Komunikácia s partnerom

22. jan 2024

Nakoľko sa viete porozprávať s partnerom? Myslím, že aj hlbšie témy, zaujímavé rozhovory, alebo skôr len prevádzkové veci? Je to dosť stereotypné u nás a začína mi to vadiť. Noc nehovorí, stále je ticho a jediné čo omieľa je, že ma ľúbi. Ale mne chyba rozhovor.

zmrzlinka2021
22. jan 2024

Rozprávame sa bežne aj do hĺbky, aj myšlienky, aj úvahy. Prevádzku môžeš riešiť s hocikým. Manžel by však pre teba mal byť najbližším priateľom

michaela412
22. jan 2024

Ja sa s mojim mužom rozprávam každý deň o všetkom čo bolo v práci a tak. No tiež mi chýba taký bližší rozhovor do hĺbky. Mávame aj také rozhovory, no nie často. Viem, že to musím ja teraz začať, ale niekedy začne aj on. Asi záleží čo vlastne chcete rozoberať a koho čo viac trápi. Proste si sadnite spolu a spýtaj sa ho čo potrebuješ vedieť.

justxme
22. jan 2024

Ja som toho mala s bývalým priateľom. Stále sa vyhováral, že on nie je až tak komunikatívny - aj keď zo začiatku mu to nerobilo problém. Rozhovory začali byť veľmi plytké, paradoxne keď sme raz za čas išli do hĺbky, zisťovala som, že tie naše pohľady na veci sa úplne rozchádzajú. Aj to nakoniec prispelo k rozchodu. Teraz mám priateľa, s ktorým sa bavíme o všetkom, lebo nás to oboch baví, a je oveľa lepšie. Naozaj sme ako najlepší priatelia.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sense
22. jan 2024

Môj výprava nonstop, ja len podstatne veci.

danica2711
22. jan 2024

neviem si predstaviť rozprávať sa s manželom len o "prevádzkových" veciach, nie sme predsa len spolubývajúci, starajúci sa o tú istú domácnosť. Preberáme spolu všetko, čo nás zaujíma, prácu, politiku, šport, kultúru, názory na všetko možné, dokážeme si vykomunikovať naše vzťahové veci. Sme si navzájom najbližší ľudia, dobrý vzťah si nevieme predstaviť inak

hugger
22. jan 2024

Aké mate skúsenosti s konverzačnými hrami?
hlbina.sk
clovecinahra.sk

alebo inými?

diewcatqoo
22. jan 2024

Rozpravame sa o vsetkom, aj prevadzkove veci, aj intimne, aj hlboke rozhovory o fungovani zivota a vesmiru, aj rozhovory o nicom, aj klebetime, aj nadavame na pracu, na cely svet.. a tak. Vieme sa porozpravat uplne o vsetkom. Aj ked obcas mame naladu pod psa a do reci nam nie je, tak vtedy ten druhy pochopi, ze ma dat pokoj a vtedy moc nenahovorime. Je to moj najblizsi clovek a zaroven aj moj najlepsi kamarat. Neviem si predstavit, s kym inym by som mala otvorene komunikovat, ak nie s nim.

betulinka1
22. jan 2024

@hugger mam iba jednu skusenost a ta skoncila hádkou asi pri tretej kartičke 🤣🤣🤣🤣 od vtedy sa tomu vyhýbam

lili1313
22. jan 2024

Koľko ste spolu? Ak kratko, možno sa ešte neotvoril. Ale pravdaže sa ľudia normalne rozprávajú, neviem si to predstavit nemať si co povedat s tak blízkym clovekom ako je partner.

betulinka1
22. jan 2024

Autorka mame to doma podobne. Sem tam nieco rozoberieme viacej ale ja to povazujem za take plytké rozhovori. Viac viem filozofovať s kolegami v praci 😉. Ale prameni to aj z toho, ze mame na vela veci rôzny nazor a napriklad mne sa nechce pocuvat jeho teórie, ked do toho nevidi, nic nečítal a iba silne reci. Plus obaja mame psychicky náročnú pracu, takze ja osobne som rada, ked mam doma svoj prevádzkový klud. Sice muzovi idu stale ústa a stale a stale musi rozpravat nieco ale to nie je pre mna nic zaujimave, na com chcem reagovat a zatazovat si mozog aj vecer doma. Naposledy som to vnímala teraz pred vianocami, bola som chora a stala sa ta streľba na univerzite v Prahe. Deti boli u starych rodicov a ja som sledovala BBC prima news, kde rozoberali páchateľa a bolo tam mnozstvo zaujímavých rozhovorov so psychologmi, psychatrami a policajtmi, bezpečnostnými analytikmi. Cize ako som lezala, tak som to sledovala. A uz hned komentare, ze to nestoji za moju pozornost, ze to su iba keci a ked sa to tolko rozoberá, iba ma ten páchateľ pozornost, ktoru si nezaslúži. Vtedy som mala taku potrebu si s niekym povedat nejake pocity z toho alebo rozobrať to. Ale tak som nad tyk kývla rukou a rozobrala som to s kamoskou 😉, ktora sa v trestnom prave este aj vyzna. Na druhej strane vymenujem minimalne 20 veci v ktorych je ten partner 100%, cize som to prijala ako to je a beriem ho aky je. Doma to nevidel, podla mna nemal nejake citové rozhovory s rodicmi, tak asi tazko ja ho uz zmením. Cize ti mozem dat len radu, ze Skus sa zamerat na to, co je fajn.

hugger
22. jan 2024