Akože nič si nerobím z toho len mi to je zvláštne. Je to závisť? To ozaj na nikoho ani nepozerať a nevšímať si 🙈
Áno vedia, alebo je to ich bežná tvar... netreba čakať ze búdy všetci usmievavi, vludni. Nerieš, pozeraj sa kde len chces
Ja ani neviem, ze by ludia zazerali.
Vieš čo nad týmto často premýšľam aj ja a táto téma mi celkom padla do rany.. niekedy ma až šokuje ako ľudia zazeraju a tvária sa aj povýšenecky.. a priznávam niekedy ma to aj mrzi..
Ja sa zväčša usmejem pri pozdrave, neviem proste mi to príde tak prirodzene, možno vyzerám ako debil ktovie.. ale keď vojdem koľko krát do škôlky s úsmevom a pozdravom a ženy okolo zazru, dve ani ústa neotvoria jedna ledva pozdraví tak sa cítim presne ako ten debil..
Alebo aj teraz, dcéra mala koncert zo ZUŠ.. keďže mám tri deti na rovnakej škole, aj celkom dosť ľudí už poznám.. ale keď niekoho pozdravim o kom viem že ma jednoducho musí poznať za tie roky a a on len povýšenecky zazrie tak mi je z toho zle.. nemyslím že to je závisť, mne nemá kto čo závidieť..
Je mi jasné že nie každému musím byť sympaticka, ani by som nechcela byť.. ale ignorovať okolie kvôli nesympatickosti mi príde dosť smutný obraz môjho okolia.. viem že nezapadam do komunity našej dediny a nechodievam tu so susedmi na pokec večer na ulicu, to ale neznamená že si zaslúžim takéto zazeranie.. nikomu som nič nespravila..
Ale taktiež si uvedomujem, že to nie je môj problém.. ale každého jedného človeka takéto chovanie vie zamrziet aj keď by sa tváril že to tak nie je..
ajja "zazeram" chodim zamyslena dost a pozeram do blba .. proste pozeram na teba ale nevnimam ta ... a ty si to mozes vysvetlit po svojom ..
@jana_eyre_2 presne toto ako píšeš aj ty . Proste taký výraz akože ,, čo ja som a on je ..povyšenie áno
@jana_eyre_2 a vie to zamrziet , no ja potom ale už nevšímam lebo je to pre mňa nejaký taký signál že načo ..toho človeka .
@viestta tak to máš šťastie.
tak neviem, ja castokrat chodim zamyslena, ludi si neobzeram, mam svojich starosti dost, nie obzerat kazdeho koho stretnem, asi aj o mne by si povedala, ze naco ma, lebo by som sa na teba neusmiala, mohlo by sa ti stat, ze by som ani nepozdravila. Nie, pretoze by si za usmev alebo pozdrav nestala, ale pretoze by som ta ani nezaregistrovala.
@jana_eyre_2 toto sa mne stáva bežne v škôlke, niektorý rodičia ani neodzdravia, aj dnes sa my to stalo, iba som sa usmiala a šla ďalej, ja sa skôr zamýšľam čo potom vyrastie z ich detí 🤷♀️
Tiež asi na ulici na cudzích "zazerám" .. Ale v skutočnosti okolie vôbec nevnímam a bežne som co svojich myšlienkach 😅... Ak ide o ľudí, ktorých poznám, s ktorými sa zdravím, tak sa snažím usmiať a všetko, ale niekedy som proste zamyslená, niečo riešim, ponáhľam sa atď., ak sa na niekoho zrovna neusmejem je to len a len o mne a nie o ňom, o tom, že by mi bol nesympatický alebo by som závidela... Pravdou je, že väčšine okolia si úplne ukradnutá (v tomto prípade asi v dobrom) a každý rieši najmä seba..
A nech zazeraju....usmejem sa,pozdravím,opýtam sa či im viem nejak pomôcť.....väčšinou vyhapkaju že nie.Odzdravim a idem dalej
najprv sa im pozri priamo do oci, potom na stred tela, zamrac sa, znovu do oci, znovu dole, zamracena zazmurkaj, pokrut hlavou, znovu do oci a odid prec 😂
A najviac ma vie pobaviť keď presne ten človek čo neodzdravi na FB kritizuje pubertakov čo nezdravia 🤔
@jana_eyre_2 ja súhlasím s tebou, ľudia doslova gánia. Možno si ani neuvedomujú ako pri tom vyzerajú, alebo sú bez taktu, "chochmesu" Napr: Idem na nordic walking, farebné športové oblečenie, dostupné v obchodoch pre každého. Stretnem susedu na schodisku. Pozdravom ju míňam. Postaví sa do cesty a začne small talk a pritom ma prescanuje očami od hlavy po päty. Keď už ju stretnem 5x neodpustí si a s tým gánivým pohľadom mi povie ako chodím vystajlovaná. Normálne to nedokáže už v sebe ani potlačiť, úplne vidno že zúri. No neviem na čo... a je úplne jedno či idem s odpadom a mám mastné vlasy, upratujem pivnicu, alebo robím službu v spoločných priestoroch 🙄
PS: mne je to až smiešne... Ešte ak sa začnú ľudia netaktne pýtať, poviem takú odpoveď, že just. A sánka dole...
a to este nemas postihnute dieta. To by si videla
@viestta
toto sa mne stalo raz v meste s naj kamoskou od skolky 🤣 Isla som zamyslena, ona ma uz z dialky registrovala. Upozornila ma pobavene az druha kamoska, co isla so mnou na nu. Zasmiali sme sa teda riadne 😁 Niekto citlivy by mi to teda dal asi riadne pocitit. Este ze ma ona pozna.
Zazerat predpoklada, ze budu tak skaredo bokom pozerat.
Ale pises ze nepozeraju, nevsimaju si ALE zavidia.
Dost si protirecis.
A je ti co zavidiet?
Mozno si to iba zle vysvetlujes. Ja som napr cely zivot pozorovatel, nie vyslovene ze by som na niekoho cielene cumela, ale vsimam si aj drobnosti, ako je kto obleceny, ako osobi a bavi sa s ludmi. No je to cisto zo zvedavosti, nehladam na ludoch chyby. A urcite si vela ludi o mne mysli, ze na nich cumim a som divna 😄
Ja tiež rada pozorujem ľudí ako @hankab ale nie v zlom. Keď sme na dovolenke tak ľudí v mori a pri bazéne keď som v meste tak z lavičky na námestí. A teraz si uvedomujem že možno aj oni môžu vo mne vidieť že čumim😂,ale ja si len užívam deň. A pravdaže nevidím moc dobre do diaľky a nerada nosím okuliare tak si možno veľa známych v poslednej dobe musí myslieť že som spyšnela😂.
@hankab aj ja na ľudí pozerám a všímam si.. práve preto viem celkom dobre rozoznať keď niekto reálne zazrie a keď niekto len pozrie a je zamysleny.. ono to dosť vidno na tvári a očiach..
aj som sa zasmiala 🙂, no ja bez brili tiez obcas akoze zaganim 😀, ale je to tym ze nemam skule...ale je mi to jedno...a tiez chodievam casto zamyslena a ako bolo pisane "kukam" do blba, a ludia si to vysvetluju vselijako....a pritom voci nim nic nemam 🙂
Vela ludi nema okuliare a zazera, pretoze zaostruje alebo cumia, lebo aj tak vidia iba rozmazane. Ja tiez cumim ale vlastne tvar od urcite k vzdialenosti nevidim 🤷🏻♀️ a obcas ma nejaky detail prekvapi ked niekto pride blizsie. bez bryly su ludia krajsi …
Nemôžem si pomôcť keď ma niečo zaujme, napríklad keď má niekto pekné šaty, zaujímavú kabelku, pekne spravené vlasy, nechty alebo celkovo pekný outfit tak nenapadne obzeram 😂 Autorka teraz kôli tvojmu príspevku premýšľam či sa tie baby nezlakli prečo na nich tá stará čarodejnica tak zazera 😂
@katka700 haha som sa zasmiala..
@jana_eyre_2 presne
@jana_eyre_2 presne tak to je. Ja milujem letiská, pohyb ľudí z rôznych kútov sveta. Rozmýšľam, odkiaľ a kam asi idú? Práca, dovolenka, za láskou, k rodičom? Pri náhodnom očnom kontakte sa pousmejem, malému dieťaťu zamávam. Dokonca minule sme si dali kávu s úplne cudzím Francescom z Ríma. Boli sme spolu pri rovnakom regáli s vôňami... vyberali sme, on to isté, usmial sa, my tiež. Lámanou angličtinou povedal, že dobrý výber. Slovo dalo slovo a už sme pili kávu spolu. 😉 Je fakt rozdiel pozerať, obzerať a zazerať.
Ja strašne " zazerám" a niekedy ani neodzdravím , ale to preto že si pred nos nevidím 😀 slepá som aj s okuliarmi ak zazerám tak preto, že sa snažím zaostriť a ak neodzdravím tak to znamená, že sa mi zaostriť nepodarilo 😂. Muž sa na mňa vždy zlostí, že susedovi nikdy neodkývam keď na mňa máva, ale ja ozaj neviem určiť či tá machula predomnou je sused a či máva na mňa alebo niekoho za mnou ešte vidí 😀. Je to trápne ale bohužiaľ
ja robím na recepcii kde každý deň okolo mňa prejde množstvo ľudí alebo sa niečo opýta je tu veľa matiek s deťmi pretože je tu aj detská lekárka a z dajme tomu 150 ľudí denne je možno tak 10 takých že príjemne sa usmejú a pozdravia ak sa chcú niečo spýtať, teraz myslím hlavne ženy, chlapi sú obvykle takí neutrálni. Niekedy som bola taká že som sa usmievala a chcela aby ma mal každý rád ale zistila som že je to len strata energie, takže teraz na toho kto je milý tak mu to rovnako oplácam ale kto sa tvári ako kyslá uhorka tak sa na neho ledva pozriem aký požič taký vráť a je mi to u prdele aj keby sa sťažovali.
Mozno tak len vyzeraju🙂 mne sa po operacii (nie plastike) zmenil tvar spodnej pery a ludia sa ma pytaju co som taka smutna 😅
Teraz nechápem.Ti vadí,že zazeraju alebo chceš zazerat ale posobis že zavidis?