Kolegyňa mi robí peklo

27. apr 2024

Ahojte, pracujem vo firme 5 rokov a hned ako som nastupila som si sadla s jednou mojou kolegynkou. Chodili sme na kavu, vylety, grilovacky aj s nasimi manzelmi. Mali sme kamaratsky vztah, riesili vsetko mozne.
Velakrat sme sa bavili o teme deti, kolegyna ich mat nemoze, aj ked vyskusala asi vsetko mozne aj nemozne, nam sa tiez roky nedarilo a proste sme to vzdali. Skusali sme umele oplodnenie, bylinky, doktorov.. nic… Mna to vlastne psychicky nicilo, zamerala som sa len na manzela, pracu, uzivanie si zivota vo dvojici.
Rozumeli sme si teda s kolegynou aj po tejto stranke, ze mame proste “nenaplnene zivoty”, ze dieta by sme velmi chceli, ale asi sa s tym musime zmierit. Podporovali sme jedna druhu..
No tu nastava problem.
Ja som otehotnela! 🥹
Po 8rokoch.. doteraz nechapem ako, kedy, kde. Proste som z toho bola par tyzdnov v soku. Najprv som to nikomu nechcela hovorit, aj ked to vnutorne stastie musel asi kazdy vidiet… ked som to povedala kolegyni, myslela som, ze sa potesi, ja by som sa urcite tesila s nou. Kedze viem ako po babatku tuzi.
Ale ona uplne zmenila styl konverzacie, oznacila ma za klamarku, v praci mi robila naprieky, ohovarala ma pred vedenim, robila mi peklo zo zivota.
Moze sa takto rychlo zmenit niekto koho ste mali radi?
S doktorom sme sa dohodli, ze ostanem doma na rizikovom a odvtedy sa mi vobec neozvala. Rozumiem, ze ju to mozno zaskocilo, ale taku reakciu som necakala. Preco si mysli, ze som klamarka a vymyslam si roky neplodnost? 🤷🏻‍♀️ nechapem, ale mrzi ma to.
Aj ked mam teraz hlavu uplne inde, riesim len babatko, neviem sa nan dockat.
Ale niekedy mi proste chyba aj ona.

ivik4
27. apr 2024

Jej spravanie je sice skarede ale ,chapem ju. Ja som o deti prisla, jedno dokonca az v 5 mesiaci a znenavidela som kazdu ktora dieta cakala lebo ma to vtedy velmi nicilo 💔. Keby si tym neprejdem, mozno sa pytam ako ty, ako je mozne ze niekto sa tak ,,bezdovodne" odporne sprava.
Vobec neries ze sa neozyva, bud rada ze tam niesi .

tiezjedna
27. apr 2024

Prišla o "spojenca", ktorého v tebe mala. Uvedom si, že vás spájalo hlavne to, že nemáte deti, nemôžete. Vaše priateľstvo bolo postavené primárne na tom... Takže teraz si pre ňu nepriateľ č. 1, byť je to detinské a sobecké. Nechaj to tak a netráp sa tým. Užívaj si svojho šťastia.

domkakvet
27. apr 2024

Tak to mi je luto, ale nic sa s tym neda robit, aj taki su ludia, teraz tam nie si, tak si uzivaj tehotenstvo.

marhulka13
27. apr 2024

Práveže ja ju chápem. Určite ti nemá robiť prieky v práci, ale sama vravíš, ze máš plnú hlavu len babatka a ona to zazit nemôže. Ci čakáš ze ta bude počúvaťako ta babatko kope, ako chystáš vybavicku, ako sa tešíte a pod.? Skus pochopiť aj ty ju a daj jej čas.

marca12
27. apr 2024

Stala sa z nej zakerna,zatrpknuta zena. Nevidela si tieto znaky na nej uz pocas kamaratstva? Na jednej strane ju chapem,ze je nestastna. Na druhej strane nechapem,preco robi zakernosti. Ani ja nemam deti,ale nevadia mi kamosky s detmi. Rada sa hram a venujem detom. Dakujem bohu,ze som nezatrpkla. Je mi luto takych zien. Ty sa necit vinna. Nemozes za jej spravanie. To ona si musi v sebe spracovat vsetko a uvedomit sa.

katarinakatka57
27. apr 2024

Tak, uprimne? Ja ju chapem. Ako ok, v praci ti nemala robit naprieky, ani ta ohovarat....ale v sukromnom zivote...tiez sme dlho nemohli mat druhe dieta...jedno sme uz mali...v nemocke po potrate som stretla jednu babu, tiez mala potrat po ivf ako ja...skamaratili sme sa....dalsi rok sme riesili zase len doktorov, ivf....potom som otehotnela....a tiez nas vztah uz nebol ako predtym....ja som mala plnu hlavu dietatka, no ona bojovala dalej, dokonca rozmyslala nad rozvodom, kedze uz aj umeleho oplodnenia mala plne zuby....o com sme sa mali rozprávat? Sem tam mi napisala, co a ako....tusim po dalsich 3 rokoch sa jej tiez zadarilo....zase si piseme, teraz uz o detoch, skusenosti, rady a tak....po tejto stranke tvoju kolegynu chapem. Ked ja som podstupovala ivf, a potom som 3x potratila, tiez som nemala náladu sa s nikym "tesit sa". Hnevala som sa na cely vesmir....mala som rôzne obdobia. To super heslo, co tu dievcata niekedy pisu, "dopraj a bude ti dopriate" nie vzdy funguje. Proste nie kazda moze vynosit dieta....

levandula7
27. apr 2024

To tak býva.. a nie len kvôli deťom, ja som prišla o dobrú kamarátku, s ktorou som chodila od prvej triedy až do maturity do školy a s ktorou som každý deň lietali niekde vonku.. tiež preto, že mám niečo, čo ona nemá - odsťahovala som sa do zahraničia, ona ostala v rodnom meste, išla som na výšku, ona sa na žiadnu nikdy nedostala, urobila som kariéru, ona čapuje pivo v krčme, cestujem po celom svete, ona bola najďalej na Makarskej riviére.. proste to ber tak, že jej ubližuje, keď vidí, že ty máš niečo, čo ona veľmi chce a zakaždým, keď ťa vidí si na to spomenie, je to ako soľ do rany.. málokto to unesie. mohla by si teda zachovať nejakú profesionalitu a neohovárať ťa kade-tade, ale s tým asi nič nespravíš. najlepšie bude, keď sa vyrovnáš s tým, že už nie ste kamarátky a začneš venovať svoju energiu a čas niekomu inému.

ktochytavzite
27. apr 2024

Tal ju neries,ma problem a teraz to zavidi,jw to normalne aj ja by som zavidela,sice by som takto nereagovala ale urcite by ma to ranilo a znasala by som to zle ako aj ty i ked tvrdis ze ty by si doprial ,len by si tiez zavidela

gribka1
27. apr 2024

Kamarátska sú proste také, keď si vyhovujeme dobre je, ak nie, vieme byť k sebe hnusné. Kamarátky prídu a odídu, nič viac. Skutočná priateľka to už je iné, tá by sa tešila s tebou, na také vzťahy sa treba zamerať. Túto nechaj tak, teš sa zo svojho tehotenstva.

autor
27. apr 2024

Ja ju aj chapem, ze je to pre nu tazke, ale aj v jej blizkom okoli zeny otehotneju a nemoze to proste takto riesit. Ja sa neviem takto hnevat na cely svet. Aj ked svagrina otehotnela a bala sa mi to povedat, tak som sa tesila s nou a bola ok. Ale asi sme kazda ine povahy. Ale dakujem vam🙂

colsami
27. apr 2024

Ahoj, ako hovoris aj v poslednom komentari, kazda je ina. A nechodime v topankach druhych, niekto zazil viac, niekto menej, (aj ked mozes mat dojem ze rovnako) niekto si pripusta viac, iny menej.

Ono je lahko uz Tebe povedat ze "ale nemoze to to takto riesit". Ano moze, niektori aj by chceli ale inak nedokazu. Uvidis co bude casom.
Tak sa vzdial, tes sa na babatko. A raz sa mozno zas vase cesty stretnu, mozno sa podari aj im, a mozno nie, ale podari sa jej cez to lepsie preniest.
Nech Ti vsetko dobre dopadne.

mimi3008
27. apr 2024

My sme sa sice pokusali o prve babo len nieco vyse roka, ale ked som sa dozvedela o niekom, ze cakaju babo, ani som sa s nimi nejako uprimne nevedela tesit. Kto vie, o kolko horsie musi byt potom to spravanie po rokoch neplodnosti. To "nevediet sa tesit" moze lahko prehupnut do zakernosti asi...

daniela2202
27. apr 2024

Poučenie.... nikdy blizku kamarátku...tú hľadaj v rodine, manželovi

barborachors
27. apr 2024

nemala si sa s nou az tak skamaratit. Ste v práci a tam ma byt profesionálny odstup. Viac by som riesila toto ako to ze ti chyba zena ktorá je zrejme dosť psychicky nevyrovnana a. navyše pekne jej to masti v hlave ked ta označuje za klamarku. Akurat nechápem ze si si skor nevšimla ze je psychopatka toto normálny človek neurobí.

karolinakr
27. apr 2024

to sa potom ta zavist musi aj inde prejavovat, ked ti niekto robi peklo zo života, lebo si otehotnela..ty si išla do Prahy, ona do Senca, tiež ta musela ohovarat a takych priležitosti mas milion niekoho ohovoriť, lebo sa,ma lepšie alebo ma niečo, čo ty nemaš...
Zaujimave, ako sa tu zavisť schvaĺuje a odobruje..može byt smutna, alebo ta požiadat, že sa teraz nebudete stretavať, lebo teraz sa na to necíti, ale robit peklo zo života a ohovarat, to uź je ine kafe..

medda_beda
27. apr 2024

Je úplne v poriadku zmeniť správanie ak si tým žena prechádza.Nie je príjemné počúvať o tehotenstvách iných žien, ale takéto chovanie ako je bonzovanie ohováranie nechápem.
Nikdy by som sa takto nezachovala ku kolegyni, kamarátke a to v mojom okolí deti čakal aj človek po 60tke.

medda_beda
27. apr 2024

@mimi3008 To je blbosť.
Netešila by som sa ani keby som deti mala.
Prečo by ma malo tešiť tehotenstvo niekoho iného.
Je však prirodzené nebyť zákerný a dopriať.
A roky neplodnosti nie sú v tomto podstatné.

katica06
27. apr 2024

@daniela2202 ani v rodine to nemusí byť až tak ružovo. So sesternicou sme boli tehu naraz s 3t rozdielom. Ja po plánované po svadbe, ona neplánovane. Každý vedel že je v tom a akú veľkú svadbu budú mať. Krátko po honosnej svadbe prišla žiaľ a bábo. Ja som bola.do vtedy jej liebling, vo všetkom sa porovnávala, kto koľko pribral, kto má aké fotky sona, aké veľké je bábo. Denne chcela nové a nové info. V momente keď prišla.o dieťa som sa stala nepriateľom.č.1. Správala sa podobne ako autorkyna.,, kamarátka,,. Porodila som zdravé dieťa, ju muž podviedol a do roku sa rozviedli. Už roky sa so mnou nebaví a ak sa náhodou stretneme na ulici otocí hlavu ako by ma ani nevidela či prejde na druhú stranu. Ani čas to nezmiernil. Samozrejme je mi ľúto jej straty, ale nemôžem za to že som s mužom dvadsať rokov a ona stále single.

autor
27. apr 2024

My sme riesili aj otazky co keby sa to podarilo, casom.. ona ze by sa tesila keby to vyslo aspon jednej z nas…ja som mala v hlave upratane, resp. Nastavene, ze proste nie som asi hodna byt mamou a tak to asi ma byt. Posledny rok som to uz vobec neriesila, nedufala, nesledovala sa. Nedufala som kazdy mesiac ako ona este aj po rokoch. Ja som to vzdala a ona nie. A to mi aj vycitala, ze ja som s tym vlastne bola zmierena ale ona nikdy nebude. Asi mate pravdu, mozno sa casom ozve, pochopi. A mozno nie.

mimi3008
27. apr 2024

@medda_beda kazdy je iny. Niekto je viac empaticky, niekto menej, niekto je studeny cumak. Mna napriklad velmi potesi, ked niekto oznami, ze caka babo a ked je to po dlhej dobe, tak obzvlast. Vcera tu jedna baba pisala, ze ma pozit.test po 9 rokoch snazenia, mne normalme az slza od radosti vyhrkla a to ju ani nepoznam.

medda_beda
27. apr 2024

@mimi3008 Tak to áno.
Ako ja sa poteším lebo to prajem iným, ale cudzie záležitosti môj život neovplyvňujú až tak aby som nejak veľmi precitla.A už vôbec nie tak aby som sa rúcala z tehotenstva iných.

gabika0825
28. apr 2024

To je od nej veľmi škaredé. Určite je prirodzene ze je z toho v šoku a frustrovaná, že tebe sa zadarilo a jej nie, ale zas odtiaľ potiaľ. Mala si to nechať pre seba, nie ti to vyčítať a chovať sa takto. Nuž pekne sa sustred na tvoj nový život ktorý ta čaká a ju nechaj v starom živote. Žiaľ si pravdepodobne už cestu k sebe nenájdete. Neboj sa najdes iné kamošky mamičky, s ktorými si budeš mat čo povedať, ale ju by som naozaj nechala v minulosti. Aj keď by reagovala inak, tak vaše životy už budú take rozdielne, že by ste si nemali aj tak čo povedať.

11bodka11
29. apr 2024

No niektore zeny su take. Bratova zena nemoze mat deti. Odkedy nasa sestra otehotnela sa s nou nebavi, ani sa jej nepozdravi. Ich dieta ignoruje.

autor
29. apr 2024

@11bodka11 ja som sa tesila, ze ked nebudem mama, budem aspon dobra teta.ale kazda sme ina, kazda zvlada situacie inak.