Ahojte. Koľkým z vás vyšla prvá láska. Mne to nevyšlo a poviem ze dva roky som z toho bola nešťastná. Pozerám sa okolo seba a hovorím si preco to ľuďom okolo mňa na vyšlo a mne nie. Najhoršie na tom všetkom je že ja už ani o frajera zaujem nemám. Zaprisahala som sa ze už viackrát to zažiť nechcem.
Ja reálne nepoznám nikoho, komu by vyšla prvá láska. Prvá je proste prvá. Má svoj začiatok, aj koniec. Môže vyjsť a môžu byť tí ľudia spolu šťastní celý život. Ale dovolím si tvrdiť, že je to výrazná menšina prípadov.
Ani mne prvá láska nevyšla a som tu. Myslím,že sa aj dobre stalo,lebo aj tak by sme spolu neboli. Trn vzťah resp človek má aspoň naučil co chcem a čo nie a ako sa môj budúci partner má ku mne správať. Chvíľku som si po rozchode poplakala, 3r som bola sama a hovorila si,že nikoho nechcem a zrazu bum zoznámila som sa s mojim už teraz mužom. Takže netreba zúfať, každý vzťah ťa niekam posunie. Chce to len čas a natrafiť na toho pravého.
Mne vyšla spoznali sme sa keď som mala ja 16 on 22 a sme spolu stále manželia sme už skoro 30 rokov a máme krásnych 5 deti
Moja prva laska je moj manzel 🙂 nasla som ho v 16tich, momentalne tahame spolu 16 rokov, 12 rokov manzelstva. Snad bude aj laskou poslednou 🙂
Mne prvá nevyšla boli sme mlady a hlupy 😅aleee po 18rokoch sme spolu a je to ešte lepšie ako som mohla dúfať.Zivot ma divný zmysel pre humor 🙈
Upinas sa na hluposti. Prva laska asi nikomu nevysla. A nie je dobre zanevriet,treba sa vediet popasovat s bolestou a naucit sa byt silnou osobnostou. Je jedno,ktora laska ti vyjde. Uzivaj si kazdy vztah,vytaz z neho maximum a netrap sa poctami lasok.
Ani mne nevyšla a som tu a stastna za to že nevyšla. Pre jedno kviti slunce nesviti, tak hovorili stari ľudia s je to pravda. Po svete chodí kopec mužov. Sama sa zacyklujes v niečom čo neni dobre
Poznam par ludi, ale to su skor taki, ktori tu svoju prvu lasku nasli az okolo 25 rokov. Dovtedy nemali nejaky vztah. Aj ked prva laska sa moze pocitat aj nejake prve zamilovanie. Napriklad v skolke :D ked sa neskor zoberu, aj ked tam boli ine lasky, je to stale prva laska?
Mne prvá nevyšla, dokonca ani druhá... Našťastie... Nie že by to bolo zlí muži, keď sme boli spolu, bolo nám super, ale dnes viem, že v oboch prípadoch sme sa jeden k druhému nehodili ako životní partneri... V mojom prípade platí, že do tretice všetko dobré a verím, že už to tak aj zostane 😊 a tiež čo svojom okolí nepoznám nikoho, kto by bol do dnes so svojou prvou láskou (nehovorím, že takí nie sú, ale medzi mojimi známymi nie)...
Áno poznám jednu, on mal 16 ona 17 keď sa do seba zalubili, sú spolu 23r a nielen na fotkách ale aj keď ich človek stretne tak vidno ze je medzi nimi láska, ako sa na seba pozerajú ako sa k sebe správajú atď... (samozrejme za dvere domu nikto nevidí a sami priznávajú ze nie vždy to bolo ružové)
A ešte mame v rodine par kt sú tiež x rokov spolu on bol jej prvý a jediný aj keď ona nie, majú 4 deti.
@h2 ja poznám jeden pár. Spolužiaci zo ZŠ sú spolu od ôsmej triedy ZŠ minulý rok mali svadbu 🙂
Prvá býva väčšinou tá detská, platonicka. Mne nevyšlo manželstvo, to bola pre mňa láska skutočná.
Ja poznám len jednu ženu ktorej vyšla prvá láska a to je moja sestra, sú už spolu veľmi dlho.. mne nevyšli 3 vaznejsie vztahy kým som našla svojho muža.. paradoxne ho poznám dlhšie ako všetky svoje lásky pred ním, bol môj kamarát a sused.. osobne som moc rada že mi prvé vzťahy nevysli, ani jeden z nich sa kumne vôbec nehodil.. všetci sú to síce dobri muži, ale sme totálne rozdielni.. to že sa človek do niekoho zamiluje neznamená že to aj musí byt nutne človek vhodný k nemu, nežijeme v romantickej knihe.. kým sa nájde ozaj ten správny chlap môže prejsť dlhší čas, môže prísť viac lások, viac sklamaní.. je to úplne normálne, blbé jediné je, že od mala sme nechtiac učené že ten prvý je nejaký výnimočný.. nie je to tak, je LEN prvý nič viac..
Ja som s mojim od 16tich😅 mame dve deti☺️☺️☺️
Ale neviem ako čo malo vyjst? V ďalšom vzťahu už nebudeš šťastná?
Jeden odíde aby mohol prísť lepši😉
@janulik2008 Tak už len dúfať, že im to aj vydrží.
Ja som mala učiteľku (+-40r), ktorá nám vravela že je s mužom od mladí 16r. Ona ziarila, bola krásna na svoj vek, mali sa dobre. Snáď im to drží dodnes. Bolo to krásne keď rozprávala zriedkavo o rodine.
A mám tiež kamarátku čo je s chalanom 12rokov od mladí ale teda uvidíme či im to vydrží
Ja si myslím hlavne to, že človek má iné priority keď ma 15 a keď 30. Áno je to možné keď sa stretnú dva hneď na prvýkrát ale musia postupovať v živote rovnakým smerom... Nemôže jeden stagnovať ani mať chuť si uzivat. Popravde sa dá užívať aj v dvojici ale spomienky na frajerov či slobodne roky sú pre mňa nezabudnitelne a keďže už detičky mám, občas mi z toho je ľúto ale na druhej strane som šťastná že mám deti a muža a nemenila by som. I keď na také žúrky/ koncerty či prácu v Tom kolektíve by som sa na pár dní vrátila 🙂
Ak sa myslí prvá láska - prvý dlhý vážny vzťah, tak mne vyšla. Od jeho 19tich a mojej 21tky spolu...18 rokov, 10 manželia, tretie dieťa na ceste. Boli všelijaké časy, predsa sme len spolu dozrievali, ale pasujeme k sebe a stále sa máme radi, tak sme to s láskou zvladli. Teraz okrem začiatkov máme asi najkrajšie obdobie.
@lentak1223 Myslím, že prvá láska a prvý dlhý vážny vzťah môže, ale aj nemusí byť to isté.
Držím palce, je to krásne.
podľa mňa si sa upla na romantickú predstavu z filmu. Veď to nie je o tom, aby si celý život prežila s prvým chalanom, ktorý sa ti páčil. Vzťahy začínaš preto, aby si toho daného viac spoznala a zistila, či by ste spolu dokázali (alebo aspoň chceli) prežiť zvyšok života, či spolu budete vedieť prežívať aj to pekné, aj to ťažké. Ak vidíš, že je niekto totálny neschopák hneď ako sa objaví problém, tak s ním nebudeš nasilu len preto, lebo sa ti páči už od 5. triedy ZŠ a aby si mohla splniť štatistiku. Proste si povieš, že ok, je milý, zlatý, ale do života nepoužiteľný. V živote sa potrebuješ mať aj o koho oprieť. Alebo zistíš, že síce dokáže všetko vybaviť, ale nedovolí ti mať vlastný názor alebo že je s ním príšerná nuda.... Tak pravdepodobne sa nebudeš do konca života nudiť a nechať za seba všetko rozhodovať, ale radšej si nájdeš niekoho, s kým budete tvoriť rovnocenný pár, budete sa dopĺňať a rozumieť si. Jasné, že vždy sa nájde niečo, ale sú veci, na ktorých sa dá popracovať alebo prižmúriť oko, ale sú také, pre ktoré je lepšie ten vzťah včas ukončiť. Neboj sa, každý vzťah ťa niečo naučí, a raz stretneš "toho pravého".
@rohypnol1 😁 od veci ale super nick máš 😁
ja som manžela spoznala keď som mala 17.. tento rok oslavujeme 15te výročie svadby, spolu sme od roku 2003, máme 2 deti a stále sa lúbime 🙂 prežili sme spolu moju stužkovú, maturitu, prvú prácu, začali sme v 1-zbovom byte a postupne prepracovali k domčeku so záhradkou, 2 deťom 😀
Moja prvá láska sedí práve vedľa mňa 🙂 spoznali sme sa a aj sme sa dali dokopy v 17-tich, teraz máme obaja 25 🙂 v júni sa nám narodí malý princ 💙 a v júli oslávime prvé výročie svadby ❤️ Nikdy by som nepovedala, ze je to možné a vidíš, ale je to všetko individuálne a život je predsa nevyspytateľný 🙂
My sme s manželom spolu 20 rokov. Od 2 ročníka strednej školy od 17 rokov. Spoznali sme sa na brigáde. On je môj prvý partner, v každom smere. Čo viem čo mi vravel, ani on nemal iný vzťah pred tým našim a ani známosť.
Za ten čas sme mali aj viac vzťahových kríz, každú sme zatiaľ prekonali bez odluky.
Mať naozaj dlho dlho ročný perspektívny vzťah stojí veľa úsilia, tolerancie a pochopenia. Počiatočná zamilovanosť a okuzlenie vyprchá, ostanú krásne spomienky a niekde v podvedomí ten krásny pocit.
Ja tvrdím, že dlhoročné vzťahy treba viac pestovať a viac sa o ne starať ako na začiatkoch. Tam funguje tá počiatočná chémia, poblaznenie.
Teraz je to skôr o kvalite ako kvantite. Máme dve deti, milujem svojho manžela. Niekedy sa na neho zapozeram a vidím pár šedín a vrások a vravím si, že takto vidí už aj on mňa a je to také hrejivé. Každá jeho a aj moja šedina, vráska je ako naša spoločná životná mapa.
No čo mi začína možno chýbať je ten pocit, mať sa sama pre seba. Ako dnešné mladé ženy. Mať možno malý byt, svoju "slobodu". Zažiť ten pocit byť sama pre seba bez záväzkov. Toto som nikdy nezažila. No neznamená to, že svoju rodinu a svojho manžela nemilujem. My sme žili dlho ako bezdetný pár aj samostatne a aj v spoločnej domácnosti.
Mne vyšla, sme spolu 20 krásnych rokov 🙂 keď niekomu nevyšla prvá, vyde ďalšia, netreba depkovat. Radšej dlhšie hľadať, ako potom banovat
V 20 také človek inak premýšľa, v 40ke aj v 60ke ... preto sú aj tak časté rozvody , vyvyjame sa .... Ak tu niekomu vyjde láska si strednej gratulujem ... Ja za tým skôr vidím takú jednoduchosť keď sa stredoškoláci nájdu ... neriešia peniaze, bývanie, kariéru , deti, stačí im rozhovor , strávený spoločný čas a kompatibilita ... Ak je tam súzvuk , môže to vyjsť.... Ak je to láska z diskotéky to aby radšej aj skončila 😳
@reni666 aj ja mam taky pocit. Ak bude ďalšia tak už bude úplne iná. Už človek bude rozmýšľať rozumom.
nie, že nechceš ale ani nezažiješ, prvá láska je taká celkom iná ako ostatné po nej