim ta, takych vztahov je drviva vacsina :D sak a co chces chodit travit volny cas s jeho rodinou? :D Teda to plati samozrejme len v pripade, ze ten muz je k tebe idealny a mate skvely vztah.
veľmi rada by som napísala ako sa neviem stotožniť so synovou priateľkou, ale radšej si kusnem do jazyka (prsta) a verím, že príde k rozumu aj sám, lebo nie vždy sú hnusné, úbohé a nechápavé iba "svokry"
Nema to buducnost. Si vies predstavit poslat tam deti na prazdniny?