Dobrý deň. Nemôžem sa zbaviť pocitu, že môj dlhoročný vzťah s partnerom zažíva vážne problémy, ktoré on odmieta vidieť. Napriek tomu, že sme spolu už 5 rokov, stále mám pochybnosti a často sa hádame. Nie som si istá, či sú moje obavy oprávnené alebo či ich provokujem ja sama. Možno je mojím prínosom k neustálým hádkam. Neustále na mňa kričí aj za najmenšie veci a má zlú náladu. Mám pocit, že sa v našom vzťahu niečo deje, ale neviem, ako to riešiť. Ak máte niekto podobnú skúsenosť alebo rady, ako by som sa mala s touto situáciou vysporiadať, bolo by to veľmi cenné. Ďakujem.
V prvom rade sa prestaň obviňovať... chápem, že každému môžu rupnúť nervy, že to nikdy nie je čiernobiele, vždy je to o oboch, ale ja osobne by som s človekom, ktorý rieši každý problém krikom byť nemohla... a v konečnom dôsledku je jedno kto začne hádku, proste sa veľa hádate a buď ste obaja ochotní si sadnúť, porozprávať sa ako dospelí ľudia a spolu hľadať riešenie alebo to nejde a bude lepšie to ukončiť... jeden to nezachráni, nech sa snaží akokoľvek, treba na to dvoch
ak na seba steknete raz za cas ok ..ale ak krici stale a za blbosti -zvazila by som s nim buducnost .. to nieje laska .. a zrejme takto zit do buducnosti nechces- pretoze sa to bude len a len stupnovat ... 5 rokov nieje az tak vela aby ste boli uz na seba ako pes a macka
To ze krici nie je tovja vina. Je to jeho vina, ze bliaka ako besny. Uvedom si, ze on neprimerane reaguje, nie ty ho "provokujes". Dospely clovek dokaze vyriesit problem aj bez kriku
"ako by som sa mala s touto situáciou vysporiadať" - rozchod si zvazovala?
Ty musíš vedieť za čo sú hádky a kto má aký podiel na tej hádke. Ak nevyhodnotiš svoj diel na hádkach správne, tak sa môže stať, že tento vzťah skončíš pre hádky, ale v budúcnosti sa budeš hádať aj tak aj s niekým ďalším, lebo možno máš dar vyprovokovať tie hádky práve Ty a musel by to byť Zenový mních, aby zachoval pokoj a nedal sa vyprovokovať. A možno je ten konfliktný Tvoj partner a fakt je schopný nafúknuť každú prkotinu a v novom vzťahu by to bolo úplne iné.
Rozchod jednoznačne ON nemá čo kričať nie je to tvoj tutor je to tvoj priateľ. Zvažovala by som odchod z dôvodu ak chceš byť zdravá. S hádok a kriku sú stresy zo stresov choroby. Pre mňa by takýto vzťah nemal zmysel. Zbalila by som sa a nech si žije sám.
Rozchod.
Inak za pár mesiacov budeš zakladať témy:
- Som v tom, ale radosť nemám
- Požiadal ma o ruku, čo ma vôbec nepotešilo
- O mesiac mám svadbu a už teraz som nešťastná
- Pol roka po svadbe uvažujem nad rozvodom
- Ďalej už nevládzem, mám od neho odísť?
Tak bud budeš počúvať krik do konca života alebo môžeš zvoliť rozchod. Veľa možností nemáš...