Len taká nočná myšlienka

jozeffezoj
27. feb 2024

Nemáte niekedy len taky pocit, úvahu, že sa na vsetko vykašľať?
Aj keď lubite svoje deti aj nieco vo vašom živote.
Proste odísť od všetkého.
Od prace ktorá vás nebaví.
Od svojej polovičky ktorá vecne niečo rieši, q je viac nervózna ako usmiata.
Od rodičov ktorí nemajú dôvod ale poucuju aj keď máte 40 a nikdy podľa svojich poučiek nežili..
Od známych kde je úprimnosť skôr sviatkom.
Od susedov kde ženy podvadzaju a fotia sa na FB ako šťastne rodiny.
Od politiky, Od vojny, Od všetkého...
Smejeme sa z cigánov, ale miznú sú x krát šťastnejší ako my všetci dokopy.
Čas plynie, mesiace letia, roky pribúdajú a vy niekedy len tak sedíte doma, mate voľno a aj napriek tomu si ho neviete užiť a oddýchnuť si. Pozeráte na hodinky ako letia hodiny a 21:00 je ani neviete kedy...
Bolest hlavy, únava, podráždenosť, nervozita, impulzívnost...
Teším sa na jar, na slnko, vôňu kvetov a stebot vtákov.
Škoda ze sa to nedá zastaviť a byť v tom období...

zitaje
27. feb 2024

Stačí vypnúť len niektoré veci. Nemusíš hneď všetko naraz. ALebo nemusíš na furt. Choď na dovolenku, zmeň prácu, byt, dá sa zmeniť život aj bez takýchto extrémov 🙂

sissy27
27. feb 2024

@jozeffezoj keby mam pracu, ktora ma vyslovene nebavi, tak si najdem taku, ktora ma bavi. Aj keby som mala kvoli tomu dalej studovat alebo si dorobit kurz, viac cestovat atd.
Keby je moja polovicka viac smutna ako usmiata, tak hladam pricinu a riesenie.
Rodicov milujem, vazim si ich, ale nenecham si od nich zasahovat do zivota negativnym sposobom - som dospela, mozem urcit hranice.
Kamarati su volba - nemusim tolerovat nejake falosne vztahy, proste prerusim kontakt
Susedia su mi ukradnuti, preco by som ich mala sledovat na fb?? Ak su to kamarati, o ktorych sa uprimne zaujimam, tak sa s nimi otvorene porozpravam, ak len susedia tak ma to fakt nezaujima.
Z neprisposobivych spoluobcanov sa nesmejem a hlavne sa s nimi neporovnavam - tak ako oni nechcu pracovat a zit slusne, tak rovnako ja nechcem zit v osade zo socialnych davok. Mozu sa mi oni smiat kolko chcu, urcite by som nemenila.
Vsetko je len v tvojej hlave, mozes fnukat a cakat, ze na jar sa vsetko zazracne zmeni, alebo ty sam nieco nieco zmenis uz teraz. Utek nie je riesenie, to je len odsuvanie problemov a “cakanie na jar” len vyhovorka.

zanny93
27. feb 2024

@jozeffezoj vykaslat nie, ale dost by mi pomohlo moct na 1 tyzden zastavit cas..aby som si dala vsetko do poriadku a prichystala tak, ako chcem (dokoncovacie prace na byte+stahovanie a upratovanie) a ked sa opat spusti, uz sa budem moc venovat detom..s Jarou mas pravdu, hned by som vybehla von na prechadzku/piknik..vyskusat nove korcule a odrazadlo. Velmi to laka...zial, zastavit cas neviem, a tak este vyse mesiaca a pol budem len pendlovat hore dole a nebudem mat zo zivota nic len stres a nervy. A nemam pocit ze by boli stastnejsi..zivot ala flakac ti radost neprinesie...zivot musi mat zmysel, potrebujes mat dovod, motivaciu nieco robit. Najst nieco co ta bude pohanat vpred, nie len tak prezivat..to nieje vyhra.

moonlight1210
28. feb 2024

@jozeffezoj povedala by som, ze ti zacina kriza stredneho veku. Mladost v prdeli, do dochodku daleko. 🙂

jovka
28. feb 2024

@jozeffezoj ano..moja posledná dovolenka ma nahlodala ,ci takto chcem zit ked su aj ine spôsoby,je to v štádiu uvažovania kedze je to obrovsky krok , len teraz sme sli do Nemecka,ale to nie je ono..ludia.
Počasie..jedlo😅viem si predstaviť moovnut sa do thajska ,ale vravim , este musime domysliet nejaké veci 🙂

denithestrange1993
28. feb 2024

@jozeffezoj zacat treba od seba. Pokial clovek nie je spokojni sam so sebou tak sa spokojnost prelieva postupne do vsetkych oblasti zivota. Nakolko mam spokojne manzelstvo aj dieta zdrave tak je vsetko ostatne akosi zanedbatelne. Neriesim susedov co maju spolu medzi sebou, so zdialenejsou rodinou sa skor radujeme ako hadame, politiku a geopolitiku sledujem ale skor ako pozorovatel a snazim sa nepripustat si to k srdcu viac ako je potrebne. Nenahanam sa za dokonalostou,skor sa snazim zit zivot work-life balans a nezabudat pri tom na seba. Aj ked to nie je ani zdaleka dokonale,uzivam si svoj zivot,lebo iny nateraz nemam 😂

tundra
28. feb 2024

@jozeffezoj Jozef,uz davno nemam 40...,mam pracu,ktora ma moc nebavi,ale prinasa super prachy🤣.Potrebujem este 4 roky,kym deti dostuduju a potom si najdem,co ma bude naplnat,ale nebude prinasat,tolko penazi.Kasli na susedov,neries Fb,zatazuje to mysel.Tes sa z malych veci,co zivot prinasa😉.Mame s manzelkou ciel,kupit si karavan a vydat sa na cesty.Momentalne sa to este neda,ale tesime sa na to.Nemam navod na zivot,ale snazim sa vytesnit vsetko negativne a byt co najviac pozitivny🤣.Na jar sa tesim aj ja,na kavu na terase,na grilovacky,na motorku a na vsetky letne aktivity.
Este mozno mesiac a vsetci sa dockame👍.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jana_eyre_2
28. feb 2024

Človek vždy musí začať od seba, ale nie utekanim pred všetkým, ale zmenou, rozhovorom, výletom, zážitkom.. jednoducho urobiť niečo inak ako doteraz ale nie útek od všetkého.. lebo jedna vec je nechať všetko za sebou a druhá vec ako to budú ostatní bez teba zvládať. Ak niekoho miluješ tak na to jednoducho musíš myslieť tiež..

Áno, keď nastane jar, lepšie počasie, príde aj lepšia nálada..

moonlight1210
28. feb 2024

@jozeffezoj inak, skus ikigai (istym sposobom hobby). Najst si nieco, co ta naplna.

Nejaku vec, kludne uplne jednoduchu, v blizkom dennom dosahu, aby si sa k nej vedel lahko dostat. Vec, ktoru budes pretvarat, doplnat, upravovat, aby sa vylepsovala, alebo udrziavala v dobrom stave. A jej dobry stav ti bude prinasat pokoj, spokojnost, dobre pocity.
A ked pre nic ine, tak pre tu vec budes mat chut rano vstat z postele, aby si zas na nej nieco drobne urobil.

Moze to byt vec hmotna i nehmotna.
Moze to byt dobrovolnicenie. Mozu to byt tvoje male zahonky (i na balkone). Moze to byt ucenie sa na hudobny nastroj. Moze to byt opravovanie veterana.
Vyrezavanie z dreva. Cokolvek. Nie zahalka, cisto oddych, musi to byt nieco, co zapaja mozog, alebo mozog i ruky ( najlepsie).

Nikam sa neponahlas, robis si tu vec pomaly, nemas potrebu vidiet okamzite vysledky. Uzivas si tu vec. Bavis sa nou. A tesis sa z nej.
K nej odchadzas, ked si chces ukludnit mysel, prepnut, nacerpat energiu.

neviditelnypes
28. feb 2024

Pravdaže áno, nad témou "How to disappear completely" premýšľam už dlhšie.

https://www.wikihow.com/Disappear-Completely

Viz tiež: rovnomenná kniha (Doug Richmond 1985) a pieseň Radiohead.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
8853
28. feb 2024

Obcas si povzdychnem, ze sa tu na to vsetko mozem vys.. ale to len preto, ze neviem co skor. Deti by som nevymenila ani za svet. Manzel sa ma urcite tak lahko nezbavi. Rodicia nech ma radsej poucuju dalsich 40 rokov, akoby som im mala teraz zacat nosit kvety na hrob. Cudzich beriem s rezervou, preto ma nemozu sklamat. Ako ziju rodiny okolo mi je suma fuk. Vojnu sama nezastavim, politiku ovplyvnim len pri volbach.
Mama robila socialnu pracu v osade a mozem ti odprisahat, ze stastnejsi teda nie su. Su vystraseni a nahnevani. Vseobecne zo vsetkeho a na vsetko.
Daj si vitamin D, trocha aktivneho pohybu denne a kvalitny spanok. Nevysedavaj na nete do stvrt na dvanast. Bude ti lepsie.

mareka49
28. feb 2024

Skús nové malé zážitky alebo sa vrátiť do detstva a spomenúť si kam si chcel ísť, čo si chcel vidieť, navštíviť robiť..
Hľadaj v minulosti.
Čo ťa potesovalo a zadusil si a odkladal.
A nemôžeš poriešiť naraz všetko ako spomínajú baby hore.
Prácu asi až tak ľahko vymeniť nejde..
Ale zistiť dôvody podráždenia a riešenia manželky môžeš komunikáciou a jej odbremenin napríklad..
Rodičia sú veľká téma, to ťažko radiť.
A nemusís na seba tlačiť na "užívanie si".
Proste si nachádzajú radosti vo všednosti.
Drobnosti.

A susedia a faloš, to nie sú tvoje veci.
To si žijú iní, to úplne vypusti..

neviditelnypes
1. mar 2024

Vidíte, človek hľadá či sa niekto cíti podobne, a namiesto toho dostane rady. 😉