Ľudia okolo ma nepočúvajú

17. nov 2023

Ahojte, poznáte situáciu, keď vás ľudia okolo nepočúvajú? Nemyslím praktické veci, výchova, atď., to je problém asi skoro všade. Ale tak v rozhovore, začnem o niečom a nikoho to nezaujíma. Muž, deti, mama... Muž a mama aspoň niekedy chvíľu predstierajú, ale zmenia tému, skočia do reči s úplne iným. Deti nezaujíma nič. Ešte sú dosť malé, možno časom... Spomínam si, že ako dieťa som rada počúvala, keď sa zišla rodina. Mám doteraz v pamäti spoločné večere... Otec bol skvelý rozprávač a viem od neho veľa spomienok, mnohé príbehy žijú prostredníctvom mňa, v mojej mysli, aj keď je už po smrti. Mám pocit, že moje myšlienky a moja pamäť mnou zaniknú.
Ďalšia vec je, že muž je z rodiny, kde si každý robil svoje. Naši naopak veľa vecí robili spolu a spolu potom aj oddychovali. Snažím sa aspoň s deťmi si vytvoriť také chvíle - piecť, čistiť orechy, pracovať spolu na záhrade, atď.
Niekedy sa cítim osamelo. Ako s tým narábať, ako to prijať?
Zároveň som paradoxne introvertka, takže hoci by som rada spoznala nových priateľov a niekam patrila, tak je to pre mňa aj náročné.

marcellka32
17. nov 2023

Lenže to že ti muž skočí do reči a začne úplne o niečom inom sa volá ignorácia a to by ma hnevalo viac...
Aj mu povieš, niečo som teraz hovorila, ma nepočúvaš vôbec?

minenkak
17. nov 2023

Môj muž to robí,upozorním ho, alebo ostanem ticho a zbadá sa,to je proste povaha,treba sa jednoducho ozvať

autor
17. nov 2023

@marcellka32 áno, ohradím sa. On, že dobre, dobre... Ale komu by sa aj chcelo pokračovať, keď si musím pozornosť vynútiť.
@minenkak skúšala som aj stratégiu ostať ticho, to som zostala už úplne nepovšimnutá, asi to brali, že som dohovorila, šum utíchol...

minenkak
17. nov 2023

Tak keď ti bude muž niečo hovoriť sa otoč a povedz mu kým ťa nebude počúvať,nebudeš ani ty a ak mu to nebude vadiť proste nieste k sebe vhodní

lucka_ke
17. nov 2023

mám to rovnako ako ty 🙂 tiež ma to hnevá, ale asi to bude tým, že neviem zaujať alebo dlho a obšírne rozprávam, minule ma už moji chlapi naštvali a vysvetlila som im, prečo mi to vadí, vydržalo to deň a bolo po starom (inak sa máme radi, s mužom sme spolu 30 rokov takže to nebude v tom čo ti píše pani predo mnou)

danieli
17. nov 2023

Ides super smerom, neboj, decka si na spolocny cas zvyknu, sice mozno len s tebou, ale podrastu a budu to super chvile, spolu pri praci aj oddychu je pekna myslienka a nie vzdy uplne zrealizovatelna na 100%, ale pointa ostava, doma travit cas spolu, nie osamote a rodina za dverami, spolocne jedlo je aj u nas, ale stihame akurat nedelny obed, ine dni sme rozlietani a obcas sa stretneme vsetci pri stole nahodne a je to o to milsie, nedelny obed mame spolu aj keby sa zem prestala tocit😂

avicii18
17. nov 2023

Mám jeden strom. Skvelý poslucháč. A niekedy aj odpovie na otázku.

0silvia0
17. nov 2023

Jejha, toto sa deje nasej mame. Ona obsirne a nudne rozprava, nikoho to nebavi pocuvat. Tak vsetci ostatni trpime a nudime sa. Mama sa zas nevie chytit na nasu vlnovu dlzku. Ona ma reci typu: rano som sa zobudila, pozrela som sa z okna, obliekla som si cierne ponozky a isla som si urobit kavu lebo ma bolela hlava atd atd.

cukroska
17. nov 2023

"my ženy " kým sa dopracujeme k pointe tak muž aj zabudne o čom bola reč 😁🤭
(spýtajte sa muža )

autor
18. nov 2023

@0silvia0 aj mojej mame, viem, čo myslíš. Nie je to môj prípad.

autor
18. nov 2023

@cukroska toto nie je pravda, praktické veci komunikujem stručne. Aj celkovo som dobrá rozprávačka.

h2
18. nov 2023

To, že si dobrá rozprávačka, ti povedal kto? Lebo od dobrých rozprávačov sa ľudia znudene neodvracajú a nemenia tému. Alebo možno rozpravaš dobre, ale dlho a o témach, ktoré ich nezaujímajú.

0silvia0
18. nov 2023

No tak potom ta vedome vsetci ignoruju, preco, vedia len oni, my ta nepozname. Mne sa napriklad take nikdy nestalo.

kroska18
18. nov 2023

H2, môže byť dobrá rozprávačka. Mne sa zase deje to, že ak sme dvaja, super zaujímavý rozhovor odsýpa obojstranne, viem aj hovoriť, aj počúvať, ale akonáhle nás je viac, keď začnem niečo rozprávať, tí dvaja sa začnú rozprávať medzi sebou.
Alebo v skupine poviem vtipnú hlášku a nikto nič. Potom ju zopakuje kamoška a všetci sa smejú. Neviem, prečo to tak je. Muž hovorí, že hovorím moc potichu, ale on ma počuje a robí mi to tiež.

autor
18. nov 2023

@h2 kamaráti, ľudia mimo rodiny. Rokmi žiaľ kontakty oslabli, bývame ďaleko, vidíme sa málo. Len doma som akoby nevidená.