Ahojte, posledné mesiace nemám najlepší vzťah s rodičmi. Často sa hádame a máme rôzne názory skoro na všetko. Tento problém sa čiastočne vyriešil pretože sa čoskoro sťahujem preč. Najradšej by som sa od nich odstrihla úplne lenže budem študovať školu, popri ktorej sa nedá brigádovať. A aj keby sa dalo, nájom, stravu, učebnice atď. z brigády neutiahnem. Musím teda rodičov poslúchať a tváriť sa, že s nimi súhlasím aby ma finančne neodstrihli. Dosť ma táto situácia vyčerpáva a neviem ako to riešiť.
Aha, takže vadia ti ich názory, ale ich peniaze ti nesmrdia. Dobre to chápem? Dnes sú tu teda témy jak lusk. Aj by som ti niečo k veci napísala, ale nepáčilo by sa ti to.
@dskjhfdlkdjhl alebo zistí,že zrazu rastie, napreduje a proste si spolu ako ľudia nesadli
@zmrzlinka2021 ano, je aj taka moznost, rozhodne, ked o seba nebudu denne zakopavat, tak hadky nebudu a vztahy sa mozu zlepsit.
@fajnova ja by som sa najradšej postarala sama o seba ale ako píšem vyššie nejde to a navyše oni sami chcú aby som na tú školu išla, len sa bojím že keď sa poviem čo si myslím tak za trest ma prestanú podporovať
Ak na tu skolu ides koli rodicom to Sa na to rovno mozes vykaslat a ist pracovat. Tu skolu by si v prvom rade mala chciet ty.
A co ides studovat?
Ake su tvoje predstavy? Comu sa chces v zivote venovat?
Moji rodičia o všetkých mojich názoroch nevedia a to bývame spolu. Nemusíte sa hádať stačí keď sa budete rešpektovať. Keď to nejde o kontroverzných témach sa nebavte.
@miadi Tá škola je môj sen od detstva a rodičia to vedia
Ved mozes mat internat a studentsku pozicku .zas na Svk to nie su take palky .
Daj priklad o com sa hadate .. vies na hadku treba dvoch a Mozno sa hadas zbytocne.
@miadi mám takmer 20 rokov a doma mám byť do 10 keď prídem neskôr je hádka, pritom nerobím nič zlé nefajčím nepijem len sa idem napríklad prejsť s kamarátmi. Vadí im tiež, že “ míňam peniaze”, pritom miniem možno 100€ z výplaty. Ďalej keď neprídem z roboty hneď domov tak mi vyvolávajú kde som a s kým som, prečo nie som doma a celkovo sa ku mne správaju ako by som mala 5 rokov. Nikdy ma nepochvália ale keď urobím maličkú chybu tak mi to ešte mesiac vykríkajú a takto by som mohla pokračovať. Sú to síce blbosti, ale už ma to nebaví.
Tak kym byvas v ich dome snaz sa dojst do tej 10pm domov . Aj ked si dospela ich dom ich pravidla. Za chvilku odides. O tom kolko kde minas im nemusis hovorit . Uz to nejak vydrz zachvilku si free. Uplne ich nemusis odstrihnut bude to hnet ine ked nebudes u nich zit.
Veru musíš to vydržať keď chceš aby ta podporovali. Keď chceš študovať ber to ako motiváciu, že keď to vydržis tak ta podporia.
Vydrz a chod na ineternat!
Co sa zmenilo na vztahu ,ked pises,ze vztah s rodicmi sa zmenil posledne mesiace?
Vyparatila si nieco,klamala ,pre co by ti nedoverovali?
Ja som mala velmi prisnych rodicov.
V tvojom veku ,som mala zakaz do 20tej.Ziadne disco,nic....
Sem tam mi povolili dlhsie....
Ides teraz na vysku ,mohla si si brigadu najst.
Tych 100 eur myslis co.Stravu? Sminky? Cestovne?
Kolko maju rodicia rokov?To sa stava,ked rodicia maju dieta v neskorsom veku a chcu ho vychovavat ako boli kedysi oni.Zabudaju,ze je ina doba...
Ak su aj mladi,,,vsade sa radí...mala by si sa s nimi porozprávať...ale niekedy to proste nefunguje.Nemaj pocit,ze potrebujes len ich peniaze.Je ti to luto,,,inak by si tu nepisala.Si vo veku,kedy sa decka(pardon 😆)chcu poznavat,blaznit,robit hluposti.Pokial ta budu financovat,este dnes im povedz,,,mama,oco,som rada,ze mi pomahate,snad vam to raz vratim,som vam vďačná,ale...aj ja potrebujem trochu povolit uzdu...Verte mi,ze ste ma dobre vychovali,viem co robim,,,
BTW...nemaju nejaku zlu skusenost?Zazitok?
To ja toto mám s mojím 15. r. , hnevám sa na neho za podobné veci, aj keď ten musí prísť do 20.00, no je nedochvilny atď. aj tak ho neprestanem podporovať a ľúbiť. Ja myslím, že keby si to pokojne vysvetlia vašim, že si u z dospelá, a že máš právo na neskorý príchod , kamošov atď. tak krok po kroku to pochopia
Daj im čas. Ťa škola je aj ich sen, určite ťa neodstrihnu. Osobne si myslím, že nie je fér od rodičov, žiadať od decká slepú poslušnosť, hlavne nie v tomto veku.
@fajnova človek nemusí s rodičmi vo všetkom súhlasiť len preto, že ho živia. Ľudia by sa mali snažiť rozprávať o veciach slušne, vysvetliť si a tolerovať aj iný pohľad. Ak to nejde, tak holt, musí ich nechať tak, usmievať sa a nehádat sa. Vy by ste súhlasili so všetkým, čo si druhí myslia, aj keď ste mali iný názor? Pochybujem. Veď ona je tiež dospelá osoba, má svoje nazory. Zrejme zvažovala aj ich, ale nestotožňuje sa s nimi. To je asi normálne, či? Niekedy ale nemá zmysel sa hádať. To by sa taká Adela so starým Banášom nemohla zniesť a darí sa jej to, napriek všetkému. Za čo ju obdivujem.
Toto všetko pochopíš keď budeš mamou ver mi a nemyslím to zle
Ked nebudes s nimi byvat, budete si vzacnejsi a mozno zistis (ked sa budes musiet sama o seba postarat), ze to s Tebou az tak zle nemysleli😉