Ahojte baby mam taky problem, s partnerom sme spolu 10 rokov no nas vztah sa zacina velmi kazit, deti nemame, mame spolu auta, nehnutelost ale zijeme ako kamarati. Vadi mi ze ma nikdy nepochvali aj ked sa nahodim,nepochvali moje jedlo, nezaujima sa co a ako bolo v praci, co ma trapi,,, on je takto fajn …nepije, nefajci, je pracovity a pomaha aj doma sem tam, co mi najviac vadi je ta pozornost ktoru tak strasne ziadam a nedostava sa mi jej, prideme z prace a kazdy si robi svoje max prehodime par slov ohladne domu, prace atd. Ideme spolu aj k znamym alebo tak, aj na nakupy,malokedy vylet, ale ten vztah mi pride taky nijaky…riesime len nutnosti a povinnosti, malokedy alebo skor vobec sa spolu zasmejeme na spolocnych temach,,, on stale tvrdi ze ma lubi a vsetko vnima ze je v poriadku … viem ze mnoho zien si povie ze mam super chlapa a co ja vlastne viacej chcem.. ale moja otazka znie ze ci to nebude casom este horsie ked pridu deti alebo ked uz teraz mam taketo pocity tak co bude neskor. Nechcem sa raz prebrat ze mam 40 a roky mi usli z niekym kto nestal zato. Ze ci sa mam uspokojit ze takto funguje vacsina vztahov alebo je moznost to mat aj inak aj napriek dlzke vztahu,,, napiste mi prosim ako to je medzi vami po rokoch spolu, ci stale mate co robit, ci si stale mate co povedat a ci ste spokojne s tym ako to mate, ci vasi chlapi aj po rokoch prejavuju zaujem o vas aj inak ako v posteli, ci vas pochvalia a ci mate to po com ste vzdy snivali. Dakujem
O manželku stále prejavujem záujem aj po rokoch. Brali sme sa po 4 rokoch vzťahu. Teraz sme už skoro 7 rokov manželia, ale máme dve deti. Auta sa nám ešte nenarodili 🙂
@thirstymonk to ma pobavilo 🙂 ..
Tak to ste teda stastni ludia a vaz si ze to takto mate
My budeme čoskoro spolu 9 rokov a my sme vždy zamilovaní. Vzťah sa zmenil, ale nudu určite nemáme. Medzi nami je vždy také napätie, najmä sexuálne, dáva mi tú chlapskú pozornosť. Keď sa začneme cmučkať, tak to ako pubertiaci 😃 Tiež mu musím pripomínať, že po čom ja túžim, nežnosti, aby bol aj cez deň milý, nielen, keď niečo chce 😄 a s čím má pomôcť. On to všetko vníma jednoduchšie, som tu, starám sa ako viem o deti a domácnosť, vie, že ho ľúbim, berie ma so sebou hocikde a rád, vždy je rád, keď ho vypočujem a som naňho milučká, ale niekedy aj beštia, aby sme sa nenudili 😃 Vy máte možno taký prekysnutý a prechodený vzťah. Nie ste ani manželia, ani deti nemáte, stereotyp a istota. Všetko je síce navonok v poriadku, ale chápem ťa ako žena, že potrebuješ tú pozornosť od chlapa. Len aby neprišiel niekto, kto ti ju aj dá 🙃 musíš si ujasniť priority, porozprávať sa s ním. Chápem, že je ťažko výjsť z komfortnej zóny, ale možno to niekedy stojí za to. Či aj v tvojom prípade musíš zvážiť sama.
Na vztahu treba pracovať. Nám pomohla poradňa. Po 10r manželstva a pri 2. malých deťoch sme spolu opäť začali “randiť”, chodiť do kina, len tak si dať pusu.
Už dlho je k tebe takýto?
@rorino dlhodobo, pride mi ze to medzi nami iskrilo kym sme nemali ziadne “starosti” a cim viac isiel cas a zacali sme riesit aj menej pekne veci tak sa to takto pomalicky vytracalo az sme dnes skoncili tu… len problem je aj ked zacnem temu ze by to takto nemalo byt a mala by som mat pocit ze som pre neho este zaujimava a atraktivna tak povie ze zlatko ale to tak casom kazdy vztah trocha upadne, ale ja ta lubim a tam to konci, on ma asi ine vnimanie na tieto veci inak si to neviem vysvetlit
@muchacici a presne toto mne chyba, ze by sme stale mali mat zaujem jeden o druheho, pochvalit sa a dat najavo pozornost a to uz zial u nas nieje….
Tak on asi ma takú povahu,to len zo začiatku emócie a hormóny s ním mávali.Mas viac možností na výber,buď sa s tým zmieriť,alebo hľadať partnera,ktorý nie je bezmocný.Dalsia vec je,či sa ti to podarí Ale určite to nie je u všetkých párov,že časom to tak vyzerá ako u vás.Ja mám len 17 ročné skúsenosti,neviem,či to tak budeme mať stále,ale chémia funguje.
Ja som mala podobného manžela. Žili sme spolu dlho, skoro 20 rokov. Rozviedli sme sa. Keď sme sa rozviedli, nikto nechápal, že prečo, že ideálny chlap a aj rodinka. No, ale nie je všetko zlato, čo sa blyští. My dvaja sme sa k sebe nehodili. Cítila som to vždy, ale vypovedala som to až o dosť neskôr. Vždy ho budem mať rada, je otcom mojich detí, ale ako partner proste nie. S dnešným rozumom by všetko asi bolo inak.
Uz teraz s nim stracas cas.
my sme spolu už dlhšie - naša najst. dcéra je už plnoletá...😉
neviem si moc predstaviť mať toľko volného času čo máte vy. My sa s manž. neustále bavíme o de´toch - riešime lekárov, riešime ich kamarátov - chlapcov, ich šk. úspechy a aj neúspechy...
ste spolu 10 r - neplánujete deti? deti dávajú vzťahu taký iný rozmer.
Ano, stale si mame co povedat. Aj ked niekedy je to raz za niekolko tyzdnov. Ano, casom kazdy vztah takto upadne a nemozete stale naplno horiet ako na zaciatku lasky, to by ste rychlo aj vyhoreli. Ale raz za cas je dobre ten vztah ozivit. Ciastocne mate pravdu obaja a mali by ste si najst nejaky ten stred.
Neviem ci poznas 5 jazykov lasky, je o tom viac knih. Mozno to je vas problem, ze si neviete lasku vyjadrit takym sposobom, aby ju ten druhy spravne vnimal (resp. hlavne on k tebe). Mozno ty tuzis dostat viac pozornosti, on ma tuzbu inu (iny jazyk lasky) a nevnima ze tebe to chyba. Ale da sa to naucit, len treba sa tomu trochu venovat.
My sme spolu 20 rokov, 3 deti, nie je kedy sa rozprávať. Keď už som fakt že na krízu, tak mu zahlásim že sa musíme porozprávať a večer sadneme keď decká zaspia a vykecávame do aleluja, kým si všetko nevyjasníme a nepreberieme. Niekedy len sa potrebujem proste vykecať a muž len počúva, niekedy fakt vyjasniť veci, občas to skĺzne do mini výmeny názorov, ale naozaj sa snažíme vymeniť názor na situáciu a prečo sme niečo riešili ako sme to riešili, lebo tie decká ťa proste nepustia k trom súvislým vetám za celý deň, niekedy sa chcem len tak opýtať, že ako sa vlastne ten môj muž má, a proste sa mu len na chvíľku strčiť pod pazuch a čosi porozprávať z môjho dňa. My v podstate počas dňa len vymieňame informácie a inštrukcie, na nejaký hlbší rozhovor nie je čas a priestor a keď náhodou je, tak určite má niektoré z detí niečo oveľa dôležitejšie, čo nám potrebuje oznámiť, napríklad, že či vieme, že zem sa točí, atď atp. No, každopádne, tieto večerné rozhovory (resp. občas monológy) vo mne osobne vždy dobíjajú presvedčenie, že náš vzťah je úplne a absolútne v poriadku. Je jedno, čo počas nich riešime a preberáme. Čiže akonáhle cítim, že náš vzťah pokulháva, cez deň poprosím chlapa, že sa s ním chcem večer rozprávať, večer sadáme s pohárom vína alebo aj bez a riešime. Bez mobilov, telky v pozadí, každý zo svojho uhla pohľadu, s otvorenou mysľou a snahou pochopiť zmýšľanie toho druhého.
Mňa môj manžel vždy pochváli keď sa nalíčim alebo pekne oblečiem a viem že to myslí vážne a vždy si to všimne. Viem že ho priťahujem a stále sa mu páčim. Okrem toho si hovoríme všetko čo sa stalo cez deň, on počúva mňa, ja jeho. Smejeme sa spolu pretože je veľmi vtipný. Zároveň je veľmi starostlivý a dbá o to aby som sa cítila komfortne. Keď mu niečo vytknem dá si pozor aby to napravil. Vždy sa teším sa na čas strávený spolu či už to je výlet, dovolenka alebo iba prechádzka. A nemôžem sa dočkať čo všetko pre nás život ešte má pripravené a som rada že to môžem zažiť práve s ním.
Ale podotknem ešte spolu nie sme tak ako vy 10 rokov.
Ste spolu 10rokov tak.uz je to také nudné.. no... bud zmeníte niečo a dodáte tomu nejaké vzruso a iskru, alebo to bude takto. K chvale = nemusí.to.mat v povahe atď... ale.tak.treba túto.temu nahodiť doma.. možno zmení niečo. Nik.ti nebráni viac sa rozpravat, byť akcnejsou, zorganizovať výlet a pochváliť sa :D a on sa pridá.. možno sa aj on nudí, ale berie to tak ze si s tým ok, stereotyp jeden z vás musí zmeniť inak takto vedľa.seba budete fungovať🙂
@lenicka999 a keď ti niečo vytkne on?
Nemas sa s tym uspokojit. Takto mozes zit v 60tke po 30 rokoch manzelstva, nie teraz.