Kríza stredného veku

9. jan 2024

Ahoj, potrebujem asi trochu poradiť od starších žien, ako sa ďalej tešit zo života( samozrejme zdravie a žiadne veľke problémy neriesim),ale mám taký pocit že nikam uz nesmerujem, už nemám žiadne velke ciele, praca ma nebavi ako kedysi, ale zároveň ju nechcem zmeniť kvôli financiám....zaujima že čo robíte po práci, mne sa nič nechce ...pomohla by mi nejaká motivačná kniha alebo len slnko?

viestta
9. jan 2024

Najdi si konicek.

rybka1987
9. jan 2024

Kolko mas rokov? Deti? Vnucata?

mia2906
9. jan 2024

Pozrieť si dobrý film alebo čítať knihu ktorá zaujme beriem ako fajn čas po práci. A na jar, v lete viac športových aktivít, bicykel, prechádzky ..

bublinka1426
9. jan 2024

konicek/zaluba/turistika/cestovanie

zobaka
9. jan 2024

musis asi vyskusat viac veci, aby si zistila, co ta bavi, zacni cvicit napr.

grof_monte_christo
9. jan 2024

Väčšina ľudí pociťujúcich krízu stredného veku má problémy so vzťahmi a táto nespokojnost sa potom prenáša aj do ostatných oblastí života. Máš s kým tráviť svoj voľný čas, víkendy?

suge
9. jan 2024

Čo znamená "od starších žien"? Aký vek máš na mysli?

domkakvet
9. jan 2024

Cvicenie.

vilma7
9. jan 2024

Tak ja mam pomaly 48.male deti, takže lyžovanie, sánkovanie, korčule... Výlety, turistika, teraz budeme chodiť plávať aj s učiteľom, ináč plávanie spolu ako rodina... Moje hobby bez deti sú puzzle, diamont,
Teraz sme si kúpili malého Zajačika, takže už aj on patrí k nám a samozrejme aj starostlivosť o neho.
Ja som rada keď si sadnem na zadok a nerobím. Nič. Momentálne som v práci.

autor
10. jan 2024

@suge no minimálne také čo majú odrastené deti
@grof_monte_christo nie som sama ale nevadí mi občas tráviť čas aj sama so sebou
Nerada by som sa stala toy ženou ktoru nic nebaví, nejaké záľuby mam len nie vždy sa mi chce, tak ma zaujímalo či skúšať nieco nove ,že čo tak robia ženy po 40tke

ibatanecnica
10. jan 2024

Mám 49 . Ja som si spravila druhú maturitu v úplne inom odbore a idem meniť prácu. Začnem sa viac orientovať na prácu. A možno si ešte Bc. spravím. Uvidím ako sa to vyvinie celé. Mám zopár kámošiek s ktorými občas niekam vybehneme a na ,,upokojenie,, lebo veď stresy všade hlavne doma, keď má krízu ja muž 😂, pohyb - beh, šport. A skúšam nové veci, sem-tam nejaké nové cvičenie, ktoré som ešte nevyskúšala, nejaký kurz, nejaké prednášky, výlety, cestovanie, turistika.

ibatanecnica
10. jan 2024

@vilma7 ale ty máš malé deti, takže času podstatne menej ako žena, ktorá má už veľké deti

vilma7
10. jan 2024

Tak na výlety môžete ísť každý víkend aj s manželom, diamont painting, alebo s farbami...cez leto s kamarátmi na chatu, dovolenku. Tak záleží aj ako si žila, čo si robila doteraz.
Prechádzky, šport, bože ja neviem co by som skôr od radosti. Alebo aj na štúdium sa môžeš dat.