Kolegyňa vypisuje môjmu priateľovi

5. feb 2024

Čaute, mám taký zvláštny problém. Priateľ (s ktorý som pár mesiacov) robí v jednej tech firme a má kolegyňu, ktorá mu vypisuje aj mimo pracovnej doby. Zdôveruje sa mu s jej problémami z osobného života. Je slobodná mama, o 15 rokov staršia od neho (my máme obaja 23). Chápem, že sa cíti možno osamelá a nemá to ľahké, ale ja by som proste hentak nevypisovala môjmu kolegovi 😅 píše mu kľudne aj o deviatej, pol desiatej večer. Akurát mi spomínal teraz, že zas jej robí terapeuta. Vravela som mu, prečo jej proste nepodpíše a on, že potom má xy správ od nej a že mu to vlastne ani nejako nevadí. Neviem ako by on reagoval, keby ja som si hentak písala so starším kolegom 🤔 som divná, že mi to trocha vadí? Akože nežiarlim, možno trocha. Keď viem, že si môže písať radšej so mnou a píše jej chápete

10zabka
5. feb 2024

nie si divná a žiarliš. Ja by som žiarlila tiež. Ak nie je psychológ, alebo terapeut, prečo to vlastne robí? Imponuje mu to, že sa mu zveruje staršia žena? Prečo to robí ona, viem.

babulkomale
5. feb 2024

Viem co je to za typ, takato otravovacka. Nemala som problem s chlapom, ale taku "kamaratku" a viem ako lovila. Priatelovi to treba podobne vysvetlit, jemu mozno lichoti ze robi butlavu vrbu, ale...
Aj mna len vyuzila ako sa dalo, aj mojho frajera, ale ani sa neopytala, ako sa mame. Pre nieco su taketo zeny same, nikto s nimi nevydrzi. Tato bola este aj radodajka a lovila aj casnikov v podnikoch 🤮
Typ obeť, hrozne. Musela som ju razne vyradit zo zivota.

dzulli1980
5. feb 2024

Nežiarlila by som, no vadilo by mi to ... celú tú energiu, čo venuje jej, by mal venovať Tebe ... na rovinu mu to povedz.

vanilkovazmrzka
5. feb 2024

Pokym si on nestanovi hranice, budete ju mat v spalni kazdy den 🙂

autor
5. feb 2024

@dzulli1980 no on jej akože väčšinou odpisuje také frázy typu "to je hrozné 😅" alebo "neboj, bude to v pohode", takže že by nejako extra míňal na tie chaty energiu to nie. Len ona ho stále spamuje. Mne hlavne vadí, že nie je dostatočne asertívny, aby s tým spravil poriadok

autor
5. feb 2024

@vanilkovazmrzka no však to, on je hrozne dobrý, až to hraničí s people pleasing. Takže nevie veľmi povedať nie

autor
5. feb 2024

@10zabka asi sa ho na to opýtam 😆

10zabka
5. feb 2024

jj, treba ísť na to "takticky, nenásilne, ale aby pochopil"

januska12323
5. feb 2024

Nech sa začne vyhovárať, musí ísť vybaviť to, hento, odpíše neskôr, so Zuzkou akurát pozeráme film, porozprávame sa v robote, také vety vymyslite, ideálne jej nájsť frajera 😁

zobaka
5. feb 2024

tak asi jej to dovolil...

timing
6. feb 2024

Treba to razne stopnut. Neodpisat ani to co uz teraz pise. Dalsie pravidlo,ak uz chce odpisat " to je hrozne atd" tak len do 17tej hodiny napriklad. Vecer uz vobec. Aj tvoj priatel sa musi raz naucit, ze toto nie je ok a jedine on to moze stopnut. Ona je osamela a samotu viac pocituje vecer, a nasla si niekoho komu moze vypisovat. O chvilku mu moze skladat komplimenty,aky je sikovny,napomocny a bude to pre vas vztah katastrofa.

cacianka
6. feb 2024

nechápem, ako môže "starej" žene s dieťaťom imponovať mladé ucho a ako jej môže poradiť. Hlavne skôr poradí starší človek mladšiemu a nie takto naopak. Chápem občas, semtam správa, niečo súrne alebo zabudnuté, ale takto otravovať je naozaj cez čiaru.
Ak ju nevie upratať osobne, lebo súcit, lebo slušnosť, mohol by ju každy podvečer po 17,00 zablokovať, alebo aj na furt. Teda ak by ešte napísal, napr. že čo ti ja mladé ucho poradím, veď ešte nemám také životné skúsenosti, obráť sa na staršie osoby, alebo nejaké internetové fóra, a tam rieš svoje vypisovačky. po 18,00 riešim svoj vlastný súkromný aj spoločenský život, prosím nepíš, nevolaj, ďakujem. A ak nepochopí, neprestane, zablokovať. Bez milosti, lebo toto sa bude nabaľovať a znepríjemňovať vaše súkromie.

jessx
6. feb 2024

Určite by mi to prekážalo. A najmä keď toto robí cez smsky, čo je potom naživo v práci. Ona nadobudne pocit aká je medzi nimi dôvera, blízkosť pretože on už o nej veľa vie ( vďaka tomu že sa mu takto vylieva) čiže môže mat pocit že ich niečo spája 😃 nemyslím si, žeby sa mu v práci vyhýbala ako na škole keď sme sa hanbili a potom vypisovala cez správy.

Jemu je možno blbe neodpisat jej práve preto čo píšem, že potom s ňou bude v práci a nevedel by asi aký zaujať postoj. Tak asi s ňou chce byt silou mocou za dobre. Ja by som očakávala od partnera že mi prejaví úctu že nebudeme doma večer a jednou rukou mna bude na gauči objímať a druhou odpisovať kolegyni .. ja vždy hovorím keď je nejaký prípad že niekto niečo od partnera chce, vyžaduje atd poviem mu nie je to ani rodina, ani kamarat/ka tak je normálne že sú tu nejaké hranice a koľko ich povolis natoľko si človeka k sebe priblížiš. Zo známych sa môžu stať výborní kamaráti aj niečo viac pokial to tak chcú a dovolia, čiže je na každom čo povolí. A tvoj partner pokial nechce, vôbec nemusí prehlbovat ich ,,spojenie,, hoci len tým že odpise krátku odpoved. Jej to je jedno že píše zadanemu večer po práci keď vidí že môže

andrea78
6. feb 2024

Myslim, ze Tebe to vadi , no jemu nie, imponuje mu to (zaujem). Inak by s tym skoncil, alebo pravdepodobne ani nezacal. Ja by som problem videla presne v tomto.

simca06022011
6. feb 2024

myslim, ze ani to nemusi byt ziarlivost. Proste to vadi. Cas kotry mate mat neruseny, rodinny, pripadne so svojimi znamymi, narusa nejaka stara zenska z prace. ja chcem mat klud, telefon by som chytila, polozila na stol a nech si pani pise co len chce...
Inak mam v praci chalanov a chlapov mladych, v zivote nikdy ani len pracovnu vec im nenapisem na mobil po pracovnej dobe.. este aj cez pracovnu dobu jedine "firemnou cestou" cez nas chat, atd... Nechape tieto pisacky.. ona sa nudi podla vsetkeho a otravuje. Nech si terapeuta zaplati... Druha vec je to, ze preco to vobec zacalo... nechapem.. ako v praci ok, povieme si, postazujem sa aj ja... ale po veceroch pisat :DD

autor
6. feb 2024

@simca06022011 no ona mu vypisuje cez ten ich firemný chat (je to niečo ako discord). Akože keď sme spolu, tak jej neodpisuje, ale keď nie a píše mu, tak mi napíše: "zas robím terapeuta kolegyni" atď... 😅

simca06022011
6. feb 2024

tak firemny chat staci vo volnom case vypnut...

timing
6. feb 2024

Tak tvoj priatel je este mlade ucho a evidentne nerozumie, ze taketo veci maju svoje nasledky. Nema jej co robit terapeuta a uz vobec to nezľahcovat. Ak ju nevie stopnut, staci ignoracia. Bude reagovat vyslovene len na pracovne spravy, na tie osobne bude ticho.
Ak mu nerobi sefovu,ze potrebuje byt snou zadobre, tak mu polopate povedz,ze su hranice. Ona ich prekracuje on nemusi.

katkami123
6. feb 2024

Ona bude nejaka stíhačka, ktorá potrebuje neustálu pozornost, lebo ja si neviem predstaviť, žeby som niekoho takto denno-denne otravovala dokolečka dokola.
Tvoj priateľ je tiež dobrý tĺk, že jej odpisuje. Nech si nájde od nej aj 100 správ na druhy deň, tak čo? Slusne stačí povedať kolegyni, že má tiež svoj osobný život a nemá čas neustále riešiť jej problémy. Veď toto je už moc, aj teba to už vyrušuje.

Jasne, že jej imponuje, ako sa jej “venuje” mladý zajac, že aká je veľmi dôležitá. Ja byt tebou, trochu aj nazriem do tých správ, lebo mne to nehrá, že má aj teba, svoju priateľku a viac času a energie venuje nejakej cudzej kolegyni, keby nechcel, neodpisuje. Aby tam medzi nimi napokon nebol hlavne sexting alebo niečo viac. On by s tým bol v poriadku, keby si si neustále vypisovala so starším kolegom?

iwanka222
6. feb 2024

Ano vadilo by mi to. Mam to iste. Priatel ma kolegynu ktoru si dokonca zablokoval aj na FB aj jej telefonne cislo a nakoniec mi ukazal ze mu vypisuje z inych cisel.

cacianka
6. feb 2024

@katkami123 možno by pomohlo nastaviť zrkadlo.
poprosiť nejakú kamarátku, v msgri nastaviť ako Ferko Majko Kubko , a tá by autorke písala celé litánie, akého má chlapa, čo urobil čo povedal, alebo len tak by cinkla nejakú ikonku a autorka sa tvári že rozoberajú mega problémy, blbé reči kamošovej frajerky či chlapa, každý boží večer nejaké prúsery. Zahrať divadielko, ako si " musíme písať lebo sa hodí pod vlak".... možno až vtedy chlapcovi zapne, ked bude frajerka riešiť svojho kolegu/spolužiaka a jeho neustále vypisovanie.

katkami123
6. feb 2024

@cacianka
Vyprdla by som sa na celého takého blbca, ktorému je dôležitejšia nejaka kolegyňa ako ja. Začala by som si reálne prisat s inými potencionálnym partnermi 😀 v jej veku, ešte je mladá, má na vyber.