Komunikácia s bývalým partnerom

29. dec 2024

Ako to zvladate? Pokial rozchod nebol z oboch stran ale vztah ukoncil expartner a musite byt v akom takom komunikacnom vztahu kvoli dietatu? Mne sa to doslova hnusi s nim komunikovat
Dieta vychovavam uz dva roky sama( takmer od narodenia)
Dieta nevie co znamena slovo otec/tata/dada , necitame knizky kde je rodina, dospeleho muza dieta vnima ako dedka ak je zobrazena v knihe rodina ukazuje na dospeleho ako
mama
Kedze je tam minimalmy kontakt s otcom ( minimalny!) - navstevy si reguluje otec podla seba cize 1x za 2mesiace dovtedy dieta nechce-nepotrebuje? 🤷🏻‍♀️ vidiet, videohovory nechce, 2x za tie mesiace napise ako sa ma a to je vsetko takze ja ako matka nemozem budovat este aj vztah otec-dieta ked sam otec o to nejavi zaujem, co bude v buducnosti ked si bude uvedomovat rolu otca vysvetlim len jednoducho, som zato aby sa dieta na toho blbca nefixovalo kedze on berie dieta ako povinnost nie ako radost a lasku( opustil nas pretoze si predstavoval inak mat rodinu a rozhodol sa ze rodinu nechce uz ked bolo dieta na svete)
S dietatom sa pohra aj kupi nejaky darcek ale to je vsetko, vraj mam byt rada ze mi posiela vyzivne v takej sume akej posiela lebo niektore matky maju ovela nizsie vyzivne alebo ziadne 🤷🏻‍♀️ takze on sa “stara” predsa…samozrejme vsetko mam zadokumentovane aby som to mala do buducna ako “dokazy” ako velmi sa o dieta nezaujimal

autor
29. dec 2024

PROSIM POSTE LEN TIE ZENY CO STE TO ZAZILI!
VIEM, ZE JE TU KOPA ZIEN KTORE TOTO NERIESILI NIKDY
PROSIM SKROLUJTE DALEJ A NEKOMENTUJTE KEDZE SA DO SITUACIE NEVIETE VZIT! Dakujem krasny den

rachel36a
29. dec 2024

Ja som žila s prvým synom sama...otca nikdy nemal lebo sme sa rozišli ešte pred tým, než som zistila , že som tehotná...ale cez to všetko som dietatu funkciu otca vysvetlila, dokonca ho aj obhajovala pred dietatom, aby sa necítil nechceny...a to bol jeho otec ozaj somár, čo sa vôbec do jeho 8 mesiacov nezaujímal, potom si ho braval v sobotu dopoludnia, a v 5 rokoch ho prestal navstevovat uplne...ale nemohla som dietatu povedať, že otec je blbec a jeho nová žena nechce aby ich dcéra vedela, ze ma nevlastného brata...opakovala som mu, že oco ma veľa prace, s malu dcerku a nestíha....časom to pochopil sam, že ten človek nie je niekto, kto by mu v živote chýbal

autor
29. dec 2024

@rachel36a samozrejme neplanujem otca debila pred dietstom ociernovat ani nadavat ani zivit v nom nejaku nenavist ci odpor
Len stroho vysvetlim, ze chcel byvat sam nie s nami, ked chce pride sa pohrat a moze nieco kupit ale to je vsetko, nijako viac nebudem ja pracovat na vztahu otec/dieta pokial sam otec ten vztah ani nepotrebuje a nechce

tulik123
29. dec 2024

Ja som to mala podobne, aj ked teda rozchod bol iniciovany mnou pretoze som zistila ze si vypisuje s kolegynou a vlastne nechodil vobec domov atd. Komunikacia s nim bola velmi narocna. Snazila som sa aby sa so synom stretavali ale vacsinou to aj tak zrusil alebo neprisiel. Maly mal vtedy rok a pol ked sme sa rozisli a pamatam si ze bol vtedy taky ze ked sme stretli kohokolvek kde bol nejaky muz tak sa nanho “prilepil”. Po roku som sa zoznamila s terajsim partnerom a fungujeme ako rodina a starsi vie ze ma dvoch otcov. My sme nasu komunikaciu postupne uplne zamedzili a komunikujeme len cez jeho mamu. Ktora ma s vnukom super vztah a ona potom aj zorganizuje stretnutia s otcom. Teraz je to uz vyse 7 rokov od rozchodu a byvaly partner ma vyslovene neznasa. Na zaciatku ma to velmi mrzelo ale postupne som zistila ze sa mi vlastne nic lepsie nemohlo stat.
Ked tvoj ex nejavi zaujem tak by som na to netlacila ja som bola vzdy len sklamana. Tiez casom stretnes niekoho kto si bude rodinny zivot predstavovat tak ako ty. A mne to teraz aj vyhovuje ze sa nezaujima a nemusi syn odchadzat k nemu a stretavaju sa len sporadicky. Bolo to v podtstae jeho rozhodnutie. S malym sa rozpravaj primerane velu a on vsetko pochopi casom ked bude starsi. 🙂

lilli110
29. dec 2024

Ja som si tymto presla. Moj syn svojho otca nepozna, vie o nom. Ked bol maly, pytal sa, ci ho nema rád, preco za nim nechodi... vzdy som sa snazila odpovedat mu pravdivo, ale nikdy s nenavistou. Trvalo mi dlho spracovat svoje pocity voci jeho otcovi, ale snazila som sa neprenasat ich na syna. Jeho otec sa kedysi 2x za rok mozno opytal na maleho. Teraz uz vobec. Nepisal na Vianoce, na narodeniny...nikdy. Pikzsal aa manipulovaz ma cez neho. Jedneho casu som vola chodiaca troska. Vycitala som si velmi akeho otca som synovi vybrala, bala som sa dopredu za dieta ako tym bude trpiet. Jedina cesta ako to ustat bolo zacat pracovat sama na sebe, postupne sa mi podarilo odpustit mu a aj sebe. Nie sme v kontakte vobec. Necitim hnev, necitim nic. Syn to iste. Obcas ho spomenieme ale uplne bez hnevu. Som stastna a vdacna za to, ze sa mi podarilo predist tomu, aby syn citil nenavist, hnev, lutost.. musela som mu ist ale sama prikladom. Ucili sme sa spolu akceptovat rozhodnutie inych. Bolo to tazke, nejde to hned. Ale da sa to. Stoji to potom za to. Je to stastne spokojne dieta, zacina nam puberta😅 a som vdacna za to ze z neho nejde nenavist, ale pohoda. Pretoze by som bola nerada, keby si aj mojou vinou (mojim "prikladom" spravania) niesol toto bremeno do zivota. S nenavistou sa zle zije 🥺

autor
29. dec 2024

@tulik123 dakujem za povzbudive slova
Rodina expartnera nejavi absolutne ziadny zaujem, absolutne ziadny 0bodov
Aj ja som to zo zaciatku vnimala hrozne tazko, ze nevude vidiet vyrastat, milniky , nebude to dieta poznat ale jeho odpoved bola, ze to je v poriadku s tym pocita a pri rozhodovani s tym aj pocital a aj tak sa rozhodol odist takze u neho je to ok , ze ten vztah tam nebude
Ja som to znasala najskor tazko kedze vytuzene dieta ( vraj aj pre neho az kym nezistil ze to sa samo o seba nepostara) teraz to beriem ako vyhodu

olimuc
29. dec 2024

Maly videl otca parkrat v zivote (rozisli sme sa pred tym, nez sa narodil… on si to rozmyslel a ked zmenil nazor, nemal som potrebu menit ho ja) - naposledy pred ca 2,5-3 rokmi (mozno viac) nechyba mu. Vie, kto je a kde byva a ake ma auto. Deli nas asi 1500 km … nejak nema potrebu sa zaujmat. Ked som malemu ukazala fotku, tak si myslel, ze je to jeho dedko 🙈 osobne mi to nevadi, hlavne nech nestoji v ceste a podpise co je treba. Vycitky nemam ziadne ani nijake pocity k jeho otcovi … zide z oci zide z mysle .

zuza265
29. dec 2024

Silno z teba este citit este to kvazi neprijatie, neodpustenie. Chapem, nie je to jednoduche. Ale ci chces ci nie, tak ovplyvnujes postoj dietata alebo jeho vedomosti o rodine. Napr nerozumiem preco necitate knizky o rodine. Za mna je jednoduchsie, ked sa dietatko tak postupne prirodzene dozveda co ako sa deje a je. Tvoje dieta nema zranenie, ktore mas ty. Ale moze ho mat casom… aj napr od teba. Urcite nechapem tvojho ex a jeho rozhodnutie. Neviem si to predstavit. Zaroven lepsie, ze taky clovek nie je nasilu vo vasich zivotoch. Ja osobne by som zacala od seba. Pokusit sa najst cestu ako odpustit (kvoli sebe) a prijat co sa udialo. Aby som v sebe nemala ten hnev, ktory sa prenasa dalej a ovplyvnuje zivot mne aj dietatu

lilli110
29. dec 2024

@zuza265 presne tak. Toto je ale praca samej na sebe niekedy aj na roky. Ale ten vnutorny pocit, mama spokojna, dieta spokojne a stasne, stoji to za to.

nina004
29. dec 2024

Ahoj, mám dve malé deti. Kontakt s otcom majú na dohode. Vidia sa niekedy raz za týždeň , niekedy raz za x týždňov. Vyrastala som bez otca a viem to trocha vnímať aj z ich strany ako zo strany dieťaťa, preto sa snažím aby kontakt s otcom mali. Aj im každý večer vravím, že ich tatko ľúbi atď. Keď kreslíme, nechávam to na nich ,ale starší 3r vždy otca nakreslí. Pred deťmi na ex nenadávam, neočierňujem. Nemajú s ním nejaký extra vzťah, chodia za ním ,lebo má iné fajn hračky. Veľakrát som si vravela ,že by im bolo bez neho lepšie ,ale otec nech je akýkoľvek je pre dieťa dôležitý
A toto ,čo píše @zuza26534 je veľmi dôležité. Snaž sa nájsť cestu ako ex odpstiť. Dieťa je veľmi vnímavé a vníma tvoje emócie a postoje. Aj keď nahlas nič nepovieš. A nech tebe ex akokoľvek ublížil ,dieťa si svoj vzťah s ním buduje a nemal by byť ovplyvnený tvojim postojom a zranením. Poplač si, ponadávaj ,ale keď si sama. Pomôže to aj tebe. Budeš šťastnejšia a spokojnejšia

autor
29. dec 2024

@zuza265 je to uz dlhsi cas, cim menej je sucastou zivots tym lepsie

autor
29. dec 2024

@nina004 dakujem nemam mu dovod odpustat jednoducho ho ignorujem

autor
29. dec 2024

Odpustat mu nebudem nemam dovod

luccija
29. dec 2024

Nemôžeš vedieť či ho o pár rokov "neosvieti" a bude chcieť so synom tráviť čas.Aj také veci sa stávajú veľa mužov si spomenie, že majú deti, až keď sú vypiplane.Aj deti sa niekedy zachovajú zvláštne a aj po rokoch čo sa stará mama, keď príde otec začnu ťahať k nemu.Dcerina spolužiačka sa teraz ťahá po súdoch dokonca otec je Talian a ona túži ísť bývať k nemu.
Dôležité je nezhromazdovat dôkazy ako sa nechcel starat.Pojde do škôlky bude vedieť, že ostatní majú otca.Netreba zatajovať nič a najdôležitejšie je, aby si ty bola s tým vysporiadana.Dnes to je už bežne, že deti nemajú otca,akú deda, učiteľa, suseda.co mám rozvedené kamarátky komunikácia je len ohľadne deti stručná, ale vždy sa niečo nájde čo kazí vzťahy.Este buď rada, že platí, občas kúpi a príliš nechodí.

autor
29. dec 2024

@luccija to moze, nebranim mu sam si urcuje kedy pride ns navstevu a ako dlho bude, niesom tam nerobim policajta hraju sa ako chcu
Bude vediet, ze ma otca, ako vyzera ze s nami nechcel byvat, ze sme tu jeden pre druheho viac nemam dovod robit

zuza265
29. dec 2024

@autorka kedze mas v sebe hnev, tak mas co odpustat … ale chapem, ze je to dlha cesta