Konverzácie s bývalými

8. dec 2023

Ahoj chcem sa opytat ci je podla vas normalne nechavat si v PC alebo v mobile stare konverzacie s byvalymi. Pokial spolu nemate dieta ze vas nieco spaja a potrebujete byt v kontakte koli trebars dietatu alebo nejakemu dlhu z minulosti co sa tyka financii tak nepoviem nic, okej beriem to. Ale ak spolu uz roky nic nemate tak naco drzat stare konverzacie s byvalymi a aj s “velmi blizkymi kamoskami” na socialnych sietach? Nechtiac som sa preklikla dnes lebo som potrebovala nieco narychlo objednat z snubencovho notebooku a nemal ho vypnuty len v spiacom rezime tak som ho otvorila a vyskocila na mna socialna siet, a tak čety. Tak zo zvedavosti som mrkla lebo ved preco nie, verime si, memame tajnosti, sme dospeli, a bola tam konverzacia s jeho vraj najlepsou kamaratkou. videla som z toho len pol minuty ani som nescrollovala dlhsie a mala som dost. Preco to tam ma? Naco mu to tam je ked je somnou uz niekolko rokov? A urcite to nie je tak ze zabudol alebo ze si nevsimol, poznam ho dost dobre na to ze viem ze by nezabudol na nieco take. Napisala som mu o tom lebo dnes bol v praci, ze som to nasla a nepaci sa mi to. Ja nic take neuchovavam. Vsetko som vymazala pretoze deti pred nim nemam aby som potrebovala ostat s byvalimi v kontakte a mat s nimi staru konverzaciu. Naco?

katariiinkaa
8. dec 2023

Veď keď je to stará konverzácia tak aký je problém? Nemá pred tebou čo skrývať, tak prečo by to mazal.. skôr mi príde zvláštne mazať staré konverzácie len preto, že zrazu je niekto vo vzťahu.

brrunetkaa
8. dec 2023

Tak Napr mňa také konverzácie ani nenapadlo vymazať 🤷🏻‍♀️ nevraciam sa k ním a ani ich ďalej neriešim

zmrzlinka2021
8. dec 2023

Ja som v živote do minulosti žiadnu konverzáciu vedome nezmazala, ani ma to nenapadlo.

janai1
8. dec 2023

Akože si otvorila messenger a tam našla staré správy? Tak to buď nemá žiadnych kamošov keď si hneď našla po X rokoch staré správy alebo si kutrala 🤭

A teda ani by mi nenapadlo mazať celé chaty len preto, že som s niekym iným

sense
8. dec 2023

Nikdy som. Žiadni konverzáciu nemazala, predpokladám ze v nej nepokračuje.

autor
8. dec 2023

@janai1 Bol to discord nie messenger. A bolo to tam vyznacene, preto som si to hned vsimla. dotycna mala prezyvku.

zuzanka.zuzu
8. dec 2023

môj ex je kkt ale asi pred 5 rokmi som našla staré správy z čias keď ma balil čo som si daaavno skopírovala 😀 strašne milé naivné hlúposti a kaleráby, veľmi dobre mi to spravilo, ako keby som objavila kúsok zabudnutého "ja"... neznamená to však v súčasnosti vôbec NIČ a rozhodne ich neplánujem zmazať.

lindous
8. dec 2023

Nikdy som žiadnu konverzáciu nevymazala, ani s bývalými, ani s nikým, nedržím si ich ako niečo cenné, nevraciam sa k nim, ale nikdy mi ani len nenapadlo ich vymazať… keby to odo mňa partner očakával, asi by som s tým nemala problém, ale pozerala by som na neho či mu nešiši

autor
8. dec 2023

@lindous chapem kazdy sme iny samozrejme. nie ze by som s tym vylozene mala problem ale vadi mi to a som z toho smutna ze som to videla. nechcela som to ani vidiet ani vediet o tom ale bohuzial stalo sa…. proste mi to len vadi a som z toho smutna pretoze to nebol velmi pekny pohlad na tu konverzaciu… asi tak by som to popisala

anonymanonym
8. dec 2023

Presne ako si napisala, kazdy sme nejaky. Moj muz nemaze konverzacie, ziadne.. takze ma vsade aj fakt stare xy rocne konverzacie.. Ja zas mazem vsetky a skoro hned, automaticky ako si s niekym na ten den dopisem, hoc s mamou napr. tak vymazem... Ani za jednym spravanim u nas nic nie je. Dokonca ja si raz za cas popisem aj s byvalym (nemame spolu dieta) a tiez nic za tym nie je.

lindous
8. dec 2023

A on ti niekedy pred tým sľúbil, že ich vymaže, lebo si ho o to poprosila a nedodržal to? Alebo si len automaticky očakávala, že to určite spraví, lebo ty to takto vidíš, pričom on ani netušil, že by ti to mohli vadiť?… každý má nejakú minulosť, nedá sa vyškrtnúť a ani zmazaná konverzácia spomienky nevygumuje, to je niečo čo si treba uvedomiť, ale nebyť kvôli tomu smutný, ono keď to človek vidí na vlastne oči, asi to zamrzí, ale práve preto sa v tom netreba zbytočne rýpať, čítať, otvárať, hľadať, iba prijať ako fakt

thoughtfulweirdo
8. dec 2023

Nerozumiem, prečo je potrebné mazať staré konverzácie a nerozumiem ani, prečo si z nich smutná, keď sú staré 🤷🏻‍♀️

deti95060810
8. dec 2023

@zuzanka.zuzu prvé slová ma pobavili... 🙂

iv007
8. dec 2023

A co take strasne tam bolo napisane, ze si rozhorcena a sokovana? Bud konkretnejsia, ved pises anonymne. Ja som schvalne pozrela moj mssger a mam tam spravy od roku 2019😃 nevymazala som ich lebo nebol dovod, nezavadzaju tam

pralinka25
8. dec 2023

neviem si predstavit ze by som stracala cas vymazavanim starych konverzacii s kymkolvek. mam ich stovky za tie roky aj v mobile ako SMSky a ked si menim mobil cele sa to tam samo skopiruje, na vsetkych sietach mam konverzacie aj 15 rokov dozadu s hocikym. vobec sa k nim nevracam a ani ich neriesim ani neviem co vsetko tam mam. mailova schranka plna starych sprav, soc. siete, dokonca aj tu na konovi mam spravy ete od zalozenia modreho konika, FB, WU ... vsade mozne.
mna prekvapuje ze je niekto kto ma potrebu tym mazanim zabijat cas.

2006_1211
8. dec 2023

Dokým nemáš druhého muža tak myslím ze to je uplne jedno ale keby niekoho máš tak ich zmaž

avonladyba
8. dec 2023

To ako keby si chcela zmazat jeho minulosť. Rovno sa zabiť a začať od začiatku 🙈

hipuska
8. dec 2023

Chlapom na tom nezalezi. Pre ne je podstatne to, kto je s nimi momentalne teraz. Moj terajsi mal na zrkadle nalepeny listok lubim ta, svojej vtedajsej frajerke. A bol tam nalepeny dalsieho pol roka, co sme spolu chodili. Prenho to bolo nepodstatne. Taktiez mu dost dlho vysela na stene spolocna fotka. Viem, podla selfie co mi posielal. Musel ju dat dole tesne predrym ako som k nemu prvy krat prisla. Strcil ju pod postel, tiez tam nejaky cas lezala

lalilla
8. dec 2023

To ze ty neuchovavas neznamena ze ini nemozu. Ja som nikdy v zivote nevymazala ziadnu spravu od byvalych ani nevyhodila fotky napr. Ani ma to nenapadlo. Su dakde v krabci na povale aj muz ich videl, listovali sme spolu pri stahovani. Je to moja minulost, pekne spomienky. To ze to mam neznamena ze udrziavam kontakt alebo k nim nieco citim.
Podla mna to velmi prezivas, z tohto opisu mi nepride vobec zdrave, ako ho chces izolovat a buzerujes ho pre stare spravy..
Pises ze je to jeho velmi dobra kamoska, nemozu si vymenit raz za cas novinkyzo zivota? Ak si tu spravu nasla stara nebola, lebo stare su predsa dakde uplne naspodku medzi spravami 🙂

madeline1
8. dec 2023

Ked je to stara konverzacia, preco to riesis? A preco mu chodisdo telefonu? Aj ak nemate tajnosti, to sa nerobi

viestta
8. dec 2023

Niekto jednoducho nema potrebu "ritualne upalit" minulost. Nevymaze fotky, nevymaze konverzacie, nezablokuje ho na vsetkych platformach. Vyrovnal sa s tym, ze je to minulost a tym to pre neho konci. Taraz zije v pritomnosti. Je to zlozite na pochopenie?

kristiii
9. dec 2023

Pripájam sa k ostatným, ktoré v živote ani len nenapadlo mazať akékoľvek konverzácie. A keby sa s tým na mňa vyrútil nejaký frajer (hlavne po tom, čo sa mi na ne "nechtiac" preklikol), pomyslela by som si, že mu dobre hrabe a asi by som sa aj zamyslela nad zmazaním, ale nie nejakých konverzácii 🙈

tamitamitami
9. dec 2023

Ja staré konverzácie stále mám a tak isto aj partner, je mi to jedno lebo nikdy by ma nenapadlo čítať mu súkromné správy z doby keď sme spolu ešte neboli však ma do toho nič neni (aktuálnu konverzáciu by som si za určitých okolností prečítala).

danica2711
9. dec 2023

potrebovala si niečo narýchlo objednať zo snúbencovho notebooku, náhodou si sa preklikla na sociálnu sieť - no a teraz ešte tú o Snehulienke... Objednávaj zo svojho, zapnutie nezaberie toľko času. Potom sa ti nestane, že "náhodou" objavíš to, do čoho ťa nič nie je. Konverzácia s jeho ex je len jeho záležitosť, jeho minulosť, prečo by sa jej mal zriekať? Okrem toho je možné, že na to proste zabudol, ale keby aj nie, nerýp sa v jeho minulosti, nepatrí ti. A ak máš pocit, že sa k bývalej chce vrátiť alebo ťa proste vymeniť za nejakú inú, hľadaj podstatu problému vo vašom vzťahu. Lustrovaním jeho notebooku ju nenájdeš

domkakvet
9. dec 2023

Tiez mam konverzacie v mobile od byvalych a co ako, nikdy ma nenapadlo ich vymazat, ani citat, proste su tam a nic pre mna neznamenaju a robit sceny pre taku kravinu, byt na jeho mieste si to s tebou este rozmyslim, vo vztahu ma byt dovera a nie riesenie starych sprav, ktore pisal, ked s tebou este nebol.

la_dolce_vita
9. dec 2023

Staci respektovat sukromie svojej polovicky a nebudu taketo problemy...

pralinka25
9. dec 2023

@danica2711 presne zapnutie vlastneho pocitaca a mobilu zaberie menej casu ako lustrovanie soc. sieti a sprav na nich.
a este ju aj hanba nefackuje a napise mu o tom ze to videla. zaujimala by ma jeho reakcia pretoze moja by bola zbohom.

marca12
9. dec 2023

Nic za tym nehladaj. Ja nevymazavam ziadne spravy a tiez mam niekolkorocne spravy v messengeri a zistila som to az teraz,ked o tom ty pises. Mna ani nenapadlo,ze to treba vymazat. Takze fakt za tym nic nehladaj,neries,nestresuj sa a nevyrabaj dusno.

zero1
9. dec 2023

ten moment kde "zo zvedavosti som mrkla", to je presne ten moment kde slušne vychovaný človek zo zvedavosti nemrkne a zavrie to.

lneviemmeno
9. dec 2023

tak kazdy je iny. moj manzel si tiez nepotrebne stare konverzacie maze, on ma rad poriadok vo veciach a nechava si iba aktivne konverzacie ktore pouziva. ja som zas "bordelar" a mala som mobil zahlteny starymi spravami, s ludmi s ktorymi sa davno nebavim. on sa ma tiez opytal, ze preco si nevymazem nepotrebne konverzacie, aj som potom tak spravila, ze vsak mne ich netreba 😀 takze tiez by som to byt tebou neriesila, mozno vobec take veci neriesi a naopak ty asi ano ako moj muz