Kontakt s druhým rodičom

1. sep 2023

Keď váš partner má deti z minulého vzťahu, vadí vám ak dieťa kontaktuje druhého svojho rodiča, keď je práve u vás? Mne príde normálne, že dieťa môjho nového partnera zavolá svojej mame, keď má chuť s ňou rozprávať. Však je to vec dieťaťa s kým chce práve rozprávať. Či aj vy máte taký názor, že je u vás a teraz práve ste jeho rodina vy a nemá čo volať druhému rodičovi? Nikdy som deťom ani svojim ani niekoho iného nenakazovala komu a kedy môžu volať. Ale zasa ani neberiem deti môjho partnera, že sú to moje. Vy to máte ako?

dskjhfdlkdjhl
1. sep 2023

Nemam osobnu skusenost, ale ak niekto zakazuje, tak mi to pripada tak, ako keby detom v tabore zakazali kontaktovat rodicov a to by bola vzbura. Takze nevidim jediny dovod na taketo zakazy😉

h2
1. sep 2023

Nechápem zmysel diskusie. Veď píšeš, že tebe to nevadí. Niekto ti hovoril, že by ti to malo vadiť? Alebo že jemu by to vadilo?
Môj muž má 2 dcéry s bývalou ženou. Už sú dospelé. V živote mi nič také nevadilo. Ich mamu poznám, nemáme medzi sebou žiadne problémy.

majlo1234
1. sep 2023

Nevadi mi to, sama sa pytam, ci nechce mame zavolat. Viem, ze muz trpi tym, ze deti mu vobec nevolaju.

autor
1. sep 2023

@h2 priateľke môjho bývalého manžela telefonát môjho dieťaťa vadí. Kazí jej to asi pocit rodiny, keď je s nimi. Veľmi rada sa hrá na rodinu. Ona sama má vlastné dieťa, tak nechápem, že sa nevie vcítiť do cudzieho dieťaťa. Musí volať tajne, lebo vraj teraz je s nimi.
@majlo1234 ja tiež poviem nech zavolá otcovi, keď je doma a niečo také rieši čo by mohol vedieť on alebo pomôcť. Sama mu píšem o dôležitých veciach, ktoré by sme inak riešili spolu ako rodičia. Vypadnutý zub, alebo informujem o chorobe, úspechoch, neúspechoch dieťaťa. Aby bol v obraze, aj keď neviem či ho to zaujíma. Ale je informovaný.

nikaeli
1. sep 2023

priateľka tvojho ex netelefonuje so svojimi rodičmi?
čo sú toto za obmedzenia? aby dieťa nemohlo zavolať vlastnej mame..

h2
1. sep 2023

Ahá, takže tak. No tak to je ale chudera! Dieťa musí volať vlastnej mame tajne?! 🙁 Ozvala by som sa proti tomu a vysvetlila dotyčnej, že moje dieťa mi môže zavolať, kedy len chce. Tvoj ex čo na to hovorí?

zuza265
2. sep 2023

Je normalne, ze dieta kedykolvek kontaktuje mamu, otca, babku, dedka, surodencov… 🙂 a vzdy to bude normalne a okej. Take veci sa nezakazuju