Lesbická rodina - názory

ona4489
16. jún 2023

Ahojte,

Takúto tému som tu už našla, ale chcela by som aktuálnejšie názory Vás všetkých. Téma je z roku 2012, odvtedy sa veľa zmenilo.
Ja som si to nevybrala ako tému diplomovky. Ale týka sa to mojej blízkej rodiny. Rada by som spoznala názory iných ľudí.

Poznáte takúto rodinu?
Aký máte názor?
Ak poznáte takúto rodinu, ako vidíte reagovať okolitých ľudí?
Sú to rodiny deťmi? Ak je to dieťa z rozvedenej rodiny, je prítomný aj otec?

Ďakujem
Ak to niekoho pobúri, tak sa ospravedlňujem.

irusa
16. jún 2023

Lesbická rodina...

zmrzlinka2021
16. jún 2023

Moj nazor - lesbicka rodina neexistuje. Dve zeny nemozu mat spolu dieta, pretoze priroda to zariadila tak, ze dieta moze vzniknut iba z muza a zeny. A pre dieta je velmi dolezite mat vzor zeny a vzor muza a to plati rovnako aj pre rodiny, kde zije muz a zena a neplnia si tieto role. To ze niekto sa nazyva rodinou, je jeho pohlad, nie fakt.

divokykonik
16. jún 2023

@ona4489 Poznám jeden takýto pár, slobodná žena sa dala dokopy s vydatou, ktorá mala dve deti. Susedia sa na nich pozerali cez prsty, každý ich mal v hube, ale oni žili v malej dedine, kde každý ohovára každého. Tuším deti tej vydatej išli do starostlivosti otca, matka nejak kvôli tej žene zanedbávala deti. Ja beriem takéto páry v pohode, mne je jedno, kto s kým žije.

marisoul17
16. jún 2023

@ona4489 k terminológii sa nebudem vyjadrovať. Čo sa týka otázky som za každú rodinu, (je mi jedno v akom zložení, či dvd ženy alebo dvaja muži, alebo muž a žena ) v ktorej je dieťa vychovávane s rešpektom, láskou a v bezpečnom prostredí.

sense
16. jún 2023

Áno poznám, mala som susedy 6 rokov lezbicky. Mali dcéru. Jedna z nich bola Bio matka dieťaťa.
Okolie a susedia co som videla reagovali úplne normálne. Aspoň navonok. Co si mysleli doma ich vec. A moja dcéra aj deti od nás z kvartiru ju brali ako kamarátku. A ženské boli tiež úplne normálne, priateľské. Chodili k nim často aj starí rodičia, tiež boli v pohode.
Žijem v zahraničí a tu nie sú také predsudky a väčšia tolerancia ohľadom orientacia

viera27
16. jún 2023

Poznam. Uplne v pohode,ziju spolu roky,staraju sa uz o dvoch pubertakov a pre tie decka robia naozaj aj nemozne. Pekna,spokojna rodina.

melanta
16. jún 2023

Áno, poznám, bývalá kolegyňa žije so ženou. Tá partnerka je slobodná matka, takže žijú aj s jej dieťaťom, dievča je už na strednej určite. Je taká veselá parta. Neviem si predstaviť žiť so ženou, ale som názoru, že radšej 2 milujúce mamy/otcovia ako "klasický" pár, ktorý sa háda a dieťaťu tvorí toxickú výchovu. A poznám rodinu, kde otec odišiel od rodiny s priznaním, že je gay, syn sa stretával a trávil čas s otcom a jeho priateľom, aj s ex mali veľmi dobré vzťahy. Nesúhlasím, že dieťa musí mať matku aj otca, dieťa má mať lásku, porozumenie, podporu, bezpečie.

kika147
16. jún 2023

@ona4489 mne je luto tych deti…

simona20201309
16. jún 2023

Poznám také páry, bezdetne. Matka lezba nechala 2 male deti a odišla za milenkou.
Skratka je to neprirodzene a proti prírode. Ale nemám proti nim nič, pokiaľ sa nepredvadzaju na verejnosti a nebehaju polonahi s dúhovými satkami.

marisoul17
16. jún 2023

@kika147 čo konkrétne ti je ľúto?

panelacikova
16. jún 2023

@ona4489 téma z roku 2012... tvoj nick absolútne čerstvý. prečo také informácie či názory hľadáš práve na tomto fóre? však iste nájdeš kopu názorov na iných sociálnych sieťach, či rôzne štúdie apod.
ale ak teda seriózne očakávaš nejaké odpovede a názory, ja sa viem vyjadriť k niektorým otázkam:

1. v mojom rodnom meste sa "vyskytol" gay. otvorene to priznal rodičom. predstavil im aj partnera. najprv boli zdesení, potom ich oboch "prijali" až tak dobre, že obaja chlapi žili u rodičov jedného z nich nejaký čas. potom sa odsťahovali. viac neviem, ako to dopadlo. záver: rodičia, ktorí ani netušili, že majú takého syna a celkovo homosexualitu brali zrejme ako niečo hrozné (veriaci ľudia), sa napokon zmierili s danou situáciou a dokonca svojím počinom ukázali synovi, že ho milujú takého, aký je.

A ja mám vraj dve také susedky. také staré baby už. jedna z nich je vyslovene nepríjemná a odporná. dlho som si myslela, že sú to sestry, lebo sa mierne podobajú, ale sused, ktorý tam žije celý život a pozná ich roky tvrdí, že sú to lesby 😀 takže mu verím. žijú si v malom bytíku na sídlisku a nikto ich nerieši...

2. môj osobný názor je stará známa veta: ži a nechaj žiť. pokiaľ homosexuálne orientovaní ľudia nikomu neubližujú, nevnucujú svoju orientáciu okoliu (viď rôzne pochody a upozorňovanie na seba), tak mi je jedno s kým žijú. je to ich osobná vec. absolútne ich neodsudzujem, naopak, poznám homosexuála, ktorý je super človek. rád poradí, pomôže, je skromný a šikovný... radosť poznať takého človeka bez ohľadu na orientáciu.

3. netuším, ako bralo okolie týchto chlapcov, ktorých spomínam v bode 1. viem to z rozprávania mamy, ide o jej takmer susedov. moja matka (78 rokov) osobne to brala v pohode. a pritom kedysi mala neskutočne predpotopné názory. ale za posledných 20 rokov sa jej zmýšľanie neuveriteľne zmenilo, miera jej tolerancie ohromne vzrástla a ja mám mnohokrát pocit, že svojím súčasným postojom inteligenčne ďaleko presahuje poniektorých mojich rovesníkov 😀 ale to je len pohľad mojej mamy.
vo všeobecnosti okolie týchto ľudí berie presne tak, aký názor majú na túto vec. čiže ak ja som tolerantná a nevadia mi, tak keby žili vo vedľajšom byte, nevadili by mi. jednoducho neriešim.

4. s rodinou s deťmi, kde rodičia by boli rovnako orientovaní, som sa ja osobne ešte nestretla, k tomu sa neviem vyjadriť.

deedol
16. jún 2023

Poznáte takúto rodinu?
ano, ziju v zahranici

Aký máte názor?
beriem to uplne v pohode

Ak poznáte takúto rodinu, ako vidíte reagovať okolitých ľudí?
kedze ziju v zahranici, tak aj ludia to beru v pohode

Sú to rodiny deťmi? Ak je to dieťa z rozvedenej rodiny, je prítomný aj otec?
maju adoptovane deti a su to dvaja otcovia, matka pritomna nie je, su pritomne stare matky (minimalne jedna)

mne je akurat luto, ze to ludia v 21. storoci nevedia brat ako normalnu vec.

kvetinka75
16. jún 2023

mne je úplne jedno, kto to má ako doma, kto s kým žije, spáva. Pokiaľ to nezasahuje do môjho súkromia, osobného života, problém s tým nemám. A je to jedno či lesbická, či muž a žena. Vadí mi to pretláčanie a večné vyťahovanie témy. Beirem ich ako aj iné ,,zmiešané,, páry.

terezka1947
16. jún 2023

Poznám....a tých,čo poznám,tak sú to rodiny dvoch neštátnych žien,kt.sa rozhodli žiť s deťmi spolu.
Navonok vyzerá spokojné,no do vnútra jednej vidím viac a je to také....vnútorne veľké zranenia,našli teraz akože kľud. Ale úplne šťastie nie.
A môj názor. Ľudia majú rôzne príbehy,trápenia,odsudzovať ich nemám prečo.
Či beriem toto ako vzor rodiny,tak nie,neberiem.
Je to jeden z mnohých novodobých vzorcov.
Čas ukáže,čo ďalej.

kika147
16. jún 2023

@marisoul17 ja by som sa velmi hanbila pred kamarátmi napriklad , kazde dieta potrebuje matku aj otca , vyrastať v “normálnej” rodine…

kvetinka75
16. jún 2023

@kika147 to áno, dieťa by malo mať aj mužský aj ženský vzor. Ale citom nerozkážeš a keď to iní cítia inak,.... čo už? A ďalšia vec, možno lepšie dieťaťu v takejto ,,rodine,, ako v zmiešanej , kde bude otec alkoholik, neverník, nervák, kde to fungovať nebude. ,,Zmiešaná,, rodina nezaručí šťastný život

limoncino
16. jún 2023

Že je smutne, že sa niekto v tomto storočí týmto zaobera.

panelacikova
16. jún 2023

@kika147 keby si mala otca alkoholika, ktorý sa ožerie tak, že cestou domov sa poserie, za toho by si sa nehanbila, lebo je to muž? lebo doma máš mamu-ženu a otec je muž? hmmmm. ja by som napríklad ako dieťa fakt radšej prijala dve mamy, ako to, čo som denno-denne zažívala a čo mi z veľkej časti spôsobilo celoživotné zdravotné problémy.... mne je ľúto práve takýchto detí, akým som bola aj ja. a pritom som vyrastala v "klasickej" rodine.

aduskatt
16. jún 2023

@kika147 a keď je otec alkoholik, ktorý rodinu týra, bije, rozvedú sa, on sa o dieťa nezaujíma a matke pomáha pri výchove a chode domácnosti jej matka, čiže dieťa vyrastá s dvoma ženami v rodine, to je už OK?

marisoul17
16. jún 2023

@kika147 ak máš milujúcu rodinu, nie je zaco sa hanbiť, bez ohľadu na to, ake je jej zlozenie.
Z môjho detstva: kamarátky a to vrátane mňa vyrastali v tradičných rodinách, kde väčšina otcov neboli príkladom milujúceho rodiča, prave naopak. Alkohol, bitky, nezáujem - ale tradičná rodina je základ...

januska12323
16. jún 2023

Keby sa charakter ľudí ako rodičov dal zaškatulkovat ako dobrý /zlý len na základe toho s kým sa chcú vyspať, bolo by nám sveta žiť. Minule tu bola téma ako matka v normálnej rodine ani nevie aké má jej dieťa známky. Taká osoba nemala mať deti a nie lesbička, ktorej jediným mínusom je, že má frajerku a nie frajera.

kika147
16. jún 2023

@kvetinka75 to ano chapem , no myslis ze deti ktore napriklad vyrastali pri hádkach , si povedia“ super že mam otca homosexuala alebo mamu lesbu? “ tie deti sa vnútorne trapia , ja by som to nedovolila a urcite nie párom ktore si len tak zmyslia, že aj my chceme dieta tak šup ideme na adopciu a nemyslia na to dieta ze to nemusi prijat alebo bude musiet zažívať hanbu alebo nebodaj šikanu v skole

maja22
16. jún 2023

@melanta Toto porovnavanie: "Neviem si predstaviť žiť so ženou, ale som názoru, že radšej 2 milujúce mamy/otcovia ako "klasický" pár, ktorý sa háda a dieťaťu tvorí toxickú výchovu." je absolutne nelogicke, pretoze tak, ako existuju toxicke vztahy v klasickych manzelstvach, existuju toxicke vztahy aj v lesbickych a homosexualnych vztahoch. Tymto akoze porovnanim sa vytvara dojem, ze prave homosexualne pary su tie uzasne a bezchybne dvojice, ktore "zachranuju" deti pred zlymi a neschopnymi heterosexualnymi rodicmi. No nie. Cela tato optika je chybna a zavadzajuca.

kengurica
16. jún 2023

Vysvetlí mi niekto, čo si predstavujú pod pojmom "mužský/ženský vzor" ??
Akože mama varí, perie a otec opravuje auto a pribíja klince??
Je jedno, či dieťa vychovávajú ľudia rovnakého pohlavia. Ak im dajú pocit domova, bezpečia, lásku, vzdelanie, etc.... Veď to dieťa predsa nevidí "do spálne" rodičom. Či v "hetero" rodinách je to bežné ??
To, že dieťa doma vidí ž+ž/m+m predsa neznamená, že sa zamiluje do rovnakého pohlavia. Takto to naozaj nefunguje. Drvivá väčšina homosexuálov a lesieb sa predsa tiež narodilo heterosexuálnym rodičom...
Jediným problémom je odsudzovanie "netradičných rodín" okolím. Ľudia majú predsudky.
Samozrejme, že aj medzi homo pármi sa nájdu alkoholici, menej inteligentní, rovnako ako u hetero. Takže pohlavie ľudí naozaj nie je relevantným meradlom toho, či dieťa bude šťastné, alebo nie.

stellarstar
16. jún 2023

Ja s tým nemám problém deti môžu mať lesbické i gajove páry a aj im to prajem a nech si každý žije svoj zivot tak ako chce ako sa citi. Poznám v okolí aj lesbické a gajov a mňa to vobec neruší. A nemám nič proti tomu ze maju a vychovávajú deti radšej nech oni majú deti ako dáky ktorý drogujú, pijú, bijú... svoje deti

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
osky
16. jún 2023

Zi a nechaj zit.suhlasim.

To by ale prave Malo platit aj zo strany homosexualov .
Cize,nech si pokojne ziju svoje zivoty,v Tom im predsa nik nebrani.
Ale preco musia byt pochody,preco si maju adoptovat deti,preco musia stale na seba upozornovat?
Preco mame homosexualov brat ako NORMALNU vec?
Pretoze nie,nie je to normalne.
Je to odchylka ,za ktoru casto nemozu,ale tam to zacina i konci.
Maju pravo na zivot ako ostatni,chodia do prace,ziju spolu...
Su to casto mili ludia,a ti normalni-co Sa IQ tyka,to praveze o sebe ani nedavaju za kazdu cenu vediet,spravaju Sa ako kazdy iny clovek a nemusia to kazdych 5 sekund o sebe vytrubovat....mam v okoli par takychto ludi,zväcsa muzov..su super ako kamosi.
Ale preco by mali v takomto prostredi vyrastat deti?
Dieta ma mat vzor klasickej rodiny,pretoze tak to proste od nepamäti je.
Muz a zena.
To, ze Sa niekto citi byt "zirafou" je jeho Problem a netreba to prezentovat ako beznu, normalnu vec....
Ci sa to niekomu paci a ci nie....

kika147
16. jún 2023

@aduskatt ano je to ok , pretoze ta žena si môže kedykolvek najst milujúceho muža ktory im da to čo nemali pri bio otcovi. A neporovnávajme babku s partnerkou . Ja sa nejdem hadat proste toto je moj nazor a nezmením ho , kazdy ma svoj nazor a nikomu ho neberiem 😊

moonlight1210
16. jún 2023

@zmrzlinka2021 zase to, ze muza a zenu vnimame ako rodinu, je tiez len spolocensky zauzivany postoj, nie fakt, ze su.

To, ze ziju spolu a ze sme sa kolektivne rozhodli casom (kdesi v staroveku, v praveku to najskor nebolo) taky zvazok aj robit zavazny, teda okolo toho urobit dake oslavne ceremonie, aby sa demonstrovalo, ze ini partneri si na tych dvoch maju nechat zajst chut (co vieme, ze si kolkokrat nenechaju, a ani ti dvaja v tom zvazku), neznamena, ze je to prirodzena vec zit v pare.
Je to kolektivne spolocenske rozhodnutie pre poriadok a lahsie majetkove usporiadanie.

A teda aj dvaja muzi, ci zeny mozu byt rodina. Staci to tak zacat akceptovat. To je vsetko.

A nase nazory su zial pase. Dolezite su nazory nasich deti (teda dalsej generacie). A tie uz vyrastali v inej atmosfere a maju benevolentnejsie nazory na toto.
My budeme pre nich akurat ufrlane bigotne babicky pred kostolnymi dverami. Asi taku vahu bude nas nazor mat.

Presne ako casom prestal mat vahu nazor nasich prastarych a starych mam na prespanky, teda slobodne matky, atd., spolu s tym, ako ich generacia vymierala a my sme uz vyrastali v inom nazorovom prostredi. Akceptujucejsom.
Dnes na taku zenu, co sudi slobodne matky, pozerame so zdvihnutym obocim, ze sa robi moralnejsia nez moralna policia.

aduskatt
16. jún 2023

@kika147 miešam? výchova v rodine s dvoma ženami a výchova v rodine s dvoma ženami je to isté🙂