Kríza vo vzťahu kvôli svokrovcom

8. sep 2024

Potrebujem poradiť. Sme 6 rokov s mužom spolu, nie sme zobrati, máme spoločné bývanie a 2 malé deti. Hypotéku na byt bral on, ja som brala spotrebak. Muž robí v Nemecku, zarába dobre, ale napriek tomu nemáme peniaze. Neviem kde ich dáva. Ja mám materskú a prídavky na živobytie, ledva vychádzam. Svokrovci nám organizujú život, chodia k nám kedy chcú, vezmú si staršiu k sebe a nezaujíma ich, či ja s nimi mám nejaký program. Muž s nimi nebude nič riešiť. Keď riešim ja, už zo mňa robia psychiatrický prípad. Chceme svadbu, muž vravel, že bude, keď schudnem. Cize na tom pracujem. Myslíte ,e sa to potom zmení? A ešte. Mám najlepšiu kamošku, ktorá sa dala dokopy s mojím švagrom. Odkedy sú pár, nechce mi radit vo vzťahu, pred svokrovcami je ticho a nepovie si názor. Čo ma najviac zabolelo, keď sme s mužom mali krízu a reálne sme boli od seba, oni dvaja si chodili po výletoch. Kamoška má dcéru z prvého vzťahu, cudzie dieťa svokrovci akceptujú viac ako to moje. A ona to dieťa púšťa s nimi kamkoľvek. Ja ani neviem čo čakám, asi len sa vykecat, lebo ja už nevládzem.

jaskolka
8. sep 2024

Vy nemáte krízu kvôli svokrovcom. Ty máš problém s tým chlapíkom, co je otec tvojich detí.
A nepochopila som, v com je akože problém ze ta kamarátka chodila na výlety? Mala sedieť s doma s tebou ci o co ide?

egonsk
8. sep 2024

neboj, cas vsetko vyriesi, aj svokrovcov aj muzovu zamlcanu milenku koli ktorej niesu peniaze a ty mas chudnut ...

januska12323
8. sep 2024

Namiesto svadby rieš rozchod, nikto ťa nerešpektuje ale chceš si tú rodinu uviazať na krk? Prečo?

vyrovnanaosoba
8. sep 2024

Jeho rodicom zobrať kľúče, alebo neotvoriť.
Ultimátum na svadbu, ktorá nikdy nebude...alebo bude a po nej peklo.
Byt je dúfam váš spoločný aj keď úver platí on a spotrebak ty.
Čo sa týka peňazí to neporadím, lebo my od prvého dňa, čo bývame spolu, vieme o každom cente.

gribka1
8. sep 2024

No, to ti asi kamoška dobre neradila. V prvom rade máš problém s mužom. Akože nevieš kde dáva peniaze? Svadbu podmieniť tvojím schudnutím? A byt je jeho predpokladám.

lienka.7
8. sep 2024

@autorka a ty ešte riešiš svadbu???
Byt je jeho, opravený, ty splácas úver a on ti diktuje co a ako. Sa ti divím, ze so sebou necháš takto zametat. A kampsla sa asi chytila rozumu. Ak ti radila rebelovat a nepomohlo to, tak zvolí stratégiu opačnú. Ona bude za tu dobtu, ty za tu zlu... by som jej povedala svoje a "rozlucila" sa s nou ako s kamarátkou. Lebo ta zapre aj nos medzi očami.

olimuc
8. sep 2024

No neviem ako je to zo spolocnym byvanim … si na LV? Nie ste zobrati, to ze si brala spotrebak nic neznamena. Problem nie su svokrovci, ale tvoj priatel. Ries si vlastne byvanie, jasle a pracu … to, ze mas dve deti s debilom. Je tvoja vlastna hlupost. Zacni pouzivat zdravy rozum. Ci schudnes alebo nie je uplne jedno. On len tu druhu este nepriznal … a asi si jedina z okruhu znamych, co to este nevie

michaela329
8. sep 2024

Nezmení, už tie dve deti boli chyba. Svadba toto nespraví.

daniela2629
8. sep 2024

Prepáč, ale po svadbe sa nič nezmení, keď schudneš, dosiahneš akurát pravý opak, muž bude tebou riadne manipulovať. Ak by ťa skutočne miloval, tak by si ťa vzal takú aká si a nie s podmienkami!!
Utekaj od takého vzťahu, radšej byť navždy sama, ale s úctou a láskou ku sebe samej a deťom.
Svokrovcov radšej nekomentujem..Sú to tvoje deti a Ty rozhoduješ, kedy im ich dáš a podobne..Tak je na tebe čo všetko dovolíš..
Bez zbytočných slov ti poviem, že tá kamoška už nieje tvoja kamoška..
Začni si prosím vážiť samú seba, držím Ti palce 🙏

lily246
8. sep 2024

Celé si si to zariadila najhoršie ako sa dalo, neviem prečo sa tak nerozumne rozhoduješ.
1. Nemáš žiadnu svoju nehnuteľnosť a ako trúba si berieš spotrebák na niečo, čo nikdy nebude tvoje. Ešte k tomu s riadne vysokým úrokom.
2. Do tejto situácie porodíš iba frajerovi 2 deti. Bez nehnuteľnosti, bez svadby, bez akejkoľvek fin.istoty.
3. Chlap bol určite debil ktorý pri tebe nestál už keď si si s ním robila deti, rodičia sú mu prednejší a stojí za nimi a ty si nikto.
4. Nežijete spolu, nepodiela sa teda na prácach v domácnosti ani na starostlivosti o deti, nefinancuje vás dostatočne iba si rozdrbáva v zahraničí peniaze na seba (mikenka, gambling, ktovie..)
5. Vezme si ťa, keď schudneš, wtf?! Toto keď niekto zadrie, nechce si ťa reálne zobrať nikdy.
6. Už ste boli rozídení, čiže máte fakt nahovno vzťah.

Ten chlap je hrozný, máte hrozný vzťah a mala by si začať premýšľať úplne inak ako doteraz.

Postav sa na vlastné nohy, ak sú deti škôlkari, pracuj, požiadaj o výživné a šetri na niečo vlastné. Ale s 2 deťmi to bude ťažké. Za zlé rozhodnutia sa bohužiaľ platí. Snáď to bude aspoň poučenie pre iné naivné ženy.

mamina7070
8. sep 2024

Na LV k bytu ste obaja?

kvetka404
8. sep 2024

Keby mi muž povedal, že svadba bude až keď schudnem, tak zožeriem aj jeho a dám si k tomu 12 knedlí😊

patus_2
8. sep 2024

Prestala som čítať po tom, že svadba bude keď schudneš 🤦
Inak kto je vlastník bytu? Si si istá, že na lv je aj tvoje meno?

viestta
8. sep 2024

Ty sa naozaj chces vydavat za chlapa, ktory mina peniaze nevedno kde, na deti a domacnost neprispieva, nevie sa ta zastat a este ta aj na nejaky cas opustil s dietatom?(predpokladam, ze potomok dva je dosledok vasho udobrovania) Ty si naivne myslis, ze svadbou sa na vasom vztahu nieco zmeni? Nezmeni sa. Ty budes nadalej byvat v cudzom. O deti sa nadalej budes starat. Na deti a domacnost ti nadalej nebude prispievat a peniaze minat nevies kde. A ani sa ta nikdy nezastane. Okrem toho, ze budete mat papier (ak vobec niekedy bude, lebo ked schudnes pride dalsia podmienka, pre ktoru sa sobas odlozi) len vas vztah a tvoj zivot bude nadalej na... (vies co)

mabenn
8. sep 2024

tak toto je ze uuuuu :O svadba bude ked ty schudnes a on sa potom mozno zmeni...

brendaa
8. sep 2024

Ahoj vyrieš najprv seba, potom muža,a peniaze... tvoj volny čas a možno sťahovanie do Nemecka... Čo tvoja rodina?

kristinapetronela
8. sep 2024

@egonsk presne tak

autor
8. sep 2024

Majiteľ bytu je len on, mne by úver ani hypotéku nedali, lebo som bola tehotná už.
A nie, nevadí mi, že svagrova frajerka, moja kamoška chodí na výlety, ale zranuje ma, že chodí na výlety a je šťastná v tej rodine, ktorá mi ubližuje.

patus_2
8. sep 2024

Kamošku nerieš, ries to, že keď sa rozídete byt bude jeho a odídeš s prázdnymi rukami a holym zadkom.

ikka204
8. sep 2024

Panebože, ty splácaš úver na niečo, čo nie je tvoje? Z tej materskej áno? A on ti ešte nedáva peniaze. Svokrovci sú tvoj najmenší problém. Zostaneš pod mostom a s dlhom na krku. To je tvoj problém. On vie, prečo si ťa nechce zobrať. Zadarmo peniaze, keď ťa opustí. On si podľa mňa svoje peniaze odkladá, načo by ich míňal, keď dostal od teba.

sisa_s
8. sep 2024

Cudujem sa, ze este nikto nespomenul vetu "ty nemas svokrovcov, lebo nie ste zobrati" 😀 clovek uz prichadza o istoty na MK

viestta
8. sep 2024

Jeho rodina ti neublizuje, jediny kto ti ublizuje je tvoj muz. To ti este nedoslo? Este ti nedoslo, ze jemu je dobre tak ako je, nic riesit nemieni, pretoze mu to takto vyhovuje. O deti sa starat nemusi, ani o domacnost, dokonca ani peniaze ho to nestoji. Zo svojich penazi splaca hypo na vlastny byt, naklady spojene s vlastncstvom bytu, obcas pride domov, "opaci" teba, mozno aj s detmi nejaku chvilu stravi, ale inac zije pohodlny zivot slobodneho chlapa bez zavazkov. Vyslovene bez zavazkov, pretoze ani vlastnym detom neprispeje na stravu, osatenie a ine potreby.

mamina7070
8. sep 2024

Fuuu ty si v riadnej kaši dievča zlate

A ten spotrebný ste na čo minuli?

mamina7070
8. sep 2024

A ešte nápis kto platí náklady na byt, energie a pod

betulinka1
8. sep 2024

🙈🙈🙈🙈 svadbu, ked schudnes 🙈🙈🙈🙈 nie neblazni ani peniaze z neho nemas, ani doma ho nemas, ani svadbu nemas, este ti hovori, ze si psychiatrický pripad. Akoze naco ti je taky chlap? Inak vies, ze veta daj sa liecit alebo si psychiatrický pripad, patri medzi top 10 hlások manipulátorov. Minule mi to niekde vyskočilo na nete od jedneho psychologa.

nedielka
8. sep 2024

Dúfam,že to je vymyslená diskusia..

maciatkolulu
8. sep 2024

Na jednej strane tu svokra vezme dcéru a nepáči sa ti to a na druhej závidíš,že svokra berie druhé,nevlastné....prídavky z Nemecka a materská z sk nebude taká bieda. Veď to sa rovná kľudne aj platom na sk.... Ostatné si musíš vykomunikovat s mužom. Ideál urobiť tretie,nech nechudnes a neurobíš potom. Ja len ziram

lubina
8. sep 2024

Fiha, chlap s ktorym mas dve deti ti povedal, ze si ta vezme ked schudnes??? Tak u mna by skoncil.!! Nepribrala si zo srandy urcite, ale po jeho dvoch detoch. A to ze ti nedava peniaze ak robi v Nemecku - v tom nieco bude, skus sama popatrat, ale ako pisu hore, ktovie na co ich mina, ina zena, gambling, atd...toto nevyzera na stastny vztah, skor na zaciatok konca vztahu....skus sa zamysliet, ake mas realne moznosti, ci by ti pomohla tvoja rodina alebo niekto a odid.Kamosku by som odrezala od seba a hotovo, ju by som uz ako kamosku nikdy nemala.

danica2711
8. sep 2024

riešiš nepodstatné hovadiny, svokrovcov, kamošku, výlety... podstata tvojich problémov je, že máš muža, čo ťa má v paži, urobila si si s ním dve deti, bývaš prakticky v jeho byte s holou riťou a nevieš sa ho ani spýtať, kam dáva peniaze...a ty chudneš a túžiš po svadbe - s TÝMTO???!!!

kleopatra114
8. sep 2024

Odhliadnuc od vsetkeho , tebe výrok : “bude svadba, Keď schudnes “ , príde normalny ?