Ahojte koľko x do týždňa je podľa vás take primerane na nejaké hobby aby zostal čas aj na iné veci? Myslím u partnera, kedy by ste boli spokojne že aj on má svoj čas aj spolu ste. Bezdetna dvojica ktorá spolu žije aj všetko čiže žiadna krátka známosť. Nič nezakazujem nechávam ho nech ide kedy kam chce, skôr čakám že si možno sám povie že aspoň malicko by mohol upustiť. Za mna ideal aby bolo vyvážene tak 3-4 x do týždňa po práci ale keď je to už aj 6x tak mi to príde veľa vzhľadom na to že potom nám času zostane naozaj malo, takpovediac ráno keď sa zobudíme alebo už večer doma keď si max niečo pozrieme v tv a ideme spat. Ja teraz nejaké extra vyžitie nemám ale aj keď budem mat a pôjdem trebárs cvičiť bude to tak 3-4 krát aby iné dni mi čas zostal.
Tak, aby to obom vyhovovalo.
Ja napr. chodim 5x tyzdenne cvicit, ak by som to musela obmedzit, bola by som nespokojna.
Ale ked sme spolu, sme spolu. Cize ziaden telefon atd.
Ked neboli deti fungovali sme takisto, akurat, ze vsetky konicky sme robili spolu.
Partnera by som ale neobmedzovala.
sme bezdetný pár, žijeme spolu dva roky. priateľ je bubeník, má kapelu, skúšobňu má 5 minút od bytu a chodí tam takmer každý deň na dve hodinky, nikdy mi nenapadlo sa nad tým pozastavovať 🙂 miluje to a ja ho v tom plne podporujem. kým on je v skúšobni, ja si porobím svoje a sme obaja spokojní.
je teda ale pravda, že sme obaja živnostníci, obaja robíme z domu a máme flexibilný pracovný čas - ani jeden z nás nerobí 9-5 + outsoarcujeme prácu v domácnosti, takže asi máme viac voľného času ako priemerná dvojica 😎
@levandula7 aj môj je sám sebe panom, v práci je cely deň ale pocas dna si aspoň vybehneme na kavu na hodinku. Ja len nechcem aby ten spoločný čas bol fakt hlavne o tom ráno sa spolu zobudiť a vecer ísť spat ale keby si aspoň jeden den vyslovene vyhradil na nás ze nepojde si on po svojom
akceptujete hobby??????👏
a komunikovala si to?
@rebrambora aj ja sa už chystám chodiť cvičiť ešte neviem koľkokrát v týždni budem chodiť ale nechcela by som mat koníčky 90% viac ako času s ním.
a čomu sa venuje? nemôžeš ísť s ním? Deti nemáte, mne by vadilo keby ma v tomto niekto obmedzovať.
Mimochodom, tak nepozerajte tV a miesto toho sa 2 hod. venujte sebe.
@hladamematku tento príspevok má aj samotný text nielen nadpis ktorý má byt stručný a nie na 5 riadkov. Myslím že každý to pochopil 😃
@kvetinka75 šport, take že neviem sa zapojiť ani nechcem toto mu nejak narúšať má svoje tempo atd. Spolu si síce naplanujeme že napr budúci mesiac cez víkend pojdeme niekam ale skôr tie bežne dni po práci sa rovno vezme a ide a príde domov neskoro večer dám mu večeru pozrieme si niečo a ideme späť. Ja by som kľudne šla jeden deň do fitka druhý bola večer s ním ešte aj teraz v lete kedy sa večer dá všeličo robiť ale jeho o to viac baví to jeho
tak si nájdi aj ty niečo. Očividne mu stačí ten čas s tebou. On čo na to hovorí?
Ak by to už zasahovalo do nášho času a vadilo by mi to, porozprávala by som sa s ním. Zase si neviem predstaviť, že každý deň je do napr. 17 v práci a potom na dve hodiny ide preč napr. cvičiť. To je pre mňa veľa. Na druhej strane vždy dobre, že ma koníčky a športuje lebo môj ex považoval za jeho takéto hobby pitie s kamošmi.
@archiebald áno presne takto to je, ráno odíde do prace kde je ako kedy podľa potreby či do 17 niekedy aj oveľa dlhšie ale dajme tomu že je do 17-18, rovno odtiaľ sa zoberie zasportovat si a kľudne príde aj o 23, niekedy keď konci v práci neskôr a o to neskôr ide si hobby príde aj o 1😃 veľakrát sme to riešili naposledy asi predvčerom lebo povedal mi ze sobota bude moja bude sa mne venovať ale samozrejme podvedcer už padlo ze na dve hodinky si pôjde zasportovat 😃nevadilo by mi to ale neni dňa kedy by to Tak nebolo ešte aj v deň kedy ouaj čakám ze bude od toho pokoj keď mi povie ze to bude deň pre mna
Problem je ta telka, a nie to, ze je on vo fitku.
A inak tu je problemom asi aj to, ze nema atraktivnu alternativu. Ked aj nepojde cvicit, tak co bude robit? "Byt spolu" je pre aktivnych taka nijaka alternativa, co to znamena? Sediet doma a divat sa jeden druhemu do oci?
Sprav program, povedz ze v stredu ideme na veceru a do kina, o 6 mozes byt doma?
Ak chces ist na festak/koncert/vystavu, tak oznam vopred, dohodnite sa na datume a case a je to.
Ale ocakavat od partnera aby prisiel domov, len aby bol doma, tak to je trochu scifi podla mna, ked nemas domaseda 🙂 Teda za predpokladu, ze sa podiela na dompracach ako normalny partner.
@levandula7 som sa az zlakla, ci to nepisem ja alebo ci niekto nema toho isteho frajera. akurat my sme spolu dlhsie. a presne, vobec s tym nejak nemam problem, aj som rada, ked mam cas len pre seba. ale my sme tiez spolu (alebo blizko seba) inak dost casto a aj viem, ze s nikym inym nie je radsej.
@jj298 aj ja si predstavujem spoločný čas hlavne mimo domu robiť niečo a nie že sa najeme pri tv pokial vyslovene si nechceme urobiť nejakú domácu pohodu pri filme. Chápem že po práci chce vypnúť a nie je domased on oddych nepozná oddýchne si pri športe ale tie 2 dni by vynechať mohol
@kiwi3 hádam nie😃schválne koľko ste spolu? Aj ja som rada za môj čas zvykla som si byt sama a som rada že je akcny. Keď ja taká nie som nech si tieto svoje hobby robí sám ale fakt mi vadí že vždy je to zaujimavejsie ako byt so mnou, dám príklad týždeň má 7 dni keby ho každý deň niekto zavola nejaký kamarat aby šli spolu tak by šiel a nepovedal by že dnes nie budem s frajerkou. Teda ok urobil to v sobotu ale to skôr preto že som bola už dosť nasrata 😃
@veselo_neveselo nie to tqk nie je, ja nechcem byt doma. To bolo myslene že počas týždňa po jeho hobby keď príde neskoro už nezostane čas na nič ako doma sa najesť a späť. Kino ho nebaví, prechádzky sú pre starých rovnako turistika pre dôchodcov nič zábavne akčné . Chodíme radi na kávu áno takto smd spolu aj najesť sa ideme ale stále je Toho veľmi malo v porovnani s tým koľko si ide on. Najhorsie je že on to tqk nevníma keď mu to poviem/ povie že ok nechá všetko tak bude sedieť doma. Jak malé decko. Nechápe že som veľmi tolerantná ini chlapi co vidím sedia doma pri frajerkach .. nech si ide v týždňu aj 5 krát a víkend pre nás ale nie aby každý deň som bola sama. Dnes mimochodom ide tiež uz sa stihol dohodnúť s kamosom ani neviem kedy. Čiže po práci možno ani nepríde domov a rovno pôjde a potom bude čakať že ja ho doma budem čakať s večerou a strávime spolu hodinku času pred spaním 😃
@kvetinka75 najviac sa bojim toho že keď pôjdem podľa jeho vzorca a nájdem si toho aj ja veľa a budem taká nekompromisná že chcem silou mocou si robiť svoje veci a času bude menej a menej pre nás, tak nás to oddiali lebo už to nebude že teraz ja som ta čo niečo čaká a chce byt s ním, potom budeme dvaja rovnakí a možno mu to bude vyhovovať ak chápete ako to myslím . Nechcem aby to bol začiatok konca
Chces odpoved na otazku, ktora neexistuje... a povedala by som, ze Ti to vadi, lebo Ty nic nemas, ale predsa nie je na partnerovi, aby Ti vyplnal cas....
Kazdy par, kazdy clovek je iny, ak sa napriklad aktivne venuje niecomu, sport, hudba a pod, tak je bezne ze treningy/nacviky su pravidelne. Dolezite je, aby to bolo vyvazene a aby ste si to vydiskutovali, nielen teraz, ale hlavne do buducnosti. Ked napriklad pridu deti, aby si tu potom nevyplakavala, ze on pokracuje vo svojich aktivitach a Ty si sama s detmi...
@cookie29 väčšina myslím pochopila ako je to myslene aj tu otázku tam zaregistrovali. Možno iba nejakí profesionálni športovci sa venujú aj 7x týždenne ale bežný človek neviem mal by asi prehodnotiť či pre neho nie je prínosnejšie byt sám pretože vo vzťahu to už nie je len ja ja ja. Ja nútiť nič nebudem no mrzelo by má keby dlhé roky na tomto skoncia
autorka - možno sa k sebe jednoducho nehodíte. Každá má inak nastavené priority. Iní chlapi sedia doma pri frajerkách - a to má byť akože OK? Ja by som veru nechcela aby frajer sedel pri mne. príde nuda a potom čo? Možno sa doma jednoducho nudí
podla mna ide aj o to ze kolkokrat a ako dlho. lebo 4-5hodin denne ako opisujes ze 18 00 az 23 00 je dost...
@kvetinka75 nechcem aby sedel pri mne opakujem sa som rada za to aký je, riešim frekvenciu, nechcem byt na samom konci niečoho . Keď 6x do týždňa si bude robiť svoje tak jeden deň môže so mnou pri tej tv sedieť. Obrazne , nerada sedím pri tv
@juliet86 ako dlho by mi bolo jedno keby to nie ue každý deň. Ako keby na mna si našiel čas len keď sa mu nedá robiť to jeho ( kvôli počasiu atd)
podla mna to prehana. ist sportovat o 17 a dojst o 23? to co robi dennodenne? vysokohorsku turistiku?
ak ide az o take rozsiahle casove obdobie, kedy "sportuje", tak by som to akceptovala nanajvys 2x v tyzdni.
normalny clovek si ide zasportovat na 1-2 hodiny. vtedy by mi to nevadilo ani kazdy den. ale toto je nonsens. zvazila by som taky vztah, ked on je fanatik a zavisly na sporte, lebo ked pridu deti, ty budes ta, co sa zblaznis a on si bude svoje konicky vykonavat aj dalej
@autorka mozno len nechces pocut iny nazor...
prepac ale poznam nemalo ludi bez toho, aby boli vrcholovi sportovci, ktori sportuju 5-6 krat tyzdenne. Proste to patri napriklad k zivotnemu stylu, ci psychohygiene... ludia chodia behat, alebo do fitka, ci zahrat si nejaky sport... a aj vyssie Ti niektori napisali, ze tak funguju bezne normalne...Mna osobne to v dnesnej dobe prevazne sedavych zamestnani vobec neprekvapuje...
a co by mal prehodnotit, to by si mala povedat jemu a nie nam! Tebe proste lezie na nervy, ze sportuje a ma zaujmy. Otazne je, ci Ti to lezie na nervy, lebo Ty nic nemas a nudis sa, aj ako pises, chces ist sportovat LEBO, nie pre seba ale aby si aj Ty chodila, alebo sa jednoducho k sebe nehodite.
Toto si musite vydiskutovat spolu a vyvodit dosledky. Samozrejme ze spolocne straveny cas je dolezity, ale zrejme si ho kazdy predstavuje inak. Preco si nezajdete napriklad sportovat spolocne? Nemozes cakat, ze on sa zmeni, len preto, ze ty nieco chces. Bol takyto vzdy? Ci to zacalo len nedavno?
autorka a skúšala si mu to povedať? Skúšala si navrhnúť iný program - kino, večera, divadlo, a pod.? Ak ste dlho spolu, možno hľadá únik od stereotypu a nudy. Inak ja napríklad cvičím jogu každý deň alebo si idem zabehať.
@cookie29 ide mi len o vyvážený čas v rámci možnosti. Aby si dospely človek sám uvedomil že mám vzťah teda nie som sám a už niektoré veci nemôžu byt ako keď som bol sám. Zvlášť keď možno už budeme mat aj rodinu vek na to mame a potom ťažko sa mu niečo bude meniť a ja teraz neviem zhodnotiť či si ešte uziva kým môže a potom to bude iné alebo naozaj budem sama s dieťaťom nonstop a otecko si nájde na nás čas raz za dva mesiace na nejaký maly výlet. Ja na jeho potreby hladim ale rovnako by mal aj on na tie moje. Načo teda je niekomu partner keď vlastne spolu nechcú tráviť čas alebo len uplne minimum. Povedala som mu viackrát či by mu teda nebolo lepšie samému. Ten svoj šport nemá nejaký ohraničený že musí ho robiť toľko je to na ňom kedy sa vezme. Môže si povedať bol som 6x tak dnes nejdem aby nám zostalo viac času ako obvykle a pojdeme napr do iného mesta na večeru či zmrzku alebo okupat sa atd
To je ozaj veľa.. 2-3x do týždňa by ma to asi nehnevalo