Uvediem vam situáciu , máme malé 2 mesačné bábo, moji aj manželovi rodičia bývajú od nás 340 km, bývame v 3 izbovom byte , ako často je podľa vás ideálne respektíve normálne aby chodili k nám (vždy je to prespavacka na 2 noci väčšinou víkend)
Koľko krát do roka by ste to akceptovali a čo je už veľa ? 🙂
@zooeynka ktorá babka vydrží vidieť vnúča raz ročne ? 😆
Moji rodicia aj kazdy vikend. Byvame blizko a sme spolu aj 4x do tyzdna.
Kolko ti to vyhovuje. My mame rodinu este dalej ako vy... co nemam rada, su 1nocove prespavacky, lebo je s tym kopec roboty... my mame navstevy radi... takze u nas to cislo by bolo dost vysoke
No ja by som urcite chcela aby aspon 1x za kvartal sme sa videli aj s jednymi aj s druhymi a aj to by mi asi prislo malo 🤷♀️ ale zasa kazdy mesiac mat dva vikendy vybookovane rodinou na 2 noci, to mi pride dost (kedze vikend je cas, kedy aj my mozeme travit cas spolu mimo prace)
Svokrovci byvaju tak +- 100 km a vidime sa minimalne 1x mesacne (chodime vacsinou na vikend my tam), k nasim len na otocku
Ja by som bola za zo 4x do roka. Cca. To sa dá zväčša skĺbiť aj so sviatkami. Budete sa chcieť vidieť cez vianoce, narodeniny...
To asi zavisi od vztahov... na druhej strane ako poznam mojich rodicov, radsej by cakali ze taku dialku prejdeme my k nim ako oni k nam...
Akceptovala by som toľko ,koľko by nám (mužovi,mne, dieťaťu)bolo príjemné
Veľa je toľko, koľko subjektívne príde veľa vám 🙂 na to nie je žiadna objektívna odpoveď 🙏🏼. Niekomu stačí 1x do roka, niekomu 1x do mesiaca a niekomu aj 1x do týždňa.
Podľa toho, aký máte vzťah. Ja som s rodičmi niekoľko krát do týždňa. Aj vnúčatá. Svokrovci chodia zhruba raz za týždeň- dva. Niekomu stačí raz za rok.
Zvlastna otazka…ako casto ste sa videli pred narodenim dietata? My sme v podobnej situacii, svokrovci k nam chodia na vikend ca. 3-4x do roka. Castejsie cestujeme my k nim, kedze maju viac miesta v dome a je to pre vsetkych pohodlnejsie.
Nastastie na toto neexistuje norma, normalni dospeli ludia sa vedia dohodnut aby to bolo prijatelne pre obidve strany. Napriklad aj tak, ze za rodicmi vycestujete obcas aj vy
Mame obe babky cca 100km a vacsinov chodime my k nim. Oni k nam chodia na noc mozno 2-3x do roku. Najcastejsie pri prilezitosti narodenin alebo vianoc.
Este mi napadlo, ze my mame v dome hostovsku izbu, cize aj miesto. V trojizbaku by som navstevy asi riesila booknutim ubytka, pre mna osobne by to bola s dietatom tlacenka, mat navstevu v obyvacke na noc. Ale aj v tomto je kazda z nas ina…
Ak máte normálny vzťahy tak 1 za mesiac oni k vám a 1 vy k nim. Inak je to o dohode
Vadia ti? Ak áno čo konkrétne? Ja si myslím, že norma neexistuje. A je asi normálne, keby mám vnúča a skúsim písať z pozície teoretickej starej mami určite za ním idem po narodení hned ako mi to rodičia dieťaťa dovolia a potom by som išla znova o nejaké 3-4 týždne, nebudem ho vidieť znova až o polroka alebo rok. Tieto maličké deti sa menia každý týždeň. Ale na druhej strane 340km je dialka, no rýchlo by ma to omrzelo aj časovo, aj unavovalo, aj finančne keby idem autom by to do peňazí išlo dosť, teda časom by som určite tú frekvenciu znížila. Teda ja by som vydržala nejako, nech sa poteší, časom podľa mňa tie frekvencie znížia dobrovoľne, respektíve časom sa môžete dohodnúť ked bude dieťa väčšie že sa stretnete aj niekde na polceste v nejakom penzione a urobíte si predlžený víkend napríklad raz-dvakrát ročne, raz ročne pôjdete k ním vy a dva-trikrát prídu k Vám. Vy sa zregenerujete, starkí sa potešia z vnúčatka, vnúčatko objaví nové miesto a zabaví sa a spokojní budú všetci.
Predstav si, že Ty si babka a mas vnúča ďaleko a že by si ho rada videla….stacili by Ti dva dni do roka?
Ono záleží na vzťahoch a náročnosti tej návštevy - niekto sa nechá obsluhovať a niekto vyžaduje permanentnú asistenciu, čo je fyzicky aj psychicky náročné.
Plus sa tieto veci s vekom dieťaťa vyvíjajú - najskôr sú všetci nadšení a chcú byť svedkami toho rýchleho vývoja, ale potom sa to zväčša zvoľní či otočí (dieťa chodí za starými rodičmi).
V každom prípade by návštevy nemali spôsobovať nadmerný stres, to si však partneri musia vydiskutovať medzi sebou a spoločne dať túto správu von.
Ja chodim od maleho narodenia k rodicom 1x za mesiac/mesiac a pol na 2noci. Teraz cez prazdniny na 3 . Hm ale keby som mala vzdy vsetko chystat ze by chodili vzdy oni k nam plus samozrejme sa o nich postarat ,do toho maly, tak neviem
My bývame 550km a moja mama bola za rok asi 3 razy a svokra asi 2 a prijala by som častejšie návštevy
U nas bola svokra po narodeni malej presne raz - a bolo to tak akurat. My sme k nej chodili raz rocne na par dni. Byvali sme v blizkosti mojich rodicov, takz3 s tymi smw boli denne, bratia vsak byvaju dalej, u tych prespavali moji rodicia presne 0x.
Podla dohody. Za mna raz rocne ;)