Kto sa odsťahoval ďalej od rodičov do iného mesta/zahraničia?

nela22323
5. jan 2024

Ahojte Je tu niekto, kto sa odsťahoval ďalej od rodičov do iného mesta/ zahraničia?
Čo si myslíte o tom, keď sa už po škole presťahujete niekam ďalej od rodiny?
Napíšte. ďakujem

mikasa_ackerman
5. jan 2024

@nela22323 ja som sa odsťahovala okolo 100km v 19tich kvôli tomu, že som šla na vysokú, teraz budem mať 22. K rodičom chodím tak 1-3x do mesiaca podľa toho ako mi výjde škola/brigáda a iné okolnosti☺️

anjelicek26
5. jan 2024

Nerozumiem dobre otazke. Ja a aj sestra sme sa stahovali do zahranicia 18 a 21 rocne, mame 38 a 39 rokov.. mame tu skoncene skoly, deti,manzelov, pracu, byvanie,zivot.. dva tri krat rocne ideme pozriet rodicov, na tyzden dva, to je asi cele. Ono je uplne jedno,ci je to 200 alebo 1200km..nasim sa proste cestovat nechce...boli tu na krstiny, svadbu a birmovku a ani raz medzi tym...

buberova
5. jan 2024

Tiež som v 20tke riešila sťahovanie. Síce iba o 250km ďalej, ale neľutujem a spravila by som to znova

miadi
5. jan 2024

Vyse 7000km ale nejak nechapem otazke. Nesla som tak daleko aby som bola 7000km od mami ale Preto ze to miesto kde som chcela byt bolo jednoducho inde. Ale s mamou mam aj tak blizky vztah kecame spolu cez Skype denne. A navstevujeme sa . Raz za rok ale na 6t. Co je Akoby sme sa videli kazdy vikend cely rok Keby sa to inak rozratalo.. Mozes mat blizky vztah s rodicmi Aj ked budes zit daleko staci ked budete chciet . 💕

stanulienkat
5. jan 2024

To čo je za otázku??? Co by sme si o tom mali myslieť?? Je to úplne normálna vec.

petamich
5. jan 2024

odstahovala som sa od rodicov hned po strednej a hned potom aj do ineho mesta

tak uplne nechapem otazke 🤷‍♀️ snad je uplne bezne, ze ides studovat do ineho mesta/zahranicia, nasledne sa tam prestahujes...

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2024

Takych ludi je, hned v nasej domacnosti sme dvaja-obaja s manzelom sme vyse 200 km od rodicov a boli sme aj ovela viac. Snad si nemyslis, ze treba ostat mame pod suknou cely zivot.

alenkabaj
5. jan 2024

Ja som hned po škole odisla do UK, už je to 14 rokov, na SK chodím 2-3 krát do roka

rorino
5. jan 2024

@nela22323 Normálne,nájdi si inde prácu,ubytko,povedz rodičom kde ideš a šťastnu cestu.

ivangeline
5. jan 2024

? ...u nas sa skor odstahovala moja mama. ;D Kazdy siel svojou cestou. Sme blizko svokrovcov ale planujeme dalej z mesta.. A v case,ked sme sa rozhodovali kde..sme sa ani nerozhodovali...obaja sme v tom mali jasno.

ecko80
5. jan 2024

@nela22323 Ahoj, ja som sa po skončení štúdia presťahovala do iného mesta (cca 200 km od rodičov), pôvodne kvôli práci, neskôr som si založila rodinu. S odstupom času a rokov to vnímam tak, že keď už sťahovať, určite by som zostala bližšie k rodnému mestu. 200 km síce nie je žiadna obrovská diaľka, ale keďže rodičia (už len mama) má cez 70 rokov, zdravotné problémy, nemám možnosť tak často odbehnúť a pomôcť, keď niečo treba (doprovod k lekárovi, pomôcť v domácnosti, spraviť väčší nákup, hocičo....). Moji súrodenci zostali žiť v rodnom meste, tak mame pomáhajú oni, len je mi ľúto, že sa neviem do toho dostatočne zapojiť aj ja .

vilma7
6. jan 2024

Ja som išla tiež, lebo som aj musela... Kvôli práci. Hneď po škole. A čo si mám akože o tom myslieť?
Je to normálny posun v živote, keď človek nemá prácu pod nosom, tak za ňou ist musí. Alebo. Ma sedieť rodičom doma na krku?
Takže úplne normálna a bežná vec v živote.