Ahojte mamicky. Som mierne zufala. Mam synov 14 a 15 rokov. Este tak 3 roky dozadu, vecer prisli do spalne, pokecali a tak. Teraz? Neviem nic. Odpovede su ano, nie, ziadne rozvite vety. V aute, pri stole trapne ticho. Popravde, ani neviem o com sa mam s nimi rozpravat. Pretoze sa citim akoby boli na vysluchu. Je to puberta? Ci ten vztah je medzi nami pokazeny?
To je ešte len začiatok,počkaj keď prídu výčitky,aká si otravná,čo sa staráš
Ale, je normalne, ze ked pride aj z vyletu - napr. zahranicie,nepovie ani slovo? Ako bolo, kde boli?
No v tomto veku bezne. V aute je zrejme ticho preto, lebo maju sluchadla v usiach, ci? Moji takto mali, teraz to drzi iba najmladsiu. Pri stole sa rozpravame, ale vacsinou sa bolo treba pytat a povedali iba to, co chceli. Kedze dvaja starsi su uz fakt dospeli, ti vedu rozhovor a mladsia sa prida.
Whatever, bruh...
Ja v tomto veku som bola ešte horšia. Všetko, čo sa ma rodičia pýtali bolo otravnééé a nudnééé. Bože, takú by som si plasľa, keď si na to spomeniem. 😀
Ja mam 16 ročného a je to normalka v tomto veku, tieto 1 slovne odpovede. Ale zas, aby som mu nekrivdila, večer pred spaním obcas chytí náladu a vtedy spustí monológ o svojich témach, aj o škole, kamosoch, ale aj o politike, dianí vo svete i u nás...akoby sa to v nom par dni zbieralo a potom to da von. Alebo sa pripojí do nášho rozhovoru, ma slušný prehlad o všetkom co sa deje, to treba uznať. Vážim si tieto chvíľky a počúvame ho, i keď, väčšinou chytí tento stav vtedy, keď si aj my s mužom potrebujeme v kľude niečo povedať 😂 Ale tak, co človek neurobí pre svoje decko😅
Mam 15 rocneho a je to uplne normalne. Tiez odpoved hej, no , ne. Vsetko z neho taham ako z chlpatej deky. To je proste taky cas. Starsi syn uz je dospely a teraz je to uplne ina komunikacia. Najmladsi ma 9 a tiez toho nepovie bohvieako viac. Casom sa dopracuje do stadia stredneho syna. Ale viem, ze obaja v dospelosti budu uz komunikovat normalne. Taky je zivot.
je to puberta mala som to doma... odporucam trpezlivo klast otazky aby vedeli ze si tu pre nich a aj v buducnosti tu pre nich budes nech sa stane hoco drzim palceky PS: mne napr. pomaha vocap ked z nich neviem nic dostat cez spravy to ide lahsie 🙂 ale teda piseme si priebezne
Vitaj v svete puberťákov. 😉
Áno je to normálne, odpovedajú jednoslovne. Dobre, nuda 😁.
Je to puberta, cas ked sa s rodicmi nieto o com rozpravat