Kto odmietol ísť na Vianoce na návštevu?

23. dec 2024

Je tu niekto, kto odmietol ist na Vianoce k rodicom, ci ku svokrovcom? Preco a ako to zobrala druha strana?

rozculena
23. dec 2024

nikdy nás nevolali,chodili sme až ďalší deň.Na štedry večer má byť každý doma.

jaass
23. dec 2024

@rozculena to je vec dohody ;) nie každý chce byt sám na Vianoce. Autorka, my budeme na Vianoce u mojich rodičov. Pozvali nás, manžel chce ísť, ja chcem ísť samozrejme tiež, tak ideme. Nie je nič krajšie ako tráviť Vianoce spolu 🙏🙏🙏

autor
23. dec 2024

@rozculena Vianoce sa myslia 24,25,26. Teda celkovo neist na navstevy

dusankomoj
23. dec 2024

Na takéto veci treba opatrne. Prvý rok po mužovej smrti sme chceli s dcérou stráviť Vianoce tichučko a samé. Rodičia nás ukecali aby sme prišli a boli to nakoniec posledné Vianoce s mojím ocinom😭

bosorkabb
23. dec 2024

Ja. Dve deti choré. Až tak že sme skončili na urgentnom príjme včera. Druhé dieťa hnackuje. Nikto k nám nejde a pravdaže nikam nejdeme ani my.
Ani na sviatky ani po.

mirage
23. dec 2024

@rozculena blbost. mas byt s tymi, ktorych lubis a chces s nimi byt. My sme s rodicmi. Moje deti - tinedzeri to tak chcu.

muminka27
23. dec 2024

My sme doma sami, muz a 2 deti, a som rada, neviem si predstavit vsetko balit a ist na opacny koniec republiky. Este k tomu som bola dnes v robote, doma mame pohodlie, k rodine pojdeme po Novom roku. Taktiez k nam nikto nepride. Vnimam to inak ked som bola na MD a inak teraz ked som 4x do tyzdna v robote, takze nikam sa nechcem presuvat a chceme si uzit klud ako rodina.

doriiis
23. dec 2024

Neodmietla by som.Jeden deň vydržíš,sama doma môžeš sedieť zvyšok roka a nikdy nevieš,s kým budú tie Vianoce posledné.
Pred 4 rokmi 25.12. ráno mi zomrel ujo.Vecer 24.12. sme ešte spolu s celou rodinou slávili Vianoce.Nic mu nebolo.Na druhý deň ráno mu len jednoducho dotlklo srdce.
Takže kašli na svoje ego a navstiv svojich blizkych

kukuk29
23. dec 2024

@rozculena povedal kto ? 😂🤦🏽‍♀️🙈

sara07
23. dec 2024

ja a prečo nie
na naštevu má človek chodit hocikedy, vážiť si spoločny čas vždy nie len na pokyn lebo su vianoce .. občas mi to pripada no ešteže máme vianoce inak by sme sa nevideli,nepočuli nič si nekupili

ina2405
23. dec 2024

Ja nechodím na hromadné stretnutie ku mame s celou rodinou z mojej strany, keby to bolo v lete, niekde von na opekačke, kde sa dá porozprávať s ľuďmi v ķľude, ale necítim sa dobre napchatá v malej obývačke s ďalšími 20 ľuďmi, zvlášť keď tam vždy príde niekto chorý a nevie si odpustiť návštevu. Tento rok sme chytili sople my s mužom a deťmi, mám aspoň dôvod.
Je mi jedno, že som za divnú.

dari226
23. dec 2024

Nesla by som nikdy keby mam len vydrzat, ale ked chcem ist. Ked je clovek mlady urobi ako chcu iny väcsinou, po case som prisla na to, ze to su aj moje vianoce tam chcem robit co ja chcem kedy ja chcem a jest co ja chcem. Vsetko ma pre a proti.

diewcatqoo
23. dec 2024

Uz sa mi stalo viackrat, ze som pocas Vianoc sedela iba doma 🤷‍♀️

ukgirls
23. dec 2024

rozhodne by som sa nerozhodovala sama,ale po porade s rodinou..lebo vianoce su o rodine a nie jedincovi ... u nas to byvalo tak,ze 24 doma a 25 s 26 sa chodilo po rodine .. zial teraz uz rodinu v okoli nemam takze sme same ,ale keby som mala tak nevaham a idem ..

felycity
23. dec 2024

žiaľ my, po čase človek zistí, že to boli falošné stretutia, nebaví ho tráviť svoj drahocenný voľný čas s ľuďmi, ktorým na vás nezáleží alebo z nejakého dôvodu pre vás neznámeho sa dokonca prestanú baviť ( celý život podľa nálady bavím -nebavím). Samozrejme, že nám je to istým spsôsobom ľúto, ale z takých stretnutí mi je .... a nepotrebujem to.

jankalukasova
23. dec 2024

@rozculena na Vianoce má byť doma ten, kto tam byť chce. Nie každý...

nika3136
23. dec 2024

Na Vianoce vzdy cestujeme stovky km za rodinou. Nie je to preto, ze mame take mega uzasne bezchybne vztahy, napriek tomu sa lubime a sme si blizki, chceme spolu stravit cas.

Budeme tam chodit dovtedy, pokial budeme mat ku komu. Vazim si kazdu jednu sekundu, ktoru s nimi mozem byt. Nikdy som neodmietla ist a pokial mi to zdravie umozni, ani neodmietnem. Napr ked nam vypadlo auto tak sme si vzali z pozicovne na tyzden, isli sme.

Vzdy sa striedame. Raz sme u nasich 24 a 25 u manzela alebo naopak. Ked raz budeme cez sviatky uz len doma, bude to zrejme znamenat, ze ja som ta, ktora caka na navstevu a dufam, ze si na mna moje deti spomenu

akvi
23. dec 2024

Ešte pred pár rokmi by som povedala, že treba tráviť Vianoce výlučne s tým, s kým chceš. Dnes mám trochu iný pohľad, keď sa rodinní príslušníci dostávajú do veku, keď si vravím vždy, keď sa lúčime, že dúfam, že nie naposledy. Takže ja už tak s väčšou pokorou na to pozerám. Ale my teda máme relatívne dobré vzťahy a bolo by mi naozaj veľmi ľúto, ak by som kvôli nejakému trapnemu dôvodu nešla za blízkymi. Mne je vlastne až do plaču posledné roky, keď sedíme pri vianočnom stole a uvedomujem si realitu, ktorú aktuálne už pár rokov prežívame a cítim vďaku a pokoru , že nám je umožnené ešte byť spolu.

sara07
24. dec 2024

@felycity presne suhlas , boli to ked je to z rodiny ale čo už ,

mariynka
24. dec 2024

Mali sme mat krasne rodinne Vianoce, ale kedze sme ochoreli, nejdeme ohrozit 2mes.synovca.luto mi je.ale co uz..ma to tak byt🎄🎁🌟

mariynka
24. dec 2024

Dakedy sme travili jedny Vianoce s nasimi, druhe so svokrovcami. Odkedy sme 4, vacsinou vecerame doma a 25.ideme napr.k obedu k nasom a poobede k svokrovcom. Popravde, vsetci sedia pri rozpravkach, pride mi to take nutene stretnutie, ale deti sa tesia na darceky.. tento rok sme chori, tak sa tomu vyhneme, ale pocka nas to🙂mozno uz nebudu taki prejedeni, unaveni z vianoc.priprav, leziaci pri tv(svokrovci-a ja s pocitom,ze otravujeme) kedze sa k nim dostaneme az ked sa vyzdravieme🙂

libusak
24. dec 2024

Idem aj k rodicom aj k svokrovcom. Su to sviatky rodiny a mna tesi, ze ich chcu stravit so mnou 🥰

rorino
24. dec 2024

My sme už niekoľko rokov na štedrý deň doma.Na prvý sviatok chodíme k mojej mamine,na Silvestra k mužovej.Rozhodli sme sa tak preto,lebo syn,keď bol predskolak,tak chcel Vianoce doma,lebo sa mu to nerátalo,odvtedy sme si to tak zaužívali.

natalka13
24. dec 2024

@rozculena to je nejaky zakon? Odkedy? Vzdy byvali rodiny spolu babky deti rodicia.
Tebe staci byt sama s muzom iba dvaja, tak bud.

zazka666
26. dec 2024

Chodíme k našim. Minulý rok som nebola, lebo hádky kvôli politike, tak som nešla. Ale nebolo to ono. Toho roku sme šli a nemali sme veľké očakávania ani nároky a bolo dobre. Hlavne sme si všetci dávali pozor na citlivé témy. Naši sú už starší a musím si vážiť každý deň, čo sme spolu.