Ľudia, ktorí sa do všetkého starajú

28. dec 2024

Chcem spoznať váš (nechcem povedať že vyslovene názor) na ľudí, ktorí majú potrebu sa do všetkého starať, o každom všetko vedieť a nakoniec aj ohovárať a intrigovať, pritom oni sami nechcú, aby o nich niekto niečo vedel (aj keď ide o banálne veci). Ako na takých ľudí reagujete? Vyhýbate sa im? Zdráhate sa ich? Ako dávate takýmto ľuďom najavo, že nemáte záujem o konverzáciu?
Minule som skúsila v rade pri pokladni len jedno slovnú odpoveď a na tú osobu som sa ani nepozrela, ale nepomohlo to nadlho. Všímam si, že našu rodinu stále pozoruje atď....
Poprosím o zapojenie sa do diskusie najmä vidiečanov, ale aj názor mestských ľudí je vítaný.

hederamonstera
28. dec 2024

Ja sa na takych ludoch zabavam🙂 zijem si svoj zivot, som s nim spokojna, nehanbim sa zan, nech si hovori kto chce co chce o mne poza moj chrbat.

gribka1
28. dec 2024

Ja nepoznám, alebo mi je to tak jedno, že neregistrujem.

autor
28. dec 2024

...ľudský jazyk dokáže narobiť veľa škody..ľudia čo vedia, tak vedia

tetapetra
28. dec 2024

Sú mi ukradnutí. Je mi to jedno

liusa82
28. dec 2024

mala som takú spolužiačku ešte na strednej.Ona vyťahovala od každého všetko a starala sa do každého.Ale jej ak sa opýtali na niečo,povedať nechcela kolkokrát ani obyčajné veci.Velmi divná povaha.Ale rovnakú mala aj maminu povahovo ako ona.Naše mamky sa poznali tak viem.Ja som ju brala aká je.Vždy som jej povedala len to,čo som ja uznala za vhodné a bolo.Inak si to nevšímať.Taká povaha.Každý sme nejaký

deti95060810
28. dec 2024

u nás toto robila uč. v mš...
vyťahovala od detí info a potom klebetila ďálej.

autor
28. dec 2024

@deti95060810 riešilo sa to nejakým spôsobom? Konfrontovali ste ju?

autor
28. dec 2024

@liusa82 toto dobre poznam (mne pomohlo iba obmedziť kontakt na vianočné prianie), ale vyššie spominany pripad je už o niekom inom...

elzena2
28. dec 2024

Minule v škôlke nejako slovne reagovala jedna mamicka, ktorú som dovtedy ani veľmi nevnimala, na mojho mladsieho syna, tak ze zo slusnosti prehodim par slov a okrem ineho vravim, koľko ma mesiacov. A ona na to "viem, ja vas už dlhsie pozorujem". Čiže ešte takí sú, čo sleduju a ohovaraju,

helenbozka
28. dec 2024

Pri takýchto ľuďoch to môžeš využiť vo svoj prospech - alebo aspoň na pobavenie. Informácia= Moc. Ja som do takých, čo odo mňa vyzvedajú všetko možné začala "soliť" také perly, že iba idiot by tomu veril... 😄😉🤦🏼‍♀️ A oni radi a ochotne zoberú vážne to, čo povieš... Napríklad som takto prišla k majetkom... milencom... lepším známkam na skúškach v škole... Prípadne k zazobanému manželovi 😄😄😄 je to vlastne haluz, keď vidíš, ako si môžeš čokoľvek navymýšľať a hoci to ani nedáva logiku, takýto "vyciciavači" závistliví a zakerní sa budú doma zožierať...🤬 Ja mám spánok kľudný 😉

lia2929
28. dec 2024

@helenbozka to je dobre ! 😃🙏🏻 vdaka za tip

viestta
28. dec 2024

Zdielam lem tolko, kolko ja chcem a komu ja chcem. Na blbe otazky blbych ludi odpovedam rovnakou otazkou.

anajka266
28. dec 2024

Môj životný cieľ je naučiť sa poslať ľudí do prdele a drzo povedať,nech sa starajú a zaujímajú o seba🤣zatiaľ len ignorujem a som odmeraná.. ale tiež neviem pochopiť ako môže niekoho zaujímať život iných a neustále riešenie kto, čo, kde, s kým, s čím, o kom a pod… vie ma to vytočiť do vývrtky, keď sa dozviem, že niekto rieši mňa a môj život.. keby existoval kurz mamvpičizmu, hneď by som ho absolvovala🤣🤣

ahhola
28. dec 2024

Taketo si kup a nebude ta nikto nasierAT

mk1111111111
29. dec 2024

Ved povedz len to, coTi nebude vadit, ak sa dostane dalej. Naco vesat cudzim na nos vsetko.

bielasovicka
29. dec 2024

A je to nejaká vaša rodina, alebo cudzí človek?

lusilla
29. dec 2024

Mam vo svojom okoli taku osobu, najprv som to neako cele zle ponala a povedala som vsetko mozne ale casom som si zacala vsimat jej styl komunikacie a robim to iste, nepoviem co nechcem zavalim ju zbytocnym balastom ale podstatne info si necham pre seba, zatial to funguje. Nie je to zly clovek ale komunikacia priam nechutna, treba s tym vediet narabat aj mne to chvilu trvalo.

sante81
29. dec 2024

Keď odchádzam z práce k lekárovi a pýtajú sa ma kam idem, poviem na manikúru, alebo na masáž, vždy odpovedám úplnú hlúposť, vymyslím si, zamotam , nech ma dotyčná nad čím premýšľať

earlgrey
29. dec 2024

@helenbozka To moja mama je taká 😂 ona toľko nasplieta, že sa až čudujem 😃 a keď sa jej spýtam, prečo si vymyslela to a to...tak vraví, že preto, aby tú dotyčnú osobu od záviste rozdrapilo 😀 a to už má skoro 80 rokov.

lianka123
29. dec 2024

Rakusania? Ti radi davaju nevyziadane rady

softiesofie
29. dec 2024

Mam taku v rodine. Chvilu mi to trvalo, pokial som pochopila o co ide.
Vytahuje vsetko mozne priamo a otvorene. Ked sa ale clovek nieco spyta jej, zamlcuje. Vytiahnute informacie potom pouziva na sebaprezentaciu, aka je dobra osoba a ake ma s ludmi doverne vztahy a aka je oblubena, lebo jej ludia doveruju. Vadilo mi to.
Ked som zvolila jej taktiku zamlzovania, bola az agresivna. Stratila totiz temy z mojho zivota, ktorymi sa naokolo prezentovala (bez mojho suhlasu).
Takze proste len filtrovat poskytnute informacie. 🙄

jany149
29. dec 2024

Ja som mala takú kolegyňu. Dlhé roky sme boli kolegyne, teraz je už v dôchodku. Presne tento typ. Nemôžem povedať, že ohovárala
Od všetkých vyzvedala až veľmi, o sebe povedala málo. Až dostala medzi nami prezývku SIS-ka.
Vyhýbať sa jej a keď sa predsa niekedy nedalo a bola veľmi zvedavá, tak odpovedať len stručne, jednoslovne a rýchlo "zdrhnúť" . Dokonca som s ňou istý čas aj sedela v jednej kancelárii, našťastie ale nie sama, bola tam ešte jedna s nami tak sa dalo.

autor
29. dec 2024

@bielasovicka cudzí človek/ľudia

pettom19
29. dec 2024

Ja to mam, zial, v rodine. Svagrina je taka osoba, ktora sa montuje do vsetkeho. Ona je ten typ - vsade som bola, vsetko viem. Velmi rada sa stara do mojich osobnych zalezitosti, a kedze to rozobera a riesi so svojim bratom (mojim manzelom), tak sa to, samozrejme, dozviem 😄. Ja som obmedzila komunikaciu na najnutnejsie minimum. Necitim sa dobre v spolocnosti takeho cloveka, nemam si s nim co povedat a ani nechcem. A uz vobec nie riesit nejake sukromne zalezitosti len preto, ze sme rodina. Proste je taka, uz sa to nezmeni. Len ja som zmenila pristup k nej. Som takto spokojnejsia a kludnejsia.

nelka93
29. dec 2024

Ja takých ľudí nepoznám. Bývam na dedine, ale teda poznám tam par ludi a to sú bezprostredni susedia, no vzťahy mame a bežnej úrovni. Pozdravím sa, pokecame, ale nevyzvedame.

jamimo
29. dec 2024

ja si myslím, že takéto typy ľudí, sú vlastne nešťastníci a zaoberajú sa preto druhými, lebo by neuniesli svoj život 😉 Možno aj zadubenci, nešťastné vzorce z rodiny, myseľ v stredoveku 🤔Som asertívne obrnená, dokážem krátko, výstižne a úderne reagovať. A dokonca niekedy ešte hodím kosť a udicu, nech sa nažerú, a nech nespia aj týždeň vkuse 🤭Napr. kedysi suseda : Á videla som, že máte nové auto... ľudia nemajú čo do huby a vy furt kupujete nové autá.... Na leasing? Ja: Nie, my všetko len v hotovosti 🤭
Alebo kamoška z deťmi: bože, tebe sa žije, pozri na tie moje upišťané cecky, to mám na 30.rokov, toho sa nezbavím... Ja: nuž, ako si sa zariadila, tak máš, nikto ti v posteli nedržal 9 pri hlave. Vybavené. Mám pokoj.
PS: a máme aj v rodine takéto prípady, to je asi všade. Ľudia riešia všade a všetko... svadby, deti, rozvody, peniaze, domy, smrť, kary, dedičstvo... Pre takých parazitov, nešťastím akokeby si pohnojila. 🤷‍♀️

margotka17
29. dec 2024

Aj ja žijem na dedine na východe, čiže na valale. Bývam troška ďalej od stredu dediny v takej uličke. Máme tu kľud, zdravime sa, občas v lete pogrilujeme spolu, ak sa tešia susedia, tešíme sa s nimi, ak ich niečo trápi, snažíme sa nájsť riešenie. Neohovarame sa navzájom, treba nám žiť vedľa seba. Nevyzvedame, kto, kde, kedy a preco. No vieme si byť nápomocný v mnohých veciach. Takto nám to vyhovuje, aspoň zatiaľ 😍.