Koľko voľného času máte vy a koľko partner?

25. nov 2024

Pri dvoch skolakoch na prvom stupni, kolko volneho casu mate pocas pracovnych dni pre seba vy a kolko vas partner? Popri domacnosti v rodinnom dome, zahrade a 8h prace? Vikendy neratam, predsa len je zvycajne iny rezim.
Vyslovene pre seba, ze mozte ist cvicit, alebo si v klude viete precitat knihu, skocit na kavu, alebo iny konicek.
Skuste to vycislit v pocte hodin do tyzdna. Dakujem.

katkaseiner
25. nov 2024

neda sa mi to vycislit....
V prvom rade v normalnej situacii pracujeme cca do 5 alebo aj dlhsie (ak som v office tak pridem tesne o 7 vecer), spolu sa najeme, deti preskusame/skontrolujeme ucenie, ideme von so psom a mozno vecer pred telkou pokecame, pospime cez film....
cvicit nechodime, kavu si dame doma, ine konicky nemame.... sme ale viac rodinne zalozeny a nemame nejak velmi priatelov - teda mame, ale my sa nenavstevujeme nejak velmi casto, skor zriedkavejsie....
Druha vec je, ze moj partner neuteka z domu aby isiel za niekym, ale zisti ci treba nieco pomoct ( hlavne teraz je to aktualne lebo mam zdravotne problemy, cize aj so psom chodi von sam). Vcera dokonca rano vstal ovela skor a pomohol mi s varenim a povysaval.

vilma7
25. nov 2024

Ja pracujem na smeny, deti majú 5 a 7. Ešte sú malé, rada trávim čas s nimi, alebo pri nich..
Ja si nájdem na seba čas skôr večer, keď už spia...vtedy si staviam puzzle, popozerám net...cvičiť plánujem už roky, len sa dokopať 🙂.
Ale u mňa je zas situácia aj iná, rodila som po 40.tke, dovtedy som sa venovala len a len sebe, teraz nemám nejako pravidelne tu potrebu. Ale manžel ho ma pre seba určite viacej ako ja. Ale len keď sú deti v škole, alebo sú so mnou niekde...ináč keď sú doma deti a manžel, tak sú na ňom zavesené ako opice ;)

sense
25. nov 2024

Mám len jedno ale hodinu si nájsť viem aj dve záleží ako dlho som v praci, záhradu nemám.

wudz
25. nov 2024

Neviem, akým štýlom sa to dá zrátať, ale ja mám svoj tréning 2x týždenne hodinu, môj muž 2x týždenne hodinu a pol. Obaja dobrovoľníčime (čo tiež beriem ako svoj čas), ja 2 hodiny, on hodinu týždenne. Toto sú také aktivity mimo domu, ale aj doma máme každý čas pre seba, záleží od okolností, aké akcie s deťmi nás cez týždeň čakajú a pod., ale myslím, že každý deň máme tak hodinu pre seba - ja si rada čítam, on počúva podcasty.

juliet86
25. nov 2024

kym sme mali len jedno dieta manzel cca 2krat 3 hod. to je trening aj s cestou ja cca 2krat 90min plus mozno ked dieta spalo na obed ale to je polovicny volny cas. manzel ma vzdy trochi vizc ale to je tum ze ja som den noc kojaca matka a starsia ma krizu uz nejaky rok daco a nechce byt bezomna. bez tychto okolnosti by sne msli nsrovnsko

katica06
25. nov 2024

Popri práci znamená priplanie v záhrade akúsi.mentálnu.hygienu, čiže niekedy to bolo.30min inokedy 3hodiny. Podľa mňa toho času mám rovnako ale ťažko vyčistiť . niekedy pracoval 16h . potom volno,. potom denné nočné 12h volno

thirstymonk
25. nov 2024

V počte hodin do tyždňa? Asi 14. Ak vstanem o 4:30, tak do 6:30 dve hodiny denne mam pre seba. Potom už ani prd.

damian85
25. nov 2024

Treba si nájsť spoločný koníček s deťmi a nebude treba rátať hodiny....Ja chodím s dcérou cvičiť , plávať , 6x do tyždna , ideálne si nájsť spoločný koníček ako rodina . A potom ešte deti na 1.stupni spia cca 9 hodín , dospeláci cca 7 , tak tam je priestor na 2 hodiny.

lujza123
25. nov 2024

Jasne ze dvaja pracujúci rodičia by mali mať toho voľného času rovnako, pretože sú rovnako v práci a tak isto si normálne podelia povinnosti aby ani jeden nežil na úkor toho druhého…
Podľa štýlu tvojej otázky to tak u vas nieje, tak je načase to zmeniť …

Vieš s rodinou a malými detmi sa tých povinnosti vzdy nakopí, preto si treba tie priority usporiadať, nezabúdať ani na seba a svoj voľný čas. Niekedy je tazke vedieť si ist zacvičiť ked je plný drez riadu, všade bordel, plný kôš pradla… ale dá sa tomu naučiť ako samu seba uprednostniť pred zbytočnými povinnosťami. Co nieje úplne nutne nerob a to nutne rozdeľ medzi všetkých členov domácnosti . Aj prvostupniari vedia umyť riad a chlap môže pustiť práčku…

sofia1979
25. nov 2024

Ja ani žiadny možno v nedeľu hodinku