Dobrý vecer. Toto riešime s mužom už veľmi dlho. Určite není zlý, myslím že ani ja nie 😀 o problémoch aké máme sa môžem rozpisovať.. každý ich máme v živote nejaké.. ale keď prídete do momentu po 14 rokoch, že toto není smer akým chcete ísť.. že to čo si navzájom dávate tomu druhému nestačí a každý chce ísť v živote úplne iným smerom, inými snami a prioritami. Že už si poviete, že "ľúbiť" je tak "malo". Keď nefunguje komunikácia, porozumenie, zaľúbi, túžby, spoločne sny.. "iba" domácnosť a deti.. rada sa podelím o ďalšie detaily, ak ste niečím podobným prešli.. 😊
Po 13. rokoch som sa rozviedla. Prestali sme komunikovať, všetko čo opisujes ty a len kvôli dcére som s ním nechcela zostať. Dcéra je s tým vysporiadana. Nerobili sme si problémy ani pri rozvode. A teraz vieme komunikovať. 😄 mám priateľa a s ním rodinu, a ani by ma nenapadlo tráviť čas s bývalým.
@matapo ja som mu dokonca navrhla, aby sme po rozvode ostali žiť spolu.. kvôli deťom.. malý ho zbožňuje, venuje sa mu v rozvoji športu.. mali sme obdobie, že som ho chcela "vysmarit na ulicu".. ale keď na neho pozriem, cítim, že má priťahuje, že si vážim čo robí, ale jednoducho som v Tom není ja.. je toľko iných veci , pre mna dôležitých, že mám pocit, že sa kvôli manželstvu a rodine viac trápime ako napĺňame..
Ja myslim ze ked ho este lubis nieco tam bude skuste si vyrazit niekde sami bez deti ja som zo svojim muzom uz 29 rokov ale stale si najdeme chvilku aj pre seba bez deti tento rok nas caka 4 dnovy velnes ked chceme ideme sami na dom. Kde stravime cely vikend bez deti, ked to treba zariadime sa a vermi v poslednej dobe sme k sebe ovela lepsi manzel viacej pomaha proste to tak citi
@andrejka1974 takúto podobnú krízu sme mali pred rokom.. rozvod a tak. Presne takto isto sme to ustáli.. obaja si uvedomili, že kým my dvaja nebudeme stále "pár" ako spomínaš čas pre seba ,byt spolu..nebude fungovať ani nič ostatné.. myslím deti.. problémy.. ale on sa vrátil zase k tomu , ja tomu hovorím , že spolubývajúci s výhodami ale že chcem viac, že chcem zase aj partnera , niekoho kto ma objime, vezme na rande, tak že to je zbytočné a mám riešiť dôležitejšie veci..
@juliaryhak nerozumiem celkom, načo sa rozvádzať, keď by ste ostali bývať spolu... V čom by bol rozdiel? V tom papieri asi nie, zvyšok sa dá dohodnúť aj bez rozvodu. Teda myslím si.
@andrejka1974 a on už nechce.. nepovažuje to zase za dolezite.. vraj prečo riesim nás dvoch, keď máme úplne iné problémy. nedokážem byť iná , keď sa necítim milovaná.. niekedy mam na seba nervy, čo riešim, nemyslí to zle, postará sa , ale niekoľko dní okolo mňa prejde ani sa ma nedotkne.. idem do prace, nedá mi pusu.. nepovie pochvalneho slova.. nechce nikam ísť.. a ja mam pocit , že je spokojný napriek tomu že mne veľa veci chýba.
@zitaje v Tom by bol rozdiel, že už by som ho nebrala ako muža od ktorého niečo očakávam.. že už by ma netrápilo že sa musím o niečo snažiť.. toto je pre mňa riešenie dočasne.. budovali sme niečo roky spolu, máme spolu deti a preto že my si nerozumieme nemám dôvod sa hneď súdiť o dom a čas s deťmi..
@juliaryhak rozvodom nič nezískaš ak sa teda nechceš odsťahovať. Zrejme sa cítiš ako kus nábytku v domácnosti , a chceš získať ten pocit že už nie som tvoja , môžem ísť tam alebo tam . Čo v prípade ak si najdeš nového partnera ? Nebolo by lepšie skúsiť ešte manželskú poradňu . Zvládneš keď si tvoj muž bude odskakovať alebo si najde stálu partnerku s ktorou bude niekde chodiť , po dovolenkách , po plesoch .., keď uvidíš že sa oblieka , vonia ale nie pre teba ale pre druhú ženu .
@juliaryhak tak sa predsa môžete rozísť a nemusíš ho brať ako muža, od ktorého niečo očakávaš, ale z praktických dôvodov môže stále ostať tvojim manželom. Nemyslím si, že nejaký rozvodový proces a papier ťa zbaví pocitu, že ten muž je TVOJ muž... to musíš cítiť sama ešte pred rozvodom.
@juliaryhak už si hovorila so svojim manželom o tom , že by si sa chcela rozviesť ?
@21oktober
@21oktober takto ďaleko som ešte nezasla.. riešim to čo je teraz a to že už nezvládam ako spomínaš byť kusom nábytku. nikoho nehľadám a takisto nemám v pláne ak by nás rozviedli žiť takto "družne" naveky.. len mám pocit že toho čo by bolo teraz treba riešiť ja naraz moc a chcem to voči nám aj voči deťom urobiť "postupne a hladko".. nie hneď riešiť kto sa odstahuje, kto koho vyplatí.. len nech už nemám pocit, že s tým s kým zijem, už nieje ten, do ktorého som sa zamilovala..
@21oktober raz to tu už bolo.. nie že sme sa o Tom rozprávali.. už to tak bolo.. ale vtedy sme to ustáli.. urobili dohody.. ale sme zas v starých koľajach a ja vnímam že ani jeden z nás už nevládze..
@juliaryhak áno len muži takto často nefungujú , pre nich rozvodový papier je naozaj známka som voľný a kým sa teda odsťahuje alebo ty od neho k takýmto situáciam bude prichádzať. Tvoj muž sa bude sprchovať pre inú ženu , voňať pre inú ženu , chodiť na večeru s inou ženou , dáš to psychicky ? Bude domov prichádzať s skrytým úsmevom na perách a ty mu budeš mať chuť vajcia obtočiť okolo krku , lebo s tebou to nerobil. To sa deje tak veľmi často , veľmi často.
Skús zmeniť seba, chodiť niekam ty , nájdi si priateľku , tanec , gymnastiku , choď bez neho na dovolenku , okolie sa bude meniť ak ty zmeníš svoj pohľad na seba.
@juliaryhak Poviem ti ako žena vyše 20r. v dosť turbulentnom vzťahu (a manželstve) - podľa mňa ak si nie si istá, nerob to. Ak sa chceš rozviesť, urob to rázne a rýchlo - to je podľa mňa najmenej bolestivé. Načo to naťahovať? Ak vám spolu nie je dobre, nebude vám lepšie ani po rozvode, práve naopak.
@zitaje
@zitaje ak je môj muž, tak so všetkým čo k tomu patrí.. nie len tak akoze.. ak nebude "papierovo" mojim muzom, nemusím sa trápiť tým čo mi pri nom chýba.. bude otcom mojich detí.. časom snáď priateľom.. toto je to prečo nad tým rozvodom premyslam.. nestačí mi manžel "iba na niečo" buď manželmi sme a tak aj žijeme alebo nebudme..
Ja mám kamarátku ktorá mi o týchto pocitoch hovorila , že je ako inventár , že proste príde domov a že asi by si ani nevšimol že nie je doma . Že by si to všimol asi keby nemal čo v chladničke a čistú košeľu . Vravím jej však to urob, dieťa máš 15 ročné a odíď. Všimol si to po dvoch dňoch a vtedy jej aj volal .
@juliaryhak veď ak ho už za muža naozaj vážne nechceš a myslíš si, že ti bude lepšie bez neho ako s ním, tak sa rozveď, ale aj sa odsťahuj ú jeho vysťahuj... lebo takto to bude taký mačkopes. Ani s ním, ani bez neho.
@juliaryhak mnohé manželstvá sa potýkajú s takými problémami aké máš ty , mnohé prechádzajú takýmito ako zitaje napísala turbulentnými zmenami . Je to úplne normálne. Ale ak si rozhodnutá odísť , ta potom so všetkým ako sa povie všudy. Keď manželstvo so všetkým tak aj rozvod so všetkým .
@juliaryhak keď sa rozvedieš tak zostaneš na všetko sama ,ale že úplne sama, na seba, na dieťa aj na život ( ak si teda nenájdeš nikoho po čase ) . Tvoj muž si určite niekoho nájde , muži nevedia fungovať samy , alebo len výnimočne. Potom zredukuje aj čas na syna, to tak bežne chodí , nová partnerka , menej času na deti . Naozaj to veľmi dôkladne zváž.
@evamarek77 na toto toľko.. že sme už skúsili všetko . Poradňu.poradcov a ja neviem čo všetko.. sluby, dohody, dočasne zmeny aby to "klapalo" .. toto není že som sa ráno zle vyspala a zrazu sa mi niečo nepáči.. že sme si všedný.. tu ide o to, že ani jeden už nie sme "svoji" ja niesom taká aká som ,aby on bol spokojný, on sa snaží ale nevie alebo nechce mi dať to čo potrebujem. Ostali sme pri sebe ľudia ktorí riešia šeky, čo budeme variť.. ale neriešime naše sny, našu podstatu, kto je čím v živote.. sny, potreby túžby.. je to sebecké?
@evamarek77 niekedy by som mu želala, aby našiel niekoho koho by miloval tak jednoducho.. a aby mu to niekto dokázal vrátiť..naozaj
@evamarek77 to ťažko.hypo, dom, deti.. ak len občas, že on šiel na pár dní k bratovi alebo ja na pár dní k mame..
@juliaryhak rozvod je v tomto najjednoduchejší , potom ešte len nastávajú problémy . tak ako ti napísala
@evamarek77 . Pozri ja som advokátka, rozvádzam páry , máloktorí sa po rozvode stanú kamarátmi a dobre spolunažívajú .V drvivej väčšine nastanú problémy , zvady, naschvály a keď do toho vstúpi tretia osoba no amen tma. Čo by si potrebovala od muža ? Ako by sa mal podla teba chovať ?
@juliaryhak a rataš aj s možnosťou, že sa nebude chcieť s tebou potom kamaratiť a prepne mu, bude sa snažiť spraviť ti zo života peklo zobrať ti syna, vytiahne na teba na súde tie najväčšie spinavosti, urobí hanbu na pol mesta, alebo sa začne ožierat a policajti budú u vás raz do mesiaca a z fajn spolubývajúceho, ktorý platí hypoteku sa stane neznesitelne čudo, ktoré si k Vám do vašej spolocnej domácnosti dovedie cudziu ženskú... Napriklad...
Ty si to velmi idealisticky predstavujes ze sa rozvedieta a budete kamosi a super spolubyvajuci. Nenusite spolu zdielat tuzby a sny . Mozes si ich plnit sama. Co take presne chces v zivote ine ako on? Mozno len potrebujes byt trochu viac nedostupna vzacna . Nedalo by sa nechat mu deti na vikend snim a ist do wellness sama? Mne sa zda ze nevies zit snim ani bez neho ked planujes ostat spolu po rozvode . Je to velmi zle a matuce pre deti ked sa rodicia rozvedu no ziju spolu deti stale dufaju ze sa zas date dokopi bude ich to zbytocne trapit 2x ked nakoniec odidete. Skus zabudnut na to co ti od neho chyba a ries svoje sny tuzby ktore su len tvoje ked sa prestanes nanho fixovat budes hnet ina vzacna emocionalne nedostupna Nova zena. Skus byt stastna sama o sebe, Hladaj samu seba. Ja mam pocit z toho celeho ze mas krizu stredneho veku ( nic v zlom) len ju neriesis ako niektori chlapi sportivym autom a mladou milenkou.. ale Dumas nad rozvodom lebo nieco ti chyba iskra vasen vo vztahu chut do života. A on sa chova ako spolubyvajuci. Chces zmenu no cloveka nezmenis tak chces rozvod. Ale mohla by si zmenit seba necakaj ze zmena riesenie pride Od neho . Tu zmenu mozes zacat ty aj bez rozvodu ten si Nechaj ako poslednu moznost .
@juliaryhak "ale neriešime naše sny, našu podstatu, kto je čím v živote.. sny, potreby túžby.. " Mali ste nejake spolocne sny, potreby, tuzby, ktore ste chceli riesit spolocne, ale neriesite?
...po 20 rokoch manzelstva a s troma malymi detmi ale sme presne v tomto stadiu ako ty, skratka nam to spolu neklape, nevieme sa naplnit, mam uplne ine ocakavania a priority a asi aj opacna strana, porozpravat sa nevieme a mozno uz ani nechceme, skratka hoci som sa tomu najskor branila, prichadzam aj ja do stadia ze nam bude lepsie spolu oddelene, aj ked vychadzame spolu dobre a aj do buducna verim tomu ze budeme priatelia a navzajom si pomahat, tiez verim tomu ze spolocne sviatky typu Vianoce, narodeniny, dovolenky si tiez ponechame spolocne ale ten kazdodenny zivot nam akosi spolu nejde☹