Ľudia sa hádajú a nepomáhajú si

k2yit0
1. sep 2023

Ahojte môžte mi prosím vás povedať prečo keď čítam niektoré diskusie tak sa tam väčšinou len hádajú ty ľudia a vôbec si nepomáhajú. Ja som si myslela že tato aplikácia je na pomahanie,nie? Prosím,vysvetlite mi to.

aeruginosa
1. sep 2023

Ved napis priamo do tych diskusii, oznac konkretnych ludi a spytaj sa ich.

mimikarol
1. sep 2023

No bohužiaľ. Niektorý ľudia si nemajú kde vybiť frustráciu tak sa ventiluju na nete 😕

gabym
1. sep 2023

@k2yit0 lebo internet znesie veľa. Choď na topky alebo nejaké iné podobné stránky. Ľudia si nadávajú všade. Ver, že osobne by také ostré neboli

h2
1. sep 2023

@k2yit0 Lebo keď niekoho "dajú dole", dvíhajú si tým vlastné ego. 🙁👎

bloger
1. sep 2023

@k2yit0 Nedá sa vysvetliť niečo čo nemá vysvetlenie. Ty to chápeš správne. Má to byť o vzájomnej pomoci. A táto myšlienka sa mi veľmi páči.

peter0123
1. sep 2023

@k2yit0 kmotra si už zrušila účet na mk lebo má takéhoto správania plne zuby

malia18
1. sep 2023

@k2yit0 ak si všimneš tak ide prevažne stále o tie isté účty tu. Takže podľa mňa sa tu nájde stále dosť ľudí ktorí sú normálni akurát že reagujú menej aj ich počuť menej ako tých ktorí si tu chodia vybíjať frustrácie a neviem nervy zo svojich vzťahov? Veď to aj vidíš že sa zapájajú do úplne všetkého aj keď nemajú čo rozumné povedať. Tak ako si niekto vo svojom voľnom čase prečíta knihu alebo ide zacvičiť a tak zrelaxovať tak oni chodia víriť vzduch sem 🙂

valeria_h
1. sep 2023

A skús napísať svoj názor, dopadneš ako ja - som dezolát, závidím, závidím dávky, Pn chorému a vadia mi ua deti na ihrisku 😂
Ale ja to mám v paži a akurát sa na tom smejem 😁
Najlepšie riešenie je zrušiť si účet, svorka takýchto ľudí mi nič nedáva.

kandelabra
1. sep 2023

@k2yit0 tiez si to vsimam, skoro v kazdej diskusii je "hadka", nebodaj miesto rady clovek este dostane nalozene, ako si za celu situaciu moze sam (a to bez ohladu na to, aka situacia to je). Vacsinou to zacinaju zeny, ktore ani poriadne necitaju, a hlavne si kadeco podomyslaju, a potom idu robit kazanie. Alebo v podobnej situacii nikdy neboli a nechapu. Kazdopadne si myslim, ze trocha ohladuplnosti a menej arogancie by nezaskodilo. Nikdy neviete, ako sa ten clovek, co to pisal citi, v akom je rozpolozeni, mozno prave ten jeden blby komentar bude klinec do rakvy...
Nastastie su tu stale este aj zeny, ktore pomozu, poradia aj rozosmeju 👍

lenkasarka
1. sep 2023

@malia18 presne si to vystihla. Hlavne tie slohové prace o všetkom a o ničom a odpoved pre autorku otázky žiadna.

reanda
1. sep 2023

nemyslim, ze stranka je na pomahanie.. je na zdielanie.. ak ti nieco pomoze, ok, ale nie je nicia povinnost tu druhym pomahat.. a tzv. 'vyryvacne' komentare maju v sebe casto viac pravdy, ako tie chlacholive a keby bol autor temy schopny sa nad nimi zamysliet a nie sa len hned urazat, tak by mu to mozno aj pomohli
a hadky casto vzniknu prave tam, kde sa 'dobri' ludia zletia, aby ukamenovali niekoho s inym nazorom.. keby si ho nevsimali, nie je sa s kym hadat

k2yit0
autor
1. sep 2023

@reanda ano pravda to je ale keď ľudia potrebuju pomoc a pytaju sa ľudí na to tak na to neodpovedia ale hadaju sa. A tomu proste nechapem.

mamutka
1. sep 2023

@k2yit0 ja som pred chvíľou otvorila diskusiu, ktorá mala byt len o zamyslení “ktorí su to, tí liberáli”. Tak chvíľu sa tam prezentoval názor o rešpektovaní iných názorov, ale klasika, dlho nevydržal. Už sú v sebe. A to je tak so všetkými. Každý človek si mysli, ze patrí k tým inteligentným, vzdelaným, k tým čo majú ten správnejší názor. Takmer každý je hrdý, ze rešpektuje názor iného človeka, no bez váhania bude nejeden viac či menej ironicky podrypovať, aby ukázal, ze ten s iným názorom je vlastne pomýlený chudák. Dokonca si mnohí, čo sa považujú za inteligentných a vzdelaných zvykli nadávať iným do dezolatov, čo je pre mňa uz dno. Ľudia sa uz neunuvaju tých druhých ani trochu spoznať, uz netreba ani diskutovať, hned urážať a ukončiť to invektivami. Mám ale pocit, ze vyrovnaní šťastní ludia toto nerobia. Takže tie zadrapujuce premúdrelé osoby čo tak radi útočia kľudne považuj za nešťastne duše. Nemajú pokoja, tak sa odbavuju. Tu si ich totiž niekto aspoň všimne.

malia18
1. sep 2023

@reanda že to vravíš práve ty, ktorá si žene znova tehotnej po potrate, ktorá sa nedokázala opäť tešiť napísala taký arogantný komentár a až keď doplnila info k tvojej vyrývačnej odpovedi (že prečo vlastne spala s mužom len raz do mesiaca že aký asi majú “super” vzťah- narážka na intezitu ich sexuálnej aktivity netušiac, že mal úraz) si uznala že má tá žena pravdu a potom si zrazu otočila. Vieš zas nie je každého povinnosť napísať o sebe autogiografiu aby dokázal anonymným účtom že jeho pocity sú oprávnené. Každý napíše len toľko koľko chce. Ale ostatní majú na výber ako budú reagovať. A väčšina tu reaguje hneď osočujúco, zosmiešňujúco, výsmešne ale hlavne ODSUDZOVAČNE. Takže načo šíriť takúto negativitu keď nevieme komu tým naozaj ublížime?? Potom sa stane tragédia a zrazu samí moralisti “treba byť k sebe ohľaduplní” ….každý by mal začať od seba ;)

tiika
1. sep 2023

@k2yit0 Veľakrát ľudia nevedia opačný názor povedať slušne a neurazit pri tom niekoho. Na druhej strane sa nechá dotyčný vyprovokovať, ma potrebu sa brániť a občas to robí tiez nevhodne. Takze sa napokon hádajú.
Keďže je internet verejny a otvorený priestor, je tu všehochuť ľudí. Tak ako v živote. S tým rozdielom, že tu su viac v anonymite a tak su aj ich príspevky prehnanejsie, arogantnejšie. Neviem, ako by vyzerala snaha zabezpečiť nejakú úroveň či myšlienky portálu. Vela odpovedi by muselo byt zmazaných, diskusii zrušených na základe subjektívneho pocitu.

reanda
1. sep 2023

@malia18 ze nieco ty vnimas ako arogantne, neznamena, ze to take je..

viestta
1. sep 2023

@k2yit0 ako môžeš pomôcť človeku, ktorý založí debatu o chudnuti pri červenom víne? Prečítaš si pár jeho komentov a nevieš ci ho máš ľutovať, lebo je hlúpy, ale nevie o tom. Alebo len ticho zasnes kam až dokáže človek zájsť pri pokuse byt vtipný.
Tak isto ak sa nejaka spýta ci môže vypiť prípitok na svadbe ak je tehotná, nevieš čo máš odpísať a čokoľvek odpíšeš, aj tak sa to obráti proti tebe...

malia18
1. sep 2023

@reanda nie len ja ale aj autorka si to zjavne podľa odpovede všimla… to že ty si myslíš že bol tvoj komentár v pohode je len znak nedostatočnej sebareflexie…ja osobne by som si nikdy nedovolila niečo také napísať a už vôbec hodnotiť niekoho vzťah na základe intezity ich sexu v manželstve/partnerstve

reanda
1. sep 2023

@malia18 to, ze by si si ty nieco nedovolila, este neznamena, ze ked si to niekto dovoli, tak to musi byt myslene arogantne
@k2yit0 tu mas dokaz, ako sa niekedy ludia vedia urazit, pripadne pohadat, len preto, ze si nieco zle vysvetlia, alebo to proste vnimaju inac, ako to bolo myslene.. a vidia 'zlo' aj tam, kde ziadne nie je

thoughtfulweirdo
1. sep 2023

Pretože mnohým chýbajú rôzne schopnosti. Vidím to tu extra často. Najmä schopnosť rozlíšiť, ktorého príspevku som cieľová skupina a ktorého nie. Takisto schopnosť nevygrcnúť zo seba to prvé, čo príde na rozum. Schopnosť usúdiť, kedy je niečo nad moje porozumenie a nechať to na trpezlivejších. Skrátka schopnosť nesprávať sa ako batoľa 🙂

malia18
1. sep 2023

@reanda alebo skôr si príkladom toho že sa do niečoho obuješ ale nepriznáš si chybu tak to zahráš do outu. Ja som príspevok nepísala mňa si sa nemala čím dotknúť a už vôbec nie uraziť. Iba ma ospravedlň, že som si dovolila poznamenať svoj názor. Lebo vieš, niekedy si ľudia neuvedomujú čo rozprávajú alebo ako to znie navonok, kým na ti niekto nepoukáže. To, že tak budeš reagovať aj ďalej a nič si z toho neberieš, lebo si zhodnotila, že tvoja reakcia bola primeraná, je už tvoja vec. Iba ma zarazil tvoj komentár tu, lebo včera (a nie len podľa mňa) to nebolo vôbec na mieste. Tak som si dovolila len vyjadriť názor. Myslím, že som nijako urážlivo na teba nereagovala. Nie vždy sa musia ľudia zhodnúť. A je to v poriadku.

toskanka
1. sep 2023

Okrem tu už spomenutého je môj osobný dojem, že väčšina príspevkov sú len výlevy a samotní zakladatelia diskusií ani nevedia, čo od diskusie čakajú, zle formulujú už úvodné príspevky, nereagujú na komentáre, nedávajú diskusii žiadny smer. Toto si treba uvedomiť už pred založením diskusie, inak šance na konštruktívnu diskusiu výrazne klesajú. Často to dopadne tak, že autor opustí diskusiu hneď po jej založení a ostatní diskutujúci sa potom už doťahujú medzi sebou, nemá to svojho pána, ktorý by diskusiu riadil.

omg1992
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reanda
1. sep 2023

@malia18 viem si priznat chybu, ale nebudem si ju priznavat, ked som ziadnu neurobila, len preto, ze niekomu sa zda, ze hej .. ano, niekedy sa ludom zdaju moje komentare 'krute', ale nie je to preto, ze by som chcela niekomu ublizit, ale preto, ze ked sa veci povedia uprimne a narovinu, tak to niekedy tak moze posobit.. ja ale nemam potrebu za kazdu cenu chlacholit ludi sladkymi recickami, len aby som sa ich nahodou nedotkla, lebo ten 'dotyk' je castokrat to, co potrebuju, aby sa prebrali a uvideli jadro svojho problemu a mohli s nim nieco spravit.. ano, mile a chapave slova cloveku ulavia - na chvilu, ale bohuzial, casto mu okrem tej chvilkovej ulavy nijak inak nepomozu..
a co sa tyka toho, ze som si podla teba nevhodne dovolila zhodnotit nieci vztah podla jednej vety - ked niekto napise, ze mal s partnerom sex raz za cele telo a neuvedie dovod, preco, tak sa ani nemoze divit, ze to niekto zhodnoti, ako ze ten vztah asi nebude uplne ok.. (pretoze ano, tieto veci hodne vypovedaju o urovni a kvalite vztahu) staci vysvetlit a netreba sa citit dotknuto, co si to niekto dovolil, pochybovat o kvalitach mojho vztahu.. alebo ked o tom z nejakeho dovodu nechce pisat, tak to teda nespominat vobec.. ale ty uz si si ma zaradila ako arogantnu, co sa do ludi obuva, tak vsetko bude len moja chyba 🙂

reanda
1. sep 2023

leto, nie telo 😀

k2yit0
autor
1. sep 2023

Ach jaj. Zase to tu je. Hádka 😔

valeria_h
2. sep 2023

Ja som si všimla veľmi často v diskusiách, že napadnú autorku, že pridáva info postupne...ja sa na tom musím strašne smiať - jasné, veď nepíše knihu, napíše v krátkosti a potom dopíše ďalšie veci. Ale hviezdam mk to už príde nedôveryhodné. Alebo ešte autorku obvinia, že je troll.
A ešte jednu vec som si všimla , že diskutujúce si normálne drzo dovolia písať, aká autorka je a ako to určite je a prezentujú to ako pravdu. Trápne, ľutujem ich, musia byť nešťastné alebo im niečo chýba v živote a tu sa odbavujú.

reanda
2. sep 2023

@k2yit0 tak ked povazujes za hadku aj diskusiu a vymenu nazorov, tak to potom jasne, ze vidis hadky vsade.. ale to je zivot.. ak cakas, ze vzdy a vsade budu vsetci so vsetkymi suhlasit a len sa na seba usmievat, tak to sa asi nedockas

tanyag
2. sep 2023

@k2yit0 Aká hádka? Veď normálne ľudia komunikujú. Každý človek je iný a každý ma svoj názor, niekedy sa názory stretnú, niekedy rozporujú, ale...to neznamená, že sa ľudia hádajú...jednoducho len vysvetľujú svoj názor, možno s trochou nádeje, že to ten druhý pochopí tak, ako to daný človek myslel...Písané slovo je častokrát zradné...Ja som tiež typ človeka, ktorý je priamy, úprimný, neomáčkujem, idem k podstate...a ľudia ma nechápu, pre nich som arogantná, neempatická, atď. pritom si myslím, že ak by ma poznali osobne a POČULI môj názor, určite by to pochopili správne...🙂

bianka1323
27. máj 2024

@k2yit0 nie nie je o pomáhali...sú tu väčšinou zakomplexovane sliepky co majú svoj nudný život a riesi cudzich