Kríza vo vzťahu

28. máj 2024

Ahojte, už som tu raz písala o tom, ako sa náš vzťah zhoršil po narodení dieťata, a pýtala sa na rady, ako zmierniť to ochladenie a prekonať krízu.. žiaľ nezlepšilo sa to, vyzerá to na koniec.. dieťatko (9mes) je čoraz náročnejšie, este horsie spi, viac plače.. meliem z posledného.. manžel časté nočné, služby, príde domov chce si odddýchnuť trošku sa nabiť energiou pri rodine, víta ho rev dieťaťa a zničená žena…ja po nevyspatej noci a dunení v hlave po celodennom vrieskaní sa teším naňho, príde domov zničený a tiež unavený..nevieme jeden druhému pomôcť a pritom to obaja tak zúfalo potrebujeme..v lepších chviľach sa ignorujeme, v horších sú na rade hádky, frustrácie.. manžel už raz aj odišiel z domu ale vrátil sa. Už som naozaj začala rozmýšľať nad tým, že by sme mali ísť od seba..ale pri tak malom bábätku mi to trhá srdce. A sľúbili sme si prekonať všetko, tak dlho sme boli predtým spolu a pekne silno fungovali, teraz sa rozpadávame..skusila som pomoc rodiny/kamaratov, obcas aj pridu pomozu postrazia maleho ale tych par hodin do mesiaca nas nespasi..aj ked som dufala ze mozno ano..niekde som pocula radu, ze do prveho roka dietata by sa manzelia nemali rozvadzat, ze je to tazke obdobie ktore sa oplati vydrzat..na druhej strane uz nevladzeme..a rozmyslam skoncovat to kym to dokazeme chladnou hlavou a s normalnymi dohodami a nie uplne vyšťavení 😔😔 Neviem, čo by bolo správne..

ada12345
28. máj 2024

Nie ste prvi ani posledni. Treba zatat zuby a vydrzat. Obaja sa musite snazit a striedat v starostlivosti. Plus ty si musis najst system ako v tom fungovat tak, ze si aj oddychnes. Mat dieta je v prvom roku hlavne obeta rodičov. Co by si tym ziskala, ked sa rozvedies? Bude ti lepsie? Bude ti niekto viacej pomahat s dietatom? Kde budes byvat?

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
eeffka
28. máj 2024

@wolf_ peknw ai napisala, toto je proste realny zivot

petamich
28. máj 2024

a ako si pomozes, ked pojdete od seba? ci ty nadalej vystresovana, nevyspata a frustrovana? to
ti pride ako dobre riesenie?

suhlasim s @wolf_ toto nie je na rozvod, treba skratka najst kompromis aj moj muz si chcel oddychnut ale to aj ja 🤷‍♀️ sice to chvilu trvalo ale nasli sme si sposob fungovania, ak by sa mal rozviest kazdy par, kde chlapa caka doma frustrovana zena a placuce dieta, ta rozvodovost by bola celkom vysoka

beata_k
28. máj 2024

Ale no taaak. Toto sa k rozvodu ani nepriblizuje. Ano, male dieta da zabrat. Osobne nepoznam nikoho s kym by male dieta nezamavalo. Ale vsetko nakoniec prehrmelo. Ano, s rocnym je to uz lepsie. Drzte sa, uz len kusocek a bude lepsie.

henikap123
28. máj 2024

Tiež si myslím že treba vydržať, ide leto, čas dovoleniek
, za chvíľu začne chodit, keď začne chodit síce sa viac nabehas ale je take samostatnejšie. Zle spinka v noci? Neviem či kojis ešte.
Keď môžeš pospi si poobede. To ako píšeš o manželovi, píšeš veľmi pekne ešte stále s láskou, cely problém je únava u vás. Ale prejde to, len treba počkať.

Keď pôjdete od seba, on bude niekde oddychovať a ty budeš úplne sama na to bábätko, budeš ešte horšie na tom. Alebo máš kam ísť k rodičom? Veď keď máš tak chod na týždeň k ním a skúste si takto od seba oddýchnuť. Tebe niekto pomôže a on si oddýchne.
A keď je taký unavený manžel aspoň ti nejak pomôže s dieťaťom? Zvykne sa to robiť tak, že keď je jeden veľmi unavený tak druhý sa premôže a zoberie von kočíkovať dieťa a zase naopak. Príde mi že on je unavený a vôbec ti nepomôže.
Niekedy mám pocit že každý druhý pár sa chce hneď rozchádzať, kedysi žena zviadla všetko a manžel chodil na týždňovky prec a keď prišiel pracoval okolo domu. (Nehovorím že to nezvladas, len škoda sa rozísť preto že ste unaveni a zli na seba ).
Ale už to nechám na teba, veľmi držím palce, aby to dopadlo tak aby ste boli obidvaja spokojní a štastni.

isis234
28. máj 2024

Cez víkend by ho mal kto zavarovať? Nie je s niekým zvyknuté, z rodiny, kamarátka?
My sme tak varovali .

denithestrange1993
28. máj 2024

Ked sa rozvediete budes oddychnutejsia ci ako? Tak pomenovala si si,ze ste na seba zli,skuste to zmenit. My mame uz vacsie dieta,ale fungujeme systemom,raz si pospim dlhsie ja,raz on. Raz upratujem ja,raz on. Pozornost dietatu to iste. Nezabudame ani na nas vztah. A skriepky typu ty si zle umyl riad,ty si zabudla kupit xyz ani neberieme vazne.

slnecnica82
28. máj 2024

Na FB je skupina lepší spánok bábätiek , skús sa so spánkom dieťaťa poradiť tam...a.mozno aj dieťa cíti tu nepohodu ktorú doma máte...dieťa nie je dôvod na rozvod ...

anketkarka
29. máj 2024

Od dieťaťa sa nejde rozviesť, našťastie. Dieťa je náročné niekedy aj celý život v rôznych smeroch. Teraz je to únava, vyčerpanosť. Ale však ste dopelí ľudia, tak sa vschopte. Koľko ľudí toto prežilo a nerozvádzalo sa pre to. Asi ste ešte na to dieťa nezrelí, ale už ho máte. Tak by vám mohlo pomôcť aspoň dozrieť, ak mu dáte šancu a budete sa snažiť byť jeden team a nie ,,hrať" proti sebe, lebo to potom cíti každý člen rodiny. Rieš ten spánok dieťaťa, systém v domácnosti a nie rozvod.

sharka174
29. máj 2024

Presne si popísala náš prvý rok s dieťaťom..a stale sme manželia a máme ďalšie 2 deti ❤️..

autor
29. máj 2024

Ďakujem vám za odpovede, ozaj ma to aspoň trošku upokojilo. ❤️ Len neviem ako to riešiť, po poslednej ostrejšej hádke máme už nejaký čas tichú domácnosť, bavíme sa len ohľadom malého, ináč sa ani nezdravíme. Tá mrazivá atmosféra ma ničí 😔 možno preto zvažujem odchod, aby som tomu nemusela čeliť, že príde domov a ticho, ignorácia… snažila som sa o nejakú komunikáciu, síce neviem o čom by som sa chcela rozprávať, on nevidí zmysel o niečom sa baviť.

domkakvet
29. máj 2024

Treba vydrzat toto narocne obdobie, mozno uz od roka sa to zlepsi, ak nie mozes uz dat dieta do jasli.

vilma7
29. máj 2024

A čo tak vyhľadať odbornú pomoc? Ak manžel ísť nechce, chod aspoň ty, uľaví sa ti a možno poradia, akým smerom sa uberať.

yanka8952
2. jún 2024

ahoj. potrebujes sa dat dokopy hlavne ty. riesenie odist nie je aktualne velmi mudre, pretoze ti nedava viac istoty ale viacej destability.
zvedom si svoje emocie - kludne napis na papier. co ti vadi, co ta trapi, z coho si smutna, co potrebujes. to je dobre na uvedomenie si toho, na com si.
potom sa potrebujes emocne zakotvit - mne na to pomaha EFT - najdes na nete.
tym sa upokojis ty a urcite aj dieta (deti casto placu, ked citia neharmoniu v rodicoch a svojim krikom len vyjadruju nevyjadrene z rod. systemu.)
zrazu uvidis veci z ineho uhla pohladu a je dost mozne, ze aj ine riesenia.
urcite odporucim aj parovu terapiu - ak je na to tvoj partner pripraveny.

ako neposledny krok este spomeniem analyzu svojho vnutorneho dietata. ako sa spraval ku mne moj otec, co ma trapilo, co mi vadilo, co som potrebovala.. je dost mozne, ze najdes paralely, co ti odvoria oci - kde sa ti opakuju urcite vzorce z detstva.
prajem vela stastia