Ahojte, chcem sa opýtať. S mužom sme si kúpili spoločne auto aj byt počas manželstva. Auto je jeho keďže ja vodičák nemám ale v ránci refinancovania sme to zlúčili do hypotéky, ktorú som splácala aj ja. Byt je spoločný, vlastníci sme obaja ale refinancovanie v banke nám vyšlo na základe založenia nehnuteľnosti mojich svokrovcov. V liste vlastníctva sme samozrejme obaja. Ja som počas manželstva zarábala viac, väčšina veci v byte je kupena mnou. Muž ma vyhodil s bábom z domu nic ho nezaujima len byt a auto. Je to kupene spolocne, vsetko… ja sa tlacim u rodicov v malom byte a on je zatial v nasom velkom byte a vyhraza sa ze mi nic neda. Byt je zariadeny “luxusne” su tam fakt drahe veci ako gril kuchyna pracka susicka nabytok na mieru kosacka bazen … pred manzelstvom som mala uver 20 tisic ktory je tiez refinancovany v hypoteke a stale sa mi nim vyhraza (tolko stalo aj jeho auto). Mna z domu vHodil, nebyvam tam co ak bude pozadovat polku hypoteky? Na vianoce mi napisal smsku ze ak zostavam nadalej v bytr chce polku najmu… je mozne ze muzovi zostane vsetko a ja zostanem s malym a holou ritou?
Zo zákona je spoločný byt aj auto.
@konvalinka146 som len laik, no nakoľko je písaný ten byt/dom na oboch, patrí obom.
Skôr sa treba poradiť v tomto s právnikom, tak isto....už vybavujete aj rozvodové papiere?
Ešte keď tak na fb je skupina opýtaj sa právnika
@20iffka napis prosim
V každom prípade smer advokát, tam by smerovali moje prvé kroky hneď potom, čo by som bola nútená opustiť spoločnú domácnosť. Teoreticky ti tu poradiť vieme, aj v právnej poradni ti vedia poradiť, ale praktické kroky a písomné výzvy a podania ti urobí iba právnik. Ak si ešte nebola, tak neváhaj, nečakaj.
Je tu skupina právne poradenstvo, spýtaj sa tam a dostaneš odpoveď od právnikov a nie odpovede typu jedna pani povedala, ja som to tak mala, tak tak to je
@konvalinka146 ako ta mohol vyhodiť zo spoločného bytu??? Však si mala ty vyhodiť jeho potom... a na koho je písaná hypo ako prvého??? Rozumej, komu z účtu odchadza? Tebe ci jemu?
Auto aj byt su spolocne, tak žiadne ze ty "jeho" auto nechceš... nebud hlúpa.
No a ako písala
@20iffka mas bločky co si všetko kupovala? Aj keď ano, mohla si zarábať aj 3x viac, ale všetko je spolocne.... preto fakt smer pravnik
Prepac ja poradit neviem, ale kosacka a bazen? V byte?
@konvalinka146 majetok, ktorý ste nadobudli počas manželstva je spoločný, pokiaľ nebol financovaný s peňazí, ktoré jeden z vás zdedil alebo mal darované. Je nepodstatné, kto zarábal viac, príjmy sú spoločné, nie tvoje a jeho. Vyhodiť ťa z tvojho bytu nemôže.
V každom prípade, radím riešiť to s právnikom a absolútne neodporúčam riešiť to s laikmi, ktorí ti tu napíšu, že mali bločky a faktúry a aj tak nič nepomohlo. Takéto rady a skúsenosti môžu narobiť iba zle. Takže neodporúčam toto riešiť s laikmi v správach ale výlučne s tými, ktorí vedia poradiť po právnej stránke a to vie iba právnik/advokát.
@20iffka tak neviem akého právnika si mala... a žiaľ tiez záleží akého sudcu mas. Lebo mam pocit ze niektorí sú tam omylom. A ako píšeš, tito hajzli sa spoliehajú, ze im všetko prejde. A co sa tyka auta, ak bolo v rámci bsm, nemoze si ho len tak predať. Lebo tiez he vase splolocne. Vysporiada sa tak isto.
@lienka.7 nanho je pisana
@kamajka je to byt so zahradou
Vpredu Ak vzadu za bytom. Takze ano bazen
@konvalinka146 v minulej teme (19.12) si pisala o cerstvo postavenom dome, teraz byt so zahradou a bazenom...
@lienka.7 pravnik bol fajn,ale bolo by treba vsetky faktury preverovat a chodit atd. A ja som nemala sil... Malu som davala do poriadku,seba a peniaze si dufam zarobim... Mam uzasnu rodinu,takze asi tolko k tomu...auta sa zbavil,ked som mu povedala,ze sa chcem rozviest....zase by to boli opletacky....je to o nervoch vsetko....preto vzdy drzim palce...😉
@elizabet173 to sa pytam pri kazdej druhej teme, s kym su schopne zit a robit si deti...