Ľudia v okolí ma deptajú kvôli výberu povolania

10. okt 2023

Ahojte.
Mozno trochu netradicna otazka, ale nemam to s kym prebrat a mozno sa tu najde niekto, kto riesil nieco podobne alebo mi na to ponukne iny pohlad.
Vec sa ma tak, ze som uz vystudovala jednu VS, v ktorej som sa ale nenasla a tak som zacala v 25ke studovat medicinu s tym, ze by som sa chcela venovat detskej psychiatrii. Co ma vsak celkom depta je, aky nazor maju ludia na to, ked im poviem, co chcem robit. Uplne podcenuju tento odbor, vraj naco budem 6 rokov studovat, aby som robila nieco taketo „slabe”, mam si vybrat nieco poriadne, kde budem aj nieco robit. Najskor som to absolutne neriesila, ale casom, tym, ze som sla studovat neskor a skolu si platim, ma tieto nazory deptaju este viac, az tak, ze sa zamyslam nad tym, ze maju pravdu.
Myslite si aj vy, ze je „zbytocne” v mojom pripade 6 rokov studovat a potom robit psychiatriu?

januska12323
10. okt 2023

Práveže detskí psychiatri chýbajú vsade, budeš mať stále klientov. Držím palce!

maribell
10. okt 2023

Asi stretávaš zlých ľudí. Keby stretneš mňa a povieš mi to, tak otvorím ústa a úprimne ťa obdivujem 💪❤️.

viestta
10. okt 2023

Nedaj sa zdeptat. Psychiatria je velmi tazky odbor, to len neinformovani si myslia, ze psychiater len sedi a pocuva pacienta, obcas mu tabletky predpise... Vybrala si si dobre a drzim ti palce aby si to dotiahla tam kde chces.

chadkroeger
10. okt 2023

Iba závidia. Ja by som tak rada išla študovať klinickú logopédiu (mam tiež ukončenú VŠ, pracujem aj v danom odbore) ale pri 2 malých deťoch sa to nedá, nakoľko sa to študuje iba denne. Chod si za svojim cieľom.

maminkadeticiek
10. okt 2023

Detska psychiatria je naozaj nedostatkovy odbor,urcite si najdes zmysluplny job a taketo mudrosti to naozaj podla mna povie len niekto kto je s prepacenim jednoduchsi.Ale ak taketo blbe reci stacia na to,aby ta znechutili alebo odradili tak sa na to vykasli.Narocne to este len bude.

marsmykkok
10. okt 2023

Detských psychiatrov je veľmi málo a je to teda veľmi dôležitý odbor, lebo ak sa problém nepodchytí a nevylieči v detstve, tak sa to tiahne so človekom celý život a často to končí tragicky. Takže za mňa super výber, nemusia byť všetci chirurgovia a operovať zlomené nohy. Lebo mladých láka len chirurgia.

maryetta
10. okt 2023

Urcite sa nedaj znechutit. Ja som chcela ist studovat psychologiu len som sa bala biologie….

domkakvet
10. okt 2023

Praveze je to dobry vyber.

marianarem
10. okt 2023

Ber tie reci ako nacvik psychickej odolnosti, ako psychiatricka ju budes potrebovat. Podla mna si si vybrala super odbor, detskych psychiatrov je velky nedostatok a tipujem, ze budu v najblizsich rokov este potrebnejsi. Navyse je to aj zaujimavy odbor, len sa podla mna treba zmierit s tym (ako aj v dospelackej psychiatrii), ze vela veciam nebudes rozumiet. V inych oblastiach mediciny sa daju robit odbery a da sa naozaj presne povedat, co pacientovi je, v psychiatrii je to casto nie celkom jasne. Ale aj tam ideme dopredu. Podla mna sa sna urcite nezvdavaj.

lily09
10. okt 2023

Krasny odbor a ste super ze ste sa na to dali! Chodte si za tym, ved je to Vas zivot. Klobuk dolu a drzim palce 🙂

dada13288
10. okt 2023

Prosim nenechaj sa deptat 🙂 potrebujeme lekarov a hlavne detskych pedopsychiatrov 🙂 je to velmi tazky odbor ale o pracu nebude nudza 🙂

lucikc20
10. okt 2023

Ahoj, detská psychiatria je určite dobrý výber, myslím že takíto lekári nám chýbajú. Milujem tvoje odhodlanie ísť študovať po VŠ medicínu! Tiež som nad tým uvažovala… nenechaj sa zdeptať, choď si za svojim.

amonet
10. okt 2023

psychiatria je mega tazka a narocna cast mediciny. kamoska je psychiater a viem co vsetko to prinasa. drzim palce je to poslanie

katulkagajdos
10. okt 2023

Práve preto, že to študuješ 6 rokov a to štúdium je veľmi náročné máš potom robiť odbor aký chceš ty a nie ľudia okolo. Určite by som sa nedala odradiť- naša znama chcela robit patologicku- tiež sa velmi nestretavala s pochopením, ale proste to chcela a sla si za tým 😉 nedaj sa odradiť.

lukbe
10. okt 2023

Myslím,že takéto reči by sa ťa vôbec nemali dotýkať. Práve preto,že chceš robiť tento odbor. Je to ťažký odbor a aj ťažká práca. Mala by si byť voči tomu odolná už teraz a nenechať sa znechutiť ci zdeptat hlúpymi rečami. Je to len a len tvoja vec, čo chceš robiť so svojím životom.

mamelka
10. okt 2023

Nenechaj sa deptat. Máš možnosť im ukázať,že na to máš a,že mýlia. Žiješ svoj život a nie ich (predpokladám,že to ,,okolie,, je rodina). Len im pekne povedať,že o názor si sa neprosila a si dospelá osoba. Drzim palce

vevapeto
10. okt 2023

Práveže v oblasti medicíny nech si vyberieš hocičo, budeš mať uplatnenie. Ako dobrá súkromná detská psychiatrička nebudeš mať nikdy núdzu o pacientov ( čím ďalej tak tým je ich viac) a budeš robiť čo ťa baví a v neposlednom rade uživí.

milanemila
10. okt 2023

Chces byt psychiatricka a das sa zdeptat hocikym? 🙈🤷🏼‍♀️
Podla mna je to perspektivny odbor, detskych psychiatrov je malo a deti, kt ich podrebuju stale viac. Pride mi to aj ako poslanie pekne, ze clovel pomoze tym zlomenym dusickam.
Ak to chces robit stoj si za tym a neries okolie, ved mas vyse 25 rokov, to uz nie si teenagerka, kt si neni ista tym, co chce od zivota.

zuzinka888
10. okt 2023

Co je " slabe" na tim pomahat detom.?! Toto sa ich opytaj ked sa budu na buduce pytat? A vies co ti odpovedia? Nic, len budu čumiet- lebo im to konecne docvakne co budes robit. Drzim palce.Budes veelmi potrebna.( aj si😊)

karolinakr
10. okt 2023

Ber to tak, ze zachraniš veĺa deťom život a psychologia je celkovo zaujimava veda, skumat ludsku psychiku

xsuzannex
10. okt 2023

Pekne ta prosim za vsetky deti co takychto ludi potrebuju, chod si za tym a hlupe reci nepocuvaj. My sme potrebovali pre syna pedopsychiatra. Vies kolko nam trvalo kym sme sa k jednej dostali? Rok a pol a sli sme 100km za nou lebo na strednom slovensku siroko daleko ziadny nie je.. a ked, tak maju tak plno ze uz nove deti neberu..

karolinakr
10. okt 2023

@xsuzannex hovorili v spravach

xsuzannex
10. okt 2023

@karolinakr co hovorili? Spravy ja uz nepozeram

trgypadl
10. okt 2023

Myslim,, ze skvely výber, fakt Ti tlieskam, 💞ludi nepocuvaj ani nevies ako vela ludom pomozes, ked vystudujes, drzim palce

ketrint
10. okt 2023

Si úžasná a držím Ti palce!! 💕

karolinakr
10. okt 2023

@xsuzannex este počas covidu, ze aj rok musia čakat na termín a celkovo, že je to problem, lebo narast samovražd stupol a deti nemaju adekvatne ošetrenia

marca12
10. okt 2023

To akych ludi stretavas? Keby som ta ja stretla,tak s otvorenymi ustami na teba pozeram a velebim ta do nebies za tvoju huzevnatost. Obdivuhodne,ze si sa dala na dalsie studium a ides si za svojim snom. Detska psychiatria je velmi potrebna a je nedostatok psychiatrov a navyse je to velmi tazka a zasluzna praca. Drzim ti palce,nech si uspesna a na zavistlivych ludi sa vykasli. Podla mna z nich hovori len zavist,ze oni nic nedokazali a tak svoje mindraky si riesia na tebe.

jania023
10. okt 2023

Juj moja ty mas 25 to mas dobre. Ja mam 40 a koncim ekonomicku fakultu😂

alickapusinka
10. okt 2023

Ešte si školu poriadne nezačala nevieš či doštuduješ a TY už si povedala čo budeš robiť. Ja sa Ti čudujem v tom že ešte škola nedokončená a už ideš hovoriť čo ideš robiť načo to je dobré.

loliki
10. okt 2023

Tak im povedz, že nemusia chodiť so svojimi deťmi/ vnúčatami práve k tebe. Ale aj tak rozoznáš ich patologické prejavy. 😀