Ahojte, je to necelý rok čo som zamestnaná. Počas školy som bola doma a na dennej báze vonku s kamarátmi. Boli sme veľmi dobrá partia, naozaj denne spolu, všetko sme spoločne riešili. Začala som pracovať a už na nich nemám úprimne čas. Buď pracujem, som s rodinou alebo s partnerom. Kamaráti pracujú ale 9-17 takže sú denne vonku ešte stále. Ja pracujem na zmeny, keď skončím v práci tak klasicky domáce práce, rodina a oddych pred prácou. Ak mám voľno tak som s partnerom.
Mám pocit, že im ani nechýbam. Vôbec ma nevyhladavaju a nezaujímajú sa o mňa. Podľa mňa nie je to len o tom byť vonku ale napríklad si občas zavolať ako sa druhá osoba má, hodiť sms, atď. Keď im ja zavolám tak pokecame ale vždy volám len ja.
Asi potrebujem len povzbudenie, že to bude v poriadku lebo chýbajú mi tie staré časy..
pises, ze na nich nemas cas, ale cakas, ze ta budu volat, aby si isla von?
@liz_lemon ako som písala, padlo by dobre ak by občas len zavolali, pokecali alebo aspoň len napísali. Prejavili záujem o mňa a nie neustále len z mojej strany. Je mi ľúto, že to kamarátstvo fungovalo len kým som mala čas na party a neustále byť vonku.
tak uz nemate o com pokecat .. prestanete sa stretavat tak uz nemate rovnake zaujmy .. zivot ide dalej .. tato etapa sa uzatvara a otvara sa dalsia... co chces kecat o rodine prace partnerovi? ih to nebavi a nezaujima zrejem .. ty si sa dala inym smerom
Tiež by som nevolala, nepísala niekomu, kto sa nemá čas stretnúť. Najradšej mám osobný kontakt, cez hovor vybaviť len to najnutnejšie. Alebo ak, tak dohodnúť stretnutie.
@gabika0825 ak si najde takych ako ona, tak to budu super partia a skvele sa zabavia 😅 praca, domacnost a partner a len sem tam si napisat “ako sa mas” …
Autorka: bud chces alebo nechces, vsetko ostatne su len vyhovorky. Ty chces aby sa oni zaujimali, ale ty na nich nemas cas, lebo ked mas volno tak si prilepena k frajerovi a kuchyni. Prepac, ale o take “kamaratstvo” naozaj nikto nestoji.
Tak vy tu všetky stíhate chodiť denne von? Vám je ale dobre.
Nemám čas ako kedysi ale to neznamená, že si neviem nájsť. No samozrejme radšej budem s partnerom ktorý o mňa javí záujem aj keď aktuálne sa mu neviem toľko venovať ako s niekym, komu som dobrá len keď mám čas denne chodiť von a každý víkend chodiť na party. Úprimne si nemyslím, že som tu na vine ja
Ja myslím, že nie je zdravé sa venovať len práci, rodine, domácnosti a partnerovi. Je veľmi dôležité vyvážiť to aj zábavou a kontaktom s inými ľuďmi. Nemusí to byť párty každý víkend a každý deň po práci do mesta, nie je dôvod ísť do extrémov, ale raz za týždeň si vyjsť niekam sadnúť je úplne normálne. Alebo ich zavolaj na inú aktivitu, keď ťa sedenie v podnikoch nebaví 🙂 a nezabúdaj pestovať aj nejaké hobby, cez ktoré si vieš prípadne nájsť nových priateľov, ktorí s tebou budú viac "ladiť".
@thoughtfulweirdo tu ide skôr o to, že ich život je o tom. Po práci si sadnúť na pivo a do večera sedieť tam, príde víkend tak kluby. Kedysi to bavilo aj mňa ale práve kvôli tomu, že toho voľného času je menej sa ho snažím využiť správne. Turistika, výlety či už zoo alebo pamiatky atď. A áno chodím s partnerom ale nie preto lebo som na ňom závislá a nevedela by som jeden deň vyhradiť na niekoho iného ale kvôli tomu, že majú iné záujmy.
Ale ďakujem za slušný názor. Celkom ma udivuje, že som ja tá zlá avšak keby to bola opačná situácia tak by som sa zase nemala čudovať, že partner nemá záujem o ženu, ktorá uprednostňuje kamarátov
Neviem kolko mas rokov … ale vitaj v dospelackom zivote. Samozrejme, ze ak s nimi nikam nechodis, nie je o com. .. 2-3 krat povies, ze nejdes lebo partner … tak ta uz nevolaju, je to uplne normalne.Treba si hladat novych rovnako naladenych ludi alebo si s tymi starymi ist obcas sadnut a udrziavat kontakty. Ako pises si radsej s partnerom a robis si svoj program.. Mas svoj svet a oni tiez.
Nikto nie je zlý ani na vine. Tebe sa zmenil život, oni idú po starom. Tak ako Ty si na tom starom živote nevidela nič zlé, ani oni na ňom nevidia. Je to ich život a Tvoj zasa Tvoj život. Možno im stačí, že zavoláš a viete tým novinky o sebe a keď s nimi nejdeš aspoň občas von, tak to berú že nemáš na nich čas Ty. V dospeláckom živote je ťažšie zladiť termíny na spoločný jeden. Je to proste iný život. Na Tvojom mieste by som sa snažila raz za čas ísť s nimi von a neodsudzovať ich. Alebo zistíš, že už si na inej vlne, necítiš sa s nimi už dobre a postupne vaše priateľstvo upadne.
Lebo 99% kamaratstiev je zalozenych na tom, ze ste “na jednej lodi”. Zdielate rovnaku situaciu, rovnake prostredie, rovnake podmienky a mate k tomu vsetkemu rovnaky postoj. To vytvori “puto”.
Len co sa tieto podmienky vsak narusia, kamaratstvo sa zacne rozpadat a konci.
Staci obycajny vonkajsi faktor, ako ukoncenie studia, odstahovanie sa, najdenie si partnera, narodenie deti, ci odidenie z prace do inej prace.
(Alebo vnutorny - zmena nazorov, postojov k niecomu, priorit,…).
Naozaj blizkych priatelov, s ktorymi si sadneme ludsky a povahovo, mame tak 2-4 za zivot a vydrzia dlho. Aj celozivotne.
Tam zmeny posobiace zvonka nemaju vplyv na kvalitu priatelstva, takze to, ze hoci aj idete zit do ineho mesta vas neodradi si pisavat, ci volat a sem-tam dat stretnutie, ten stale kontakt udrzujete, zaujimate sa o seba.
(Vnutorne faktory posobia uz viac na koniec, lebo napr. taka zmena nazorov uz ma hlbsi vplyv.).
U teba sa neudialo nic zvlastne, len to, ze sa zmenili viacere vonkajsie podmienky a uz nie si na jednej lodi s kamosmi. Jednak mas inu pracovnu dobu, jednak uz aj ine zivotne priority (rodina).
Zatial co oni drzia este na tom, ze maju podobny pracovny cas, atd. Ale aj tam sa to zacne casom rozpadat a budu dalsi odpadat zo skupiny, ked sa im dalej budu menit zivotne podmienky (ale mozno dvaja z nich zistia, ze su celozivotni kamosi).
Vezmi to do uvahy a netrap sa tym.
@sissy27 prečo by to tak malo byt? Je normálne že každý sa po škole zmení, pretože začne naozajstný dospelácky život a človek či chce alebo nechce nemá už toľko času, teda pokial nerobi pár hodín denne a nemá čo iné na práci, nemá svoju domácnosť, partnera a podobne. Myslím si že každý z nás týmto prešiel, veľa ľudí sa aj odsťahuje buď do zahraničia alebo ďalej od miesta kde vyrastal a stretával sa s týmito ľudmi. Alebo už to skratka človeka nemusí napĺňať, chodiť každý piatok sa niekde spiť alebo stokovat vonku každý deň po večeroch.
@gabika0825 ved sama pise, ze jej zivot je praca-domacnost-oddych-frajer. Ak si najde niekoho s rovnakymi zaujmami, tak sa tazko stretnu 🤷♀️ jedine ze by teda zdielali pracu-domacnost-frajera 🙈
Autorka: 10 rokov prace na zmeny, potom zas praca 8-17, ani frajer, ani dieta a dokonca ani vzdialenost ma “neobrali” o kamaratstva. Samozrejme niektori ludia z mojho zivota odisli, ini prisli, ale mam aj kamaratstva, ktore funguju vyse 30 rokov. A to ani nezijeme v rovnakych krajinach a aj tak sa vieme stretnut osobne, takze dat sa da. Samozrejme chce to zaujem a kompromis z oboch stran, lenze toto ja u teba nejako nevidim. Ty si ofucana, ze sa ti neozyvaju, ale kolkokrat si sa ozvala ty a isla s nimi alebo kolkokrat si ich zavolala niekam? Ved ty nimi v podstate pohrdas, lebo ved vysedavaju kazdy den na pive a cez vikendy su v kluboch a teba to uz nebavi, len ti chyba pozornost.
Nuž dospelácky život. Ja by som to byt tebou brala tak, že ty si sa posunula niekde inde, zatial čo oni sa zasekli v školských časoch. Neriesila by som vôbec, veď je ti treba takých kamaratov? Vyhľadávaj ľudí čo majú podobne záujmy a sú v živote tiež niekde inde. Od takýchto si čo môžeš zobrať? Treba sa na to pozrieť aj takto