Ahojte, je mozne si najst lasku v 50-tich rokoch? Desim sa samoty zo staroby. A zaroven sa desim, ze budem mat na krku stareho chlapa?!
Stroskotal mi druhy, dlhodoby vztah. Myslela som, ze s tymto muzom zostanem do konca zivota. Boli plany na starobu ako budeme spolu travit cas a tak. Ale v konecnom dosledku to cele padlo. Len proste nechcem noci travit sama. Kto ma oblapi, objime? S kym prejdem vsetky svoje starosti? Kto ma vypocuje, pohladi? Uz asi nikto nikdy
Pre tych, ktory mi napisu, ze teraz si skoncila vztah, nehladaj druhy. NEHLADAM! Len sa desim tej samoty. Mam deti, ale tie uz maju svoje konicky. Na staru matku raz budu kaslat a ten pocit partnera nehradi aj tak laska dietata
Ja som si po 40 našla druhý vzťah a aj druhého manžela. Kamarát 52 ročný sa ženil, rovnako starú partnerku má, spoznali sa v 50. Čo ti odporúčam, je naučiť sa byť aj sama, mať koníčky, venovať sa niečomu, byť spokojná aj sama so sebou. Pretože pôsobíš zúfalo, nesamostatne a také ženy podľa mňa chlapi nechcú. Mysli pozitívne. Máme dospelé deti, môžeme množstvo veci, ktoré s deťmi boli zložitejšie. Pozeraj sa na svet pozitívne a cez to, čo všetko je skvelé. Potom príde aj muž.
@melanta jasne, to mi je uplne jasne. Ja nemam ani pomyslelenie na ineho chlapa momentalne. Len by som proste chcela mat aspon priatela, s ktorym si mozem pisat. Mozno by som sa mohla dat na dajaku zoznamku, len tak pre pokec. Byt v kontatke s inymi ako s detmi, rodicmi, surodencami a robotou.
momentalne na konicky neostava vobec cas. Verim, ze za take 2-3 roky sa ta situacia zmeni. Ja budem uplne inde
Toto je dalsi problem (nielen) starsich a pokrocilych - mnohi na to jednoducho "nemaju cas". Bez venovania casu nie je ani kamarat, nieto priatel ci viac. A ano, to vypocutie, porozpravanie sa, pohladenie a najma ZDIELANIE pekneho (ale aj starosti) velmi chyba.
Ako prepáč, ale ak máš čas písať si na zoznamke, máš čas aj na koníčky. Toto je čistá výhovorka. Ty proste nevieš fungovať sama so sebou, ak potrebuješ aspoň na zoznamke fungovať. Zdravá sebavedomá žena nepotrebuje po rozchode s chlapmi aspoň pokec na zoznamke.
@melanta no, to ja mam tak cas pre seba o 22.00 ked si lahnem do postele. Takze do 23 v pohode viem byt na tom mobile. Podla mna, sa to vobec s tym neda porovnat...
Nechápem. Nemáš partnera, deti máš veľké... prečo nemáš čas na koníčky?
Robíš 18 hodín denne? Ak nie, tak je to len výhovorka a zlý time management. Ale každý si je strojcom svojho šťastia. Z teba sála zúfalstvo a zároveň máš výhovorky na všetko ostatné. Nemyslím, že muži chcú takéto ženy.
Samozrejme, že sa dá nájsť láska a verím tomu,že úplne v každom veku. Je veľa mužov čo premýšľa presne ako ty a tiež nechcú byť samí. A nie všetci 50tnici vyhľadávajú mladé pipky, sú aj takí,čo chcú istotu v normálnej žene s ktorou si budú proste rozumieť. Určite si partnera nájdeš,len treba asi chodiť na správne miesta
Praca (ani peniaze ci majetky z nej) ta stastnou neurobia. Najvzacnejsi je cas, ktory na tomto svete mame.
Pocit samoty je vážny problém, dopad na zdravie je porovnateľný s fajčením. Ak sa cítiš osamelo, chýba ti dotyk a spriaznená duša treba to riešiť. Okolo teba je kopec mužov ktorí sú na tom rovnako a ktorí život, zdravie a vzťahy ešte nevzdali, len treba hľadať.
A nie, 50 ročný muž nie je starý.
@melanta deti su velke v tom, ze maju 12-15 rokov. Neviem, preco to riesis. Su velke v tom zmysle,ze ma nepotrebuju uz na stiskanie a blizkosť. A ani nechcem na nich prenasat svoj pocit zo samoty z partnerstva. Takisto nechcem stale riesit veci s mamou alebo sestrou. Presne na to, ma byt partner. Mam velmi narocnu pracu, chodim domov po 16. Kym operiem, nieco navarime, preriesime skolu...tak je vecer
Je to o tvojom nastaveni, si skratka typ cloveka, co nevie a nechce byt sam, potrebuje pri sebe niekoho. Ak sa najprv naucis travit cas sama so sebou, a s ludmi, ktori su okolo teba, tak vtedy si uvedomis, ze mat pri sebe za kazdu cenu partnera nie je az taka vyhra. Vela parov v tomto veku funguje v oddelenych domacnostiach, sice sa spolu stretavaju, chodia na vecere, na dovolenky, sexuju spolu..... Ale potom ide kazdy do svojho domu, kde ma svoj zabehnuty klud. Netlac na pilu, ak to ma prist, tak to pride.
Neviem, ako stare mas deti, ale ak mas dcery po 20-tke, je prakticky nemozne citit sa sama, ja si naopak uzivam, ked je obcas prazdny dom, lebo casto je nas tu ako hadov.
Uz vidim, ze deti maju 12 a 15....najhorsi vek, puberta, teraz maju svoje veci, ale to sa neskor zmeni. Treba ich zapojit v ramci moznosti do povinnosti v domacnosti, a ak sa da, travit spolu nejaky cas
Za mna uplne ze zle nastavene myslenie,Ja budem mat 50, o necele 3 tyzdne sa vydavam...moj partner bude mat 62 .Vobec sa nezamyslam nad tym ,,ze stary,, aj ked niektore kamosky zadreli ked ho videli 1.krat ze je stary pri mne a ze mam na viac....nepoznali ho, teraz vravia ine...ony 50 cky nestihaju tomu ,,starcovi,, a pytaju sa ma co mu davam jest, odkial ma tolko energie...takze najprv zmen nastavenie ze cislo povazujes za nieco urcujuce starobu ci maldost...a mrkni na seba do zrkadla, som si ista ze tam neuvidis 50 nicku ale zenu ktora ma este takmer polovicu zivota pred sebou...
Ked zomrel moj chlap pred rokmi tak asi 3 mesiace na to este maly syn vravi ,,mami ty mas 40 ano synko, a? on ze- ludia sa normalne dozivaju 80, ze neostanes sama a najdes si niekoho,to mas este polku zivota pred sebou......a moj syn toho chlapa neskutocne lubil, aj s odstupom casu hovori ze mu bol druhy otec...
Vyuzi cas ktory mas ....
Ale samozrejme, ze je to mozne! Vsetko sa da, ak sa chce. Treba tomu verit a otvorit svoje srdce, ako sa hovori.. poznam zeny ako napr.moja mama, co po 50tke zatrpkli na muzov a tie samozrejme same aj ostali. Ale to je to nastavenie. Otec naopak nikdy nechcel byt sam a ani nie je, hoci ma 81 rokov a zije s druzkou. Zatial by som to akutne neriesila po rozchode, ale nebran sa tomu..
@tenerifka Ano, jasne ze zapjam. Maju svoje povinnosti. Desim sa, ako to dam ale bez muzskej podpory.
@tomasisa ano, vzdy som chcela zit aktivne. Moj chlap ma v tom brzdil. On bol lenivec...Len momentalne neviem, kde mam nabrat silu. Prezivam neskutocnu uzkost. Az uplnu zavist, ked vidim kompletne rodiny. Neviem, ako sa toho zbavit. Vsetci moji surdenci maju stastne manzelstva. Na oslavach mi tazko... pomohlo by mi si najst nejaku pozitivnu kamosku, ktora by mi dodavala taku energiu ako tuna.
Uz som objednana k psychologicke v polke septembra, no uvidime...
strasne by som chcela chlapa, ktory by s casti aj mojim detom nahradil otca, vedel by im pomoct s ich problemami, poriesit pokazeny bicykel atd. Ale, najviac ma trapi, ze moje deti nemaju stastne detsvo bez otca. Asi toto neviem najviac spracovat
Najskor sa daj dokopy psychicky a potom novy chlap a vztah... to chce cas.
Nehladaj detom otca, 12r a 15r o nejakeho noveho otca nestoja a hlavne nie o cudzieho chlapa ktoreho by mali kazdy den doma.
Tie dva prech. stroskotane vztahy to su otcovia deti?
Moj otec 58 jeho priatelka 52, ked zacali spolu chodit uz su spolu 8 rokov. Moj ujo 68 a jeho priatelka tiez tolko. Su spolu 2 roky. Obaja vdovci. Ale obe zeny velmi aktivne, športujú, otec s priateľkou tazke turistiky, co by som ja s muzom nedala, lyžujú, bike. Ujo bikuje denne 20 km. Cize podla mna si v kazdom veku najdes lasku ale nie sedením doma. Treba sa o seba starat, byt medzi ludmi, pozitivne naladená, milovať samu seba.
Ja mam sice len 44, no mam deti 9 a 15. Pre mna uplne super vek. Uz mozu ostat same, vedia sa najest, nieco male si starsi aj navari. Byvam mimo mesta, musime dochadzat. Deti maju skolu, treningy. Starsi je uz uplne samostatny, mladsi este pocas 4teho rocnika bude obsluhovany - potom sup elektricenka a papa. Som sama na vsetko. A dokazem popri tom mat konicky, zverinec, s kamoskou vybehnut na hodinu latinotanca, do mesta na kavu, prat, varit. A takto funguje milion inych zien. Muzov bud nemaju, alebo su v robote (doma ale aj v zahranici). Proste si musis naplanovat cas. Deti tiez vedia zapnut pracku. Moj 9 rocny uz pradlo z pracky automaticky hodi do susicky a zapne. Potom vypne, vyleje vodu a pradlo rozprestre na sedacku. Nic zlozite. Strednemu to len bachnem na postel a nech si pouklada. Nie si sluzka, nech sa postaraju aj oni. Ked som odpadla a odviezla ma sanitka, starsi sa v pohode postaral o maleho. Potom doma sa postaral aj o mna, dal mi jest, lieky. Deti toho zvladnu habadej, len im na to treba dat sancu.
Najdi si priatelov, nehladaj hned chlapa do domu. Najzaujimavejsie je, ze ked som sama, nikde nikoho nie je. Ziadny chlap na mna nepozrie, neoslovi. Ale ked uz niekoho spoznam, tak zrazu sa objavi cely dav. A vraj je to tym, ze ked sa clovek citi dobre, tak to z neho vyzaruje a to ludi podvedome pritahuje. Ked je clovek smutny, bez nalady, sklopena hlava - no kto by trosku chcel. Takze hlavu hore, obzeraj sa okolo seba, nahod usmev sama pre seba a uvidis, aj ludia okolo ta budu inak vnimat.
psychologicka je velka pomoc, ale je to len cast , je to len barlicka na ceste k uspechu...prajem Ti vela sil, pozri sa rano na nebo vystri ruky, a ked budes pocut zaprastanie, povedz si Julisa, ty nie si stara, ty si chrumkava...
aj keby siel okolo teba pan pravy pre teba vyrobeny tak si nemyslim ze by si ta vsimol, v pozitivnom svetle . Zacni od seba, nie nechci aby Ti niekto sanoval tvoje problemy, bud vesela a pozitivna potom mas väcsie sance ze si ta vsimne ten pravy. Tazko sa mi vyjadruje, ja som zazivala podobne...dodnes to mojmu vravim ze mi je luto ze syn sa nemal od koho ucit, nestihol toho vela....ale to je najmensi problem
je mnoho ludi na zemi kde rodicia neucili deti to ci ono.Myslim ze väcsim minusom je ak Ta deti vidia nestastnu, smutnu...je to pekne ked ,,otec,, uci chlapca opravit bycikel ci vystruhat nieco z vetvicky, ale ked si s nimi len ty ved ich v ramci moznosti, da sa to treba najst na nete, popitaj sa kamosa, ale ty bud motorom vzorom pre deti ze kazdy den bude svetlo, ze po kazdej burke vyjde slnko. miluj samu seba a bude ta milovat aj niekto iny..daj sa dokopy
a este jedna rada, ked v robote dievcata randili a nejaka sa rozisla a bolo jej smutno, tak som si posuchala ruky akoby som z nich odstranovala piesok/prach , so slovami,, nesmut-v mori plava vela ryb,,
@tykat jeden otec - najavi zaujem. Druhy otec nebol
@betulinka1 no, tak aspon tak. Ja sa chcem dozit tak 65 rokov. Takt to si vela uz neuzijem 🙂
Vela mam s autorkou spolocne... sama na deti, narocna praca (casto dokoncujem, ked deti zaspia), domacnost... uz takto fungujem viac rokov. Skutocne na konicky kvoli veku deti cas este nie je, ale viem, ze bude o par rokov. Ale veru ja nikde nevidim chlapa, co by splnal zakladne kriteria na kvalitny vztah s vidinou spolocnej staroby. Ale viem, ze uz dokazem fungovat sama. A keby niekoho takeho stretnem, budem to brat ako bonus.
@katarinaba
@tomasisa vdaka za povzbudive prispevky. Ano, ja viem, cerstve, stahujem sa. Som na ceste za novym zivotom, novými vecami. Uder pod pas je aj ten, ze sa vraciam spat k rodicom. A to je dalsia kapitola sama o sebe. Mam ich rada ale uvedomujem si, ako velmi im zasiahneme do sukromia.
@viveglo ved totok. Ja ked vidim, ako moj oco vozi mamu vsade po lekaroch...a potom stretnem znamych ako sa stazuju a hadaju...kto zas s mamou pojde k lekarovi...nikdy som nechcela zostat na krku detom....
"Ja sa chcem dozit tak 65 rokov." ??? Prečo? 😨
Jasne ze da, len je to malo pravdepodobne. Ani mnohi suci/zdravi chlapi 50+ nechcu mat za partnerku "babku" (nielen vyzorovo, ale hlavne sposobom zivota, aktivitou). Najvacsim problemom je sklamanie/opatrnost po predchadzajucich vztahoch a to, ze vo vyssom veku mnohi uz idu vo svojich kolajniciach, maju vsakovake zavazky (ludske aj materialne), tazsie sa prisposobuju, tazsie sa obrusuju konfliktne hrany... Po case (viacerych neuspechoch) rezignuju a uz zostavaju radsej sami.