Je mi strašne keď vidim že ľudia okolo 55ky (rodičia napríklad ) sa cítia lepšie a majú viac energie ako ja v 30tke 😫 je tu niekto taký čo mu v mladosti bolo hrozne a dostal sa z toho ? Lebo ja už mám pocit že mi lepšie nikdy nebude a zomriem mladá 😒 za to ako sa citim každý deň nejaký problém , cela ubolena , vyčerpaná…
Ako sa stravujes? Kolko mas pohybu? Spis dobre?
@berenika39 😒 no veru nerobim nič preto asi , až teda na to že si hladim na stravu a užívam vitamíny… ale aj tak mám stále aj tráviace ťažkosti a psychika je tak nalomené že každý deň sa trapim tým že mi je zle tak celkovo
@vanilkovazmrzka stravujem sa podľa mna zdravo, pozerám si na potraviny , som bez lepku , mlieka …
A spím tak že kojím ročne dieťatko teraz , tak v noci sa pár krat “napojí”
Začni robiť nejaký šport a cvičiť alebo si kúp psa a budeš sa hýbať. Treba veľa na vzduch na slnko masáž wellness hocičo kde si oddýchneš a naberieš energiu
Tak to môže byť problém máš malé dieťa nespis suvisle tak si chronicky unavena
Joj tak mas male dieta, tak co uz… musis to len nejaky cas vydrzat, bude lepsie 🙂
S ročným dieťaťom je unavená každá. Rodičia 55 ročni sú síce starší, ale nemajú malé dieťa . Najlepšie čo môžeš pre svoje zdravie urobiť , je namiesto sledovania sa sa hybat
Ďakujem ,áno unavena by som ešte pochopila teda pri dieťati , ale prečo má aj všetko boli že keď vstávam ráno tak som cela dolamana , taka vyčerpaná … ze sa koli tomu neviem ani dokopat niečo robiť , lebo mám pocit ze po nejakom športe , túre sa cítim ešte viac vyčerpaná … kolko krat sa mi až chveje celé vnútro a tak sa bojim aj nejaký šport robiť že sa ešte viac vysilim 😒
Máš čas pro sebe? Možnost pohlídání? Možnost vypadnout na chvíli. dlouhá procházka, běhat, zaplavat si, pohyb, dělá divy. Co tatínek? Zapojí se, aby ses z toho dostala? Pomůže ti? I s kočárkem si dej dlouhou svižnou procházku.
A doporučuji tohle magnezium - https://www.onlinelekarna.cz/vitaminy-skupiny-b...
A psycholog, najít cestu, jak z toho ven? Má to pravděpodobně nějakou příčinu... hledej.
Lebo si chronický vyčerpaná preto ta trasie. Si dlhodobo v strese máš malé dieťa nespis poriadne časom to prejde kúp si v lekárni Magnerot mme pomáha a vitamín D ale dala by som si vziať krv mala som rovnaké stavy a zistili mi silnú anemiu ako som na zeleze cítim sa ako nový clovek
Si nevyspatá, "vyrobila" a porodila si človeka, máš hormóny, kojíš. Veď ty podávaš extrémny výkon 24hodín denne.. Mám dve deti, viem o čom hovorím.
@berenika39
@lakebabe ale vy nemôžete odporúčať magnézium len tak. Napríklad ja mám nízky tlak a magnézium nemôžem. Veď ešte odpadne doma...
@dominikamacakova ja mam nízky tlak a magnerot mi kázal kúpiť doktor keď som mala takéto stavy a veľmi mi pomáha a v živote som z neho nedopadla.
@lakebabe no ja keď som dám magnézium tak koniec. Je mi zle ako koňovi...
@dominikamacakova to môže byť individuálne celý život som užívala magneziove doplnky aj kvôli kŕčom a zasklbom v nohách po sporte a veľmi mi pomáhajú tak každý organizmus je iny
Bude to zrejme vycerpanim, ked ze mas male dieta.
Žienky , ďakujem fakt za vaše reakcie. Troska mi aspoň dali nádej 🙏🏻❤️ lebo fakt sa cítim tak že už neviem ani pozitívne myslieť , tešiť sa že niekam mám ísť a podobne …
Akurát že ja sa aj dosť porovnávam , mám jednu známu čo má rovnaké babo ako ja a ona mi príde taka aktívna , snáď ani raz chorá nebola od pôrodu , chodí behávať a ja sa cítim taka nevládna 😒 tak aj to má vždy tak odrovná …
Každý organizmus je iný je možné že ona nekoji už to robí najviac, alebo jej dieťa spi lepšie, ale len pre istotu by som zbehla na preventívnu k obvodnej a na krv pre pokoj v hlave
Železo máš v poriadku? Väčšina žien trpí jeho nedostatkom, ktorý spôsobuje množstvo problémov, medzi nimi aj únavu, celkovú slabosť a vyčerpanosť.
Takže sme došli k tomu, že problém nie je tvoj vek, ale to, že si mamička a si vyčerpaná 🙂.
@dominikamacakova Mám nízký tlak a magnezium užívám, všechno v pohodě, pomáhá🙂. je to volně prodejný potravinový doplněk, nebezpečí nehrozí🙂.
skus moringu, napr. tuto: https://gymbeam.sk/bio-moringa-vanavita.html?ca... alebo tuto: https://www.moringacaribbean.sk/a/moringa-kralo.... a ked dojcis v noci, idealne je spat s babatkom a dojcit poleziacky. ono si vie prsko najst aj samo a ty sa vyspis lepsie. resp. aj ked si nenajde, ponuknes a spis dalej. na doplnenie zeleza je super melasa a magnezium sa nema brat v tabletkach, ale striekat na kozu. zelezo sa tiez neodporuca v tabletkach. dobre bude, uvidis. ta moringa je zazrak. a je super aj na mliecko. kludne ber aj o trosku viac ako pisu 🙂
nedočítala som sa, nakoľko sa pán manžel/partner podieľa na chode bežného života teraz, keď máš bábätko. zrejme sa podieľa nulovo. inak by si nebola takto vyšťavená. čo sa týka psychiky, plne ti rozumiem, mala som to pred rokmi rovnaké. preto usudzujem, že neťaháš len starostlivosť o dieťa, ale kompletne domácnosť a celý jej chod.
ak to nechceš zmeniť (výmenou partnera alebo ultimátom daným partnerovi), čo žiaľ nebolo v minulosti - bohužiaľ - aj moje rozhodnutie, tak neboj, prejde tak 7-8 rokov a bude to lepšie. ale len v prípade, ak ostaneš pri jednom dieťati 🙂
pokiaľ si však prípad, ktorý má partnera, ktorý vo všetkom pomáha a fakt je úžasný, potom rozhodne a čím skôr vyhľadaj lekára, nech urobí základné vyšetrenia. možno máš málo železa či iného prvku a riešenie bude relatívne rýchle a účinné - doplniť vitamíny.
Tak logicky 20-30tnici maju male deti, domacnost a este aj mukluju . Tiez budem mat viac energie ked sa budem starat len o seba a navyse kedy sa mi bude chciet, nie musiet .
@walentina7 vieš čo ja sa tak cítim už dlhodobo , už od prvého pôrodu 6rokov je tomu… vkuse tak striedmo bolo raz lepšie , raz horšie no teraz mi už lepšie dávno nebolo 😒
Cítim sa úplne rovnako, mam 34, 10 mesačne dieťa a školáčku, spim max 4 hod denne a už sa to podpisuje na mojom zdraví, fyzickom aj psychickom..mam pocit ze uz nikdy to nebude lepšie..každý deň má niečo boli, nevládzem, a keď si predstavím ze s vekom to bude len horšie tak mam pocit ze uz ma nič dobré nečaká...je to hrozne ze sa tak ľutujem ale z tej únavy sa mi nedá fakt ani pozitivnejsie myslieť...tak ja len ze v tom nie si sama.
Co přesně všechno děláš proto, aby bylo líp?