Je bezne ze muzom nie je nic luto alebo ich nic nemrzi?
Niekedy ma moj muz vie sklamat tym, ze s nami netravi dost casu, ze sa nesnazi dodrziavat nase dohody, ze meska a ani neda vediet, ze bude meskat a ze sa vsetko rusi, ze radsej ide robit nieco ine len aby nemusel byt doma. Nevie sa ospravedlnit, nevie prejavit lutost, ked nieco poserie. Je mu to jedno. Citala som v nejakej knihe, ze by clovek nemal mat ocakavania a nebude sa citit sklamany, ale tak blizky clovek by mal chapat zavazky voci nam. Nerobim doma z toho sceny, ale dakedy si kvoli tomu aj poplacem lebo ma boli, ked mu je jedno ako sa citim. Ked sa nesnazi veci urobit tak ako sa dohodneme a nema snahu to ani nejako rozumne obhajit. On sa dokonca ani nevyhovara. Jednoducho mu je to jedno ako to spracujem. Voci cudzim ludom je vzdy korektny, chodi na cas, ide vzdy na kazde stretnutie, nenecha ani kamarata cakat.
Skúšala si rovnakú taktiku akú má on?
Nesprávny partner ta učí nemať žiadne očakávania. Keď príde ten správny človek a nemyslím teraz toho jediného a pravého, proste človek, ktorému na tebe záleží, tak pochopíš, že mat ocakavania je úplne prirodzené a samozrejme.
druha vec je aj to, ze mozno nie je ten typ, co to dava najavo ... moj muz je skoro rovnaky, tiez na nom nie je vidiet ze ho nieco mrzi, alebo mu je nieco luto .... vlastne, kym sa snim ja o nejakej veci neporozpravam, on ani nevie , ze nieco urobil zle, alebo sa zachoval zle... nerobim mu sceny ani ja, ale vzdy sa musim snazim vysvetlit kde je problem, ako ma to ranilo, alebo co ma mrzi ... niekedy aj ocakavam , ze mu nieco dopne samemu, kedze spolu skoro 10rokov, a vzdy si hovorim, ze sakra ale mal by ma poznat uz, no potom si poviem, ze proste v tomto sa nikdy nezmeni. On bol proste vychovavany cely zivot tak, ze u nich doma nebolo tolko lasky, neprejavovali si city, neospravedlnovali sa jeden druhemu. A taktiez Naucila som sa stym zit... viem ze lubi aj mna, aj dcerku, ale proste prejavuje to inak. A to, ze radsej robi nieco ine nez by bol svami, to chce len rozhovor. U nas to tiez tak bolo, dokonca ja som uz realne rozmyslala o rozvode, ale nakoniec som mu vsetko povedala, co mi vadi, co neznesiem, co ma mrzi, a realne som mu povedala, ze ak sa veci nezmenia, pojdeme od seba, pretoze ja tak zit nechcem. Ziadna velka hadka, ale kludny rozhovor, kde som ho potom "prinutila" aby mi povedal aj jeho pohlad, aj veci, ktore vadia jemu na mne . Dohodli sme sa, ze na tom budeme spolocne pracovat a teraz sme stale spolu a hlavne stastni 🙂
Možno to nie je naučený z domu, možno je ľahký Asperger.
Chybajuca emocionalna inteligencia a empatia
To s tym ocakavanim ale nie je myslene tak ze nemas mat ocakavania = mas sa uspokojit so vsetkym. Proste nemaj ocakavania ze on sa zmeni a urobi pre to nieco a podla toho sa aj zariad