Kto má morálne právo hodnotiť kedy si môžem po smrti partnera nájsť iného?

20. dec 2024

Ahojte, chcem sa opýtať len na Váš názor. Bola som 6 rokov s alkoholikom ( zo začiatku nepil, máme spolu aj dieťa) po asi 2 rokoch vzťahu začal piť a 4 roky pri ňom som si odtrpela svoje. Nebil nás, nebol agresívny, len to bolo zmeny nálad, deliria, kradnutie peniazi a ďalšie nepríjemné veci. Piť neprestal a našla si ho smrť. Nie je to ani pol roka, a ja som sa znova zaľúbila - stretla som muža ktorý za to stojí, v pohode berie aj malého. Povedala som mu že zrejme je to skoro ísť na verejnosť tak sa skryvame. Ale zrejme nás niekto asi videl ale byvalejo priateľa mama ktorý zomrel je divná, nebaví sa so mnou, keď prídu za malým tak po mne len škuli a s malým sa baví so mnou nie. Má právo byť nasrata že chcem znova žiť a zažit aj lásku? Nemám ani 30, mám byť sama? Nechcem sa ho vzdať aj keď viem že je to "skoro" po smrti priateľa. Ďakujem za normálne odpovede .

bluka2
20. dec 2024

Nemozes sa jej spýtať, v com je problém?

autor
20. dec 2024

@bluka2 pýtala som sa jej a odpovedala len že si mám svedomie spytovat sama. To je všetko.

ivik4
20. dec 2024

Nik nema pravo

mamamasama
20. dec 2024

Vôbec by som jej nálady neriešila, nech je za nimi čokoľvek. Bud šťastná.

btus
20. dec 2024

nikto nemá právo hodnotiť, kedy . Si mladá, buď šťastná.

dari226
20. dec 2024

Kym nas smrt nerozdeli....kym na to budes pripravena...v podstate to je jedno city neoklames oni nepoznaju cas...podla mna je to super ked niekto strati partnera a dokaze dalej zit...v tvojom pripade o to krajsie, ze konecne mozes zacat zit.

lukbe
20. dec 2024

To si nevšímaj. Je dôležité, že sa máte radi a prijíma aj tvojho syna. Máš právo na lásku, pokoj, šťastie.

danielahamar
20. dec 2024

Keby žil a podvádzala by si ho, bolo by to z jej strany ok? Asi nie, nemá nikto právo určovať správny čas😉

bluka2
20. dec 2024

Tiež ti držím palce. Netráp sa kvôli načasovaniu. Možno si za 4 roky života s alkoholikom dostala teraz od osudu niečo lepšie a ani si nemusela dlho čakať.
Len chod do toho opatrne, pomaly, máš už dieta.

petracandle
20. dec 2024

V tomto prípade aj keby si si našla frajera po týždni od smrti bývalého by to bolo pochopiteľné...
To nie je muž snov, ktorý tragicky zahynul a potrebuješ aj 3 roky na spamätanie sa. Hento bol dysfunkčný vzťah s prašivým alkoholikom.

candii
20. dec 2024

No a? Je to tvoja vec. Poznám ženskú ktorej zomrel muž a o týždeň mala iného, tiež to nebol pekný vzťah. Keď zomrel môj švagor, jeho priateľka mala za 4 mesiace iného. Svokra to veľmi ťažko niesla. Vsak bola to jeho mama .. ale tak život ide ďalej.

stanulienkat
20. dec 2024

Ži...

reanda
20. dec 2024

ved sama si sa zhodnotila.. skryvas sa.. tak co sa cudujes, ked aj ini ta hodnotia

deti95060810
20. dec 2024

tak možno to ťažko znáša lebo prišla o syna ... najväčšia strata pre matku.

katkaseiner
20. dec 2024

Nikto ti nemá pravo do tohto hovoriť. Nikoho nepodvadzas, jeho smrt si nesposobila. Netvrdim ze polrok je vela alebo malo, ja skor vidim to že si ori nom trpela. Je to tvoje rozhodnutie, si mlada, mala by si byt lubena a šťastna. Ten kto ta bude sudit, tomu ani 2-3-6 rokov smutku nebude dost. Buď šťastna teraz s tym koho milujes 🍀

autor
20. dec 2024

@deti95060810 no veď áno ja to chápem, že prišla o syna , ja som prišla o matku takže som tiež zažila ranu osudu. Chodím do práce, starám sa o dieťa o dom. Chcem len trochu šťastia .

kitycat
20. dec 2024

Keby tvoj muz nepil a vsetko by bolo krasne a nahle si ho vzala smrt, tak by si asi zmyslala inak... myslim, ze pre teba bol vztah uz " mrtvy" pocas jeho pitia

Len neviem preco si v takom vztahu nestastna zotrvavala

majkabambulik
20. dec 2024

urcite vsetko znasa takato matka co prisla o syna velmi tazko, ona este zije zo spomienok a bolesti, nechce vidiet vnuka s cudzim chlapom, ktory mu bude otec, lebo na tom mieste mal byt jej milovany syn, vie, ze mozno s novym manzelom sa odstahujete mimo, daleko a ona uz neuvidi tak casto vnucika v ktorom vidi syna. No ber to tak, ze smrt ta rozdelila a on teraz po smrti trpi vsetko to utrpenie, ktore on tebe sposoboval, a mozno ti na druhej strane teraz vyprosuje lepsieho manzela ako bol on. No a nepisane pravidlo je cakat jeden rok kym sa vydas za noveho manzela.

wolf_
20. dec 2024

Môj pohľad - Má právo byť nasratá, či cítiť akékoľvek emócie. Prišla o syna. Viem pochopiť, že to celé môže prežívať rôzne, aj úplne inak ako by si si ty priala. Ale rovnako ty máš právo byť šťastná. Neexistuje žiadne "skoro" ani "teraz už je to ok". Aj keď staršia generácia alebo určití ľudia, ktorí sa riadia pravidlami čo sa kedy ne/patrí by namietali. Za mňa - buď šťastná, neskrývajte sa. Ži tak ako ty uznáš za vhodné. Nevzdávaj sa nového vzťahu, lásky, šťastia len preto, že si niektorí myslia, že by si ešte nemala. Držím palce.

zabka1987
20. dec 2024

Mysli na seba lebo svoj život máš vo svojich rukách 🙏🩷 a poznám prípad kedy si muž po smrti manželky začal s jej sestrou snáď do mesiaca a sú už naozaj roky rokuje spolu . Tiež to bolo také haló v dedine z toho …

autor
20. dec 2024

@kitycat mali sme spoločný dom, ani jeden nemal kam ísť

autor
20. dec 2024

@majkabambulik to ano, ešte sa len spoznávame svadba určite ešte nie

autor
20. dec 2024

@zabka1987 však toto je to, že teraz keby ho od seba odplašim že veď je to ešte skoro tak možno roky roky potom nikoho nestretnem a zostanem sama. A áno, neplánovala som to, nehľadala som nikoho nasilu proste sa to stalo.

ukulela
20. dec 2024

@wolf_ ja nesuhlasim, matka ma pravo za synom zialit, byt nahnevana na osud, svet, boha, ... ale nie na zakladatelku, preco by si mala spytovat svedomie? ma do konca zivota chodit v ciernom? nepoznat lasku? netancovala na jeho hrobe, nepodvadzala ho, ...
autorka, nema ta pravo sudit. ja by som sa neskryvala. nie sme v stredoveku. bud stastna.

autor
20. dec 2024

@ukulela tam ide asi skôr o to že si myslí že je to "skoro" ...neviem, nechce sa so mnou veľmi baviť a mne tiež nerobí dobre sa pozerať na jej tvár keď je taká ku mne. Nikomu podľa mňa neubližuješ o dieťa sa starám poctivo

alickapusinka
20. dec 2024

Jeho matka ťa nema čo hodnotiť a hovoriť že si máš spýtovať svedomie.Určite si si zabila život z jej synom alkoholikom.ON si čo nespýtoval svedomie že aj napriek tomu že ma dieťa tak chľastal až sa prepil na smrť.ONA mala syna pijaka a TY si máš spýtovať svedomie. Tej by som tak na rozum povedala že viac by zavrela ústa.

jamimo
20. dec 2024

nikto nemá právo súdiť, ukazovať prstom, rozhodovať o tvojom živote a rozdávať recepty na úžasný život podľa niekoho predstáv. Nemáš absolútne žiadnu povinnosť písať spoločenský diktát na jednotku, vzťahovať na seba morálny lynč 🤔 Radšej veselá, zamilovaná vdova, ako utrápená a životom ubitá manželka alkoholika. Amen.
Prajem všetko dobré!

ukulela
20. dec 2024

autorka, ale ona nema co hodnotit, co je a co nie je skoro .... takto jej nebude dost skoro ani rok, ani 5. a odpoved, ze si mas spytovat svedomie? skratka sa od toho nejako distancuj, nevnimaj ju. je pekne, ze podporujes jej vztah s vnucatom, to si zachovaj, ale do tvojho zivota uz nema co vstupovat ani ho hodnotit, ano, ona bude smutit mozno cely zivot. ty nemusis .. partnera si pochovala a zivot ide dalej.

wolf_
20. dec 2024

@ukulela súhlasím s tým čo si napísala. Ja som to myslela tak, že za mňa mám právo sa hnevať na kohokoľvek za čokoľvek. Sú to moje pocity, emócie a moje právo ich cítiť aj dať najavo ak chcem (aj s patričnou zodpovednosťou za dopady, ktoré to môže mať). A teda za mňa má právo sa na autorku hnevať - to, že z môjho, tvojho alebo autorkinho pohľadu na to nemá dôvod, je druhá vec. Nech si autorka žije svoj život, je šťastná, neskrýva sa, ale k tomu nie je potrebné odsúdiť "babku" za to čo cíti zas ona..

zuzikak
20. dec 2024

pravo hodnotit svoj vlastny zivot mas len ty sama. Bodka. Viac k tomu nepotrebujes.