Ľudia nezdravia

26. mar 2024

Dobrý deň,už to tu bolo milionkrát,no ja už mám tiež chuť krútiť od rána do večera nad týmto hlavou.Ludoa niektori odzdzdravia podľa toho,čo máš momentálne na sebe,ako sa ti dnes podaril make up,či ho vôbec ráno stíhaš,čo kde o tebe počuli a pod.Smutne je,že to robia aj pedagógovia,ktorým zverujeme naše deti.Ze si občas niekto nevšimne,beriem.No pozerať,zazerat a neodpovedal na zreteľný pozdrav,to je niečo iné.Prepacteza výlev,ale to len mňa rodičia slušne vychovali a pár iných jedincov.?Prepáčte za výlev,všimla som si viac takýchto príspevkov a zj ja sa pridávam,že ma to štve a potrebujem sa vypísať o tomto...

zuzubb007
26. mar 2024

No neviem aký robíš dojem na ľudí, ale mne sa to teda nestáva, že by sa mi človek nepozdravil alebo neodzdravil a to stretávam denne xxx ľudí či v škole či v robote proste hocikde možno tak raz za rok ak si ma dakto nevšimne, ináč sa všetci usmievajú už z dialky

autor
26. mar 2024

@zuzubb007 v poriadku,teba sa to teda netýka.🙂

unicornlady
26. mar 2024

Prečo podľa make-upu či oblečenia, si myslíš, že sa ľudia zdravia či nezdravia?
Ja som vyrastala na dedine, naučená zdraviť každého. A aj zdravím, ale nie každý odzdraví. Pri toľkých ľuďoch, čo človek denne stretne, to už človek neberie osobne.
Ak je to niekto, koho bližšie poznám (a nie niekto cudzí, koho pozdravím na ulici), tak si pomyslím svoje. Lebo áno, niektorí vedia byť aj arogantní "kto som, čo som" a neodzdravia. Mne je to smiešne, a nerozumiem tomu. Ale sú takí ľudia, naozaj.
Ale to vypovedá o nich, nie o tebe. To je ich nejaký vnútorný problém.

Napr. počas strednej, sme tak chodievali partia vlakom. A jasné, sú to už nejaké roky. Ale keď stretnem jednu babu z tej partie, ona seriózne neodzdraví (v podstate ako mladšia by sa mala prvá, ale tak ja kľudne pozdravím prvá), ale ani ak idem náhodou s maminou, tak ani ju. Pritom jej brat sa pozdraví, ešte aj zaželá pekný deň, ale tá baba jak teľa. A to si aj pomyslím. A pritom je učiteľkou v škôlke. No poteš, pánboh takí ľudia.
Vravím, pomyslím si svoje. Ale neberiem to osobne.

doris11
26. mar 2024

Neviem prečo by sa mi nemal niekto odzdravit kvôli tomu že nemám make up a rozťahané teplaky 😂 zdravím sa klasika, keď prídem do obchodu, keď stretnem známych, v škôlke alebo starším ľudom keď idem okolo, usmejem sa pozdravím, na dedine asi skoro každého okoloidúceho 😂 . Fakt asi vždy sa mi odzdravia, niekedy sa stane že si nevšimnú.. ale asi si to ani moc nevsimam, prídem do školky kde je ďalších x rodičov automaticky sa pozdravím a či sa mi každý odzdravi, ani neviem 🤷🏼‍♀️ ale sú aj take mamičky v škôlke čo majú nos hore a je im zaťažko sa odzdravit 😃 neriešim, zdravím sa vždy aj tak 😃
A tiež syn má takú učiteľku že ta sa síce sem tam odzdravi ale tak popodnos zamrmle, ta jediná má asi trosicka zarazila, lebo by mala ísť príkladom tým deťom.. ale syn vidí od nás rodičov že sa zdravíme a aj sa zdraví automaticky, aj psom a kocurom ktorých stretneme na prechádzke niekedy 😂😂

pribinak
26. mar 2024

U nás v paneláku mame chlapa ktorý nezdravi, ale že nikoho.
Ja keď ho stretnem aj sama napr pri výťahoch tak ho pozdravím, som slušná, a on? Je mi zo jedno, nech tam stojí a kuka ako teľa

Ja zdravím všetkých, mladších starších nadriadených podriadených, nebudem ako teliatko pozerať a čakať či má niekto pozdraví alwbo nie

vikes
26. mar 2024

Dobrý deň a máte pravdu. Ľudia sú tak zaujatí vlastným svetom, že občas len čumia pred seba a nereagujú. Je to výsledok dnešnej uponáhľanej doby a sebestrdného života. Rodičia sa navzájom ani v škôlke nezdravia, ale chcú vychovať mega inteligentné dieťa. Pekný deň želám ;)

autor
26. mar 2024

@pribinak ja tiež zdravím aj napriek tomu,že neodzdravia niekto.Samozrejme som to skorigovala,niektorých už tiež ani ja nevidím,keď idú oproti.No čo som s niekým v dennom styku,tak zdravím prvá a automaticky.

autor
26. mar 2024

@unicornlady
@doris11 kočky,nie doslova make up,sledujem však ,že niektorí tí istí ľudia ťa neodzdravia/odzdravia podľa toho,aký dojem dnes na nich robíš.Ako pise
@zuzubb007 .Ja neriešim,či tak alebo onak.Zdravim.Maximalne si nevšimneme a nepozdravim prvá,no pozerať priamo na niekoho,vidieť,že ma zdraví a neodpovedal,to nie je môj štýl.

h2
26. mar 2024

@zuzubb007 Máš pocit, že toto je chyba autorky? Mne sa tiež ľudia pozdravia, aj odzdravia. Ale keď som chodila so synom do škôlky, pravidelne sme stretávali známeho pána moderátora z telky, ktorého dieťa tam tiež chodilo a ten mi neodzdravil nikdy (odvtedy mám o ňom svoju mienku). Ale tak podľa teba je to asi moja chyba, neurobila som naňho ten správny dojem. 🤔

muchotrafka298
26. mar 2024

Ja uz toto absolutne neriesim, ze ludia dnes nemaju elementarnu slusnost. Pokial ma niekto 3x nepozdravi, nezdravim ho. Mam taku susedu. Detto v praci. Mali sme kolegynu, co nezdravila nikoho, lebo ona bola "nieco viac" podla nej. Mafianska vychodniarska dcerenka.....tak sme ju nezdravili ani my. Hotovo.

1sally12
26. mar 2024

Nad týmto tiež krútim hlavou...ako beriem keď niekto neodzdraví napr. v čakárni u lekára, ok sme si vlastne cudzí ľudia. Ale aby niekto neodzdravil v práci tak to už je niečo moc🙈 ako ok, neprichádzam s niektorými do kontaktu pracovne ale narazíme na seba či už na chodbe, vo výťahu, v kuchynke atd..ja pozdravím a oni? Pozerajú jak teľce na mňa. U nás v práci teda hlavne tí čerstvo po škole a špeciálne jedna tak 40+ ešte po mne zazerá keď ju pozdravím. A najhoršie je že toto vychováva deti🤦‍♀️

autor
26. mar 2024

@muchotrafka298 tiež si dám toto pravidlo asi.Len pri niekom to nejde,samozrejme.Keby som sa takto správala k niekomu denno denne,cítila by som sa nekomfortne

autor
26. mar 2024

@1sally12 úplne rozumiem

simsalabim
26. mar 2024

Vsimam si to tiez, ale nic s tym nenarobim. Niekto je proste nevychovany. V praci mame upratovacku, ktora nepozdravi ani za nic 🤷‍♀️ Ak mam stastie, tak aspon odzdravi 😅 Ale je fakt, ze aj mne sa sem tam stane, ze som zamyslena a ledva niekomu odzravim. Alebo, paradoxne, zdravim, aj ked nemusim (neznamych!). Proste autopilot….

muchotrafka298
26. mar 2024

Ja to proste robim tak, ci je to slusne alebo nie. Lebo nebudem niekoho neustale zdravit, kto nema ale ementarnu slusnost odzdravit. A nie, nie je zamysleny, nevnima alebo si to len nevsimol. NIektori nezdravia zamerne. TIez tu bola nedavno diskusia, kde som napisala, ze nezdravia ludia pri nastupe do vytahu a bola som vysmiata, ze ci som normalna, ze ved to netreba.

laurika999
26. mar 2024

Sama si si odpovedala. Niektorí ľudia sú vychovaní slušne, a iní menej slušne... Ale to je ich vizitka... Ty normálne zdravíš, a ideš aj svojím deťom príkladom, že pozdraviť je slušnosť.

pribinak
26. mar 2024

Zariad sa podľa takej ľudovej múdrosti
Pozdraviť je slušnosť, odzdravit nutnosť.

deti95060810
26. mar 2024

ja sa pozdravím vždy a všade... ešte aj keď prídem k lekárovi do čakárne a nepoznám tam vôbec nikoho...
a či niekto odzdraví mi je úplne jedno...

personality
26. mar 2024

Vieš čo štve mňa? Ako môžeš uvažovať štýlom, čo koho naučili rodičia. Každý má iných rodičov a niekto ich nemá vôbec. Tak by si si vôbec nemala brat nikoho rodičov ani len do myšlienok, nie to ešte sa oháňať s nimi ako argumentami.
Tvoje tvrdenie vychádza ako keby sme mali všetci tých Tvojich rodičov.

vanilkovazmrzka
26. mar 2024

Ja milujem ludi zdravit a usmiat sa na nich 😅 a vzdy ma vsade odzdravia.

Jedina osoba, ktora ma vacsinou nezdravi a neodzdravi je zduta suseda ktora ma nema rada 😅

autor
26. mar 2024

@muchotrafka298 áno,jasne,tiež kritizujem to,že neodzdravia zámerne a opakovane.Kolkokrat som si ja nevšimla,že ma niekto pozdravil určite.To je iné,jasne...a chápem,viem,je to pochopiteľné,veď nie je človek niečo nádenník,aby zdravili a nic

svokrinjazykmonika
26. mar 2024

Tiež to nemám rada že ľudia nezdravia. Ja som bola učená že starších pozdravím a mladším odzdravím. Deti z nášho vchodu, ani mú ani bú. Ale skôr s tými mužmi je to horšie. Len pozerajú a nič. Vždy sa prvá pozdravím aby sme len tak mlčky okolo seba neprešli alebo len pozreli na seba. 😅 Žiadny bontón, muži by sa mali zdraviť prvý žene. Mne je to trápne aj za nich, sú jak telce niektorý

muchotrafka298
26. mar 2024

Ja nekritizujem, ja si o nich pomyslim svoje. Bola som raz na skoleni, kde bola tema aj toto. A odvtedy praktikujem pravidlo 3x a dost. ak ma dotycna osoba nepozdravi 3x, prestavam ju zdravit. A rozhodne nebudem v baraku kde byvam zdravit prva 15 rocne deti, to je specialita takej rodiny, co sa pristahovali minuly rok z Ukrajiny. Nezdravi cela rodina a 15 rocne decko caka, ze ja ho budem zdravit a este mu aj dvere otvarat....to je konecna.

autor
26. mar 2024

@personality to je tiež na zamyslenie.Mas pravdu.Nodalsia výchova je škôlka škola a človek si osvojí,čo si osvojí.Kritizujem len úplne základnú vec,čo nemá niekto osvojenú,zial

7miriam77
26. mar 2024

Ja sa vždy pozdravím človeku,ktorého poznám, a neriešim či je mladší, starší, nemám problém pozdraviť prvá....učili ma tak odmala a ja to učím dcérku. Už sa mi stalo, že sa niekto neodzdravil, no určite si nenamyslam, že to je kvôli make-upu alebo oblečeniu. Človek je občas tak zamysleny,možno rieši v hlave dáky problém a jednoducho si ma ani nevšimol. Neberiem to osobne. Možno sa to stalo už aj tebe, ale ani si si to neuvedomila.

beronsche
26. mar 2024

Keby toto bol najvacsi problem nasej spolocnosti...

Ja sa zdravim automaticky. Mozno mi obcas niekto neodzdravi, pomyslim si, ze ake tela a pustim z hlavy.
Ziadnu suvislost s tym, aky mam make up, oblecenie, ci den , v tom nevidim.
Ale, ak by sa mi opakovane neodzdravila napr. ucitelka ci suseda, oslovila by som ju schvalne menom - napr. dobre ranko p. Blazkova!! Ako sa dnes mate??
Nech vie, ze viem, ze je tela.. 🤪

gab1sol
26. mar 2024

Neviem, ako to robíš ty, čo vyžaruješ, ako pôsobíš na druhých, ale mne sa to ešte nestalo, vždy ma každý pozdravil/odzdravil. A je jedno, či som mala make up, tepláky, alebo šaty. Vždy pozdravím s úsmevom na tvári a takmer vo všetkých prípadoch sa mi to rovnako vráti. 🤷‍♀️

autor
26. mar 2024

@gab1sol no veď už to tu niekto spomínal...vyzarujes či nevyzarujes,ide o obyčajný pozdrav

felycity
26. mar 2024

no stáva sa, všeobecne to nie je len o zdravení, ako sa spieva : čakám kedy bude slušnosť v móde

autor
26. mar 2024

@gab1sol viem,čo píšeš,akože v pohode.Mas to inak.Takze ani nemáš prečo si položiť túto otázku.Je to fajn a dobre.🙂