Komplikovaný vzťah

22. okt 2023

Ahojte, neviem ako ukončiť vztah. Je to cele prilis komplikovane a bije sa vo mne vela emocii. Mam priatela, s ktorym som dva roky. Boli sme rozidení, no zistila som že som tehotna (neplánovane 😏) a tak sme skúsili to nejak “napravit” .. ale veci pre ktoré som sa s ním rozišla mi proste vadia stale, on sa extremne snazi ale ja s ním neviem byt. On mi vôbec nechýba, keď je so mnou u mna doma už sa tesim keď odíde.. najhoršie je, že on nikdy nechce odist a nedáva mi vôbec priestor. Ja sa tiež snazim byt naňho mila a dobra, ale raz som sa s ním už rozišla a od vtedy to proste nie je vôbec dobre. Som už v 8 mesiaci a mama mi hovorí že uvidim že sa to zmeni ked sa dieta narodi a on bude dobrý otec .. ale toho sa najviac desim, že už sa ho nezbavím a bude mi na ociach kompletne cely deň.

januska12323
22. okt 2023

A on býva kde? Dobrý otec neznamená otec nasáčkovaný u mami celé dni. Keď s ním nechceš byť tak mu to povedz. Na dieťa vybavíš výživné a on dostane kalendár na návštevy.

minenkak
22. okt 2023

Ahoj už choď preč a nemusíš chodiť

autor
22. okt 2023

@januska12323 on byva s rodičmi ešte

zmrzlinka2021
22. okt 2023

Cca do dvoch rokov by mal chodiaci par vediet, ci si vedia predstavit spolocnu buducnost (manzelstvo, rodinu) alebo sa rozidu a zostanu v tom lepsom pripade dobri kamarati. Ty si prirodzene chodenim zistila, ze tvoj priatel nie je clovek pre teba a ze s nim nechces buducnost, nechces s nim zdielat svoj zivot a proste k sebe nepasujete. Preto je lepsie sa teraz rozist este v dobrom a dat mu sancu si najst dievča, ktore ho bude lubit, s ktorou bude stastny a naopak mozno ty si casom najdes cloveka, s ktorym ta bude cakat spolocna buducnost.

januska12323
22. okt 2023

Tak nech sa tam pekne vráti.

sissy27
22. okt 2023

“Kvoli dietatu” je snad najhorsi dovod, preco zostavat v nefunkcnom vztahu. Dobrym otcom moze byt aj ked spolu nebude ako par, resp vtedy sa ukaze, ci je naozaj dobrym otcom.
Na vztahu treba pracovat cely zivot, ale ma to ist prirodzene a nie len nasilu robit nieco co fakt nechcem, len aby sa ten druhy neurazil a nerozisiel sa so mnou.
Normalne mu povedz tak ako to citis - ze si cenis jeho snahu, ale jednoducho tie dovody, pre ktore ste sa rozisli, tam stale su a nevidis vo vas dvoch ako partneroch buducnost. Prediskutujte to, ako sa bude podielat na vychove a starostlivosti o dieta - tu odporucam urcit si pevne hranice, aby z toho zas nebolo, ze u teba bude nakempovany nonstop a budes mat na krku deti dve…

jaskolka
22. okt 2023

Pozri, ešte ani nie ste spolu (myslím ako bývanie a tak) a lezie ti na nervy aj ten čas, keď sa vidíte. Ok, možno to trochu zvaliť na tehotenske hormóny, ale keďže ste sa už aj predtým rozišli, tak z dákeho dôvodu to bolo.
Aký má význam byt nasilu takto spolu? Ved super otcom môže byt aj keď nebudete vy par, a možno ešte lepším, lebo je možné že sa budete po čase akurát hádať, keď tebe pôjde na nervy a on to bude cítiť, lebo nevydržis "lásku" predstierať stále.
Za mňa mu normálne povedz, ze ty v tom nechceš pokračovať, skúste si dohodnúť, ako bude v kontakte potom s dieťaťom,finančné prostriedky, ako bude prispievať, a proste choďte od seba vy dvaja. Rodičmi ostanete, to sa nezmení, no dáte si šancu nájsť si obaja niekoho, s kým budete ozaj šťastní.

domkakvet
22. okt 2023

Tak moze to byt aj tehotenskymi hormonmi, uvidis po porode.

lily14
22. okt 2023

Tiež sa prikláňam k hormónom,ale keď to bolo aj predtým tak neviem asi si určite hranice

topgabo
22. okt 2023

2023 a Neplanovane. Vyber si jedno. Zijeme v dobe kde existuje najviac antikoncepcii. Dufam, ze najdes toho praveho co sa ani snazit nebude hlavne vela stastia ked uz budes mat decko.